Agenda

zat 23 september 2017 t/m maa 21 mei 2018

Miljoenen kinderen in 24 landen lezen de boeken van Paul van Loon. De in Geleen geboren kinderboekenschrijver put voor zijn verhalen, zo zegt hij zelf, uit ‘de Andere Werkelijkheid’.

Vanaf 23 september is die te beleven in het Limburgs Museum in Venlo. De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt liefhebbers dichterbij hun helden Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus en Foeksia de miniheks, en stimuleert kinderen om te lezen. Bovendien is er een exacte en rijdende kopie gemaakt van De Griezelbus uit Paul van Loons gelijknamige boekenserie.

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Bezoek bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet Foeksia in het Heksenbos, ontdek Meester Kikker bij de sloot en schuif aan bij Beentjes, de enige echte chauffeur van De Griezelbus.

De tentoonstelling is gericht op leesbevordering. Er is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren in de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon.

 • Prijs voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €7,25


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Paul van Loonlees meer..
zon 22 oktober 2017 t/m zon 13 mei 2018

Wat je ziet, ben je zelf

DNA van Limburg gaat niet over vlaai en vastelaovend. Wel over wat jou jou maakt.

De provincie Limburg is 150 jaar geleden ‘verzonnen’. Toch zijn er weinig streken in Nederland waar de inwoners zich zo verbonden voelen met hun grond. Ze ontlenen er zelfs een deel van hun identiteit aan. Is die identiteit dan ook verzonnen? Of zit de Limburgse volksaard in ons DNA? DNA van Limburg is geen traditionele tentoonstelling. Je wandelt door een landschap vol interactieve verrassingen en onderzoekt wat een Limburger Limburgs maakt. Maar je onderzoekt vooral jezelf. Wie ben jij? En wie zijn de anderen?

 • Entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €7,25


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DNA van Limburglees meer..
zon 29 oktober 2017 t/m zon 15 april 2018

Iedereen neemt wel eens iets mee van zijn of haar reis. Het museum laat door de bijbehorende verhalen de stukken tot leven komen. Ieder meegenomen souvenir zegt iets over de reis en de reiziger. De textiele objecten uit binnen- en buitenland zullen bij de bezoekers herinneringen oproepen. Los van de verhalen geeft deze expositie een beeld van gebruikte textiele technieken over de gehele wereld.

Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties, heeft Museum de Kantfabriek de looptijd van haar nieuwe tentoonstelling verlengd tot 15 april 2018.

 • Entree jongeren 12 t/m 17 jaar € 3,00 p.p.
 • Jeugd tot 12 jaar gratis entree
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Onderweglees meer..
zon 12 november 2017 t/m zon 25 februari 2018

Zoveel strootjes als bagage, maar er is er altijd één strootje waardoor de rug van een kameel breekt. Dat herkennen we allemaal. Uit onze eigen levens en dat van anderen. Dat ene moment wanneer een leven voorgoed verandert. Of soms zelfs een complete samenleving in een nieuwe fase komt. Dat moment als de spreekwoordelijke rug van een kameel breekt. Daar gaat de solotentoonstelling van Jerry Kowalsky over.

Kowalsky werd geboren als Jeroen Cremers in het Limburgse Reuver. Nu maakt hij naam als één van de opkomende kunstenaars in Berlijn, waar hij werkt en woont.

Geweld en conflicten zijn een belangrijk thema voor Jerry Kowalsky. Aangegrepen door ‘beeldenstorm’ en ‘iconoclasme’, onderzoekt Kowalsky, hoe de mensheid het eigen verloop beïnvloedt, afbreekt en weer opbouwt. Als het laatste strootje, een gevolg van actie en reactie; staat er dan nog wel iets op zichzelf?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The straw that broke the camel’s backlees meer..
vrij 1 december 2017 t/m woe 28 februari 2018

De VVV in Venlo organiseert een winterse stadswandeling door Venlo in de maanden december, januari en februari. 

U gaat samen met uw gezelschap (max. 20 personen) op stap met de VVV gids door het centrum. 
Na afloop geniet u nog gezellig na met een heerlijke kop warme chocolademelk (met slagroom), koffie of thee. 

De stadswandeling wordt in Venlo voornamelijk als groepsprogramma aangeboden, maar nu is het mogelijk om als individueel persoon deel te nemen aan een rondleiding. Ook toeristen die op zaterdag onze stad bezoeken kunnen op deze manier deelnemen aan een stadswandeling.

 • Reserveren verplicht via VVV Venlo


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Winterse stadswandeling door Venlolees meer..
vrij 1 december 2017 t/m woe 28 februari 2018

In Peel en Maas is bij goed (lees: vreselijk koud) weer de natuurijsbaan begaanbaar. Hou de facebook pagina van Natuurijsbaan Peel en Maas - Paningen in de gaten, zodat je zeker weet dat je erbij bent als de baan open gaat! 

... En nu maar hopen dat het kwik daalt deze winter! Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Natuurijsbaan Peel en Maaslees meer..
maa 4 december 2017 t/m zat 31 maart 2018 Wo & zo van 12.30 tot 16.30 uur

Natuurgebied De Groote Heide heeft een rijke historie die terug gaat naar de middeleeuwen. Het is amper voor te stellen dat hier vroeger huzaren op paarden hebben rond gereden. Deze oefende hun gevechtstechnieken op aardewallen die nog steeds zichtbaar zijn. Naast huzaren hebben veel militairen dankbaar gebruik gemaakt van dit gebied. Zo heeft hier tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste oorlogsvliegvelden van Europa gelegen. De markeringen van de startbanen zijn nog steeds aanwezig in het landschap. Tijdens deze tentoonstelling wordt het roemruchte verleden van de Groote Heide bekeken.

Foto: Stichting het Limburgs LandschapLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Van landweer tot startbaanlees meer..
zon 17 december 2017 t/m zon 22 april 2018 dinsdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur

Gemmy Woud-Binnendijk kwam in maart 2016 in Museum de Kantfabriek met de vraag naar mooi kant. Zij was net gestart met portretfotografie en zocht bijzondere attributen om haar modellen te kleuren. In de afgelopen anderhalf jaar later heeft zij een flitsende carrière gemaakt met shoots in de USA, Rome en Zuid-Afrika en met artikelen in magazines Vogue en ZOOM. Museum de Kantfabriek toont 30 foto’s en laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen.

Dat Gemmy Woud-Binnendijk veel heeft geschilderd, is goed terug te zien in haar fotografie. Haar beelden van kinderen zijn opgebouwd uit diverse lagen, de gedempte kleuren en de eenvoud van het licht doen denken aan de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters.
“Ik probeer heel dicht bij het schilderen te blijven. Ik houd van de donkere, gedempte kleuren en de eenvoud van het licht in de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters. Mijn schilderijen hebben dezelfde ‘moody’ stijl. Ik gebruik altijd maar één lamp en een reflectiescherm. De zogenaamde Rembrandt-verlichting zorgt al snel voor de dramatische sfeer die ik zoek. Hoewel ik in Photoshop nog van alles met het beeld doe, ga ik nooit zomaar schieten. Ik fotografeer altijd zo veel mogelijk naar het eindresultaat toe.” (ZOOM 2017)

 • Museumkaart geldig
 • Entree voor kinderen tot 12 jaar gratis
 • Entree voor jeugd vanaf 12 t/m 16 jaar €3,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fine Art Photographylees meer..
zon 14 januari 2018 t/m zon 15 april 2018

Waarschijnlijk was er in Haelen al een kerkje in de 13e eeuw, want het doopvont stamde uit omstreeks 1200. In de 18e eeuw was er een toren met speklagen: een vierkante toren met vier hoektorentjes. Tussen 1858 en 1861 werd de kerk vervangen door een neogotische kruiskerk. Op 15 november 1944 werd de toren door de terugtrekkende Duitsers opgeblazen, waarbij ook de kerk verloren ging. In 1946 werd het puin opgeruimd. 

Dit en meer is allemaal terug te zien bij de bijzondere expositie De oude Kerk van Haelen

 • De entree is inclusief toegang tot het museum
 • Entree voor kinderen t/m 12 jaar & donateurs Studiegroep Leudal gratis


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie De Oude Kerk van Haelenlees meer..
zon 14 januari 2018 t/m zon 25 februari 2018

211 Foto’s die verschillen overbruggen, dat is wat de Euregionale Fotowedstrijd (Over)bruggen heeft opgeleverd. De 65 sterkste beelden zijn geselecteerd voor een reizende tentoonstelling. Die is van 14 januari tot en met 25 februari te zien in het Limburgs Museum.

De winnende foto’s komen uit Nederlands Limburg: Marc van Ingen uit Maasgouw won in de categorie ‘series’. De beste individuele foto is van de hand van Theo Obendorff uit Stein.

 • Entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar €7,25
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie - (Over)bruggenlees meer..
vrij 19 januari 2018 t/m zon 8 april 2018 Di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur

Keramische kunst in zwart en wit

Keramiek kan op heel veel manieren kleurrijk gemaakt worden. Sommige kunstenaars kiezen echter bewust voor het weglaten van kleur. Resultaat is geen overzicht van uitersten of tegenstellingen. De keramische werken in deze expositie tonen het pure materiaal, met sobere decoraties, vrij van franje of frivoliteiten. Het resultaat is sober, strak, verstild, grafisch en poëtisch werk. Ontdek de schoonheid van dit ingetogen palet van kunstenaars uit heel Europa. Het is adembenemend als een maagdelijk sneeuwlandschap. Even ontsnappen uit het hectische leven van alle dag kan door deze serene zwart-witte wereld te bezoeken.

De opening de expositie is vrijdag 19 januari om 16u. en zal worden ingeleid door conservator/ manager Sacha Odenhoven.
Deelnemende kunstenaars zijn: Karin Bablok (D); Wim Borst(NL); Ursula Commandeur (D); Monika Debus (D); Nathalie Domingo (F); Petra Wolf (D); Ljubica Jocic Knežević (Servië); Brigitte Marionneau (F); Valeria Nascimento (UK).

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Black & Whitelees meer..
zat 3 februari 2018 t/m zon 11 maart 2018

Van 3 februari tot en met 11 maart exposeren kunstenaars Ruth Houkes en Ingrid Capozzi in Museum het Petershuis. De feestelijke opening is op zaterdagmiddag 3 februari om 15.00 uur. 

Ruth Houkes is gefascineerd door de helderheid en transparantie van glas. Maar ook door de uitdaging om met behulp van zeer verschillende technieken een vooraf uitgedacht resultaat te verkrijgen. En daarbij telkens toch weer verrast te worden door de eigenzinnigheid van het materiaal. Haar beelden worden meestal uit oud vensterglas vervaardigd. Door diverse pigmenten, kleurstoffen, metalen en andere middelen toe te voegen bereikt zij een sprankelend en helder resultaat.

Ingrid Capozzi-Hakstege maakt unieke wandobjecten waarmee zij de toeschouwer wil boeien door het versmolten glas als venster voor achterliggende lagen te gebruiken. Hoe dichter je bij haar objecten komt, hoe meer details er zichtbaar worden. Het is vaak intiem werk, soms in meerluiken gemaakt.

 •  De entree van Museum het Peterhuis is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
 • Museum het Petershuis is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur
 • Carnavalszaterdag en -zondag is het museum gesloten. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie - Natuurlijk Glaslees meer..
zon 18 februari 2018 t/m zon 18 maart 2018 Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Wanneer de Sixtijnse kapel in Rome, de Wereldvredeskerk in het Japanse Hiroshima en de kathedraal in Roermond tot je klantenkring behoren, heb je het toch niet slecht gedaan. We hebben het hier over het bedrijf Hein Derix uit Kevelaer dat zich gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van gebrandschilderd glas en mozaïek en het uitvoeren van restauraties.

Veel artistiek gevoel en vakmanschap zijn beslissende voorwaarden voor het brandschilderen en verfijnen van glas voor het bedrijf. Ter ere van het 150-jarige bestaan worden er een aantal werken tentoongesteld in de Expositie Glasmalerei, die Symbiose von Farben und Licht

 • Op de openingsdag zal Jörg Derix Op de openingsdag zal Jörg Derix die samen met Michael Heymann tegenwoordig de leiding heeft over de Hein Derix GmbH & Co.KG. aanwezig zijn. 
 • Entree is vrij, giften zijn welkom. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Glasmalerei Symbiose von Farben und Lichtlees meer..
maa 19 februari 2018 t/m zon 4 maart 2018 09.00 tot 17.00 uur

Waar conflict en onderdrukking zijn, daar is ook graffiti. Wanneer stemmen gedwongen moeten zwijgen is graffiti een boodschap die gezien wordt. Voor sommige artiesten is Street Art de laatste mogelijkheid voor vreedzame weerstand en mobilisatie.

Samen met de Nederlandse vredesorganisatie PAX brachten artiesten van Amsterdam Street Art op 10 november 2016 hun creativiteit en ideeën naar het beursplein. Voor maatschappijkritische artiesten als Banksy en Laser 3.14 staat de boodschap centraal – niet roem of bekendheid. Bono, Barack Obama en de paus zijn allemaal fans. In het centrum van de stad maakten zij ‘Street Art for Peace’.

Deze gratis expositie is een verzameling van hun krachtige werken en is van 19 februari tot 4 maart te zien in het JOC Ysselsteyn. Ook is er voor scholen de mogelijkheid om een speciaal programma te volgen.

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en betrokken burgers wereldwijd werkt PAX aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld. Iedereen die in vrede gelooft kan iets voor vrede doen: van kleine tot grote activiteiten. Vrede heeft creativiteit nodig. En mensen die zich durven uitspreken.

 • Geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. In het weekend na telefonische afspraak via 0478-541916.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Street Art for Peacelees meer..
don 22 februari 2018 van 10.00 tot circa 12.30 uur

Bezoekerscentrum Leudal organiseert op donderdag 22 februari een doorstapwandeling. Tijdens deze wandeling loopt u door een afwisselend, bijzonder stukje van het Leudal.

Om de drukte van de carnaval te vergeten maak je deze keer een frisse wandeling door het buitengebied van Neer en Kessel-Eik. Je beozekt onder andere Klein Hanssum en de Wereldbeemden in Kessel-Eik, twee prachtige nauutrgebieden met veel bezienswaardigheden. 

 • Deelname voor kinderen tot 12 jaar kost €1,00
 • Vertrekt om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats achter de kerk van Neer, naast Steeg 6


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Doorstapwandeling door het Leudallees meer..
don 22 februari 2018 van 20.00 uur

Glorieuze samenvatting van Roeka’s leven.

In juli 1992 schreef Alex Roeka zijn eerste Nederlandstalige liedjes en sprong er meteen mee het podium op. Nu, 25 jaar later, kan hij terugzien op een rijke carrière met honderden voorstellingen, diverse prijzen en een stoet aan juichende recensies.

In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. En mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire.

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ales Roeka - En toen ineenslees meer..
don 22 februari 2018 van 20.15 uur

Een samenspel van verschillende muziekstijlen.

Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achter laten? Onze geschiedenis, onze beslissingen, fouten… in één beweging van tafel vegen! Als een onbeschreven blad weer doorgaan. Het verleden vergeten, de toekomst wacht... De staat van zuiver potentieel, alles is wederom mogelijk. Opgeruimd na een hevige storm, een louterende brand, een nieuwe start.

In dansvoorstelling Tabula Rasa probeert choreograaf en theatermaker Isabelle Beernaert de gewoontes met veel geweld te kenteren, om schoon schip te maken, de vrijheid op te zoeken en te voorkomen dat we klein blijven. Een samenspel van wederom verschillende muziekstijlen en pure dans, met muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice.

Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Isabella Beernaert - Tabula Rasalees meer..
don 22 februari 2018 van 20.15 uur

Heerlijke trip down memory lane

Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival wereldwijd een van de populairste rockgroepen, door hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. Na een regen van hits en gouden platen viel CCR in 1972 uit elkaar.

Na het overlijden van bandlid Tom Fogerty in 1990 zal het van een reünie ook wel niet meer komen. Maar gelukkig komen The Fortunate Sons uit Chicago met een fantastisch eerbetoon aan de legendarische groep. De Amerikaanse band – uiteraard vernoemd naar een politiek geladen CCR-nummer – zorgt voor een heerlijke trip down memory lane.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Creedence Clearwater Revival - The Fortunate Sonslees meer..
don 22 februari 2018 van 20.15 uur

Hooggehakte muzikaliteit, scherpe teksten, liedjes en hilariteit

Dankzij drie programma’s bomvol indrukwekkende muzikaliteit, scherpe teksten en hilariteit behoort LOS inmiddels tot de vaste waardes van cabaretland.

Rond de dertig zijn de vier hooggehakte dames nu en dan sta je voor belangrijke keuzes. Want voor je het weet zit je vast; aan een man, een kind of een dieet. Vastigheid is voor de meiden natuurlijk droom en nachtmerrie tegelijk. Is de tijd van gekkigheid voorgoed voorbij? Of rollen Femke, Charlotte, Kim en Dookje ook in deze show weer van de ene in de andere komische en herkenbare situatie?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

LOS Muziektheater - VASTlees meer..
don 22 februari 2018 van 20.00 uur
vrij 23 februari 2018 van 14.45, 19.00 en 21.30 uur
zat 24 februari 2018 van 19.00 en 21.30 uur
zon 25 februari 2018 van 13.15 en 19.15 uur
maa 26 februari 2018 van 20.00 uur
din 27 februari 2018 van 20.00 uur
woe 28 februari 2018 van 20.00 uur

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden.

De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling.

King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd.

Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven.
Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Battle of the sexeslees meer..
don 22 februari 2018 van 19.45 uur
vrij 23 februari 2018 van 19.15 uur
zat 24 februari 2018 van 19.15 uur
zon 25 februari 2018 van 19.00 uur
din 27 februari 2018 van 19.45 uur

Happy End is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm-winnaar Michael Haneke (Amour, Das Weisse Band) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (Elle) en Jean-Louis Trintignant (Amour).

Anne Laurent (Isabelle Hupert) staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze heeft overgenomen van haar dementerende vader (Jean-Louis Trintignant). De rijke familie Laurent woont in een groot landhuis in Calais. Als Ève, de 13-jarige dochter van Anne’s broer Thomas, bij de familie komt wonen, worden de verkrampte familiebanden blootgelegd.
Door de ogen van Ève zien we de hypocrisie en de geheimen van de schijnwereld die de familie voor zichzelf geschapen heeft.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Happy Endlees meer..
don 22 februari 2018 van

De 16-jarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin op een dag wat verward op school aankomt, verandert alles. Ze besluiten een dag te spijbelen en hebben de tijd van hun leven, maar de volgende dag merkt Rhiannon dat Justin niet hetzelfde is. Hij beweert zich niets meer van de dag ervoor te herinneren en zelfs het liedje dat ze samen luidkeels meezongen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben. Er is iets vreemds aan de hand en het wordt voor Rhiannon alleen maar vreemder wanneer onbekende mensen contact met haar opnemen.

Ze ontdekt langzaamaan dat ze met ‘A’ te maken heeft, een rondreizende ziel die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Rhiannon wordt verliefd op A en de twee zoeken elke dag een manier om elkaar weer terug te vinden. Dit is het begin van een moeilijke en hartverwarmende zoektocht naar ware liefde. Naar het gelijknamige boek van David Levithan.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Every Daylees meer..
don 22 februari 2018 van 19.30 uur

Reflexzonetherapie laat positieve effecten zien op de kwaliteit van leven, bij stress, angst en pijn. De methode is veilig en heeft geen bijwerkingen. Een gerichte krachtige prikkel of hyperstimulatie stimuleert het brein en het zenuwstelsel om weer in balans te komen. Ook stimuleert Reflexologie de zenuwen in het ruggenmerg, waardoor de pijn af kan nemen.

Een therapeut van de VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten) geeft hier een presentatie over. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan: wat is Reflexzonetherapie? Wat kun je ermee bereiken? Wat is de toegevoegde waarde voor patiënten met (chronische) pijn? 

De presentatie wordt gevolgd door een korte ontspannende reflexzonebehandeling voor de aanwezigen door de reflexzonetherapeuten. 

 • De entree is inclusief kop koffie/thee en een korte reflexzonebehandeling ter kennismaking
 • Aanmelden mogelijk tot 19 februari. Geef daarbij ook aan of u alleen de presentatie wilt bijwonen of ook een reflexzonebehandeling wilt. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing reflexzone therapie en omgaan met pijnlees meer..
vrij 23 februari 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 3 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 10 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 17 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 24 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 31 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 7 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 14 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 21 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 28 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 2 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 9 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
vrij 23 februari 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 6 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 13 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 20 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 27 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 4 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 11 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 18 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 25 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 1 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 8 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 15 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 22 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 29 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 6 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 13 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 20 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 27 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 3 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 10 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 17 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 23 februari 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 30 maart 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 27 april 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 25 mei 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 29 juni 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 27 juli 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 28 september 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 30 november 2018 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Probeer bij E-Village ook de nieuwste gamereleases uit. Wat dacht je van: FIFA 18, F1 2017 en Just Dance 18? Nu ook Super Mario Odyssey op de SWITCH. Speciaal voor de Active Friday 12+ hebben wij een aangepast tarief van €4,75 p.p. Met de nieuwste games en gratis snacks beleef je een super chille avond met vrienden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
vrij 23 februari 2018 van 20.15 uur

Snelle scènes, absurde grappen en slechte dans.

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daar tussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”

Na de succesvolle televisieserie is Wachstumsschmerzen de eerste voorstelling van het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde). In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rundfunk - Wachstumsschmerzenlees meer..
vrij 23 februari 2018 van 20.15 uur

Zijn repertoire in vijf talen.

Herman van Veen (1945) speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is de geestelijk vader van de wereldberoemde weeseend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 183 cd’s, 26 dvd’s en een tachtigtal boeken.

Herman zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en met Edith Leerkes oprichter van het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz in Soest.

Schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York en Schouwburg Venray.

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Herman van Veenlees meer..
zat 24 februari 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 31 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 24 februari 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 31 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 5 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 12 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 19 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 26 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 2 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 24 februari 2018 van 13.30 - 16.00 uur

Als er tegenwoordig over één dier veel geschreven wordt in de media, is het de bever wel. En dat is lang niet altijd even positief. Dit dier veroorzaak heel wat commotie: hij knaagt bomen om, hij graaft gangen, hij eet maïs en suikerbieten en hij bouwt dammen...

De gidsen laten tijdens deze wandeling zien hoe de bever leeft en welke invloed dit heeft op de natuur en de omgeving.

 • De wandeling start om 13.30 uur bij Restaurant St. Servaas, Servaasweg 46, 6083 AS in Nunhem
 • Graag vooraf aanmelden
 • Deelnameprijs voor kinderen tot 12 jaar €1,50 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Themawandeling - De Beverlees meer..
zat 24 februari 2018 van 20.15 uur

Leve Prince!

De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. De legendarische muzikant was pas 57 jaar oud.

Een aantal Nederlandse topmuzikanten kreeg het verzoek om te spelen tijdens een herdenkingsconcert. Het klikte geweldig op het podium en het idee voor een tributeband was geboren. En niet zomaar een: deze artiesten weten hoe je een stomend en funky concertà la Prince neer moet zetten. 

Van ‘Kiss’ tot ‘Controversy’ en van ‘1999’ tot ‘Cream’, ze komen allemaal voorbij.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

PRINCE Tributebandlees meer..
zat 24 februari 2018 van 09.30 tot 13.00 uur

Op zaterdag 24 februari is er een Workshop Mindfulness in Buitencentrum De Pelen. Deze workshop wordt gegeven door Marjo van Ginderen, een ervaren mindfulness docent en eigenaresse van Flowtime te Nederweert. U maakt kennis met de basistechnieken van mindfulness, meditatie, De Wim Hof ademhaling, Ki kracht. Daarnaast leer je ook een ademtechnieken wat je dagelijks meer energie geeft en waardoor je minder stress ervaart en beter kunt slapen.

 • Deelname kost: € 45,- per persoon, inclusief koffie/thee, iets lekkers en een naslagwerk
 • Na afloop kan je een heerlijke wandeling maken in de natuur
 • Reserveren via: info@flowtime


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop Mindfulness in de Groote Peellees meer..
zat 24 februari 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 februari 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 maart 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 maart 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 maart 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 maart 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 31 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 2 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 9 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 23 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 24 februari 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 31 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 24 februari 2018 van 10.30 tot 16.30 uur

Op 24 februari zal Petroesjka Splint uit Arcen een dagworkshop tarot verzorgen in Ontmoetingspunt ’t Helder in Overloon.

Even het spoor bijster? Kom naar deze dagworkshop!
Tarot is zo boeiend, zo verhelderend en altijd zo eerlijk!
De kaarten, met elk hun eigen symboliek, gaan deze dag wegwijzers en/of raadgevers zijn betreffende:

 • Jouw persoonlijke levensdoel
 • Wat dit voor jouw innerlijk weten betekent
 • Hoe je huidige levensjaar je hierin steunt!

Kortom, antwoorden die iedereen wil hebben!
De bijdrage voor deze investering in jezelf bedraagt € 55,00 inclusief koffie, thee, versnaperingen en een goed gevulde kop vegetarische soep.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dagworkshop tarotlees meer..
zat 24 februari 2018 t/m zon 25 februari 2018 10.00 uur

Het is een bijzonder aangezicht: op zaterdag 24 en zondag 25 februari wordt het Bovensbos enkele dagen overgenomen door honderden sledehonden en hun begeleiders. Alle sledehondenrassen zijn aanwezig om zich in een sportieve strijd met elkaar te meten. De Peel en Maas Challenge staat bekend om zijn laagdrempeligheid, toegankelijkheid en gezelligheid. Als toeschouwer kun je dit spektakel van héél dichtbij meemaken!

Wat ook begon als een kleinschalig sledehondentreffen, is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde internationale wedstrijd waar ook de bewoners van de omliggende gemeentes naar uitkijken. Bij de boerderijcamping is een feesttent met dranken en snacks op de eventuele kou te verdrijven. Ook zijn er standjes met hondenspullen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peel en Maas Challengelees meer..
zon 25 februari 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 25 maart 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 29 april 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 27 mei 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 24 juni 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 29 juli 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 26 augustus 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 23 december 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 30 december 2018 van 12.00 - 17.00 uur

Beleef eens een modieuze koopzondag voor het hele gezin in het centrum van Venray. Tijdens de koopzondag in Venray zijn niet alleen de winkels geopend, maar er zijn telkens ook allerlei andere activiteiten in het centrum.

Venray heeft tegenwoordig een eigentijdse uitstraling, waarbij de pleinen een sfeervol decor vormen voor de vele evenementen die Venray rijk is en dat versterkt haar bruisende karakter.

De bekendste winkelstraten zijn de Grotestraat, Schoolstraat en De Bleek. Deze zijn op elkaar aangesloten en daardoor erg makkelijk te vinden. Hier vind je ook de bekendere winkels. Het leukste om te ontdekken zijn de straatjes waar andere en bijzondere winkeltjes zich bevinden. Zo zijn de Passage en het Schoutenstraatje de moeite waard door de leuke en bijzondere winkeltjes die er gevestigd zijn.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Koopzondag Venraylees meer..
zon 25 februari 2018 van 10.00 - 17.00 uur

Op zondagmiddag 25 februari wordt er brood gebakken in het bakhuisje van Museum de Locht. Kinderen mogen hun eigen broodje kneden, vorm geven, versieren en laten bakken. Elders in het museum zijn ook de smid en de stroopmaker aan het werk.
Popkoor The Inspiration brengt popmuziek uit de jaren’70-’80.

Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Toegangsprijs voor kinderen € 4.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brood bakken bij Museum de Lochtlees meer..
zon 25 februari 2018 van 10.00 uur

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied.

Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit, is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer en het Leukermeer. Tijdens deze excursie vertellen Maasduinengidsen meer over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

 • De excursie start om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well
 • De excursie is gratis, aanmelden is niet nodig!
 • Denk aan stevig schoeisel!
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Excursie - Winters Waterlandschaplees meer..
zon 25 februari 2018 van 13.00 - 15.30 uur
zon 25 maart 2018 van 13.00 - 15.30 uur

In Nationaal Park De Groote Peel wordt er elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht georganiseerd. Deze verrassende excursie start bij Buitencentrum De Pelen en is onder begeleiding van een gids.

Elk seizoen is anders, dus elke wandeling is ook een verrassing. Een gezellige, gezamenlijke wandeling van 8 tot 10 kilometer en na afloop heerlijk nagenieten van een kop koffie met Limburgse vlaai.

Reserveren via de website van Staatsbosbeheer.

 • In natte perioden zijn sommige paden in de Peel modderig. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Verrassende Veentochtlees meer..
zon 25 februari 2018 van 15.00 uur

Dummie de Mummie is een avontuurlijke familievoorstelling, gebaseerd op de razend populaire reeks van schrijfster Tosca Menten. Het gaat over de grenzeloze vriendschap tussen een doodgewone jongen en een springlevende mummie. Spannend en ontroerend, met veel humor en muziek.

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg.

Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?

Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dummie de Mummie (6+)lees meer..
zon 25 februari 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 25 maart 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 29 april 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 27 mei 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 24 juni 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 29 juli 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 26 augustus 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 december 2018 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert op 25 februari zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 25 februari 2018 van 15.30 uur

Walt Wilkins (San Antonio, Texas) is een begenadigd songwriter. Walt's muziek werd opgenomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Skaggs. Met The Mystiqueros creëerde Walt een Texas Hill Country supergroep. De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en Jimmy Davis (Memphis, Tenessee), in de jaren ’80 bekend als MTV-rockster. Tijdens de tour zal Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, de band bijstaan op toetsen, zang en accordeon.

De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast. Prachtige meerstemmige vocalen, soulful en met invloeden van Tex Mex en de Mississippi Delta Blues.

Support: Tip Jar
Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win en Arianne Knegt . Na een paar duetten voor solo albums van Bart te hebben opgenomen ontdekten ze dat hun stemmen wonderwel goed samenklonken. Ze besloten een Roots repertoire op te bouwen met het duet als basis. Klein, puur en eerlijk dat is Tip JarLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Walt Wilkins & The Mystiqueros (USA)lees meer..
zon 25 februari 2018 van 21.30 uur

DOK TRIBUTE is terug van weggeweest. Het concept? De beste tribute-bands in de DOK6 Theaterzaal! Genieten van deze artiesten doe je uiteraard onder het genot van een heerlijk biertje of wijntje! Alle DOK TRIBUTE avonden zijn sta-concerten.

AC/DC by AC/DC UK (UK)
Na jaren uitgebreid touren wordt AC/DC UK beschouwd als Engelands’, misschien wel Europa’s beste AC/DC tributeband! Met hun eigen energieke live shows beslaan ze alle tijdperken van de legendarische AC/DC rock-carriere, van ‘High Voltage’ uit 1976 tot ‘Black Ice’ uit 2008. Woon je een show van AC/DC UK bij, dan kun je rekenen op een berg van hits; bijvoorbeeld Thunderstruck, Back in Black, Highway to Hell, Rock & Roll Damnation. Maar de hardcore AC/DC fan wordt ook niet vergeten met veel songs op de setlist die je normaal niet zo snel live hoort! Een AC/DC UK show staat garant voor een knallende, vette show zoals de band zelf zegt: ‘A High Voltage Rock & Roll Show!!’.

Metallica by The Unforgiven
Sinds The Unforviven in 2002 gestart is, heeft de band een goede reputatie opgebouwd als Tribute band met een fantastische live performance. Door de jaren heen heeft The Unforgiven gespeelt op diverse podia in Europa, met wel optredens voor 12.000 fanatieke Metallica-fans. Heel hard rocken is wat The Unforgiven het beste doet, ze neemt het publiek mee in 25 jaar historie van de beste metal band in de hele wereld! Ballads zoals ‘Nothing Else Matters’ en ‘The Unforgiven’ en de snelste songs zoals ‘Blackened’ en ‘Damage Inc.’ en de grootste hits ‘One’en ‘Enter Sandman’ zijn natuurlijk te horen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DOK Tribute - ACDC en Metallicalees meer..
zon 25 februari 2018 van 15.00 tot 17.00 uur

Ideaal! Gezellig samen met vriendinnen/vrienden genieten van lekkere wijnen uit de 'nieuwe wereld' met borrelhapjes. Gewoon relaxed, gezellig genieten.

 • Zondag 25 februari
 • Van 15.00 - 17.00 uur (ongeveer)
 • Incl. (proef)glazen wijn, borrelplank en uitleg over de wijnen
 • € 18,50 p.p.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wijnproeverij bij A Bellelees meer..
zon 25 februari 2018 van vanaf 08.30 en 10.00 uur

Mountainbikeclub Neetfit nodigt je uit mee te fietsen tijden de ATB Toertocht. Er is een gevarieerd parcours van 30, 40 en 65 kilometer dat voor iedereen begaanbaar is.

De route zal door de Swolgense bossen naar het Schuitwater voeren vanwaar we via de Houthuizer velden op de pauzeplaats aankomen. Hier word je blij gemaakt met soep, sportdrank en koek. De route vervolgt langs de Maas terug naar het Schuitwater, de Swolgense bossen en de startplaats. Het gebied wordt gekenmerkt door een goede boden waarin brede paden worden afgewisseld met single traks en snelle, vlakke delen met korte, pittige klimmetjes. Ook bij nat weer blijft de ondergrond goed begaanbaar. In totaal zal er zo'n 120 hoogtemeters moeten worden overwonnen. 

Na afloop is er de gelegenheid de fiets af te spuiten en kan er onder het genot van een stukje vlaai in de kantine van RKSV Melderslo nagepraat worden. 

 • Inschrijfplaats is Eikelenbosserdijk 6 te Melderslo. 
 • Starten is mogelijk tussen 08.30 en 10.00 uur. 
 • In geval van extreme weersomstandigheden worden via de site van Neefit de laatste updates gegeven. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

ATB Toertocht Melderslolees meer..
maa 26 februari 2018 van 20.30 uur
don 1 maart 2018 van 20.30 uur
woe 7 maart 2018 van 20.30 uur

Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien. Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Treed binnen in een wereld van bewustwording.

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Walk with melees meer..
din 27 februari 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 1 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 8 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 15 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 22 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 29 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 5 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 12 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 19 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 7 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 14 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 21 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 28 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 9 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 27 februari 2018 van 13.30 uur

Vurig muziektheater. Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen.

Alle jongens en meiden én hun familie krijgen er een extra dosis van mee tijdens Joris & de Drakentemmers.

Het vuur is ontstoken. Vijf Drakentemmers gaan jullie verrassen. De wildste drakenzaken passeren de revue: Wat zijn draken? Hoe vecht je tegen draken? En hoe overleef je niet alleen deze monsters uit bekende verhalen, maar vooral de draken die je van binnen de baas zijn? Draken van het hardnekkige soort dat zich geniepig in je gedachten vast klauwt. Die drakenstemmen in je hoofd die ervoor zorgen dat je, als het erop aankomt, toch niet durft te doen wat je écht zelf wilt.

Deze vurige muziektheatervoorstelling schakelt, met de vaart van een achtbaan, van panische prinsessen naar een stoere bootcamp voor Drakentemmers in spé.

 • Leuk om met je klas te bezoeken!
 • 1 begeleider per 10 leerlingen gratis
 • Educatief


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Joris en de Drakentemmers (8+)lees meer..
woe 28 februari 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 4 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 11 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 18 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 25 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 2 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 9 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 23 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 28 februari 2018 van 20.00 uur

De echte Ronald.

Was absurdist Ronald Snijders in zijn vorige One Man Show een dolgedraaide tv-quizmaster, in zijn programma Welke Show zien we de echte Ronald Snijders, met bigband. Hij vervreemdt zijn publiek op geheel eigen wijze met grappen, liedjes, normale anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen. Ook leest hij wederom voor uit eigen werk.

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ronald Snijders - Welke Showlees meer..
woe 28 februari 2018 van 20.15 uur

De bekendste historicus van Nederland

Maarten van Rossem is de bekendste historicus van Nederland, vast jurylid van De Slimste Mens, ster in Hier zijn de Van Rossems en auteur van onder andere ‘Nederland volgens Maarten van Rossem’ (2012) en het dit jaar verschenen ‘Het einde van het Romeinse Rijk’.

Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende (politieke) gebeurtenissen. Prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp.

Alle thema’s zijn mogelijk en het hangt van de avond af welke kant het opgaat. Eenavond Maarten van Rossem betekent dat u veel leert.En lacht!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Maarten van Rossum - Theaterlezinglees meer..
woe 28 februari 2018 van 20.15 uur

Sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dansdrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot.

 • balletvoorstelling is onderdeel van het live opera- en balletprogramma van DOK6 Cinema
 • in de pauze worden er hapjes geserveerd
 • ontvangst met koffie/thee en iets lekkers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Live Ballet: The Winter's Talelees meer..
woe 28 februari 2018 van 20.30 uur

Pierre, dertig jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool, houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders wiens boerderij hij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de gekke koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat één van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Petit Paysanlees meer..
don 1 maart 2018 van 20.00 uur

Altijd al willen weten hoe je een buizerd van een havik onderscheidt of welke uilen er in onze omgeving leven of welke geluiden de uilen en roofvogels maken? Wat eten ze en hoe leven ze? Al deze vragen worden op de roofvogel cursus beantwoord!

Op zondag 4 maart is er aansluitend een wandeling, waar we op zoek gaan naar roofvogels in de natuur. Vertrek om 9.00 uur vanuit het IVN gebouw

 • Hebt U interesse dan kunt U zich aanmelden bij Peter Maessen via de mail ivnmaessen@home.nl of tel 077-4653761.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Roofvogelcursuslees meer..
don 1 maart 2018 van 20.15 uur

Leon van der Zanden en zijn grootse plan.

In Kameleon doet cabaretier en publiekslieveling Leon van der Zanden waar hij uniek in is: hij stemt zich af op alle aanwezigen en laat het onderbewuste van de zaal spreken. Daarmee komt zijn focus definitief op zijn bezoekers en op de avond zelf te liggen.

“Het is de dansvloer op en gek durven doen. Alles om je heen binnen laten komen, zelfs de meest pijnlijke dingen. Dan wordt het magisch. Woorden komen vanzelf, interacties worden oprecht hilarisch en de voorstelling wordt totaal onberekenbaar.”

Kameleon lijkt van toevalligheden aan elkaar te hangen maar elk moment blijkt onderdeel van een groots plan.

De prijzen hieronder genoemd zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Leon van der Zanden - Kameleonlees meer..
don 1 maart 2018 van 20.15 uur

Tijdloze, akoestisch gespeelde melodieën

OMNIA is de uitvinder en een van de meest prominente vertegenwoordigers van de zogenoemde pagan folk: muziek met hart voor de natuur en met de wortels diep in Europese bodem.

De groep bracht inmiddels zeventien albums uit en heeft internationaal groot succes. De tijdloze en akoestisch gespeelde muziek is geïnspireerd op Keltische en vroeg-Europese volkstradities, melodieën vol levensvreugde, gespeeld op traditionele instrumenten als de harp, draailier, fluit, bodhrán en didgeridoo.

Celtic World is een avond genieten van een groep virtuoze muzikanten, die hebben gekozen voor hun eigen en bijzondere muzikale weg.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

OMNIA - Celtic Worldlees meer..
vrij 2 maart 2018 van 20.15 uur

Het had weinig gescheeld of Benjamin van der Velden had zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam.

"Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd", schreef Haarlems Dagblad.

Vanaf het moment dat Benjamin had geproefd van het theater, was er geen weg meer terug. Beschonken schreef hij zich in voor het eerste cabaretfestival dat hij tegenkwam, en zijn nog ruwe talent werd direct herkend. Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid.

Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken”, schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en dat hem de juryprijs uitreikte. Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas.

Reden genoeg om Benjamin van der Velden, een uitzonderlijk talent, de eerste tournee als ‘TVB new artist’ door het land te gunnen. Vijftig theaters onderschrijven zijn talent en maken deze tournee met zijn programma Ik Ben mogelijk.

Reserveer kaarten online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Benjamin van der Velden - Ik Benlees meer..
vrij 2 maart 2018 van 20.15 uur

Met zijn subtiele observatiehumor won Arnout van den Bossche diverse prijzen. Zijn vorige voorstelling De Relatiefluisteraar speelde hij meer dan 200 keer. Nu is hij terug met een nieuwe voorstelling!

Als u denkt dat u het slecht getroffen heeft op uw werk, kom dan zeker kijken naar Burn-out voor Beginners van Arnout van den Bossche. De Vlaamse cabaretier keert terug naar de tijd dat hij als ingenieur werkte in het bedrijfsleven. Met zijn herkenbare grafieken en schema’s staat hij stil bij absurde situaties op het werk die ook voor hem dagelijkse kost waren. Verder geeft hij geniale tips om te doen alsof u de perfecte werknemer bent. Deze voorstelling is het beste medicijn tegen een burn-out!

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling vanaf 19.30 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Arnout van den Bossche - Burn-out voor Beginnerslees meer..
vrij 2 maart 2018 van 20.00 uur

Enge buren ziet ze vliegen!

Ze bestaan bijna 25 jaar, toch kent niet iedereen ze. En wat ze precies doen, is ook al lastig te definiëren. Is het muziek, is het cabaret, is het theater of is het absurdistisch entertainment? Wie zal het zeggen….?

Als je ze eenmaal kent, kan je niet meer om ze heen en kom je er nooit meer vanaf. Eigenlijk zijn ze helemaal niet ‘eng’ maar eerder sympathiek, waardoor je ze in een mum van tijd in de armen sluit.

Eén ding staat buiten kijf, Enge Buren staat garant voor een onvergetelijk avondje uit! (Het bespaart je een consult bij de psychiater!)

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Enge Buren - Vreemde Vogelslees meer..
vrij 2 maart 2018 van 20.15 uur

Swingende ode aan de grote souldiva Aretha Franklin

Vijf jaar geleden lanceerde zangeres Shirma Rouse een theatertour rond de muziek van Aretha Franklin en “allejézus wat doet ze het overtuigend!”, schreef Veronica Magazine.

De Queen of Soul is dit jaar 75 geworden, een mooi moment om de show te hernemen in een feestelijke versie. Rouse, die met haar overtuigende deelname aan The Voice of Holland de harten van het grote publiek veroverde, is prima aan het repertoire gewaagd.

Ze geeft het publiek een kijkje in het leven van de grote souldiva en zingt, begeleid door een swingende achtmansformatie, alle grote hits. Nummers als ‘Think’, ‘R.E.S.P.E.C.T.’, ‘Natural Woman’ en ‘Bridge Over Troubled Water’ laten goed horen hoe veelzijdig Franklin – én Rouse – zijn.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Shirma Rouse - The Queen of Soul Celebration Tourlees meer..
vrij 2 maart 2018 van 19.30 uur

Mit Laetitia an Toffel

Op vrijdag 2 maart wordt bij het Pelgrimshuis de afsluiting van het wildseizoen gevierd met een smakelijk 6-gangendiner bestaande uit 13 gerechten. Zij doen dit in samenwerking met gemengde zangvereniging Laetitia uit Afferden. Zij zullen muziek ten gehore brengen van onder anders Les Misérables, Jesus Christ. Superstar, Evita en de Sister Act. 

De invulling van de avond: 

 • Ontvangst met een aperitiefje/amuse
 • Een drietal kleine voorgerechtjes
  Duo soep, geserveerd in kopjes
 • Een warm tussengerecht
  Een spoom (een koude verfrissende tussengang)
 • Het hoofdgerecht
 • Een viertal desserts per persoon
Reserveer tijdig uw tafel! 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Afsluiting wildseizoenlees meer..
zat 3 maart 2018 t/m zon 25 maart 2018

Kunstkring Artimosa houdt van zaterdag 3 maart t/m zondag 25 maart een voorjaarstentoonstelling. De tentoonstelling vindt plaats in de Kapel van het voormalig klooster. Kunstkring Artimosa is een regionale vereniging voor kunstenaars en bestaat uit ongeveer 55 leden, zowel vrijetijds- als beroepskunstenaars.

De tentoonstelling bestaat uit werken van Tiny Hebben (schilderen), Louk Weyers (figuratieve kunst) en Lenny Wolters (schilderen).

De expositie wordt ingeleid op 3 maart om 16.30 uur door Herman Bors (onder andere auteur en columnist). Er wordt tevens muziek verzorgd. Dit door Pyure

 • De expo is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen van 14.00 tot 16.30 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Voorjaarstentoonstelling Kunstkring Artimosalees meer..
zat 3 maart 2018 van 14.00 uur en 16.00 uur
zon 4 maart 2018 van 14.00 en 16.00 uur

Wegens het grote succes komt kinderheld Brandweerman Sam, bekend van RTL Telekids, ook dit jaar terug in het theater met de succesvolle familievoorstelling Brandweerman Sam redt het Circus.

Het circus komt naar Piekepolder. De circusdirecteur heeft alles voorbereid en kijkt uit naar een fantastische show, maar de ondeugende Norbert Puk weet als altijd de boel al snel in de war te schoppen. Gelukkig staan Brandweerman Sam en zijn team altijd paraat. Deze show, boordevol vrolijke muziek, dans en humor is geschikt voor het hele gezin.

Kom verkleed!
Brandweerman Sam nodigt alle bezoekers uit om verkleed als brandweerman of circusartiest naar het theater te komen. Na de voorstelling komen Brandweerman Sam en zijn vrienden natuurlijk naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet. Daarnaast ontvangen alle kinderen na afloop een Junior Cadetten diploma.

Leeftijdsindicatie: 2+

Reserveer online bij DOK6 Theater in Panningen
Reserveer online bij Schouwburg VenrayLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brandweerman Sam redt het Circus! (2+)lees meer..
zat 3 maart 2018 van 20.15 uur

Schaamteloos grappig en niets verhullend!

Geen baan meer. Geen vrouw meer. Geen toekomst meer. En wat doe je dan, als je ineens een groot bedrag aan alimentatie moet ophoesten, om te voorkomen dat je straks ook geen kind meer hebt? Dan begin je een strip-act. Met je beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. En je gaat voor niets minder dan de Full Monty!

De musical werd een wereldhit en de Oscar-winnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Overal worden de mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven maar ook op het toneel The Full Monty te gaan, in de armen gesloten. Aanstekelijk, pikant en ontroerend met swingende songs.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Full Montylees meer..
zat 3 maart 2018 van 20.00 uur

Comedy Night in café setting.

De Comedy Night is een avond stand-up in zijn puurste vorm. Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, met een muzikale twist, maar altijd grappig. Dat is waar stand-up om draait: de grap!

De Comedy Night is een ongedwongen avond, met een drankje binnen handbereik, een Master of Ceremonies en de beste stand-uppers van Nederlandse en Vlaamse bodem. Soms zelfs aangevuld met een comedian van overzees, want dat is tenslotte de bakermat van de stand-up comedy.

De prijzen genoemd zijn inclusief garderobe, exclusief administratiekosten en theaterdrankje. Deze voorstelling vindt plaats in café opstelling.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Comedy Parade - Comedy Nightlees meer..
zat 3 maart 2018 van 20.15 uur

Charles Blyth en Sam O'Hanlon geven een muzikaal eerbetoon aan een legendarische duo

Het is even geleden, maar toch: wie kent de tijdloze muziek van Simon & Garfunkel eigenlijk niet? Al is het maar van de platen van je ouders.

De Britse zangers Charles Blyth en Sam O’Hanlon brengen samen met een liveband een prachtig eerbetoon aan het legendarische duo, waarbij wereldhits als ‘Mrs. Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound’, ‘Cecilia’, ‘The Boxer’ en ‘The Sound Of Silence’ de revue passeren.

Met de muziek als leidraad vertellen Blyth en O’Hanlon het verhaal over twee schoolvrienden uit New York die uitgroeien tot het succesvolste muzikale duo aller tijden, over hun dramatische breuk en hun solocarrières. Hoogtepunt is een indringende terugblik op het Central Park reünieconcert uit 1981.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Simon & Garfunkel Storylees meer..
zat 3 maart 2018 van 20.00 tot 22.00 uur

Samen met IVN en Passie voor verhalen organiseert Aan de Drift op zaterdag 3 maart een wel heel bijzondere vollemaanswandeling. 

De wandeling begint om 20.00 uur onder leiding van een gids van het IVN en brengt je door de Heere Peel en de Schadijkse Bossen. Aansluitend zal Frans van de Pas verhalen en anekdotes over de Peel op een onderhoudende en smeuïge wijze presenteren...

 • Trek stevig schoeisel aan en kleed je op het weer
 • Deze wandeling is helaas niet geschikt voor mindervaliden
 • Honden zijn niet toegestaan
 • De tocht en de verhalen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen
 • Vooraf aanmelden gewenst via info@aandedrift.nl.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vollemaanswandeling en Peelverhalenlees meer..
zat 3 maart 2018 van 13.30 tot 16.00 uur

Beweging is een must om vitaal te blijven. Maar ook voeding en suppletie spelen een belangrijke rol in ons preventieve programma. Veel problemen lijken aanleg maar niets is minder waar. Hoe verlaag je het risico op hart- en vaatziekten met 90%? Is dementie te voorkomen? En diabetes? Waarom ben ik zo vaak vermoeid?

Op deze en andere vragen krijg je een duidelijk antwoord tijdenns de workshop De kunst van het vitaal ouder worden door Erik-Alexander Richter. Erik-Alexender is als docent bij verschillende opleidingsinstituten bezig met de biochemische aspecten van het lichaam. Hij is tevens presentator en medisch deskundige in het programma 'Life is Beautiful' op RTL4. 

 • vooraf aanmelden verplicht via de mail of telefonisch via 06-24188805.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop - De kunst van het vitaal ouder wordenlees meer..
zat 3 maart 2018 van 20.00 uur

Op zaterdag 3 maart om 20 uur treedt singer songwriter Anton van Doornmalen met zijn band op in theater De Bombardon in Heythuysen. Hij presenteert daar zijn nieuwe album Even Weg en belooft bezoekers een bijzondere avond.

Anton van Doornmalen maakt liedjes in de stijl van Herman van Veen en Boudewijn de Groot. Hij laat zich inspireren door onderwerpen uit het dagelijks leven, zoals opa zijn, afscheid nemen, werk en ontspanning. “Het nummer Even Weg gaat bijvoorbeeld over Schouwen-Duivenland, een plek waar ik echt ‘even weg’ kan zijn”, legt Anton uit. “Het is het titelnummer van mijn nieuwe album. In Heythuysen ga ik hier diverse liedjes van zingen, gecombineerd met liedjes van oudere albums en een aantal evergreens. Dat alles begeleid met mooie beelden en af en toe een anekdote. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn professionele muzikanten aan een totaalprogramma gewerkt. Het is echt een avond uit.”Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Anton van Doornmalen - Even Weglees meer..
Internetbureau Vis.nl