Agenda

zat 30 april 2016 t/m din 31 december 2019 tijdens openingsuren VVV Gennep

Houdt u van puzzelen, speuren en rustig fietsen in een mooie omgeving? Dan is de cryptische fotofietstocht van VVV Gennep zeker iets voor u!

Bij het startpunt haalt u een grote envelop op met daarin en blad met detailfoto's, crytische omschrijvingen, een plattegrond van gemeente Gennep en een envelop met verdere info.

De fietstocht is zowel geschikt voor de toerist als voor de mensen die bekend zijn met de regio Gennep. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cryptische fotofietstocht door Genneplees meer..
zat 1 oktober 2016 t/m din 31 december 2019

VVV Gennep heeft een leuke speurtocht gemaakt rondom het Ellen Hoffmannplein, het mooiste plein van Gennep.

Kinderen kunnen bij VVV Gennep, om de hoek bij het Ellen Hoffmannplein, een blad met vragen en een kleurplaat ophalen. Voor slechts €2,50 zijn er ook stiften te koop. Beantwoord de meerkeuzevragen en kleur de bijbehorende vakjes op de kleurplaat in. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, is ook de kleurplaat klaar. Wanneer alles goed is ingevuld, kan bij VVV Gennep een snoepzakje opgehaald worden als beloning.

Veel plezier met deze spannende speurtocht in Gennep!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Speurtocht door Genneplees meer..
zat 5 januari 2019 t/m zat 4 januari 2020 10.00 uur

 • Elke zaterdag openstelling Watermolen Kessel 10.00uur
 • Elke woensdag en zaterdag openstelling St. Anthonius molen Kessel
 • Elke zondag Kèpels Krenske G.I.K Panningen 10.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling Watermolens Kessellees meer..
zon 17 maart 2019 t/m maa 6 januari 2020

Openluchtmuseum de Locht organiseert van 17 maart 2019 tot 6 januari 2020 de expositie “De kracht van 16 kernen; de dorpen presenteren zich”. De expositie vindt plaats in het kader van de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. Het museum biedt de 16 kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas een podium om zich te presenteren middels foto-panelen, filmpjes en muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie ' De kracht van 16 kernen'lees meer..
maa 20 mei 2019 t/m woe 20 mei 2020 tijdens openingstijden

Het Wereldpaviljoen Steyl is uitgebreid met een belevingscentrum Ghana. Nieuw is de VR experience. Je stapt in een bus en beleeft een reis door Ghana. Vervolgens kom je in een dorp en zet je een Virtual Reality bril op. Vanaf dat moment beleef je het leven van de Ghanese mensen in een dorp, zie je kinderen water halen bij een put of een balletje trappen, loop je op de markt of zit je ineens in een school. De beleving is alsof je er zelf rondloopt. Verderop stap je in een gammel bootje, zet de VR-bril op en onderga de boottocht die bootvluchtelingen maken. Het belevingscentrum Ghana is onderdeel van het Wereldpaviljoen. Daar is ook een belevingscentrum Nicaragua. En voordat binnen bent stap je in een echte Fokker 50 en vlieg je naar een andere wereld. Het Wereldpaviljoen is ervaren, beleven en doen voor jong en oud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VR experience in het Wereldpaviljoen Steyllees meer..
zat 1 juni 2019 t/m din 31 december 2019

Van kasteel Ter Horst naar de gevangenis van Evertsoord, we hebben er iedere dag mee te maken, maar realiseren ons dat niet. Met ieder besluit dat we nemen staan we eigenlijk steeds met een half been in de gevangenis. Een stelsel aan waarden en normen, ons door opvoeding meegegeven behoedt ons voor een verblijf achter tralies. Toevallige sociale en persoonlijke factoren maken dat sommigen van ons verkeerde keuzes maken...

Achthonderd jaar lang zijn tralies als het symbool voor gevangenschap dezelfde gebleven. Wat is er intussen achter die tralies veranderd? Een tweeluik...

Het project ‘Straffen door de eeuwen heen’ begint in Horst waarbij op kasteel van Huys ter Horst het rechtssysteem in de Middeleeuwen wordt belicht. Op informatieve én aanschouwelijke wijze wordt de bezoeker inzicht gegeven over hoe men destijds met 'misstappen' omging...

In de laatste maanden van 2019 organiseert PI Ter Peel in Evertsoord een expositie met als thema ‘straffen vanaf de Franse tijd tot het heden’.
Deze expositie wordt georganiseerd i.s.m. vrijwilligers uit Evertsoord en het Gevangenismuseum te Veenhuizen.

Rondleidingen door het kasteel zijn mogelijk op iedere eerste zondag van de maand. Voor scholen zijn uitgebreide mogelijkheden om het kasteel op afspraak te bezoeken.

Zie daarvoor de bezoekersinfo op de website van het kasteel. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie straffen door de eeuwen heenlees meer..
zon 14 juli 2019 t/m woe 1 januari 2020

In Openluchtmuseum de Locht is de tentoonstelling “Van wederopbouw naar hightech” te bezoeken vanaf 14 juli 2019. De tentoonstelling is te vinden in de aspergetunnel.

Nooit meer honger!

Dat was de wens van de bevolking na de Tweede Wereldoorlog. In de regio Noord-Limburg heeft de tuinbouw na 1945 een opzienbarende ontwikkeling door gemaakt. De glastuinbouw ontwikkelde zich snel naast de oude wijze van telen in de volle grond.

Er werd gezocht naar mogelijkheden om de groei van gewassen te optimaliseren door verbetering van de voeding, klimaatbeheersing en ongediertebestrijding. De aarde werd vervangen door substraat, een kunstmatige bodem. Door de invoering van automatisering probeerde men de productie te verhogen.

Al deze ontwikkelingen hadden invloed op het gezinsleven. Moeilijke gesprekken aan de keukentafel. Er moesten ingrijpende besluiten worden genomen over gewas en wijze van telen, met grote financiële gevolgen. Zal de bank meewerken? Is er voldoende afzet mogelijk? Is er een opvolger voor het bedrijf?

Dit verhaal wordt in de tentoonstelling ‘Glastuinbouw na 1945. Van wederopbouw naar hightech’ verteld via het verhaal van 3 generatie tuinders en veel foto’s en filmbeelden die het verhaal duiden. De rode draad in deze tentoonstelling is het feit dat het gezins- en familiebedrijf van kleinschalig doorgroeide naar steeds meer schaalvergroting.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling “Van wederopbouw naar hightech”lees meer..
zon 8 september 2019 t/m zon 29 december 2019

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar; een mooie gelegenheid om 3 exposities te presenteren. We geven een inkijk in onze depots die vol staan met geschonken objecten. Het museum koestert opgebouwde kennis over ambachten, materialen en technieken. Het slaat een brug tussen bewaren, tonen en maken.

Daarnaast is het werk van hedendaagse textielkunstenaars te zien. Zo legt het museum de verbinding tussen historie en hedendaagse kunst.

In het najaar wordt de 3e expositie geopend:
‘Van object naar verzameling - van verzameling naar object’
8 september t/m 29 december 2019

In deze expositie worden verzamelingen uit het depot getoond. De afgelopen 10 jaar zijn vele textielobjecten geschonken. Hierdoor zijn eigen collecties ontstaan van bijvoorbeeld doopjurken, theemutsen en naaikistjes. Een bijzondere verzameling is de kinderkleding van de familie van Rechteren-Limpurg van kasteel Rechteren in Dalfsen. Ook zijn textiele particuliere verzamelingen te zien, zoals de waaiers van Jan Geelen en leporelloboekjes van Diny Gerards-Mensink.

De afdelingen Genealogie en Streekgeschiedenis van het museum tonen, aan de hand van 80 interviews op band uit de jaren zeventig en negentig, met voorwerpen en beelden van onder andere de schooltijd, het werkzame leven en het naderend afscheid, een inkijkje in het leven van een Horster gezin met 24 kinderen in de vorige eeuw. Dit levert een prachtig deelvenster van hun collectie op.

Hedendaagse kunstenaars die nieuw werk hebben gemaakt van gevonden en verzamelden textiele objecten complementeren de tentoonstelling. Het gaat om Jacqueline van Bergeijk, Lon Buttstedt, Fransje Smit, Marianne van Heeswijk, Marijke Leertouwer, Karin van der Linde, Rineke Seegers en de deelnemers aan het verdiepingslab van Carola Mokveld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Museum de Kantfabriek koestert zijn schatkamerslees meer..
zat 14 september 2019 t/m zon 15 december 2019 10.00-16.30 uur

Op 17 November 2019 viert de regio in Midden-Limburg 75 jaar bevrijding. Ter gelegenheid hiervan organiseert de stichting Bevrijders 1944 een bijzondere tentoonstelling, waarmee een beeld wordt geschetst van "waat woore det väör men".

Dit tijdelijk museum richt zich op de bezetter en de bevrijder, die actief waren in de laatste maanden van de oorlog in het zuiden.

De expositie zal openen op 14 september en zal gedurende 3 maanden open zijn voor publiek. Op 15 december sluiten wij de deuren.

Gedurende deze periode zijn wij op zaterdag en zondag geopend.

Wij openen om 10:00 onze deuren, om 16:00 sluit zowel de kassa als de keuken en om 16:30 is het museum gesloten.

Op last van de brandweer mogen wij maximaal 100 bezoekers toelaten. Als dit aantal is bereikt vragen wij u even te wachten of om later terug te komen. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft en dit ook respecteert.

Parkeergelegenheid bij het gemeentehuis op loopafstand.

Daarnaast trachten wij het weekend van 16 en 17 november in een feestelijk jasje te kunnen steken in combinatie met voertuigen, muziek en een speciale delegatie schotse veteranen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tijdeijk museum 'opa, waat woore dat vaor men?lees meer..
zon 15 september 2019 t/m woe 1 januari 2020

In het textielpaviljoen is vanaf zondag 15 september de nieuwe tentoonstelling “Meisjes van het confectieatelier” te zien.

In 1954 wilde Hendrik van Og in Horst een confectieatelier starten. Burgemeester Gijsen was enthousiast, met name vanwege de werkgelegenheid die het zou bieden aan de vele meisjes uit de grote katholieke families. De enige mogelijkheid om te werken was destijds in het huishouden, in de landbouw of dienstbode worden in de “stad”. Daar leerde je het huishouden en kreeg je ook een keurige opvoeding.

De deken was er minder gelukkig mee en preekte:”Vrouwen horen in de keuken, op het land of in het kraambed”. Meneer van Og beloofde de werkdag te starten met een kort gebed en uiteindelijk werd in 1955 het atelier geopend. Waren de ouders aanvankelijk nog huiverig om hun dochters “in de fabriek” te laten werken en moest het bedrijf meisjes uit de omgeving werven, later werd het werken in het confectieatelier volledig geaccepteerd.

Eind zestiger jaren brak een moeilijke tijd aan voor de confectie-industrie. De lonen stegen explosief en de confectie verplaatste zich langzaam naar lagelonenlanden. Zo ging het hier ook en de ontslagen volgden. De aankondiging van het einde van de confectie-industrie in Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DE MEISJES VAN HET CONFECTIEATELIERlees meer..
zon 22 september 2019 t/m zon 17 november 2019 14.00-17.00 uur

Unieke expositie over Meijel in de oorlog
Meijel is een van de Limburgse dorpen waar de Tweede Wereldoorlog de diepste sporen heeft nagelaten. Daarom pakt heemkundevereniging Medelo in verband met de 75-jarige bevrijding vanaf 22 september breed uit met een lijvig boek en een expositie in Truijenhof. 

Niet alleen in materieel opzicht, maar ook op menselijk gebied werd Meijel hevig getroffen. Honderden huizen en boerderijen werden beschadigd of geheel verwoest. De imposante ‘Kathedraal van de Peel’ werd opgeblazen. Het Peeldorp betreurde bijna 50 doden en vele tientallen gewonden.

De tentoonstelling over Meijel in de oorlog in Truijenhof telt honderden foto’s en ander beeldmateriaal zoals propaganda-affiches. Daarnaast zijn er tal van objecten als wapens; poppen in militaire uniformen en de bijbehorende uitrusting van de vijf betrokken landen, een bijzondere kachel en een tabakssnijder. De materialen zijn afkomstig uit collecties van Rinus van Ottersdijk uit Vlierden, wijlen Henk Martens uit Meijel en de rijke eigen collectie van Medelo.

Daarnaast worden er enkele nog nooit vertoonde films getoond, door Engelse filmers opgenomen in de maanden van de bevrijding.

Ook is er ter gelegenheid van een speciaal boek uitgegeven door heemkundevereniging Medeloo. Het boek ‘Meijel en de oorlog; de laatste getuigenissen’ is vanaf 22 september verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de expositie en bij de VVV in Meijel.

De tentoonstelling in Truijenhof is vanaf 22 september tot en met 17 november elke zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie bevrijding Meijellees meer..
vrij 27 september 2019 t/m zon 26 januari 2020 11:00 tot 17:00 uur

Vanitas: de ijdelheid der dingen, oftewel alles gaat voorbij. Seizoenen komen en gaan, mensen worden ouder, planten sterven af en vergaan. Gebouwen barsten, schilderingen vervagen, stenen slijten af. Een thema dat al eeuwenlang kunstenaars inspireert. Deze fascinerende expositie toont werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die de tand des tijds weten te vangen in hun keramische kunstwerken.

Deze tentoonstelling brengt een ode aan het verval en laat zien hoe mooi aftakeling kan zijn. Een expositie die letterlijk zorgt voor een lach en een traan, een bibber of rilling. Maar dat is niet erg, dat doet je beseffen dat je voelt, dat je leeft en dat je daarvan mag genieten nu het nog kan!

Open van dinsdag t/m zondag.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Vanitaslees meer..
zon 13 oktober 2019 t/m woe 1 januari 2020

Labyrint van warmte en comfort.

De warme kachel was vroeger het centrum van het leven in huis. De kachel was een kostbaar bezit. Ons land kende verschillende kachelfabrieken. Voor oudere mensen zijn DRU, Etna en Jaarsma nog bekende namen. Er was ook een grote variëteit aan kachels.

We kunnen het ons niet meer voorstellen dat niet zo lang geleden in huis alleen de keuken verwarmd was, daar stond het fornuis. De warmte daarvan werd gebruikt om te koken en om de bewoners comfort te bieden. In de beste kamer stond een kachel, maar die werd alleen gebruikt op zondagen en als de familie hoog bezoek verwachtte.

In de eerste helft van de 20e eeuw werden kachels gestookt met kolen. In vroegere tijden, zo tot 1950, werden hout en turf verbrand. Vanaf de vijftiger jaren gebruikte men stookolie en kwam er centrale verwarming, voor wie het kon betalen. Korte tijd later was aardgas in het hele land en voor de meeste mensen beschikbaar. En nu weten we niet beter dan dat het in de winter overal in huis behaaglijk warm is.

In het museum is een mooi labyrint van kachels opgesteld. Ook zijn er een paar taferelen te bekijken. Het zal de bezoeker verrassen om te zien waar wij vandaan komen, als het gaat om warmte en comfort. Vanaf 13 oktober 2019 in openluchtmuseum de Locht.

Zondag 10 november vertelt Nellie Lenssen mooie verhalen bij de kachel. Muzikale omlijsting: Piet Lenssen.
11.00 uur en 13.30 uur: ongeveer 40 minutenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie verhalen bij de kachel in de Lochtlees meer..
vrij 18 oktober 2019 t/m zon 8 maart 2020

Rond de herdenking van 75 jaar vrijheid brengen het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam ‘Tekens van vrijheid’. Deze tentoonstelling toont indringende, grootse werken van kunstenaars en filmmakers die reflecteren op de verworven vrijheid na 1945.

Het besef van nieuwe vrijheid bracht bij beeldend kunstenaars ook herinneringen naar boven aan de voorgaande tijd van verdriet, beklemming en onderdrukking. De bezoeker wordt meegenomen in een rite de passage, van geweld en dood, maar ook van vrijheid en plezier, van angst en depressie naar een grenzeloos optimisme. De tentoonstelling roept een wereld van parallellen op tussen verleden en heden en toont een generatie-overschrijdende visie op vrijheid.

Tekens van vrijheid toont daarnaast niet één maar vier filmpremières! De documentaire die in de volksmond ‘de Puinfilm’ is gaan heten wordt in een nieuwe opstelling getoond. De film laat de dramatische situatie van Venlo zien na het bevrijdingsoffensief aan de Maas van oktober 1944 tot maart 1945. De tentoonstelling sluit af met een drietal korte films, waarin de filmmakers hun persoonlijke verhouding met vrijheid verbeelden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tekens van vrijheidlees meer..
don 24 oktober 2019 t/m zon 5 januari 2020

Vanaf 20 oktober t/m 5 januari 2020 in het Leudalmuseum een nieuwe tentoonstelling speciaal gericht op de jeugdige bezoeker.

Gemaakt voor jongens en meisjes
De nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door de Studiegroep Leudal e.o. en Groen Hart Leudal samen, is speciaal gemaakt voor jeugdige bezoekers. Je kunt er met je schoolklas terecht maar ook met jouw vriendengroep of gewoon met je ouders of opa/oma.
Verschillende onderwerpen komen aan bod: archeologie, schrift/kalligrafie, portretkunst, spel en speelgoed in de kunst, gezichtsbedrog,..etc.

Leuke opdrachten
In de tentoonstelling zijn een kleine dertig opdrachten verwerkt waaruit je een keuze kunt maken. Opdrachten met als doel om je beter te laten kijken, om meer te zien.
Vaak zijn het ook doe-opdrachten om zelf ervaring op te doen.
We gebruiken veel voorwerpen uit ons eigen Leudalmuseum maar we laten je ook kennismaken met werken van grote kunstenaars.
Ken je bij voorbeeld de fascinerende portretten van Giuseppe Arcimboldo, ken je de ijspretschilderijen van Hendrick Avercamp, en het betoverende werk van M.C. Escher?

Ja, je zult ervaren dat museumbezoek interessant, leerzaam, meeslepend en leuk kan zijn.
Heb je wel eens met een ganzenveer geschreven? Heb je wel eens een oeroud schoteltje uit vele scherven bijeen gepuzzeld? Heb je wel eens een echte fout ontdekt in een beroemd kunstwerk?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Beleef het museumlees meer..
din 29 oktober 2019 t/m din 16 juni 2020

Basis cursus natuur
De IVN verenigingen van Peel en Maas (Helden, Meijel, Baarlo-Maasbree) organiseren gezamenlijk een natuurcursus voor de inwoners van de gemeente om de basiskennis over de natuur te vergroten. Onderwerpen als ecologie, vogels, flora, fauna, insecten, waterleven en landschap komen aan de orde. Van deze 7 onderwerpen wordt op een dinsdag de theorie gegeven en de daaropvolgende zondag wordt het onderwerp in de natuur behandeld.

De kosten voor de cursus zijn 30 Euro. De cursus start op dinsdag 29 oktober. De andere cursusdata zijn 10 december, 14 januari, 10 maart, 14 april, 12 mei en 16 juni in 2020. Met deze cursus leer je meer over biodiversiteit en het belang van de natuur in onze omgeving.

Aanmelden via: natuurcursus@ivnhelden.nl
Voor meer info kijk op de website.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN natuurcursus voor inwoners Peel en Maaslees meer..
vrij 1 november 2019 t/m vrij 29 november 2019 di t/m vrij 10.00-16.00 uur

De combinatie van recycling en kunst krijgt steeds meer aandacht. Kunstenaars die werken met herbruikbare materialen laten hun kunst zien tijdens de kunstexpositie in het Sunny Informatieloket van 1 november tot en met 29 november.

Er zijn werken te zien die gemaakt zijn van herbruikbare materialen, zoals van Anja Grubben, Mat van den Eertwegh en Herman van Dijnen. Maar ook werken die dit thema oppakken, zoals van fotograaf Jan Fleuren en schilderes Door Verschaeren.

De expositie is op dinsdagen tot en met vrijdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uurLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Recycling Kunst Expo Panningenlees meer..
don 14 november 2019 van 14.00-17.30 uur
don 21 november 2019 van 14.00 - 17.30 uur
don 28 november 2019 van 14.00-17.30 uur

Iedere donderdag
Marktlieden bieden donderdag hun waar aan op het Raadhuisplein in Sevenum. De markt is ruim opgezet, er staan verschillende marktkramen opgesteld. Alles in de mix, voor bijna niks!

Elke week keert de donderdagmarkt terug. Je kunt hier van 14:00 uur tot 17:30 uur terecht voor de kleine en grote boodschappen.
De Raadhuisplein markt is een middagmarkt, hierdoor hoeft u zich ’s ochtends niet te haasten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Sevenumlees meer..
don 14 november 2019 van 20.00 uur

Op deze leden voor leden avond kunnen leden laten zien wat hun in de natuur bezighoud. Eigen foto's, films of andere multi media bijdragen zijn welkom. Heb je een bijdrage voor de avond, mail dan even naar het contact adres.

Tevens wordt de 40 Jaar geleden gemaakte film van Peter Keijsers en Giel Smets film genaamd "Bewoners van de Peel" veroond. Deze film-documentaire laat zien hoe het boerenleven zich in de jaren 70 voltrok. Tevens zijn er veel natuuropnames van bijzondere dieren en vogels in het land van Peel en Maas. De film is een voor die tijd uitzonderlijk mooi meesterwerk gemaakt met veel kennis over de natuur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN Helden Filmavond; bewoners van de Peellees meer..
vrij 15 november 2019 van 10.00 - 12.00 uur

Op vrijdag 15 november nemen de gidsen van Groen Hart Leudal belangstellenden mee op zoek naar de zeer diverse soorten paddenstoelen in het Leudal. De deelnamekosten zijn € 3,50, kinderen tot 12 jaar € 1,00. De start van deze wandeling is bij Restaurant De Busjop.

Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen. Vooral in de herfst laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen.

Wandel mee met onze gidsen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

wandeltocht 'op je knieen voor de paddenstoel'lees meer..
vrij 15 november 2019 t/m zon 1 maart 2020 vanaf 13.00 uur - 17.00 uur

In november is het 75 jaar geleden dat de dorpen van Peel en Maas bevrijd werden. In het kader van 75 jaar bevrijding is binnen de tentoonstelling veel aandacht voor de oorlog in de regio, persoonlijke en interactieve ooggetuigenverslagen en de razzia's. Daarnaast wordt op deze dag ook het nieuwe canonboek over de oorlog gepresenteerd.

In deze zinnenprikkelende tentoonstelling wordt in woord, beeld en geluid ingegaan op de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas. Van de Duitse inval, de lokale razzia’s, het verzet en de verwoestingen, tot de bevrijding van de regio, nu 75 jaar geleden. In de vernieuwde Deportatiekamer is veel aandacht voor de kerkrazzia. De bezoeker ervaart hier de beklemmende sfeer van het verblijf in een originele barak uit de Tweede Wereldoorlog. In beide ruimtes aangrijpende persoonlijke verhalen en objecten van ooggetuigen, achterblijvers en gedeporteerden. Middels interactieve panelen komt de bezoeker – letterlijk – oog in oog te staan met mensen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt. Hun spannende, meeslepende en vaak dramatische vertellingen, worden geïllustreerd door enkele sprekende voorwerpen.

Gelijktijdig met de tentoonstelling, presenteert Museum Peel en Maas een aan de oorlog gewijd deel van de reeks ‘De historische canon van Peel en Maas’. In dit rijk geïllustreerde werk wordt dieper ingegaan op de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas. In de museumwinkel is dit boekje te koop voor slechts 5 euro. Daarnaast biedt het museum op 15 november gelegenheid aan de Heemkundevereniging Helden om de bijzondere WOII special, geheel gewijd aan de bevrijding, van het tijdschrift De Moennik te presenteren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

WO II tentoonstelling in Museum Peel en Maaslees meer..
vrij 15 november 2019 t/m woe 20 november 2019

75 Jaar bevrijding vier je samen!

Dit weekend is voor iedereen, jong en oud. Vrijdagavond is voor de jeugd. Zaterdag- en zondagmiddag voor het hele gezin. Zaterdagavond voor iedereen vanaf 18 jaar. Kom ook en maak er samen een geweldig weekend van!

Op vrijdag wordt het bevrijdingsweekend feestelijk ingeluid met Dance for Freedom. 

Op zaterdag wandelen we door het mooie Nunhem en Leudal met onderweg verhalen die zich hier hebben afgespeeld. Dat is de Walk for Freedom op zaterdag 16 november. Loop 'ouderwets' met een kaart of 'nieuwerwets' met geocachen.

Ook op zaterdag vindt er een grote 70-80-90 Party plaats, in samenwerking met Q Music.

Zondag wordt de vrijheid gevierd tijdens de bevrijdingsbruch. Een heerlijk buffet verzorgd door Feyenoord en Houben samen. Daarbij live muziek, oude verhalen en meer. Koop je kaarten bij Feyenoord of Houben. Of online via de button Shoppen op de facebookpagina van het bevrijdingsweekend Nunhem. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingsweekend Nunhemlees meer..
vrij 15 november 2019 t/m zon 17 november 2019 18.30-22.00 uur

De Familie Van Wittenhorst nodigt U uit voor een diner op Kasteel Huys ter Horst, maar de avond krijgt een verrassende wending... De nieuwste activiteit op Kasteel Huys ter Horst: MOORDDINER. Een activiteit waarbij je bij binnenkomst meteen wordt meegenomen naar de Middeleeuwen. 

Tijdens een welkomstdrankje maak je kennis met de sfeer op het Kasteel. De sfeer wordt echter gespannen door mysterieuze gebeurtenissen. Laat je meeslepen in het spel en geniet ondertussen van een bourgondisch 3-gangen diner inclusief wijn, bier en/of frisdrank.

Wil jij weten wat er op het kasteel is gebeurd?
Reserveer dan snel je plaats want vol = vol !!

De kosten voor het moorddiner zijn €57,50 p.p.
Dit bedrag is inclusief welkomstdrankje, een bourgondisch 3-gangen diner met drank (wijn, bier, fris) en een (toneel)spel waarbij je op zoek moet naar ... tja..dat zul je nog wel zien....

Enkele weetjes over het moorddiner:

 • geschikt voor leeftijd van 18+
 • er zijn per avond 30 plaatsen beschikbaar
 • er is een tafelindeling van 6 tafels van 5 personen
 • het menu van het bourgondisch diner staat reeds vast
 • indien vegetarisch gewenst, graag bij reservering vermelden
 • helaas kunnen we geen rekening houden met gluten/allergenen

Voor reserveringen en overige vragen kunt u een mailtje sturen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Moorddiner Kasteel Huys Ter Horstlees meer..
vrij 15 november 2019 van

Op vrijdag 15 november speelt, na afloop van het concert van Ilse DeLange, Joe Buck in de foyer van De Maaspoort. De 23-jarige Joe Buck is singer-songwriter en werd tijdens zijn studie aan de Rockacademie in Tilburg ontdekt door Ilse DeLange. Zij was zo enthousiast over zijn liedjes dat ze hem een platencontract aanbood. Na zijn afstuderen vertrok Joe Buck naar Nashville, waar hij een heleboel songs heeft geschreven voor zijn aankomende debuutalbum. Met zijn single ‘The Way You Take Time’ had Joe Buck de TopSong op Radio 2 te pakken en weet hij alle radio playlists en diverse hitlijsten te bereiken.

Deze gratis aftershow is onderdeel van zijn eerste solotour; ‘The Way You Take Tour’. Tijdens de show geeft hij met zijn band een voorproefje van zijn aankomende debuutalbum. Joe Buck is direct na de voorstelling te zien in de Glenn Corneille foyer. En niet alleen de gelukkige bezitters van een ticket voor de show van Ilse Delange krijgen er een gratis show bij (de show van Ilse DeLange is al maanden uitverkocht), iedereen is welkom!

Programmeur van De Maaspoort, Maarten van Erp: “We vinden het leuk om bezoekers te verrassen met een totaalbeleving, zodat hun avond niet eindigt bij het slotapplaus van de voorstelling of show. Zo vinden er dit jaar meerdere afterparty’s plaats, binnen én buiten de theaterzalen. De sfeer en beleving door het hele gebouw is iets waar we de afgelopen tijd bewust mee bezig zijn en van groot belang vinden voor bezoekers.”Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Singer-songwriter Joe Bucklees meer..
vrij 15 november 2019 van 16.00-24.00 uur

Kom de sfeer ruiken, proeven en beleven met mooie muziek!

Haal een stempelkaart bij 1 van de deelnemers, stap in de koets die je sfeervol naar de andere locaties brengt. Onderweg geniet je van mooie muziek. Ook is de route goed te lopen.

Iedere deelnemer zal je sfeervol ontvangen, is je kaart vol dan trakteren wij op een sfeervol lekkernij, lever hier je kaart in en maak kans op nog andere leuke prijzen....

Kom sfeer proeven en laat u in een koets naar een van de deelnemers rijden! Graag tot 15 november in Neeritter!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sfeervol Itterlees meer..
zat 16 november 2019 van 10.00 uur
zat 23 november 2019 van 10.00 uur

VVV Baarlo organiseert i.s.m. HWG de Borcht onder leiding van een gids de speciale wandeling In de sporen van de Bospartizanen.

Wat speelde zich de laatste dagen van de oorlog 1940/1945 af in de bossen van Baarlo? In de verwarde dagen van september 1944 kreeg een knokploeg in Noord-Limburg de opdracht om de Duitse toevoerlijnen te saboteren. Omdat de beloofde wapendroppings door de Geallieerden uitbleven, werd besloten Duitse troepen te overvallen om zichzelf van wapens te voorzien. De bevrijding zou niet lang meer op zich laten wachten en de Geallieerden verwachtten van de ondergrondse steun als het zover was.

Tijdens de wandeling zal de gids uitgebreid ingaan op de belevenissen van de verzetsgroep, de voedselvoorziening in het kamp, de Duitse soldaten, de risico’s voor het dorp Baarlo, de houding van de toenmalige bewoner van Kasteel Scheres en natuurlijk op de afloop van dit drama.

Kortom: een boeiende combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. 

 • De wandeling start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Chateau De Raay, Raayveldlaan 6 te Baarlo
 • De tocht is ongeveer 8 km lang en duurt ruim 2 uur
 • De tocht is niet echt geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of bolderkarren
 • Deelname kost € 4,- per persoon, minimale leeftijd 8 jaar/ kinderen 8-12 jaar € 3,- per persoon
 • Aanmelden via de VVV-Baarlo voor 16 augustus mei bij VVV Baarlo, Grotestraat 16 A 5991 AW Baarlo
 • Denk aan stevig schoeisel!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

In het spoor van de Bospartizanenlees meer..
zat 16 november 2019 t/m don 5 december 2019

De gezelligste periode van het jaar komt er weer aan en Landal de Lommerbergen organiseert een aantal leuke activiteiten rondom Sinterklaas. Kom je ook?

Sinterklaas intocht
Spannend, gaat het Sinterklaas en zijn Pieten lukken om op tijd in Nederland te zijn? En nog belangrijker: om op tijd bij de Lommerbergen te zijn? Puk & Pelle hebben namelijk een mega gezellig welkomstfeestjes voor Sinterklaas georganiseerd op zaterdag 16 november om 14:30 uur. Kom jij ook kijken naar dit spektakel? Toegang is gratis.

Pieten ontbijt met Sinterklaas
Ook een keertje verwend worden met een uitgebreid ontbijt? Dat kan bij Landal De Lommerbergen! De pieten stellen een heerlijk ontbijt samen in het buffet restaurant. En wie weet komt Sinterklaas zelf ook eventjes langs! Maak je dag compleet met aansluitend een bezoek aan het Subtropisch Zwemparadijs en een bezoekje aan de bungalow van Sinterklaas.

Het Pieten ontbijt vindt plaats op 17 en 24 november en 1 december van 8.30 tot 10.30 uur. Je kunt het Pieten ontbijt reserveren via telefoonnummer 077-4749582.

Prijs ontbijt buffet:
• Volwassenen € 10,95 p.p.
• Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,95 p.p.
• Kinderen t/m 3 jaar gratis.

Sinterklaas show
Er gebeurt iets héél spannends op het park! Puk & Pelle krijgen namelijk hoog bezoek van de Sint en zijn pietenvrienden! Kom met het hele gezin naar de grote Sint Show op het park. De pieten dansen en zingen en iedereen mag mee doen. Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

De show vindt plaats op 20,23, 27 en 30 november en 4 december om 14.30 uur in de ParkPlaza. Toegang is gratis.

Sinterklaas bungalow nummer 465
Ook benieuwd waar de Sint en zijn pieten verblijven op het park? Kom dan een kijkje nemen in de Sinterklaasbungalow en zie waar de Sint en zijn pieten slapen en waar ze de cadeautjes inpakken. Hebben de pieten hun slaapkamer ook netjes opgeruimd of is het er een rommeltje? Kom snel een kijkje nemen bij bungalow 465.

De Sinterklaas bungalow is te bekijken vanaf zondag 17 november t/m donderdag 5 december.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sinterklaas bij Landal De Lommerbergenlees meer..
zat 16 november 2019 van 18.30-19.30 uur
zat 30 november 2019 van 19.30-20.30 uur
zat 14 december 2019 van 17.00-21.00 uur

Zoals het er toen uitzag....
Alle eeuwen vóór de uitvinding van elektrisch licht hebben onze voorouders hun huizen, dorpen en kerken gezien, zoals wij ze de laatste 100 jaar nooit meer gezien hebben.
Op diverse dagen in het jaar zijn verschillende kerken in onze gemeente te bezoeken in de avonduren en kan men zich er wanen als in de tijd van voor het elektrische licht...

In het kader van Horst aan de Maas 800 zullen tussen 30 oktober en 14 december 12 kerken in die gemeente zich in ander licht hullen, zoals dat er uit zag voordat de elektrische verlichting honderd jaar geleden zijn intrede deed.

Ieder voor zich heeft elke kerk gekozen voor een andere invulling. In alle deelnemende kerken wordt elektrisch licht vervangen door uitbundige kaarsverlichting en worden diverse accenten individueel per locatie benadrukt. Een enkele kerk verlicht ook het gebouw aan de buitenkant en de begraafplaats. Daarnaast vinden verspreid over de 12 kerken activiteiten plaats zoals een concert, een vertelling of bijzonder decor, gesprekken bij kaarslicht, een waar gebeurd verhaal over het kerstkind van Swolgen, uitstalling historische voorwerpen en gewaden, presentatie over een kerk, een harpconcert, kinderkoor, jeugdharmonie, orgelmuziek, akoestische countryrock, kerkkoor, reprise van stukken uit de Passion, een jachthoornkorps en ontwerpen van religieuze gewaden en kerkschilderingen.

Voor volledig overzicht 'Kerken anders verlicht' zie ook de evenementenagenda van horstaandemaas800.nl:

 • Meerlo, Swolgen en Broekhuizenvorst (30&31 okt), 
 • Hegelsom (3 nov), 
 • Broekhuizen en Lottum (6&7 nov., 18.30-21.30 uur), 
 • Grubbenvorst (12 nov, 18.30 uur), 
 • Melderslo (16 nov, 18.30-19.30 uur), 
 • Meterik (30 nov, 19.30-20.30 uur), 
 • America, Evertsoord en Kronenberg (14 dec, vanaf 17.00 uur)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerken anders verlichtlees meer..
zat 16 november 2019 van 20.15 uur

Op 16 november staat de Vlaamse Lieven Scheire met zijn theaterlezing Live in Nederland: DNA op een bijzondere locatie, het gemeentehuis in Horst. Vanwege de verbouwing van het Gasthoes in Horst moet Theater Kukeleku uitwijken naar andere locaties in de gemeente. Voor deze theaterlezing hebben strijken we neer in de raadszaal van het gemeentehuis.

Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de wetenschap en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie. In dit theatercollege heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.

Je hebt geen zes diploma’s nodig om Lieven’s wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian, als theatermaker en wetenschapsdeskundige in tv-programma’s (o.a. RTL Late Night) weet hij zelfs een leek te interesseren voor wetenschappen.

Voor tickets kan men terecht op de website van kukeleku en bij de voorverkoopadressen Plus Lucassen Horst, Primera Sevenum en Jumbo Phicoop Sevenum.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theaterlezing Live in Nederland bij Kukelekulees meer..
zon 17 november 2019 van 14.30 uur

Op zondag 17 november komt het Smartlappenkoor Steyler Staar voor een muzikaal optreden naar Kasteel de Keverberg!

Het Smartlappenkoor Steyler Staar is in 2003 opgericht en in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig koor met momenteel 40 leden. Naast smartlappen en levensliederen omvat het repertoire ook Duitse schlagers, zeemansliederen en Limburgse evergreens. Een repertoire dat voor jong tot oud iets te bieden heeft!

De Binnenplaats is gratis toegankelijk om het optreden bij te wonen, het kasteel bezichtigen kan tegen onze reguliere toegangsprijzen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Smarlappenkoor Steyler Staar in Kasteel Keverberglees meer..
zon 17 november 2019 van

Als de kinderen in Venlo weer lief zijn geweest komt Sinterklaas ook dit jaar weer met de stoomboot aan in de stadshaven van Venlo.
Programma
Sinterklaas wordt om 15.30 uur door Burgemeester A. Scholten ontvangen in de stadshaven van Venlo. Nadat de Pieten handjes hebben gegeven en wellicht een snoepje hebben uitgedeeld gaat Sinterklaas met z’n pieten via de Maasstraat, Kwartelenmarkt, Kleine Beekstraat, Vleesstraat, Klaasstraat, Begijnegang en Sint. Jorisstraat naar de Markt voor het stadhuis. Hier zal Sinterklaas om 16.00 uur alle kinderen vanaf het bordes toespreken. In de grote zaal van de Maaspoort start om 16.15 uur de receptie waarbij de kinderen de Sint een handje kunnen geven.

Op zondag 17 november viert Venlo de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas.
Programma
12.30 Sinterklaas vaart met zijn pieten langs het VieCuri ziekenhuis.
Blerick
12.45 Aankomst in de Passentenhaven in Blerick
13.15 Toespraak Sinterklaas vanuit het balkon van ’t Raodhoës.
13.30 Receptie in ’t Raodhoës

Venlo
15.30 Aankomst in de stadshaven van Venlo.
16.00 Toespraak Sinterklaas vanuit het bordes van het stadhuis.
16.15 Receptie in de MaaspoortLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Intocht Sinterklaas Blerick / Venlolees meer..
zon 17 november 2019 van 9.00 uur

Op zondag 17 november gaat IVN met Wim Maassen, diersporenkenner bij uitstek, op zoek naar loopsporen, dierholen, keutels, putjes, wissels en ligplaatsen van de das, ree, vos, muizen en marters in de natuur.

Heb je tijdens een wandeling in de modder of zand een afdruk van een poot gezien? of een opvallende knaagplek aan een boom? Of misschien een drol die duidelijk niet van een hond was?
Wellicht is het een spoor van een in de vrije natuur levend dier, maar je vraagt je af: “welk dier?
Dan is deze speurtocht zeker iets voor jou, want iedereen is welkom.

We vertrekken om 9.00 uur vanaf het IVN gebouw naar het bos om sporen te ontdekken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN gaat speuren naar diersporenlees meer..
zon 17 november 2019 van 11.00 uur

In samenwerking met Horst aan de Maas 800 wordt tot “Dartskoning(in) 2019 Horst aan de Maas” gekroond!

Op zondag 17 november zullen 4 personen gekroond worden als de Dartskoning(in) of Dartsprins(es) van Horst aan de Maas. In 4 verschillende categorieën amateurs, recreanten voor zowel de volwassenen als de jeugd (t/m 18 jaar) zal worden uitgemaakt wie deze titel verdient.

Niemand minder dan Co Stompé is de special quest op dit kampioenschap.

Onder recreanten wordt verstaan, een ieder die wil/doet/kan darten als hobby/vrijetijdsbesteding, om zo een gelijke verdeling te krijgen van niveau. Ben je lid van een darts vereniging, dan verwachten we dat je je inschrijft als amateur.

Natuurlijk hoef je geen lid te zijn van een darts vereniging, iedereen van jong tot oud is van harte welkom. En heb je zin om een pijltje mee te gooien, schrijf je dan in. Kom je je favoriete ster speler(s) liever aanmoedigen, dan zijn jullie ook van harte welkom.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dartkoning(in) 2019 Horst aan de Maaslees meer..
din 19 november 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 november 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
vrij 22 november 2019 t/m zon 24 november 2019

In het weekend van 22, 23 en 24 november 2019 barsten de festiviteiten in het kader van het BCL Carnavalstreffen 2019 in Grubbenvorst los. In de Centrale accommodatie 't Haeren zullen vanaf vrijdag tot en met zondag culturele, muzikale, carnavaleske en andere feestelijke activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Uitsmijter is natuurlijk het BCL Carnavalstreffen op de zondag.

Als de dampen van de zaterdagavond zijn opgetrokken is het tijd voor het BCL Treffen 2019 op de zondag. Vele vastelaovendverenigingen uit heel Limburg zullen naar Grubbenvorst komen om daar met elkaar de Gekke Maondaag te beleven. Een vernieuwende optocht met alle verenigingen zal te zien zijn, waarna het feest zal losbarsten.  De spits zal worden afgebeten door verschillende Grubbenvorster artiesten, waaronder 3-voudig LVK winnaar de Toddezék. Daarnaast zullen Spik & Span, Bjorn & Mieke en Hoondervel zorgen dat dit een onvergetelijk feest voor heel Limburg zal worden.

De entree voor deze zondagmiddag is gratis.

Op zaterdagavond vindt de grote BCL feestavond plaats met vele artiesten. Hiervoor zijn nog kaarten te koop. 

Het motto voor het weekend is: Limburg belaeft Gekke Maondaag! Zoals wellicht bekend viert Grubbenvorst traditioneel 2 weken voor de vastenaovend (vastelaovend) Gekke Maondaag, dit jaar 6x11 keer! Een dag bol van traditie, boerenbruiloft, sketches, optocht en vooral saamhorigheid.

De organisatie is in handen van Gekke Moandaagsvereiniging de Plaggenhouwers.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburg belaeft Gekke Maondaag in Grubbenvorstlees meer..
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Staatsbosbeheer biedt een paar keer per jaar fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. Op zaterdag 23 november is de laatste workshop van dit jaar. Het thema is ‘aan het einde van de dag’. De workshop start om 14.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Een paar keer per jaar kan je, samen met fotograaf Nando Harmsen, op pad in de Peel. Elke workshop heeft een ander thema en bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Warm licht en lange schaduwen
De laatste workshop van 2019 is op zaterdag 23 november en heeft als thema ‘aan het eind van de dag’. De workshop start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Voordeel hiervan is het warme licht en de lange schaduwen. Toch kan het lastig zijn om het landschap onder die omstandigheden op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

 • De workshop duurt ongeveer vier uur.
 • Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening
 • deelname vanaf 16 jaar.

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop landschapsfotografielees meer..
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Drie verschillende workshops fotografie
Ga op pad met Fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel. Je maakt kennis met het gebied in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag. Elke workshop heeft dus een ander thema. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Er zijn drie workshops, telkens op een ander moment van de dag en een ander thema: De eerste workshop is op zaterdag 9 maart om 19.30 uur met als thema: ‘landschap in het duister’. In deze workshop leer je je camera in het donker te gebruiken. Waar moet je op letten, en wat is mogelijk binnen de grenzen van jouw camera? We gaan voor een landschap met stralende sterrenhemel, maar het blijft natuurlijk afwachten of het weer meewerkt.

De andere workshops zijn: ‘voor dag en dauw’ op zaterdag 7 september om 6.00 uur en ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

 • Elke workshop duurt ongeveer vier uur.
 • Nodig: spiegelreflex-, mirrorless-systeemcamera of vergelijkbare camera die je handmatig kunt instellen
 • Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer (in de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn)
 • Afstand wandeling: maximaal 5 km
 • Prijs: inclusief wat te drinken
 • vanaf 16 jaar
 • Niet geschikt voor mindervaliden, de excursie vindt in open veld plaats
 • Honden niet toegestaan

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

workshop fotografie bij de Pelenlees meer..
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Landschapsfotografie met Nando Harmsen

Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor fotografie is de Peel een inspirerend decor. Daarom biedt Staatsbosbeheer op zaterdag 7 september en zaterdag 23 november fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel voor dag en dauw óf aan het einde van de dag. Een workshop met Nando bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Voor dag en dauw of aan het einde van de dag
Stap op zaterdag 7 september voor ‘dag en dauw’ uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het ontwaken van de dag. Met een beetje geluk geeft de ochtendmist in combinatie met doorkomende zonnestralen een prachtig effect. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen, leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Het kan lastig zijn om het landschap op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

De workshop ‘voor dag en dauw’ start op zaterdag 7 september om 6.00 uur en de workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

Elke workshop duurt ongeveer vier uur. Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening.

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fotoworkshops in de Groote Peellees meer..
zat 23 november 2019 van 20.00 uur

Horst 75 joar vreej!

Op 23 november is het precies 75 jaar geleden dat Horst werd bevrijd. Voor de Koninklijke Harmonie van Horst een mooie gelegenheid voor een groots concert in de Lambertuskerk.

Samen met een 70-koppig projectkoor, bestaande uit zangers en zangeressen uit de hele gemeente, brengen zij een programma met (licht) klassieke (blaas)muziek, filmmuziek, musical en popnummers: allen vervlochten in de thema's oorlog, herdenken, bevrijding en vrijheid.

De verhalen van Horster soldaten, verzetshelden en bevrijders vormen de rode draad door het concert, en worden door de muziek met elkaar verbonden. Het belooft een mooi concert te worden met momenten van verstilling, herdenken maar vooral ook het vieren van het feit dat wij in Horst al 75 jaar in vrijheid mogen leven. 

Kerk open om 19.30 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingsconcert Koninklijke Harmonie Horstlees meer..
zat 23 november 2019 van 9.00 - 16.00 uur

Bevrijdingstocht met historische legervoertuigen langs alle 16 dorpen. Ook vindt er een kranslegging plaats bij ieder dorp.

De tocht start om 9.00 uur in Griendtsveen en voert door America, Evertsoord, Kronenberg, Sevenum (12.30 uur kranslegging bij monument), Hegelsom, Meterik en Melderslo.

In Melderslo vindt de intocht plaats met een Schotse Piperband om 16.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingstocht dag 1 Horst aan de Maaslees meer..
zat 23 november 2019 van 17.00-23.00 uur

Op 23 November zal Muziekvereniging Eendracht uit Melderslo een bevrijdingsconcert organiseren.

Dit concert zal plaatsvinden in MFC de Zwingel in Melderslo.
Naast muziekvereniging Eendracht uit Melderslo zal ook Piperband Anam Cara uit Leudal haar medewerking verlenen.

De bevrijdingstocht van oude legervoertuigen die door de gemeente trekt op 23 november, zal rond 17.00 uur in Melderslo binnengehaald worden door muziekvereniging Eendracht, waarna de deelnemers aan de tocht een maaltijd zullen nuttigen in het MFC in Melderslo.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingsconcert FanfareEendracht&Andrew Sisterslees meer..
zon 24 november 2019 van 13.00

Na het grote succes van het Oost West Huiskamer Festival in de huiskamers van Venlo-Centrum in 2018, vindt op zondag 24 november 2019 de tweede editie van het huiskamerfestival plaats. Deze editie wordt gehouden in Venlo-Oost. In totaal zal er in 15 huiskamers geprogrammeerd worden. Huiskamers kunnen zich vanaf nu aanmelden. Oost West is een project van Poppodium Grenswerk en Kunstencentrum Venlo.

Het Oost West Huiskamer Festival is een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer ter beschikking stellen centraal staat. Oost West wil graag publiek op een intieme manier laten kennis maken met muziek uit de regio. In iedere huiskamer wordt een ervaren artiest geprogrammeerd, die een jong talent onder zijn of haar hoede neemt. Iedere artiest wordt gekoppeld aan één huiskamer en zal daar drie korte optredens verzorgen.

Het festival vindt dit jaar in de wijk Venlo-Oost plaats. Op deze manier is het voor publiek eenvoudig om op loop- of fietsafstand meerdere huiskamers te bezoeken. Volgend jaar zal weer een andere wijk gekozen worden. De optredens duren van 13:00 tot 18:00 uur.

Gezocht: huiskamers in Venlo-Oost

Oost West zoekt 15 huiskamers in Venlo-Oost die op zondag 24 november hun deuren willen openen. De huiskamers worden gekoppeld aan een artiest door de festivalorganisatie. Verder is er alle vrijheid om samen met de artiesten een plan te maken voor de middag. De huiskamers die zich opgeven fungeren als gastheer/vrouw en bepalen zelf hoe ze dat gastheerschap invullen. Drankjes, eventueel hapjes: de keus ligt bij de huiskamers zelf. Interesse? Opgeven kan bij Mieke Arts van het Kunstencentrum cornelissen.arts@tiscali.nl. Geef a.u.b. ook aan of je eventuele extra’s in de huiskamer hebt staan, zoals een piano.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oost West Huiskamer Festivallees meer..
zon 24 november 2019 van 10.00 uur

Hoewel de dagen duidelijk korter worden en de winter nabij is, genieten we nog steeds van een mooie herfstperiode. Veel bomen hebben inmiddels hun bladeren verloren maar ook nu zijn de herfstkleuren nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Door het vochtige weer is er ook meer kans op het zien van paddenstoelen. Zo wordt de vliegenzwam, een ieder wel bekend, bij het Reindersmeer vaak gespot. Tijdens deze excursie wordt er nog even genoten van het prachtige herfstseizoen, voordat de winter met de feestdrukte in december van start gaat.

 • De excursie start op zondag 24 november om 10.00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E in Well.
 • Duur is circa 2 uur. 
 • Denk aan stevig schoeisel en verzorging voor onderweg.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het is nog herfstlees meer..
zon 24 november 2019 van 14.30 uur

Na het grote succes van het optreden van Selico in maart komen Chris, Helma en Jan weer terug naar ons Kasteel! Onder de naam SELICO brengt dit trio een wisselend repertoire van evergreens en semi-klassieke muziek. Heerlijk voor een zondagmiddag in onze sfeervolle Binnenplaats, onder het genot van een kop koffie of glas wijn.

Komt erbij! Geniet (wederom) van dit leuke trio in de bijzondere ambiance van Kasteel De Keverberg. Entree tot de Binnenplaats is gratis!

Aanvang 14:30 uur, einde 17:00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Optreden Selico op Kasteel Keverberglees meer..
zon 24 november 2019 van 13.30 uur en 15.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert in oktober en november een serie lezingen in het Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’.

De lezing op zondag 24 november wordt wederom verzorgd door Gerard Geboers. Het onderwerp is ‘Tussen de Hemel en Het Eeuwig Leven’. Op 24 december 1944, drie maanden na de bevrijding van Asten wordt een huis in de Wolfsberg in Asten door een bom getroffen. Vijf mensen komen om en twee gewonden zullen later nog overlijden. Waarom dit bombardement? In 2014 interviewde Gerard Geboers Francien van Seters-van Bussel die haar moeder, twee zussen en een broer verloor, maar zelf overleefde. Hoe kon dit bomincident zo totaal ‘vergeten’ worden? Thema’s die verder nog aan bod komen zijn de massale evacuaties, de inkwartiering van duizenden geallieerde militairen, de achtergebleven munitie en de problemen van en in het zogenaamde ‘niemandsland’.

Er vinden twee identieke lezingen plaats op deze middag, om 13.30 en 15.00 uur.

Vooraf online reserveren s.v.p.!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing 75 jaar bevrijding; tussen de hemel ....lees meer..
zon 24 november 2019 van 13.30 en 15.00 uur

Op 24 december 1944, drie maanden na de bevrijding van Asten wordt een huis in de Wolfsberg in Asten door een bom getroffen. Vijf mensen komen om en twee gewonden zullen later nog overlijden. Waarom dit bombardement? De nationaliteit van de piloot van de bommenwerper staat ter discussie. Hoe kan dat? Kranten schreven niet over dit incident.

In 2014 interviewde Gerard Geboers Francien van Seters-van Bussel die haar moeder, twee zussen en een broer verloor, maar zelf overleefde. Hoe kon dit bomincident zo totaal ‘vergeten’ worden? Thema’s die verder nog aan bod komen zijn de massale evacuaties, de inkwartiering van duizenden geallieerde militairen, de achtergebleven munitie en de problemen van en in het zogenaamde ‘niemandsland’.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing Gerard Geboers in de Groote Pelenlees meer..
zon 24 november 2019 van 07.14 uur

Quirine Melssen presenteert; Vannacht naar Dag in het licht van 75 jaar vrede en vrijheid

“Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.”

De verhalen in de performance starten in WO II maar lopen door tot het heden. Wij leven nu in vrijheid maar op andere plaatsen in de wereld is er oorlog en zijn er mensen op de vlucht.

Na de nacht wordt het altijd weer dag. Deze performance begint vroeg in de ochtend als het nog donker is. Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.

Samen ontbijten om onze vrijheid en verbondenheid te vieren. Dit is ook een essentieel onderdeel van de performance omdat hierin ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Ik heb al een hoop bijzondere verhalen van bezoekers mogen horen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Voorstelling Vannacht naar Dag met Quirine Melssenlees meer..
zon 24 november 2019 van 9.00 - 15.00 uur

Bevrijdingstocht met historische legervoertuigen langs alle 16 dorpen. Ook vindt er een kranslegging plaats bij ieder dorp.

De tocht start om 9.00 uur in Melderslo en voert door Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Meerlo, Tienray en Horst. 

In Horst wordt de intocht vergezeld om 15.00 uur door de Schotse Piperband met ontvangst op het gemeentehuis.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingstocht dag 2 Horst aan de Maaslees meer..
zon 24 november 2019 van 20.00 uur

In het kader van 800 jaar Horst aan de Maas organiseert deze stichting het hele jaar verschillende activiteiten om de verbinding tussen de 16 kernen van de Gemeente Horst aan de Maas te bevorderen.

Gedreven door o.a. de doelstelling om zoveel mogelijk kernen met elkaar te verbinden hebben we Twan Huys bereid gevonden om een Horster College Tour te organiseren. Mede door de deelname van Twan wordt er al een stukje verbinding gerealiseerd door het simpele feit dat hij in Sevenum werd geboren en in Horst is opgegroeid. Het idee voor zijn programma ontstond in de Verenigde Staten waar Twan Huys als Amerika-correspondent tijdens de presidentsverkiezingen de townhall meetings bezocht. Bijeenkomsten in sportzalen en gemeentehuizen waar burgers de mogelijkheid krijgen om de presidentskandidaten het vuur na aan de schenen te leggen met vragen die hen bezighouden. Dit concept vormde de basis om zijn eigen programma te ontwikkelen dat inmiddels meer als 80 uitzendingen heeft gekend met evenzoveel zeer bijzondere gasten.

College Tour is altijd erg spraakmakend geweest en dat is natuurlijk te danken aan de bijzondere manier waarop Twan zijn gasten in het programma interviewde, maar toch ook wel aan de bezoekers die interessante vragen kunnen stellen aan de gast.

Ook deze keer heeft Twan een gast in zijn programma die erg veelzijdig, artistiek, muzikaal en zeer breed georiënteerd is. De gast voor deze avond is Jack Poels en daarmee zijn eigenlijk alle ingrediënten aanwezig voor een zeer interessante College Tour.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Horster College Tour met Twan Huys en Jack Poelslees meer..
zon 24 november 2019 van 14.00 uur

Verhalen en toneel over de oorlog en de bevrijding. 
Een muzikale reis samen met muziekvereniging St. Caecilia uit America, het koor Happy Sound uit Hegelsom en een combo van Marion Steeghs en Paul Engels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingsconcert Americalees meer..
woe 27 november 2019 van 15.00 - 17.00 uur

Woensdag 27 november van 15:00 tot 17:00 uur is het weer tijd voor de maandelijkse activiteit "Alle kinderen naar buiten".
Eerst even wandelen in het bos en allemaal mooie herfstspulletjes verzamelen. Daarna maken we er een mooie herfstketting van, om te dragen of als wandversiering.

Aanmelden via balieteam bezoekersentrum.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Alle kinderen naar buiten - herfstketting makenlees meer..
woe 27 november 2019 van 19.00 uur

Echte huisvrouwen bestaan niet! Niet in anno 2019. Daarom organiseert DOK6 Cinema samen met Jan Reijen op 27 november een te gekke ladiesnight 2.0. Eerst worden jullie om 19.00 uur verwacht bij Jan Reijen. Hier gaan jullie de workshop; Klussen voor vrouwen volgen. Om 20.30 uur worden jullie in DOK6 ontvangen met een heerlijk welkomstdrankje waarna jullie naar de hilarische film ´Huisvrouwen bestaan niet 2´ gaan kijken. De film start om 20.45 uur.

In ´Huisvrouwen Bestaan Niet 2´ worstelen onze drie vrouwen vloekend, lachend en elkaar de waarheid vertellend, ieder met hun eigen fase van het moederschap en het effect daarvan op hun leven.

Kaarten kosten €12,50 en kunnen online of via de receptie worden gekocht. Deze zijn niet te combineren met andere aanbiedingen of kortingsacties. Kaartverkoop sluit op 26 november.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ladiesnight; Huisvrouwen bestaan niet 2lees meer..
vrij 29 november 2019 van 20.00 uur

Wat is Kessels lekkerste bier?

Honderden jaren geleden waren er in Kessel al inwoners die bier brouwden. Zo lag in buurtschap Veers aan de Heksendans bierbrouwerij De Hoop en ook bij de Ulend in Hout werd bier gebrouwen. Dit bier werd voornamelijk gedronken door de plaatselijke bevolking. Kennelijk was de dorst (of kwaliteit?) onvoldoende, de productie stopte.

Echter de laatste jaren heeft de Kesselnaar het speciaal bier ontdekt, geen normale pils maar een meestal bovengistend, iets zwaarder bier. Hier zijn enkele Kesselse ondernemers op in gesprongen die een eigen Kessels bier in de markt hebben gezet dat elders gebrouwen wordt: “CASLE” en “KESSELS”. Ook zijn 2 in Kessel geboren personen elders een brouwerij begonnen: Jos Verlaak produceert in het Gelderse land met veel passie zijn “VECHTDAL” bier en Lonneke Dings is eigenaresse van de in Stein steeds bekender wordende brouwerij “DE FONTEIN”.

Wordt er in Kessel dan helemaal niet meer gebrouwen? Jazeker wel, op 6 plaatsen wordt met enorm enthousiasme bier gemaakt. Het meeste wordt door de brouwers zelf opgedronken of aan bekenden voorgezet die het lef hebben een fles te proberen. Trots als men is op zijn eigen product hebben deze brouwers zich samengevoegd tot het “Kessels Beerbrouwers Gilde”.

Dit Kessels Beerbrouwers Gilde organiseert, in samenwerking met Kasteel De Keverberg, op vrijdag 29 november in de Binnenplaats van Kasteel de Keverberg een eerste echte Kesselse bierproeverij: Welk bier “kloekt lekker weg” of krijgt de kwalificatie “net kattepis".

De avond start om 20.00 uur. Entree €12,50. Hiervoor ontvangt men een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt proefglas evenals 4 bierflappen waarmee men dit glas gratis kan laten vullen bij een van de 4 aanwezige Kesselse amateurbrouwers. Ook worden gedurende de avond gratis hapjes rondgedeeld. Het glas kan men tegen betaling van 1 consumptie ook laten vullen bij een van de andere bierbrouwers of eventueel een andere drank bestellen aan de bar.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Beerpreuverie op Kasteel Keverberglees meer..
zat 30 november 2019 van 21.00 uur

Op zaterdag 30 november is Kasteel De Keverberg de locatie voor Ballista! Een dancefeest voor 18+ met muziek van diverse DJ’s in de sfeervolle Binnenplaats.

Tickets bedragen €11,50 excl. ticket- en transactiekosten.

Aanvang 21:00 uur, einde 02:00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dancefeest Ballista! op Kasteel Keverberglees meer..
zat 30 november 2019 van 11.00-18.00 uur
zon 1 december 2019 van 10.00 - 16.00 uur

OP 30 november en 1 december houdt vogelvereniging EXPARKA haar jaarlijkse tentoonstelling. Er worden ongeveer 270 vogels verwacht. Het betreft een onderlinge wedstrijd voor leden van exparka. De verschillende soorten zijn; kanarie’s—postuurkanarie’-diverse tropische vogels en parkieten.

De vogels worden door diverse keurmeesters beoordeeld op grootte-kleur-houding-conditie e.d. In diverse klassen wordt gestreden voor de hoogst mogelijke punten. Tevens komt er ook een vogel als beste van de show naar voren.

Op deze tentoonstelling wordt ook een grote tombola gehouden met mooie grote prijzen. De loten hiervoor zijn tijdens de show te koop voor maar 50 eurocent per stuk. Door het kopen van deze loten steunt men vereniging EXPARKA.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vogeltentoonstelling Belfeldlees meer..
zat 30 november 2019 van 20.30 uur

Op zaterdag 30 november organiseert Koninklijke Fanfare Maasoever in samenwerking met Kon Harmonie Concordia Panningen, een Top 2000 concert.

Een concert met volop blaasmuziek en zang. Een heerlijke avond in het "Top2000 café”. Naast Koninklijke Fanfare Maasoever en Koninklijke Harmonie Concordia zal er ook zang zijn van Ginny Reintjes en Ton Janssen. Ook Mart van Knippenberg en Pim van Wylick zullen van zich laten horen.

Laat je meevoeren met de mooiste nummers ooit, van Wim Sonneveld tot Deep Purple. 

De entree bedraagt € 7,50 Kaartjes zijn te koop op de avond zelf bij het gemeenschapshuis Kepel in Panningen.

Mocht 30 november je niet uitkomen, dit concert wordt ook georganiseerd in Kessel op 7 december a.s. in zaal de Poart in Kessel.

Dus twee mogelijkheden om van een mooi concert te genieten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

TOP 2000 in concertlees meer..
zat 30 november 2019 t/m zon 1 december 2019 zat 20.00 uur en zon 19.00 uur

Swolgen heeft iets met vertellers. Met schrijvers en filmers. 

Hermine de Graaf, Herman Pieter de Boer en Bertus Aafjes woonden er. En filmers hebben iets met Swolgen...

Op 30 november en 1 december 2019 staat Swolgen twee weekenden lang in het teken staan van films, gemaakt door cineasten uit Horst aan de Maas. Naast films van Wiek Lenssen, Marijn Poels, Ruud Lenssen en Jef Mooren biedt het programma ruimte voor enkele films van lokale amateurfilmers óf films met een lokaal thema.

Opvallend is dat de filmers die de aanleiding zijn om Swolgen tot locatie voor een filmfestival te maken allen een relatie hebben met dit dorp en allen filmen met een uitgesproken wens om de sociale samenhang in de wereld in beeld te brengen. En allen uit geheel verschillende gezichtshoeken.

Jef Mooren woonde er en maakte met Swolgense acteurs verschillende korte films met vaak een historisch thema.

Documentairemaker en schrijver Wiek Lenssen woont in Swolgen. Zijn films verhalen vaak over natuurvolkeren en kleurrijke individuen, die opkomen voor hun eigen – vaak bedreigde- cultuur en levenswijze. Voor zijn laatste productie 'Ode aan de Peel' bleef hij dichter bij huis...

Marijn Poels woont in Swolgen en Berlijn en maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Zijn filmstijl wordt gekenmerkt door reallife registratie.

De wieg van Ruud Lenssen (geen familie) staat op 5 kilometer van Swolgen in Broekhuizenvorst. Ruud is onafhankelijk documentairemaker. Hij richt zich met zijn films op maatschappelijk relevante thema’s. Ruud Lenssen vindt zijn werkterrein vaak in de onmiddellijke omgeving en geeft daarmee een inkijk in wat ons direct omringt in eigen omgeving.

Tot slot uit Swolgens is Laurens Lenssen , zoon van Wiek en onlangs als filmer afgestudeerd. Laurens is vertegenwoordigd met een afstudeerproject aan de KHU.

Programma:
ZATERDAG 30 NOVEMBER

 • 20.00 KERKHOF HORST - Wiek Lenssen
 • 20.40 ROZEN-80 - Tjeu in 't Zandt
 • 21.40 PORTRET UIT DE PEEL - Wiek Lenssen

Programma:
ZONDAG 1 DECEMBER

 • 19.00 ZERO - Laurens Lenssen
 • 19.30 IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 1 - Marijn Poels
 • 20.45 IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 2 - Marijn Poels
Het filmfestival is gratis. Aanbevolen wordt wel tickets te reserveren.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Swolgens Filmfestival 800 jaar Horst aan de Maaslees meer..
zon 1 december 2019 van 12.00-16.30 uur

Een superleuk event dat ook dit jaar weer plaatsvindt in Horn. Samen met een aantal kleine zelfstandigen en of hobbyisten wordt een breed palet van artikelen en producten gepresenteerd. Mode, beauty, lifestyle, Sint, Kerst, workshop en nog veel meer....

Leuk voor de komende feestdagen of gewoon om jezelf te verwennen.

Voor warme chocolademelk en wafels wordt gezorgd. 

'O Kom maar eens kijken voor jong en oud!'Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

O kom maar eens kijken in Horn!lees meer..
zon 1 december 2019 van 14.30 uur

Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met hun grootste show ooit op zondag 1 december naar DOK6 Theater! Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven samen met Janouk Kelderman, bekend van Het Klokhuis, de vrolijkste avonturen. Dus, laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke familiemusical!

Een spannend nieuw avontuur begint voor Sophie. Vandaag gaat ze verhuizen! Maar voor ze vertrekt, keert ze nog één keer terug naar haar favoriete plek: de rommelzolder. Terwijl ze haar moeder helpt met inpakken, ziet Sophie plots een hele oude, mysterieuze koffer. Nieuwsgierig maakt ze de slotjes open. Een lege zak koekjes, een rubber eendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de Sesamstraatvriendjes komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder verhaal waarin alles kan én alles mag.

Zing en dans gezellig mee met alle Sesamstraatbewoners en geniet van deze grappige, swingende voorstelling voor het hele gezin. Want, bij Sesamstraat is het altijd feest!

Ook in de foyer willen de Sesamstraatvriendjes natuurlijk uitgebreid met alle jonge bezoekers op de foto gaan tijdens de meet & greet.

Al 50 jaar Sesamstraatplezier: Kom verkleed!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sesamstraat live! Een wereld vol fantasielees meer..
vrij 6 december 2019 van 19:00 tot 22:00

Op 6 December komt tweede wereldoorlog expert Marcel Hogenhuis naar het bezoekerscentrum om een lezing te geven over de bevrijding van Blerick. Dit is deel een van een tweeluik, want de bevrijding van Blerick heeft grote gevolgen gehad voor de stad van Venlo.

De volgende lezing is op 6 maart en zal in het teken staan van de bevrijding van Venlo.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing Bevrijding Blerick door Marcel Hogenlees meer..
zat 7 december 2019 van 20.30 uur

Op zaterdag 7 december organiseert Koninklijke Fanfare Maasoever in samenwerking met Kon Harmonie Concordia Panningen, een Top 2000 concert.

Een concert met volop blaasmuziek en zang. Een heerlijke avond in het "Top2000 café”. Naast Koninklijke Fanfare Maasoever en Koninklijke Harmonie Concordia zal er ook zang zijn van Ginny Reintjes en Ton Janssen. Ook Mart van Knippenberg en Pim van Wylick zullen van zich laten horen.

Laat je meevoeren met de mooiste nummers ooit, van Wim Sonneveld tot Deep Purple. 

De entree bedraagt € 7,50 Kaartjes zijn te koop op de avond zelf bij Gemeenschapshuis De Paort.

Mocht 7 december je niet uitkomen, dit concert wordt ook georganiseerd in Panningen en wel op zaterdag 30 november in Gemeenschapshuis in Kepèl.

Dus twee mogelijkheden om van een mooi concert te genieten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

TOP 2000 in concertlees meer..
zat 7 december 2019 t/m zon 8 december 2019 zat 20.00 uur en zon 19.00 uur

Swolgen heeft iets met vertellers. Met schrijvers en filmers. 

Hermine de Graaf, Herman Pieter de Boer en Bertus Aafjes woonden er. En filmers hebben iets met Swolgen...

Op 7 en 8 december 2019 staat Swolgen twee weekenden lang in het teken staan van films, gemaakt door cineasten uit Horst aan de Maas. Naast films van Wiek Lenssen, Marijn Poels, Ruud Lenssen en Jef Mooren biedt het programma ruimte voor enkele films van lokale amateurfilmers óf films met een lokaal thema.

Opvallend is dat de filmers die de aanleiding zijn om Swolgen tot locatie voor een filmfestival te maken allen een relatie hebben met dit dorp en allen filmen met een uitgesproken wens om de sociale samenhang in de wereld in beeld te brengen. En allen uit geheel verschillende gezichtshoeken.

Jef Mooren woonde er en maakte met Swolgense acteurs verschillende korte films met vaak een historisch thema.

Documentairemaker en schrijver Wiek Lenssen woont in Swolgen. Zijn films verhalen vaak over natuurvolkeren en kleurrijke individuen, die opkomen voor hun eigen – vaak bedreigde- cultuur en levenswijze. Voor zijn laatste productie 'Ode aan de Peel' bleef hij dichter bij huis...

Marijn Poels woont in Swolgen en Berlijn en maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Zijn filmstijl wordt gekenmerkt door reallife registratie.

De wieg van Ruud Lenssen (geen familie) staat op 5 kilometer van Swolgen in Broekhuizenvorst. Ruud is onafhankelijk documentairemaker. Hij richt zich met zijn films op maatschappelijk relevante thema’s. Ruud Lenssen vindt zijn werkterrein vaak in de onmiddellijke omgeving en geeft daarmee een inkijk in wat ons direct omringt in eigen omgeving.

Tot slot uit Swolgens is Laurens Lenssen , zoon van Wiek en onlangs als filmer afgestudeerd. Laurens is vertegenwoordigd met een afstudeerproject aan de KHU.

Programma:
ZATERDAG 7 december

 • 20.00 KERKHOF HORST - Wiek Lenssen
 • 20.40 ROZEN-80 - Tjeu in 't Zandt
 • 21.40 PORTRET UIT DE PEEL - Wiek Lenssen

Programma:
ZONDAG 8 december

 • 19.00 ZERO - Laurens Lenssen
 • 19.30 IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 1 - Marijn Poels
 • 20.45 IT'S NOT ALWAYS ABOUT SUCCESS 2 - Marijn Poels
Het filmfestival is gratis. Aanbevolen wordt wel tickets te reserveren.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Swolgens Filmfestival 800 jaar Horst aan de Maaslees meer..
zon 8 december 2019 van 10.00 tot 16.00 uur

Zondag 8 december 2019 organiseert Bigband Xpero weer haar bekende Wintersnuffelmarkt. Trouwe bezoekers weten dat deze markt in de donkere dagen voor kerst altijd weer een gezellige sfeer op roept.

Vele kraampjes vullen zaal La Rochelle in Roggel waar mensen hun spulletjes ten toon stellen. Heerlijk om doorheen "te snuffelen" . Wie weet ligt daar nou net dat dingetje wat je al lang wilde hebben maar nooit hebt kunnen vinden.

De koffie met verse wafels staan weer klaar die dag. U komt toch ook?

Er zijn nog standplaatsen vrij dus, heb je leuke spulletjes, reserveer dan snel een tafel. Meer info via markten@xpero.nl.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wintersnuffelmarktlees meer..
zon 8 december 2019 van 19.30 uur

Een prachtige muzikale avond met optredens van internationale topartiesten. Zij brengen bekende opera- en operettemuziek ten gehore, maar ook muziek uit musical en evergreens in een klassiek jasje. Een avond om te genieten.....!

Zaal open 19:00 uur
Aanvang 19:30 uur, einde concert 22:00 uur
Entree € 12,50 excl. ticket- en transactiekostenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Classical Gala op Kasteel Keverberglees meer..
woe 11 december 2019 t/m zon 15 december 2019

Bij Schloss Moyland kunt u van woensdag 11 tot en met zondag 15 december genieten van een echte Duitse Kerstmarkt!

Unieke, ambachtelijk gemaakte kunstvoorwerpen worden in de huidige tijd steeds waardevoller. Op deze kerstmarkt tonen zorgvuldig geselecteerde kunstenaars hun handwerk en creatieve ideëen. Verschillende natuurlijke materialen, zoals hout, vilt, steen, klei en metaal, zijn gebruikt en verwerkt tot nuttige mooie voorwerpen.

Openingstijden:

 • Woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur.
 • Zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur.
 • Zondag van 11.00 tot 20.00 uur.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunstnijverheids- en kerstmarkt Moylandlees meer..
woe 11 december 2019 t/m woe 18 december 2019

Het Huis van de Kerstman staat in de Stadsbibliotheek van Venlo. Is dat niet leuk? 

Als de Sint op 6 december weer naar Spanje vertrekt, komt zijn collega de Kerstman uit het hoge Noorden afzakken om zich op het kerstfeest voor te bereiden. Dit jaar strijkt hij neer in de Bieb, waar hij naast een lekker bed een puike parkeerplaats heeft gevonden voor zijn arrenslee. Ben je benieuwd naar hoe de Kerstman logeert in de Bieb? Kom dan gezellig op bezoek! de Kerstman heeft geen geheimen en als je netjes aan de balie vraagt of je zijn kamer mag zien, dan kan dat.

Kom je ook langs? Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Huis van de Kerstmanlees meer..
vrij 13 december 2019 t/m zon 5 januari 2020

Tijdens de kerstvakantie beleef je in Venlo het ultieme wintergevoel. De Oude Markt in hartje stad wordt weer omgetoverd tot een 600 vierkante meter grote ijsbaan. Samen met familie en vrienden geniet je er van urenlang schaatsplezier.

Ga je liever niet zelf het ijs op? Zoek een warm plekje in het winterpaviljoen. Uitkijkend op al het ijsplezier geniet je er van Gluhwein, chocolademelk en heerlijke winterse lekkernijen. Er is elke dag iets te beleven. Van schoolschaatsen en schminken tot ijshockey en een spannende curlingcompetitie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Venlo on Icelees meer..
vrij 13 december 2019 van 19.45, 20.15 en 20.45 uur

Een avondwandeling in De Groote Peel is bijzonder en ook een beetje spannend. Zeker als het vrijdag de 13de én Vollemaan is! En het wordt nog spannender als er spannende Peelverhalen worden verteld. Wie durft?! De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Verhalen bij het licht van de vollemaan
De donkere, koude dagen voor Kerst werden vroeger ‘opgewarmd’ met spannende verhalen bij het haardvuur. Vanavond worden deze verhalen verteld in de natuur. Terwijl het licht van de vollemaan een zilveren licht over het landschap tovert kan je ervan genieten.

Schimmig en grimmig. Zo stond De Peel een hele lang tijd bekend. Er huisden bovennatuurlijke wezens in het moerassige veengebied dat mensen daarom zoveel mogelijk vermeden. Deden ze dat niet, dan liepen ze een groot risico om bijvoorbeeld de ‘gloeiige’ tegen het lijf te lopen of de duivel in hoogst eigen persoon. Menigeen stond daarbij doodsangsten uit en menigeen kan het niet meer navertellen. Daarom doen vertellers van Vertelclub Veldhoven dat tijdens de Vollemaanwandeling op vrijdag 13 december. Zij delen een spannend verhaal over angstaanjagende gebeurtenissen uit het grijze verleden van De Peel. Een ding is zeker: de dolende geesten, heksen, weerwolven en monsters hadden weinig goeds in de zin.

De avond start en eindigt met een verhaal. Tussendoor is er een Vollemaanwandeling onder begeleiding van Peelgidsen. Na afloop lekker genieten van een winters drankje.

Informatie en reserveren 
Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.45 – 20.15 en 20.45 uur. Per tijdstip max. 30 deelnemers. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht. Reserveren graag online. De wandeling is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) en de activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vollemaanwandeling met Peelverhalenlees meer..
zat 14 december 2019 van 12.00 - 21.00 uur
zon 15 december 2019 van 11.00 - 18.00 uur

In het pittoreske dorpje Arcen wordt de klok op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 terug gezet naar het jaar 1850. Laat je meevoeren via een sfeervolle wandelroute door de dorpskern!

Ontmoet onderweg honderden personen in Dickenskledij en aanschouw het volksvermaak, theater, concerten, zangkoren, koperblazers en ouderwetse kramen met hedendaagse snuisterijen uit de tijd van toen.

Geniet van de betoverende winterse sfeer met fakkelende lantaarns en knetterende vuurkorven. Langs de route vindt u tal van horecagelegenheden en winkeltjes, geheel in sfeer die uw dag compleet maken.

Het Scroogefestival in Arcen is een heerlijk dagje uit, met vermaak voor het hele gezin!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Scrooge Festival Arcenlees meer..
zat 14 december 2019 t/m zon 15 december 2019 12:00 uur - 17:00 uur

Op zaterdag 14 en zondag 15 december is er weer kerstmarkt op de sfeervolle Markt in Gennep. De Markt wordt feestelijk in kerststijl aangekleed en op beide dagen is er passende muziek. Diverse koren en muziekgezelschappen van binnen en buiten Gennep dragen met hun muzikale kwaliteiten zorg voor een mooie sfeer. Zondag 15 december is er ook koopzondag in Gennep, wat zonder twijfel voor extra publiek zal zorgen. 

Beide dagen begint de Kerstmarkt om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstmarkt Genneplees meer..
zon 15 december 2019 van 11:00 uur tot 16:00 uur

Voor de zevende keer zal de Bekkerie in Boekend het evenement “Bookend Sfeervol Kerst” organiseren. De Bekkerie wordt in de winter weer omgetoverd in een kerstsfeer met verschillende kerstkraampjes en winterse lekkernijen. Op de markt zijn zelfgemaakte kerstartikelen te kopen en er is een Open Muziekpodium, waarop iedereen die wil zijn of haar muzikale talenten kan laten zien. Ook voor kinderen wordt er weer een leuk programma samengesteld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bookend Sfeervol Kerstlees meer..
Internetbureau Vis.nl