Agenda

zon 2 oktober 2016 t/m zon 17 september 2017 tijdens openinguren

In zijn tekenproject Moyländer Episoden, waar Jochen Stücke zich al sinds 2013 aan verbindt, laat hij de geschiedenis en het heden van Schloss Moyland zien.

Eén van zijn stukken gaat over de eerste vergadering van Frederik de Grote en Voltaire in september 1740 op Schloss Moyland. Hij legt de verbinding tussen Joseph Beuys, zijn vroege werk en de ideeën van het Museum Schloss Moyland op grote schaal. Het centrale thema is 'tijd'. 

Bij de tentoonstelling verschijnt een drietalige catalogus met teksten van Sylvie Le Ray Burimi, Jochen Stücke en Barbara Strieder. Deze tentoonstelling wordt ondersteund door de Niederrhein University Krefeld en de Sparkasse Cultural Foundation Krefeld. zal de tentoonstelling. De catalogus is verkrijgbaar in de museumwinkel van Museum Schloss Moyland.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 17 september. Op zon- en feestdagen zijn er openbare rondleidingen om 15.00 uur. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jochen Stücke - Moyländer Episodenlees meer..
zat 15 oktober 2016 t/m zon 27 augustus 2017 tijdens openingsuren museum

De reizende tentoonstelling over Playmobil is vanaf 15 oktober te zien in het Limburgs Museum! Het Historisch Museums der Pfalz in Speyer (Duitsland) ontwikkelde deze expositie in 2013 en in 11 maanden tijd bezochten meer dan 200.000 mensen 40 Jahre Playmobil - Eine Abenteureise durch die Zeit.

De oliecrisis in de jaren zeventig zet Hans Beck, productontwikkelaar bij de speelgoedfabriek Geobra in het Duitse Fürt, aan het denken. Om grondstof te besparen maakt hij speelgoedpopjes uit een minieme hoeveelheid kunststof. Zijn eerste personages zijn een bouwvakker, indiaan en ridder. Binnen enkele jaren stijgt de verkoop naar meer dan honderd miljoen mark.

Playmobil is in vier decennia voort blijven groeien, de figuren zijn aangepast aan mode en tijdgeest. De historie van het populaire speelgoed wordt gepresenteerd in een fantasierijk decor, dat jong en oud meevoert in de tijd en de veranderende speelwerelden van Playmobil. Overdonderend voor kinderen zijn de circa vijftig levensgrote figuren. En er is nog veel meer te zien!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

40 jaar Playmobillees meer..
zon 1 januari 2017 t/m zon 31 december 2017 Iedere zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur

Deze watermolen met rijke historie is sinds korte geopend voor publiek. Iedere zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur kun je aan de binnenkant zien hoe de molen precies werkt. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling Watermolenlees meer..
zon 1 januari 2017 t/m zon 31 december 2017 Enkel op afspraak

Het is altijd wel wat bij deze verzamelaar die,
als hij thuis is,
altijd zijn stem kwijt is,
zetelt voor de suikerbieten aan de hei
en draait vaak een wals voor Maria...

Jan is een verwoed verzamelaar van attributen uit de na-oorlogse jaren die hij bij elkaar heeft gebracht in zijn museum Der is altied wal get dat zijn voormalig woonadres was aan de Lange Hei in Maasbree.

Het museum is enkel op afspraak te bezoeken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Der is altied wal getlees meer..
zon 1 januari 2017 t/m zon 31 december 2017 Wo en za van 13.00 uur tot 17.00 uur

Limburgs graan verwerkt met windkracht tot streekeigen meel. Het eeuwenoude proces van malen tussen de molenstenen zie je in deze molen. 

Wees welkom als de molen draait om dit stukje vernuft uit het verleden te komen bewonderen, een van onze meelproducten te kopen, of gewoon een praatje met de molenaar(s) te maken!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling Sint Anthoniusmolenlees meer..
zat 28 januari 2017 t/m zon 1 oktober 2017 tijdens openingsuren museum

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek toont tot en met 1 oktober een wisseltentoonstelling over Rosie the Riveter. Rosie the Riveter is de symbolische naam voor de Amerikaanse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in fabrieken gingen werken. Zij vulden de arbeidstekorten op, die ontstonden doordat mannen naar het front gingen.

Miljoenen vrouwen trokken naar de fabriekshallen om oorlogsmaterieel te maken; van autobanden tot vliegtuigen. Ze deden zwaar en soms gevaarlijk werk dat voorheen als 'mannenwerk' was bestempeld, en kregen een salaris dat vrouwen vóór de oorlog niet snel konden verdienen. Dit bood jonge vrouwen een onafhankelijkheid, die smaakte naar meer. De rol van vrouwen op de arbeidsmarkt zou nooit meer hetzelfde zijn.

De tentoonstelling Rosie the Riveter zet het veelzijdige verhaal van de vrouwen in een brede internationale context. Ook wordt getoond hoe deze geschiedenis generaties vrouwen inspireerden en hoe de beroemde poster met de slogan We Can Do It! een feministisch icoon werd. 

De tentoonstelling werd geproduceerd dankzij financiële steun van het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wisseltentoonstelling: Rosie the Riveterlees meer..
zat 11 maart 2017 t/m zon 18 februari 2018 tijdens openingsuren museum

Museum de Locht in Melderslo heeft een wisselexpositie ingericht over de ontwikkeling van het transport in de loop van de tijd. Eeuwenlang waren de transportmogelijkheden beperkt. Met name het vervoer over land was moeizaam en gevaarlijk. De belangrijkste handelsplaatsen lagen dan ook aan het water, bereikbaar schepen.

In de 19e eeuw voltrok zich een complete transportrevolutie door de komst van onder andere stoomschepen en stoomtreinen. Vervoer over land werd daardoor sneller, betrouwbaarder en veiliger. Ook Noord-Limburg ondervond de gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen. De spoorlijn Eindhoven-Venlo werd aangelegd in 1866 en de lijn Nijmegen-Venlo in 1883.

Rond 1880 kwam er een nieuw transportmiddel op de markt: de auto. Al gauw was dit een belangrijk transportmiddel voor grote aantallen personen en goederen. Daarvoor moest uiteraard een wegennet aangelegd worden.

De wisseltentoonstelling Onderweg, van karrenspoor tot A73 laat de ontwikkeling in de loop van de tijd zien. De tentoonstelling is te zien tot en met 18 februari 2018. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie: Onderweg, van karrenspoor tot A73lees meer..
zat 1 april 2017 t/m zat 28 oktober 2017 elke zaterdag om 11.00 uur

De VVV in Venlo organiseert in de maanden april t/m oktober elke zaterdag een instap-stadswandeling!

De stadswandeling wordt in Venlo voornamelijk als groepsprogramma aangeboden, maar nu is het mogelijk om als individueel persoon deel te nemen aan een rondleiding. Ook toeristen die op zaterdag onze stad bezoeken kunnen op deze manier deelnemen aan een stadswandeling.

Op zaterdagmiddag start te wandeling vanaf 11.00 uur bij de VVV in Boekhandel Koops. Van daaruit vertrekt de gids en gedurende anderhalf uur ontdekt u de Beste Binnenstad 2013/2015!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling door Venlolees meer..
zat 15 april 2017 t/m zat 28 oktober 2017 elke zaterdag om 14.00 uur

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 15 april en 28 oktober 2017 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 5 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zon 30 april 2017 t/m zon 8 oktober 2017 tijdens openingsuren museum

Museum de Kantfabriek in Horst presenteert een bijzondere expositie: Bloemen Bloeien op Papier. De expositie loopt van zondag 30 april tot en met zondag 8 oktober.

19e-eeuwse, handingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief zijn te zien in een mooie tentoonstelling. In het middelpunt staan de handingekleurde borduurpatronen uit de collectie van de Familie Landwehr-Vogels. Verder is er een gedeelte van de verzameling van Diny Gerards-Mensink te zien en worden er werkstukken van een wedstrijd (die vorig jaar liep) getoond. 

De expositie is daarnaast de kick-off van het project 'Blijvend Borduren'. Hierin worden moderne borduurmachines aangekocht om deze historische borduurpatronen op een nieuwe manier toe te passen op ecologisch verantwoorde wijze. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie: Bloemen Bloeien op Papierlees meer..
maa 1 mei 2017 t/m zon 1 oktober 2017

De schrijfwedstrijd 'Raadselige Roos' is bedoeld voor mensen die van taal houden en het leuk vinden om te schrijven. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig is in of afkomstig is uit Zuid-Nederland en Vlaanderen kan meedoen. 

Drie jury’s kiezen uit de ingezonden verhalen en gedichten drie winnaars. Een voorwaarde is dat de verhalen (500 tot 1500 woorden) of gedichten (50 tot 150 woorden) niet eerder gepubliceerd zijn. Het thema van dit jaar is: "De Teugels laten Vieren". Inzenden kan tot en met 1 oktober 2017.

De prijsuitreiking van deze 25e editie vindt eind januari 2018 plaats. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Raadselige Rooslees meer..
maa 1 mei 2017 t/m zat 28 oktober 2017 elke zaterdag: 14.00 - 16.00 uur

De korte documentaire "In Hemelsnaam" is in 2015 samengesteld in het kader van 70 jaar bevrijding. De documentaire verbeeldt de geschiedenis van kerk en toren van de Grote kerk van Venray.

Deze 15 minuten durende film gaat over de ambitie van de bouwers, de verspilling van de oorlog, en de veerkracht van de samenleving tijdens de wederopbouw.

'In Hemelsnaam' wordt in de toren van de Sint Petrus Bandenkerk in Venray vertoond. Hierna klimt u verder omhoog. Bent u eenmaal bovenin, dan ziet u niet alleen het prachtige carillon van zeer dichtbij, u heeft ook een fantastisch uitzicht over het centrum van Venray en bij helder weer over tientallen kilometers omgeving.

Openstelling toren

 • De toren is geopend van mei t/m oktober op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
 • Torenbeklimming kan onder leiding van een gids.
 • Buiten de vaste openingstijden kunt u de toren beklimmen onder leiding van een gids. Deze gids kunt u reserveren via het VVV in Venray (0478-510505).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torenbeklimming en expositie 'In Hemelsnaam'lees meer..
vrij 12 mei 2017 t/m zon 10 september 2017 tijdens openinguren

Bij Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen gaat het er deze zomer 'wild' aan toe. Tot en met zondag 10 september is hier namelijk de tentoonstelling Wild Things te zien. De tentoonstelling bestaat uit dieren, insecten, monsters, mensen met dierlijke trekjes en andere beestachtige zaken, allemaal gemaakt van klei.

Een fascinerende, kriebelende, misschien ietsjes beangstigende, expositie met werk van hedendaagse kunstenaars uit heel Europa.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wild Things - beestachtige sculpturale keramieklees meer..
zat 13 mei 2017 t/m zon 12 november 2017 tijdens openinguren

De Stichting Jacques van Mourik bestaat dit jaar 25 jaar! Dit wordt gevierd met een Zomerexpositie, de opening ervan vindt plaats op zaterdag 13 mei.

In de tentoonstelling wordt het werk getoond van jonge en oudere amateurkunstenaars, die geïnspireerd zijn door de prachtige natuur van de Jansberg, de heide, de vennen, de vijvers en het beekweggetje in de Plasmolen. Net zoals de Plasmolense kunstenaars in het begin van de vorige eeuw hebben zij zich laten verleiden om hun ervaring in beelden om te zetten.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Middelaar, Mook en Molenhoek hebben na een mooie wandeling dat wat zij met hun mobieltje 'zagen' op papier gezet. Ook dichters uit het hele land hebben verzen gemaakt die lof zingen op het landschap, liefhebbers van de streek hebben hun ontroering geschilderd.

Op zaterdag 13 mei wordt om 11.00 uur deze zomertentoonstelling geopend door burgemeester Willem Gradisen samen met enkele schoolkinderen. De gedichten zullen worden voorgedragen door de dichters zelf. Ook is er muziek. 

De tentoonstelling is te zien tot medio november.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerexpositie Stichting Jacques van Mouriklees meer..
zon 21 mei 2017 t/m zon 13 augustus 2017 09.00 - 21.00 uur

Zo'n 63 werken van Cor Dik uit de collectie van Museum van Bommel van Dam worden van zondag 21 mei t/m zondag 13 augustus tentoongesteld in een aansprekende en publieksvriendelijke locatie: De Maaspoort in Venlo! De werken van kunstenaar Cor Dik komen uit de 'oercollectie' van Maarten en Reina van Bommel-van Dam, welke de ontwikkeling door de jaren heen laat zien. Het echtpaar volgde Dik vanaf de jaren '50. 

Cor Dik (1906-1975) werkte in de traditionele genres: portret, landschap en stilleven. Hij gebruikte daarvoor uiteenlopende technieken en stijlen. In zijn herkenbaar handschrift, met een sobere stemmige toets en veel grijstinten, meenden critici nu eens een realist dan weer een expressionist en vaak ook een impressionist aan het werk te zien. De zoektocht was voor Dik echter belangrijker dan het resultaat: aan sommige schilderijen bleef hij jaren doorwerken. Gezeefd door de tijd is de titel van een meerluik over de herwaardering van Diks werk.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Cor Dik - Gezeefd door de tijdlees meer..
woe 24 mei 2017 t/m zon 20 augustus 2017 tijdens openingsuren museum

Hoe ziet de binnenstad van de toekomst eruit? Om deze vraag te beantwoorden zijn vier gemeenten in de Euregio samen een cultureel onderzoek gestart. De resultaten van het onderzoek worden getoond in een tentoonstelling die van 24 mei t/m 20 augustus in Museum van Bommel van Dam te zien is.

Ontwerper Ester van de Wiel en kunstenaar Norbert Krause hebben in Venlo, Krefeld, Kamp-Lintfort en Neukirchen-Vluyn artistieke ingrepen gedaan en samen met inwoners kansen aan het licht gebracht. Bezoekers van de tentoonstelling Sporen uit de toekomst worden uitgedaagd tot nieuwe vormen van samenwerking.

Sporen uit de toekomst laat zien welke ontwikkeling er in de vier gemeenten heeft plaatsgevonden. Ook worden voorbeelden getoond van vergelijkbare kunstprojecten in andere steden. De projecten hebben te maken met het gebruik van gebouwen en straten, maar ook met de mogelijkheden die er zijn voor samenwerking, uitwisseling en ontmoeting. Zowel ruimtelijke als sociale aspecten zijn belangrijk om een aangename leefomgeving te creëren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sporen uit de toekomstlees meer..
don 1 juni 2017 t/m din 31 oktober 2017

In het prachtige landschap van Midden-Limburg ligt de Beeldentuin van Galerie Bont en Blauw. Met veel plezier delen de galeriehouders hun liefde voor kunst met een breed publiek.

Drie en een halve hectare paradijs waar natuur en kunst elkaar ontmoeten. Waar harmonie en rust samengaan met de spanning van bijzondere beelden, bomen en bloemen. Waar meer dan 20 kunstenaars uit voornamelijk Nederland en België, waaronder Fons Schobbers, Sietske Miedema, Marianne van Schaijk, Talitha Schiffer, Leo van Kraay en Joeri van Marrewijk hun nieuwste werken exposeren en waar ook de natuur haar beste kant laat zien.
De beeldentuin met ruim 150 kunstwerken is geopend van juni tot en met oktober.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Beeldentuinlees meer..
maa 5 juni 2017 t/m zon 27 augustus 2017 tijdens openingsuren

Bezoekerscentrum Leudal toont van 5 juni t/m 27 augustus een tentoonstelling over het leven en het werk van Neel Doff. De schrijfster Neel Doff, bij velen bekend als 'Keetje Tippel', is in Buggenum geboren (1845-1942). 

Neel Doff groeide op in een groot gezin dat eigenlijk alleen maar bittere armoede kende. Het gezin kwam via vele omzwervingen uiteindelijk in 1875 terecht in Brussel. Daar werd Neel Doff door haar moeder in de prostitutie gedreven. In die tijd poseerde zij ook voor Brusselse kunstenaars. In 1880 verliet zij de familie en vestigde ze zich in St. Joost ten Node. Ze slaagde er langzam in om zich te ontworstelen aan het milieu van armoede en verpaupering en haar eerste stappen in het schrijversvak. In 1885 publiceerde zij voor het eerst in een tijdschrift. 

Voor haar werk Jours de famine et détresse (Dagen van honger en ellende) werd Neel Doff zelfs genomineerd voor de Prix Goncourt.
Zowel in Genk als in Buggenum is een straat naar haar genoemd.

In de tentoonstelling wordt een overzicht gegeven van het leven van Neel Doff en de sociale omstandigheden van haar tijd, verrijkt met diverse kunstwerken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Neel Doff: één vrouw, twee levenslees meer..
vrij 9 juni 2017 t/m zon 20 augustus 2017 tijdens openingsuren museum

De nieuwe tentoonstelling bij Museum van Bommel van Dam is Playhouse ’71-’17. De titel verwijst naar de functie die het museum volgens gastcurator Sjors Bindels moet hebben: een veilige speelplek waar iedereen zijn ding kan doen, kan experimenteren en ontdekken. Daarmee speelt hij in op de actualiteit van het museum. 

Het gaat Bindels vooral om het museum open te stellen als bruisend cultureel centrum. Hij selecteerde voor deze tentoonstelling 11 krachtige stukken uit de collectie van het museum. Deze worden gecombineerd met het werk van veelbelovende kunstenaars met roots in Venlo en omgeving: Krista Smulders, Sen Doesborgh, Linda Lenssen, Marleen Verber, Remi Custers, Reinier Vrancken, Hester van Tongerlo, Jeroen Duijf, Renée Verberne, Michiel Ubels en Atelier Haven. Belangrijk onderdeel van de tentoonstelling het ongebruikelijke programma waarin plaats is voor onderhoud van een motor, het zetten van een tattoo en een schminkworkshop. De Venlose gemeenschap kan daar naar hartelust activiteiten aan toevoegen: koorrepetities, yogalessen, tv-uitzendingen, gemeenteraadsvergaderingen. Wees welkom!

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 9 juni tot en met zondag 20 augustus. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Playhouse '71 - '17lees meer..
zon 18 juni 2017 t/m zon 27 augustus 2017 tijdens openinguren

Het oude Stadhuis van Gennep bestaat dit jaar 400 jaar. In Museum het Petershuis in Gennep is van 18 juni tot en met 27 augustus een expositie te zien die in het teken staat van dit jubileum.

In dit 'huis van de gemeente' waren in de loop van de jaren veel verschillende functies ondergebracht. Maar altijd was dit het bestuurscentrum voor de lokale overheid. In de afgelopen vier eeuwen is er veel veranderd in de taken, de rol en de samenstelling van het bestuur. Maar ook de samenleving als geheel lijkt niet meer op de Gennepse gemeenschap uit 1617.

De expositie 400 jaar Stadhuis Gennep neemt bezoekers op beeldende wijze in vogelvlucht mee door afgelopen jaren. Je krijgt een impressie van het dagelijks leven en je komt onder de indruk van de vele oorlogen die de stad eeuwenlang teisterden. Bij binnenkomst word je direct geconfronteerd met de grote stadsbrand die tijdens de 80-jarige oorlog in 1597 het voormalige 'Raedthuys' volledig verwoestte. Je maakt kennis met een pastoor die maar liefst vijf keer van nationaliteit veranderde en die 200 jaar geleden de Gennepse harmonie oprichtte. En met een activistische dominee die streed voor erkenning van dienstweigeraars maar die eindigde als spion, met 'Rooie Hanna', het eerste vrouwelijke gemeenteraadslid van Limburg en met een dynamische en populaire burgemeester in oorlogstijd.

Museum het Petershuis is geopend van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is wenselijk. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

400 jaar Stadhuis Genneplees meer..
zat 24 juni 2017 t/m zon 24 september 2017 tijdens openingsuren museum

Het Limburgs Museum in Venlo bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere jubileumtentoonstelling: De kunst van het verzamelen - 25 jaar Limburgs Museum. De tentoonstelling is te zien van zaterdag 24 juni tot en met 24 september.

De inhoud van deze tentoonstelling is door tientallen Limburgers samengesteld uit de topstukken van het Limburgs Museum. Een 11.000 jaar oude klopsteen met mysterieuze symbolen; een messcherpe foto uit 1850 van de Venlose familie Boermans; en het doopjurkje van de kinderen van kunstenaar Aad de Haas zijn zomaar enkele geslecteerde objecten. 

De dertig Limburgers die de objecten hebben uitgekozen, zijn betrokken geweest bij de bouw en de groei van het museum. Daardoor vertellen de voorwerpen niet alleen hun eigen bijzondere verhaal, maar ook de geschiedenis van het instituut. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De kunst van verzamelen: 25 jaar Limburgs Museeumlees meer..
zon 25 juni 2017 t/m zon 29 oktober 2017

Deze zomer staat de schoen centraal in het Odapark in Venray. De schoen wordt in ART SHOES opgetild naar een ander niveau: kunst. De expositie toont een fascinerende dwarsdoorsnede over de schoen als kunstwerk. Als een antwoord van internationale en Nederlandse topkunstenaars op het gewone leven.

Opvallend veel kunstenaars zijn in hun leven met de schoen bezig geweest: met sculpturen, schilderijen, grafiek en foto’s van meer dan twintig kunstenaars, daaronder Andy Warhol (USA), Hans-Peter Feldmann (DE), Les Deux Garçons (NL), William Sweetlove (BE) en Iris Schieferstein DE.

Tijdens ART SHOES zijn er voor basisscholen en middelbare scholen workshops voor de jeugd, waarbij de schoen in het centrum staat. Er gaan bijzondere rondleidingen plaatsvinden, met doe-activiteiten. In de ODASHOP zijn gedurende de periode van de tentoonstelling bijzondere cadeaus te koop, gebaseerd op het thema 'schoen' en in het ODACAFE zijn er lekkernijen rond het thema te verkrijgen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

ART SHOESlees meer..
maa 26 juni 2017 t/m zon 30 juli 2017
maa 31 juli 2017 t/m maa 28 augustus 2017

Liefde voor het vak is het credo

Kunstenaars van atelier Oet de Verf Daelzicht in Panningen tonen in juli en augustus hun werk bij BiblioNu. Speciaal voor deze exposities zijn vloerplaten gemaakt waar bezoekers overheen mogen lopen, zodat zij de kleurenpracht van de werken kunnen ervaren.

Daarnaast worden schilderijen getoond waarbij de stijl van iedere kunstenaar goed te zien is.

Oet de Verf
In atelier Oet de Verf werken dagelijks gemiddeld 25 kunstenaars. Vol enthousiasme maken ze schilderijen, keramiek, boetseren ze met klei en beschilderen ze houten producten. Kunstenaars en de begeleiding creëren zo samen een professionele en prettige dagbesteding.


Tot en met 30 juli zijn de verschillende werken in Horst te zien, gevolgd door een expositie van 31 juli tot en met 28 augustus in Venray.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Oet de Verflees meer..
vrij 7 juli 2017 t/m zon 1 oktober 2017 10.00 uur

Museum van Bommel van Dam en Galerie Wilms Japanse kunst presenteren in Kasteeltuinen Arcen Japanse Kunst.

Floating Japan toont aansprekende werken uit de museumcollectie en van enkele hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling op de Gelre Etage van Kasteel Arcen valt samen met een presentatie van werken in de beeldentuin.

De titel Floating Japan verwijst naar de term floating world (Ukiyo) die ontstond in de welvarende Edo-periode (1615-1868). De kunst uit die periode verbeeldt een stijlvolle en extravagante wereld waarin het nachtelijke stadsleven en hedonisme een belangrijke rol spelen.

Spiegelbeelden
Tevens is de presentatie Spiegelbeelden in de watertuin te zien. Daarin worden bezoekers op een bijzondere wijze verrast door het werk van Pieter Obels, Paul de Reus, Iris Le Rütte en Shinkichi Tajiri. 

 • De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 9 juli om 11:00u. 
 
Foto: Katshushika Hokusai - Donderbui aan de voet van de Fuji (Collectie Museum van Bommel van Dam)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Floating Japanlees meer..
zon 9 juli 2017 t/m zon 19 november 2017 tijdens openingsuren museum

In de tentoonstelling Tea Mäkipää presenteert Museum Schloss Moyland een groot aantal werken van de Finse kunstenaar Tea Mäkipää. Hiermee zet het museum de lijn voort, met werken kunstenaars/kunstenaressen die zich bezighouden met de wereldwijde impact van menselijke activiteiten op het milieu.

Mäkipää vraagt in haar werken naar de eindigheid van natuurlijke hulpbronnen en de gevolgen van de klimaatverandering
voor onze toekomst. De tentoonstelling bevat, naast foto's en video's, onder andere twee grote kunstwerken. 

De tentoonstelling is te zien van 9 juli 2017 tot en met 19 november 2017.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tea Mäkipää - Early Harvestlees meer..
zon 9 juli 2017 t/m zon 1 oktober 2017 Donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

In de galerie en beeldentuin van World Art House in Well valt deze zomer veel te genieten. Tot eind september staan de kunstwerken van een tiental houtkunstenaars en designers in deze prachtige omgeving.

Onder deze kunstenaars zijn onder andere Ronald Oosting, Stephan Siepermann en Jurrian Kalkman.
Op het podium in de galerie staat daarnaast een schitterend zwevend bed van de hand van Jaap Glandorff. De matras bestaat uit een combinatie van houtkrullen en boekweitkaf. Garantie op een goede nachtrust verzekerd.

Toegangsprijs is inclusief koffe/thee. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerexpositie Hout Moetlees meer..
woe 12 juli 2017 t/m vrij 15 september 2017 Dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Voor elke leeftijd en elke dag een ontdektocht: doe een tocht zonder gids! 

Kleuters: kabouterpad
Met een rode muts en rode wangen loop je een korte route door het bos. Onderweg doe je leuke opdrachten en ga je op zoek naar sporen van kabouters...

Vanaf 6 jaar: Boswachteracademie
Met het boswachtershandboek vol tips en opdrachten en een rugzak vol gadgets maak je een stevige wandeling door de natuur.

Vanaf 6 jaar: beleef de Peel met de Billy Bell Doekoffer
Op een route van 2 kilometer ga je waterdieren vangen met een schepnet, op zoek naar vogels met de verrekijker en nog veel meer. Alles wat je onderweg nodig hebt zit in de koffer. Ben je klaar? Bij het buitencentrum ligt een leuke verrassing voor je klaar.

 

 • De tochten start vanaf Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel
 • Materialen inleveren voor 18.00
 • Aanmelding niet nodig
 • Denk aan stevig schoeisel
 • Deelname zijn inclusief pakje koekjes, drinken én een leuke herinnerin om mee naar huis te nemen

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peel Doe en Ontdektochtenlees meer..
zat 15 juli 2017 t/m zon 27 augustus 2017 13.00, 15.00 en 17.00 uur*
woe 2 augustus 2017 van 21.00 uur*
woe 9 augustus 2017 van 21.00 uur*
woe 16 augustus 2017 van 21.00 uur*
woe 23 augustus 2017 van 21.00 uur*

Ontdek de mystieke wereld van de Dwervels

In Attractiepark Toverland ontdek je samen met het mensenkind een mystieke wereld in een visueel spektakel dat je nog lang zal Heugen. De nieuwe show d'JUNGA is spannend voor iedereen! 

Verborgen in de mysterieuze Magische Vallei wonen de magische Dwervels. Het rustige dagelijkse leventje van deze schuwe wezens wordt verstoord door de plotselinge komst van een mensenkind. In een poging om indruk op dit bijzondere meisje te maken, laten de Dwervels hun wonderlijke kunsten zien in een schouwspel vol meesterlijke acrobatiek, adembenemende stunts en special effects.

 • een ticket voor het park verleent tevens toegang tot de show
 • de show is van 15 juli tot en met 27 augustust dagelijks te zien
 • locatie in het park: in de vijver voor de entree van Troy Area
 
*Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het zijn dat er een aangepaste voorstelling wordt opgevoerd


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nieuwe Zomershow d'JUNGAlees meer..
zon 23 juli 2017 t/m din 1 augustus 2017

Kasteel de Berckt in Baarlo vormt deze zomer weer het decor voor het festival OpenUp! Dit evenement staat in het teken van dans, muziek, theater, kunst, natuur en verschillende vormen van samenzijn. Dit alles wordt gecombineerd met alcohol- en drugsvrij en gezond/vegetarisch eten.

Het belooft ook dit jaar een uniek festival voor jong en oud te worden, met een groot aanbod van inspirerende activiteiten. Het OpenUp festival vindt plaats van woensdag 26 tot en met zondag 30 juli. Wil je zelf een bijdrage leveren? Kom dan van zondag 23 juli tot en met dinsdag 1 augustus als CoCreator! 

Let op. Het festival is uitsluitend vijf of tien (CoCreators) dagen te bezoeken. Wees er snel bij: vroegboekers ontvangen korting.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

OpenUp Festivallees meer..
din 25 juli 2017 t/m vrij 28 juli 2017

Stap samen met duizenden deelnemers tijdens dit populaire evenement op de fiets om te genieten van Venray en omgeving. Ook dit jaar draagt IVN Geysteren - Venray haar natuursteentje aan het fietsfestijn bij. Onderweg bieden gidsen je de mogelijkheid om te genieten van het moois dat onder of rond het water leeft. 

Er zijn vier verschillende afstanden:

 • 60 kilometer
 • 45 kilometer
 • 30 kilometer
 • 18 kilometer

Met name bijzonder is de speciale 18 kilometertocht, met extra natuurlijk tintje, die op woensdag 26 juli voor de jeugd wordt uitgezet.

De start en finishlocatie is bij Hotel, Conferentie- en Partycentrum De Witte Hoeve in Venray. Onderweg kom je door de kerkdropen Leunen, Heide en Veulen. De rustplaatsen onderweg zijn bij het Oude Schoolgebouw op de Heide en Boerderij 't Platteland. De Boerderij is de ideale plaats voor jong en oud om te spelen, te eten of iets te drinken en dat allemaal op en rondeom het Boerenerf in een open en groene omgeving. Ook zijn er kinderspellen op deze prachtige locatie! Eenmaal terug op de finishlocatie zijn er ook allerhande activiteiten. 

De 18 kilometertocht is speciaal voor kinderen en hun begeleiders maar is ook uitermate geschikt voor mensen in een scootmobiel.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fietsvierdaagse Venraylees meer..
vrij 28 juli 2017 van 19.00 uur
vrij 28 juli 2017 van 15.00 uur
vrij 28 juli 2017 van 16.15 uur
zat 29 juli 2017 van 13.45 uur
zat 29 juli 2017 van 15.00 uur
zat 29 juli 2017 van 16.15 uur
zon 30 juli 2017 van 19.00 uur
zon 30 juli 2017 van 16.15 uur
zon 30 juli 2017 van 16.00 uur
maa 31 juli 2017 van 13.45 uur
maa 31 juli 2017 van 16.15 uur
maa 31 juli 2017 van 15.00 uur
din 1 augustus 2017 van 19.00 uur
din 1 augustus 2017 van 15.00 uur
din 1 augustus 2017 van 16.15 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 15.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 16.15 uur

De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als 'grijze muis' door het schoolleven te gaan.

Anoniem houdt ze een modevlog bij als de Style Tiger, wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno, die eigenzinnige jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn!

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

100% Cocolees meer..
vrij 28 juli 2017 van 16.00 uur

Traditioneel vindt op de laatste vrijdag in juli de Jaarmarkt in Meijel plaats. Dit zomerevenement bevat verschillende marktkramen, familiepret, live-muziek en een natje en droogje in de dorspkern van Meijel: het gezelligste Peeldorp op de grens van Limburg en Noord-Brabant!

Meer dan 130 marktlui staan met een zeer gevarieerd aanbod verspreid door het centrum van Meijel. Huishoudelijke producten, groenten en fruit, zomerse kleiding, speelgoed of boeken; de gevarieerde markt biedt voor ieder wat wils!

De plaatselijk horeca bieden podium voor verschillende artiesten en ook is er een kinderplein.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jaarmarkt Meijellees meer..
vrij 28 juli 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 25 augustus 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 29 september 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 27 oktober 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 24 november 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 29 december 2017 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Van 20.00 tot 0.00 uur is E-Village jullie domein. Met toffe games en gratis snacks beleef je een super leuke avond met je vrienden. Probeer bij de nieuwste gamereleases uit: Fifa17, Call of Duty Infinite Warfare, Forza Horizon 3, Assassin’s Creed The Ezio Collection of Just Dance 17! 

Speciaal voor de Active Friday is er een aangepast tarief van €4,75 per persoon. Tot ziens bij E-Village!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
vrij 28 juli 2017 van 19.15 uur
zon 30 juli 2017 van 19.15 uur
maa 31 juli 2017 van 19.45 uur

Chris, een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean.

Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een donkere vriend heeft. Hij doet een serie vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Get Outlees meer..
vrij 28 juli 2017 van 21.40 uur
vrij 28 juli 2017 van 18.30 uur
zat 29 juli 2017 van 18.30 uur
zat 29 juli 2017 van 18.30 uur
zat 29 juli 2017 van 21.40 uur
zon 30 juli 2017 van 18.30 uur
zon 30 juli 2017 van 21.40 uur
zon 30 juli 2017 van 18.30 uur
maa 31 juli 2017 van 18.30 uur
maa 31 juli 2017 van 21.40 uur
maa 31 juli 2017 van 18.30 uur
din 1 augustus 2017 van 18.30 uur
din 1 augustus 2017 van 18.30 uur
din 1 augustus 2017 van 21.40 uur
woe 2 augustus 2017 van 18.30 uur
woe 2 augustus 2017 van 18.30 uur

Johnny Depp keert in het vijfde deel van de populaire filmreeks van Pirates of the Caribbean terug als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow. In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar. Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth en Henry. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pirates of the Caribbean 5: Salazar's Revengelees meer..
vrij 28 juli 2017 van 21.45 uur
zat 29 juli 2017 van 21.45 uur
zon 30 juli 2017 van 21.45 uur
maa 31 juli 2017 van 21.45 uur
din 1 augustus 2017 van 21.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 21.45 uur

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto's, genaamd Baby, ontmoet het meisje van zijn dromen en wil stoppen met zijn criminele bestaan.

Als hij door zijn opdrachtgever gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Baby Driver is te zien bij Servicebioscoop Luxor Reuver.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Baby Driverlees meer..
vrij 28 juli 2017 van 21.30 uur
vrij 28 juli 2017 van 21.15 uur
vrij 28 juli 2017 van 21.00 uur
zat 29 juli 2017 van 21.15 uur
zat 29 juli 2017 van 21.00 uur
zat 29 juli 2017 van 21.30 uur
zon 30 juli 2017 van 21.30 uur
zon 30 juli 2017 van 21.00 uur
zon 30 juli 2017 van 21.15 uur
maa 31 juli 2017 van 21.00 uur
maa 31 juli 2017 van 21.15 uur
maa 31 juli 2017 van 21.30 uur
din 1 augustus 2017 van 21.15 uur
din 1 augustus 2017 van 21.30 uur
din 1 augustus 2017 van 21.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 21.30 uur
woe 2 augustus 2017 van 21.15 uur
woe 2 augustus 2017 van 21.00 uur

In War for the Planet of the Apes, het derde hoofdstuk uit de succesvolle filmreeks, worden Caesar en zijn apen in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen geleid door een meedogenloze kolonel.

Nadat de mensapen enorme verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint hij aan zijn eigen mythische zoektocht om zijn soort te wreken. Wanneer Caesar en de kolonel uiteindelijk oog in oog met elkaar staan, nemen ze het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van beide soorten zal bepalen, en de toekomst van de planeet zal beslissen.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

War of the Planet of the Apeslees meer..
vrij 28 juli 2017 van 13.30 en 16.00 uur
vrij 28 juli 2017 van 14.15 en 16.00 uur
vrij 28 juli 2017 van 14.00 en 16.00 uur
zat 29 juli 2017 van 16.00 uur
zat 29 juli 2017 van 13.30 en 16.00 uur
zat 29 juli 2017 van 14.15 en 16.00 uur
zon 30 juli 2017 van 14.15 en 16.00 uur
zon 30 juli 2017 van 13.45 en 16.30 uur
zon 30 juli 2017 van 13.30 uur
maa 31 juli 2017 van 16.00 uur
maa 31 juli 2017 van 14.15 en 16.00 uur
maa 31 juli 2017 van 13.30 en 16.00 uur
din 1 augustus 2017 van 13.45 uur en 16.00 uur
din 1 augustus 2017 van 13.30 en 16.00 uur
din 1 augustus 2017 van 14.15 en 16.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.30 en 16.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.45 en 16.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 14.15 en 16.00 uur

Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde.

Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Samen met haar – en de hulp uit andere, onverwachte hoeken – wil Bliksem laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe!

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cars 3lees meer..
vrij 28 juli 2017 van 16.30 uur
vrij 28 juli 2017 van 13.30 uur
vrij 28 juli 2017 van 13.30 uur
zat 29 juli 2017 van 16.30 uur
zat 29 juli 2017 van 13.30 uur
zat 29 juli 2017 van 13.30 uur
zon 30 juli 2017 van 13.30 uur
zon 30 juli 2017 van 16.30 uur
zon 30 juli 2017 van 13.30 uur
maa 31 juli 2017 van 13.30 uur
maa 31 juli 2017 van 13.30 uur
maa 31 juli 2017 van 16.30 uur
din 1 augustus 2017 van 13.30 uur
din 1 augustus 2017 van 16.30 uur
din 1 augustus 2017 van 13.30 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.30 uur
woe 2 augustus 2017 van 16.30 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.30 uur

Speciaal voor de beginnende bioscoopbezoekertjes! 

Brandweerman Sam; Ufo Alarm.
Als op een dag Norbert Puk denkt dat hij een vliegende schotel heeft gezien, gaat iedereen in Piekepolder op zoek naar Ufo’s en strijkt er zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neer.

Speciale vertoning DOK6
Bij DOK6 Cinema blijft het licht deze middag een beetje aan en het geluid staat een tikje zachter. Ook is er een ontvangst met glaasje ranja en iets lekkers. Na afloop van de film ontvang je een filmdiploma om te vieren dat je voor het eerst naar de bioscoop bent geweest. De kinderen die de bioscoop al wat beter kennen zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleuterbioscoop met Brandweerman Samlees meer..
vrij 28 juli 2017 van 13.45, 15.45 en 18.45 uur
vrij 28 juli 2017 van 14.00, 16.15 en 18.45 uur
vrij 28 juli 2017 van 13.15, 13.30 en 15.45 uur
zat 29 juli 2017 van 14.00, 16.15 en 18.45 uur
zat 29 juli 2017 van 13.15, 13.30 en 15.45 uur
zat 29 juli 2017 van 13.45, 15.45 en 18.45 uur
zon 30 juli 2017 van 13.45 en 18.45 uur
zon 30 juli 2017 van 13.15 en 15.45 uur
zon 30 juli 2017 van 14.00, 16.15 en 18.45 uur
maa 31 juli 2017 van 14.00, 16.15 en 18.45 uur
maa 31 juli 2017 van 13.45, 15.45 en 18.45 uur
maa 31 juli 2017 van 13.15, 13.30 en 15.45 uur
din 1 augustus 2017 van 14.00, 16.15 en 18.45 uur
din 1 augustus 2017 van 13.45, 15.45 en 18.45 uur
din 1 augustus 2017 van 13.15, 13.30 en 15.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.15, 13.30 en 15.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 14.00, 16.15 en 18.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.45, 15.45 en 18.45 uur

Verschrikkelijke Ikke 3 is de nieuwe animatiefilm in de reeks van Verschrikkelijke Ikke en de Minions! Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuwe avontuur!

Despicable Me 3/Verschrikkelijke Ikke 3 wordt geregisseerd door Pierre Coffin en Kyle Balda, met co-regisseur Eric Guillon. In de originele versie worden de stemmen ingesproken door onder andere Steve Carell (Gru) en Kristen Wiig (Lucy) en Trey Parker als nieuwe slechterik Balthazar Bratt.

Deze film is te zien in 2D en 3D en wordt Nederlands gesproken (bij CityCinema ook in het Engels). Raadpleeg de website van de bioscoop voor de juiste versie.

Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Verschrikkelijke Ikke 3lees meer..
vrij 28 juli 2017 van 19.00 uur
zat 29 juli 2017 van 19.00 uur
maa 31 juli 2017 van 20.00 uur

Tony Webster leidt een teruggetrokken en rustig bestaan. Op een dag zorgen al lang begraven geheimen ervoor dat hij de gebrekkige herinneringen uit zijn jeugd onder ogen moet komen. De waarheid over zijn eerste liefde, Veronica Ford, en de verwoestende gevolgen van de beslissingen die hij een mensenleven geleden heeft genomen. The Sense of an Ending is geregisseerd door Indiase filmmaker Ritesh Batra, bekend door zijn debuut speelfilm The Lunchbox waarvoor hij een BAFTA Filmaward nominatie in de wacht sleepte. Het script van The Sense of an Ending is gebaseerd op het gelijknamige en geprezen boek van Julian Barnes.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The sense of an endinglees meer..
vrij 28 juli 2017 van 18.30 uur en 21.00 uur
vrij 28 juli 2017 van 16.00 en 21.00 uur
zat 29 juli 2017 van 16.00 en 21.00 uur
zat 29 juli 2017 van 18.30 uur en 21.00 uur
zon 30 juli 2017 van 16.00 en 21.00 uur
zon 30 juli 2017 van 18.30 uur en 21.00 uur
maa 31 juli 2017 van 18.30 uur en 21.00 uur
maa 31 juli 2017 van 16.00 en 21.00 uur
din 1 augustus 2017 van 18.30 uur en 21.00 uur
din 1 augustus 2017 van 16.00 en 21.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 21.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 16.00 en 21.00 uur

Valerian and the City of a Thousand Planets is een visueel spectaculair nieuw avontuur van Luc Besson, de legendarische regisseur van The Fifth Element en Lucy, gebaseerd op de baanbrekende comic die talloze artiesten, schrijvers en filmmakers heeft geïnspireerd.

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

De film is enkel te zien in 3D. Reserveer je kaarten hier online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Valerian and the City of a Thousand Planetslees meer..
vrij 28 juli 2017 van 14.00 uur
vrij 28 juli 2017 van 13.45 uur
vrij 28 juli 2017 van 14.00 uur
zat 29 juli 2017 van 14.00 uur
zat 29 juli 2017 van 14.00 uur
zat 29 juli 2017 van 13.45 uur
zon 30 juli 2017 van 14.00 uur
zon 30 juli 2017 van 14.00 uur
zon 30 juli 2017 van 13.45 uur
maa 31 juli 2017 van 14.00 uur
maa 31 juli 2017 van 14.00 uur
maa 31 juli 2017 van 13.45 uur
din 1 augustus 2017 van 14.00 uur
din 1 augustus 2017 van 14.00 uur
din 1 augustus 2017 van 13.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 13.45 uur
woe 2 augustus 2017 van 14.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 14.00 uur

De 13-jarige Adam is een buitenbeentje dat eropuit trekt om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot! Een fascinerend wezen dat zich al jaren in het bos verstopt om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo, een groot bedrijf dat dolgraag wetenschappelijke experimenten wil uitvoeren met zijn bijzondere DNA. Terwijl vader en zoon samen de verloren tijd proberen in te halen komt Adam erachter dat hij net als zijn vader beschikt over speciale superkrachten. Maar wat Adam en zijn vader niet weten, is dat HairCo hen op de hielen zit en Adam’s zoektocht hen rechtstreeks naar Bigfoot heeft geleid.

De film is te zien in 2D en 3D. Kijk op de website van de bioscoop voor de juiste versie. Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bigfoot juniorlees meer..
vrij 28 juli 2017 van 14.50 uur en 21.20 uur
zat 29 juli 2017 van 21.30 uur
zon 30 juli 2017 van 19.00 uur
din 1 augustus 2017 van 20.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 20.00 uur

Als 5-jarig jongetje komt Saroo Brierley per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Als volwassen man gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl
vrij 28 juli 2017 van 19.00 uur

Na zes geslaagde edities is het weer zover: de Bouwvakfeesten van 2017 barsten bijna los. Het officiële startsein van het vakantieseizoen in Horst aan de Maas vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 juli op het Wilhelminaplein in Horst.

De muzikale invulling van deze feestelijke avond bestaat onder andere uit Feestband Khick. Van Rock tot Pop en van Guilty Pleasure Hits tot Nederlandstalige Feestmuziek: niks is te gek voor deze band. Khick is in ieder geval geen onbekende op de bouwvakfeesten. Vorig jaar maakte deze band er namelijk al een feest van op het Wilhelminaplein. Daar gaan ze dit jaar zeker weer voor zorgen! Naast Feestband Khick gaan Feestdj Tonny en Hitmaestro zorgen voor het nodige entertainment.

Het feest op het plein duurt tot 01.00 uur. Daarna is er een afterparty in het café en in de zaal van De Lange Horst. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bouwvakfeestenlees meer..
vrij 28 juli 2017 van 19.30 uur
zat 29 juli 2017 van 19.30 uur
zon 30 juli 2017 van 19.30 uur
zon 30 juli 2017 van 21.15 uur
maa 31 juli 2017 van 19.30 uur
maa 31 juli 2017 van 21.15 uur
din 1 augustus 2017 van 21.15 uur
woe 2 augustus 2017 van 20.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 19.30 uur
woe 2 augustus 2017 van 21.15 uur
maa 28 augustus 2017 van 21.15 uur
din 29 augustus 2017 van 21.15 uur
woe 1 augustus 2018 van 19.30 uur

In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen (Scarlett Johansson (Lucy, Ghost in the Shell), Kate McKinnon (SNL), Ilana Glazer (The Night Before), Jillian Bell (22 Jump Street) en Zoë Kravitz (X-Men: First Class) na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper om het leven brengen. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Girls Night Outlees meer..
zat 29 juli 2017 t/m din 1 augustus 2017

In Melderslo, een van de kernen van de gemeente Horst aan de Maas, is het kermis van zaterdag 29 juli tot en met dinsdag 1 augustus.

Op de Lochstraat staan weer diverse attracties zoals de botsauto's, de Autoscooter, een Draaimolen, een schiettent en nog veel meer spannende attracties en uiteraard verschillende snoepkramen.

Traditionele gezelligheid midden in Melderslo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Melderslolees meer..
zat 29 juli 2017 t/m zon 30 juli 2017

Op zaterdag 29 en zondag 30 juli vindt wederom het Oldtimer treffen plaats in het centrum van Venray, voor automobielen van 1975 of ouder. Dit jaar wordt het evenement voor de 23e keer georganiseerd.

Er kan deel worden genomen aan de Oldtimer Toertocht. Er is keuze uit een tocht van 50 of van 80 kilometer lang. Vooraf inschrijven is hierbij niet noodzakelijk. Iedereen met een Oldtimer kan hieraan deelnemen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Venray Oldtimer Citylees meer..
zat 29 juli 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 1 augustus 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 5 augustus 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 8 augustus 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 12 augustus 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 15 augustus 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 19 augustus 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 22 augustus 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 26 augustus 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 29 augustus 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 2 september 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 5 september 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 9 september 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 12 september 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 16 september 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 19 september 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 23 september 2017 van 08.30 - 16.00 uur
din 26 september 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 30 september 2017 van 08.30 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 08.30 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 29 juli 2017 t/m zon 30 juli 2017

De Historische Motoren en Tractoren vereniging, HMT, organiseert het Internationaal Historisch Festival in 2017 op zaterdag 29 en zondag 30 juli. Het evenement vindt voor de 38ste keer plaats.

De kern van dit festival ligt bij het showen en demonstreren van antieke stationaire motoren, tractoren en werktuigen, die de vorige eeuw in de Land- en Tuinbouw gebruikt werden, aangevuld met diverse bezienswaardigheden en activiteiten. 

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival in haar soort in Europa met meer dan 26.000 bezoekers in 2015. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Internationaal Historisch Festival 2017lees meer..
zat 29 juli 2017 van 11.00 - 16.00 uur

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepèlla Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.

Op zaterdag 29 juli is er een bijzondere hobbymarkt. Deze markt is voor en door hobbyisten die demonstraties en workshops geven. De dag is niet alleen geschikt voor hobbyisten, maar is leuk voor iedereen. Uiteraard wordt ook gedacht aan de kids!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Hobbymarkt - Kepèlla Culturalees meer..
zat 29 juli 2017 van 19.00 uur
zon 30 juli 2017 van 19.00 uur
woe 2 augustus 2017 van 19.00 uur
don 3 augustus 2017 van 19.00 uur
zat 5 augustus 2017 van 19.00 uur
zon 6 augustus 2017 van 19.00 uur
woe 9 augustus 2017 van 19.00 uur
don 10 augustus 2017 van 19.00 uur
zat 12 augustus 2017 van 19.00 uur
zon 13 augustus 2017 van 19.00 uur

De Maaspoort Theater & Events staat komende zomer nogmaals in het teken van magie, illusie en humor! Tussen 19 juli en 13 augustus worden er 15 exclusieve theatershows gegeven van Kazàn 2, The Amazing Magic Family.

In 2016 wist de succesvolle familieshow maar liefst 16 keer de Maaspoort uit te verkopen! In deze sensationele en splinternieuwe theatershow werken de drie internationale illusionisten Oscar, Renzo en Mara, ookwel Magic Unlimited, samen met hun vader, Nederlands' bekendste goochelkunstenaar Hans Kazàn! Ook Hans' jongste zoon, comedian Steven Kazàn, is weer van de partij zijn. Zijn onverwachte improvisaties en hilarische grappen maken hem tot een ongekende publiekslieveling.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kazan 2, The Amazing Magic Familylees meer..
zat 29 juli 2017 t/m zon 30 juli 2017

Het centrum van Neer én de omliggende straten staan op zaterdag 29 en zondag 30 juli in het teken van de jaarlijkse dorpsfeesten!

De dorpsfeesten bestaan uit een grote markt, een muziekplein en bijzonder veel entertainment en live-muziek op de terrassen. Hierdoor is de markt een begrip in de regio geworden. Voor jong en oud een aanrader!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dorpsfeesten Neerlees meer..
zat 29 juli 2017 t/m zon 30 juli 2017

Tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten in Neer is er ook bij Café Maneslust biej Mieke van alles te doen! Er is een uitgebreid entertainmentprogramma samengesteld.

Op zaterdag 29 juli is er een Blues-avond. Sannie's Kitchen speelt een vrolijke mix van rhythm, blues, swingende rock en soulclassics. Dit alles in een bluesjasje. De band bestaat verder uit Hans Kempen (drums), Stephan Jansen (zang), Roel Schenk (bas) en Marcel Jansen (gitaar).

Zondag 30 juli barst het feest al los vanaf 14.30 uur. Met optredens van Wayne's traveling Band, Marshal Art en DJ Pascal.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dorpsfeesten Neer: Café Maneslust Biej Miekelees meer..
zat 29 juli 2017 van 13.30 uur
zat 5 augustus 2017 van 13.30 uur
zat 12 augustus 2017 van 13.30 uur
zat 19 augustus 2017 van 13.30 uur
zat 26 augustus 2017 van 13.30 uur
zat 2 september 2017 van 13.30 uur
zat 9 september 2017 van 13.30 uur
zat 16 september 2017 van 13.30 uur
zat 23 september 2017 van 13.30 uur
zat 30 september 2017 van 13.30 uur

Muziek onder de Toren heeft het programma voor dit jaar wederom goed gevuld! Van 1 april tot en met 30 september vindt er (bij goed weer) elke zaterdagmiddag een openlucht optreden plaats op het Raadhuisplein in Panningen!

Kom geheel gratis luisteren naar een of meerdere swingende muziekmiddagen.

Op het Forum staan telkens een of meerdere muziekensembles. De muziekensembles, onder andere blaaskapellen, joekskapellen, (mannen)koren, fanfares, zijn allen afkomstig uit regio Noord-Limburg. 

Op 29 juli hoor je bijvoorbeeld het orkest de Böhmische Klänge. Zij staan deze dag tevens voor de laatste keer onder leiding van hun huidige dirigent Theo Verhaegh. Hij het stokje alvast voor 1 titel door aan de nieuwe dirigent. 

Houd de facebookpagina in de gaten voor het volledige programma.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 29 juli 2017 van 21.00 uur

Brasserie Leukermeer wordt omgebouwd tot één groot feest

Op het terras wordt een groot podium gebouwd zodat de entertainers goed te zien zijn. Deze avond zijn dat de leden van coverband Piano&Co. Zij nemen je mee in bekende covers, zowel uit hun eigen reportoire als op verzoek. Meedoen én meezingen is dus geoorloofd! 

In de discotheek draait een allround DJ de meest dansbare muziek: voor ieder wat wils! Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Groot Feest!lees meer..
zat 29 juli 2017 van 's Middags

Lekker ontspannen een middagje luisteren naar Folk and Country muziek met The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band en Gayle Skidmore.

Gayle Skidmores talent en natuurlijke passie voor muziek maakten een carrière in de muziekwereld onvermijdelijk.

The Hillbilly Moonshiners zijn een hedendaagse bluegrassband en spelen je favoriete songs van toen en nu. Zij dompelen de oude en nieuwe hits onder in een (afhankelijk van je eigen smaak) lekker Louisisaans moeraswater. Denk aan Texas, Louisiana, moerassen, alligators, paarden, tuinbroeken, bourbon/whisky en cowboyhoeden. Plaatje in je hoofd? Mooi!

Dit optreden is onderdeel van Summmertime Gennep. Klik hier voor de rest van het programma.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Summmertime - Folk en Countrylees meer..
zat 29 juli 2017 van 19.15 uur
woe 2 augustus 2017 van 19.45 uur

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamencowereld. In de jaren zestig en zeventig maakte ‘La Chana’ wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes. Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers. 'La Chana' geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk. De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

La Chanalees meer..
zon 30 juli 2017 van 10.00 - 17.00 uur

Op 30 juli wordt er brood gebakken in Museum de Locht. Kinderen mogen deze dag de bakkers helpen en hun eigen broodje klaar maken en laten bakken in het authentieke bakhuisje van Museum de Locht. Een leuk karweitje met een lekker eindresultaat.

Tijdens het wachten kunnen zij zich vermaken met een nieuwe aanwinst: fantasiefietsen! 

Piet en Miranda Zetsen zorgen op deze zondag voor de muzikale noot. Ze spelen Steirische harmonica en hebben een breed repertoire. 

Tevens zijn de exposities te bekijken in Museum De Locht. Voor de kinderen is er een museumspeurtocht en er zijn oude spellen.

Het museum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur, de bijzondere activiteiten starten om 11.00 uur.

 • Toegangsprijs voor kinderen € 4.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brood bakken bij Museum de Lochtlees meer..
zon 30 juli 2017 van 15.00 uur
zon 30 juli 2017 van 15.00 uur
zon 30 juli 2017 van 15.00 uur

André Rieu's jaarlijkse zomerconcert op het Vrijthof is dit jaar wederom te zien in de Noord-Limburgse bioscopen.  

Elk jaar treedt André Rieu op in zijn geboorteplaats Maastricht. Als één van de meest populaire live acts van de wereld, zal de koning van de Waltz zorgen voor een onvergetelijke avond vol humor, muziek en emotie. Meegesleurd door de ongelofelijke atmosfeer trekt André Rieu publiek uit alle hoeken van wereld om deze prachtige muziek en zang te beleven, te ervaren en te delen. 

Op zzondag komt er een compilatie van de concerten op het Vrijthof in de bioscopen! Het is net alsof u er live bij bent. Een avond om nooit te vergeten. 

De vertoningen zijn vaak snel uitverkocht, dus reserveer alvast uw kaarten, bij:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

André Rieu in Noord-Limburgse bioscopenlees meer..
zon 30 juli 2017 van 15.00 - 18.00 uur
zon 6 augustus 2017 van 15.00 - 18.00 uur
zon 13 augustus 2017 van 15.00 - 18.00 uur
zon 20 augustus 2017 van 15.00 - 18.00 uur

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepèlla Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.

Dit jaar is wederom Sunday Sound aan het Kepèlla Cultura-programma toegevoegd. De horecagelegenheden in Panningen hebben de handen in elkaar geslagen en presenteren talentvolle artiesten uit de regio. 

Artiesten:
Zondag 30 juli: Joep van Wegberg en Sjloetingstied
Zondag 6 augustus: Collin en Sjloetingstied
Zondag 13 augustus: Lisanne van Geleuken en Puck Versteegen
Zondag 20 augustus: Lisanne van Geleuken en Nika.

Deze artiesten gaan van locatie naar locatie om op te treden. Zo geniet je de hele middag van livemuziek onder het genot van een hapje en een drankje!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sunday Sound - Kepèlla Culturalees meer..
zon 30 juli 2017 van 11.00 - 17.00 uur
zon 27 augustus 2017 van 11.00 - 17.00 uur
zon 24 september 2017 van 11.00 - 17.00 uur
zon 29 oktober 2017 van 11.00 - 17.00 uur
zon 26 november 2017 van 11.00 - 17.00 uur

In de maanden april tot en met november wordt er in het centrum van Venlo elke laatste zondag van de maand een Brocantemarkt gehouden. De locatie is het Flujasplein in Venlo. De markt begon in Roermond, hierna volgden er meer Limburgse steden en organisaties in België. Vanaf 2017 is de markt ook in Venlo!

In ongeveer 25 kramen zullen deze dagen leuke antieke, brocante, vintage en industriële artikelen te vinden zijn. Brocanteurs kunnen zich via internet aanmelden. Voor bezoekers is toegang tot de markt gratis. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocantemarkt Venlolees meer..
zon 30 juli 2017 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert op zondag 30 juli zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 30 juli 2017 van 14.00 - 15.30 uur
zon 27 augustus 2017 van 14.00 - 15.30 uur
zon 17 september 2017 van 14.00 - 15.30 uur

De Vurige Zusterliefde (Hebammenflucht und Hexenbrand) is 'Wandeltheater' met Therese Wasch und Berti Davids-Heinrichs. De voorstelling wordt Duits gesproken.

Een voorvechtster van de heksenvervolgingen komt in hevige tweestrijd als haar zus als vroedvrouw een kind met een klompvoet ter wereld helpt. Is haar zus een heks en moet ze op de brandstapel? Of is de zusterliefde toch krachtiger dan de angst voor heksen?

Deze voorstellingen van Natuurtheater MSN zijn onderdeel van het project Cultuurgeschiedenis digitaal van het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en medegefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Limburg, het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen en de projectpartners.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Natuurtheater - Vurige zusterliefdelees meer..
zon 30 juli 2017 van 14.30 uur

Een bijzonder kanoconcert van Matt Winson. Leef je uit tijdens een kanotocht van anderhalf uur over de Niers om vervolgens te ontspannen bij een concert van Matt Winson in de kloostertuin. 

Matt Winson maakt dynamische indiefolkliedjes. We hebben hier niet met een aanstormende singer-songwriter te maken, maar met een volledige band, opgericht door Matthijs Steur en Pieter van Winsen. Hun bandinstrumentarium wordt aangevuld met banjo, mandoline en blazers. Aanrader voor liefhebbers van Bon Iver, Fleet Foxes en Patrick Watson.

Gelieve 10 minuten voor aanvang aanwezig zijn!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Matt Winson (kano concert)lees meer..
maa 31 juli 2017 van 13.30 uur
maa 28 augustus 2017 van 13.30 uur
maa 25 september 2017 van 13.30 uur
maa 30 oktober 2017 van 13.30 uur
maa 27 november 2017 van 13.30 uur

Elke laatste maandag van de maand kunt u in Merselo deelnemen aan een gezellige 50+-wandeling. Vanaf het startadres aan Grootdorp staat er elke maand een andere route centraal. De route is ongeveer 10 kilometer lang.

U aanschouwt de bosrijke omgeving van Merselo en uiteraard is er een gezamenlijke rust met zitplaats, waar u wordt voorzien van koffie en een koek. Gemiddeld wandelen er elke keer tussen de 40 en 50 personen mee!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

50+ wandelenlees meer..
maa 31 juli 2017 van 13.00 - 17.00 uur

Kom springen voor het goede doel! Op maandag 31 juli staan er in het centrum van Panningen diverse luchtkussens opgesteld. Uiteraard zijn alle terrassen in Panningen geopend, dus voor ouders is het goed toeven onder genot van een hapje en drankje.

Kinderen kunnen met een strippenkaart (€2,50) hier de hele middag gebruik van maken! De opbrengst gaat dit jaar naar Ricardo runs for KIKA: Ricardo Geeraets gaat de marathon van New York rennen voor dit goede doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kinderkanker!

Op vertoon van de stempelkaart krijgt elk kind na afloop gratis een ijsje!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Springkussenfestijn - Kepèlla Culturalees meer..
maa 31 juli 2017 t/m don 3 augustus 2017 19.00 uur

Vier avonden op rij nemen de gidsen van IVN u mee naar de mooie natuurgebieden in de gemeente Horst aan de Maas.

Tijdens de wandelingen wordt een grote variëteit aangeboden met als thema Met de stroom mee. De vier wandelingen voeren door boeiende landschappen die in vroegere tijden door de Maas zijn vormgegeven. 

U kunt zelf bepalen hoeveel wandeling u wilt volgen. De wandelingen duren ongeveer twee uur per dag.

 • Maandag 31 juli start de vierdaagse in Kaldenbroek. Vertrek vanaf de kruising van de weg Kaldenbroek met de Broekeindweg in Grubbenvorst. 
 • Dinsdag 1 augustus staat het Lottumer Schuitwater centraal. Start vanaf de parkeerplaats van het Schuitwater aan de Horsterweg, Broekhuizen. 
 • Woensdag 5 augustus brengt u een bezoek aan 't Sohr. Vertrek vanaf de parkeerplaats bij de visvijver van Swolgen aan de Lissevenweg. 
 • Donderdag 6 augustus wordt de vierdaagse afgesloten in het veelzuidige Schuitwater. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in Theetuin De Roode Vennen (tevens vertrekpunt).
 
 • Trek stevige schoenen aan
 • Deet-bevattende muggenbescherming aanbevolen
 • Duur wandelingen circa 2 uur
 • Aanmelden niet nodig
Voor meer informatie, bel Peter Hammer: 0773 - 73 50 37


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Natuuravondvierdaagselees meer..
maa 31 juli 2017 t/m zon 6 augustus 2017 Wisselt dagelijks

Van maandag 31 juli tot en met zondag 6 augustus biedt het nationaal park een hele week gratis activiteiten in De Groote Peel.

Het programma van de Peelweek is zeer divers.

Maandag 31 juli
11.00 en 14.00 uur
sPEELse expedities, gezinstochten vol prikkelende en verrassende opdrachten. Wie meedoet met deze excursie ervaart letterlijk dat de Peel een veenmoeras is! 

Dinsdag 1 augustus
Vanaf 11.00 uur
Zomerfeest op het Kabouterpad, met heel veel leuke extra’s voor de kleuterkabouters.

Woensdag 2 augustus
11.00 en 14.00 uur
Zin in Zomertocht.
21.00 uur
Vleermuizentocht.

Donderdag 3 augustus
Start tussen 13.00 en 15.00 uur
Speur als ruige rover op het Roverspad naar de schat van de Zwarte Raven. 

Vrijdag 4 augustus
11.00 en 14.00 uur
Ontdek je boswachter-talenten bij de Boswachteracademie. 

Zaterdag 5 augustus
21.00 uur
Nachtzwaluwwandeling. 

Zondag 6 augustus
Vanaf 12.30 uur
Afsluiting Peelweek.
Wie van gezellige Streekmuziek houdt kan hier zijn hart ophalen. Na een hele week natuuractiviteiten wordt de Peelweek afgesloten met iets waar Peelbewoners dol op zijn: muziek! Het programma is goed gevuld met Brabantse en Limburgse muzikanten die allemaal uit de directe omgeving van De Groote Peel komen. Met optredens van: de Coconblazers, Seniorenorkest Cranendonck, Zum Grünen Kranz en Shantygroep aan Paol 60.

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peelweek in Nationaal Park De Groote Peellees meer..
din 1 augustus 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 8 augustus 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 15 augustus 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 22 augustus 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 29 augustus 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 5 september 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 12 september 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 19 september 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 september 2017 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 1 augustus 2017 van 13.00 - 17.00 uur

Deze basisworkshop Vilten wordt op veler verzoek herhaalt. Je leert wat eenvoudiger werk en krijgt goede begeleiding. 

 • Minimale deelname is 5 personen
 • Aanmeldingen kan zowel individueel als in groepjes
 • Prijs is inclusief materialen en koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop Viltenlees meer..
Internetbureau Vis.nl