Knopen van Tajiri

Naam
Shinkichi (George) Tajiri is een Amerikaans-Nederlands beeldend kunstenaar van Japanse afkomst.

Meer informatie
Tajiri, geboren op 7 december 1923 in Los Angeles is gehuwd met Ferdi Jansen. Hij overleed op 15 maart 2009 in zijn atelier in zijn woonplaats Baarlo waar hij kasteel Scheres bewoonde.

Vroeger tot nu
Op de kruising van de Napoleonsbaan met de Grotestraat , de verbindingsweg naar de kern en het centrum van Baarlo, staat sinds 1991 Connection van Shinkichi Tajiri. Het kunstwerk, dat vergelijkbaar is met de befaamde mythologische Gordiaanse knoop. Hij symboliseert als het ware dat Baarlo het knooppunt is tussen Noord- en Midden-Limburg.
Met de onthulling van dit eerste beeld werd het startsein gegeven voor de culturele toeristische Tajiri-beeldenroute in de dorpskern van Baarlo. Intussen sieren 7 beelden de dorpskern van Baarlo.
Vanaf de Napoleonsbaan lopend door de Grotestraat via de Markt en het park aan de Baron van Erplaan naar de Maasstraat ontmoeten we de diverse knopen. Aan het begin van de maasuiterwaarden wordt de route besloten met een overbruggingsknoop in de afsluitbare winterbeddingdijk richting kloosterdorp Steijl.

Internetbureau Vis.nl