Agenda

zat 30 april 2016 t/m din 31 december 2019 tijdens openingsuren VVV Gennep

Houdt u van puzzelen, speuren en rustig fietsen in een mooie omgeving? Dan is de cryptische fotofietstocht van VVV Gennep zeker iets voor u!

Bij het startpunt haalt u een grote envelop op met daarin en blad met detailfoto's, crytische omschrijvingen, een plattegrond van gemeente Gennep en een envelop met verdere info.

De fietstocht is zowel geschikt voor de toerist als voor de mensen die bekend zijn met de regio Gennep. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cryptische fotofietstocht door Genneplees meer..
zat 1 oktober 2016 t/m din 31 december 2019

VVV Gennep heeft een leuke speurtocht gemaakt rondom het Ellen Hoffmannplein, het mooiste plein van Gennep.

Kinderen kunnen bij VVV Gennep, om de hoek bij het Ellen Hoffmannplein, een blad met vragen en een kleurplaat ophalen. Voor slechts €2,50 zijn er ook stiften te koop. Beantwoord de meerkeuzevragen en kleur de bijbehorende vakjes op de kleurplaat in. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, is ook de kleurplaat klaar. Wanneer alles goed is ingevuld, kan bij VVV Gennep een snoepzakje opgehaald worden als beloning.

Veel plezier met deze spannende speurtocht in Gennep!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Speurtocht door Genneplees meer..
zat 5 januari 2019 t/m zat 4 januari 2020 10.00 uur

 • Elke zaterdag openstelling Watermolen Kessel 10.00uur
 • Elke woensdag en zaterdag openstelling St. Anthonius molen Kessel
 • Elke zondag Kèpels Krenske G.I.K Panningen 10.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling Watermolens Kessellees meer..
zon 17 maart 2019 t/m maa 6 januari 2020

Openluchtmuseum de Locht organiseert van 17 maart 2019 tot 6 januari 2020 de expositie “De kracht van 16 kernen; de dorpen presenteren zich”. De expositie vindt plaats in het kader van de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. Het museum biedt de 16 kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas een podium om zich te presenteren middels foto-panelen, filmpjes en muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie ' De kracht van 16 kernen'lees meer..
zat 6 april 2019 t/m zon 3 november 2019

Een prachtig kasteel met 32 hectare tuinen en vertier binnen en buiten de kasteelmuren… Geen wonder dat de Kasteeltuinen Arcen door de ANWB werd uitgeroepen tot het allerleukste Limburgse uitje in 2016, 2017 en 2018.

Midgetgolfen op de 21-holes-baan met je collega’s, struinen door de tuinen met je lief, een expositie bezoeken met je ouders… Met wie en wanneer je ook gaat: in de Kasteeltuinen Arcen kun je je hart ophalen. Kom de planten en bloemen bewonderen. Voor ondernemers die hun gasten willen verrassen met voordeeltickets zijn er interessante acties.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburgse topuitje: kasteeltuinen Arcenlees meer..
woe 1 mei 2019 t/m vrij 1 november 2019

In Museum Peel en Maas is vanaf nu de tijdelijke tentoonstelling ‘Van Ploeg naar Ploegendienst’ te zien. In deze expositie ontdek je de industrialisatie van wat nu de gemeente Peel en Maas is. Gedurende het hele jaar is deze aantrekkelijke tentoonstelling geopend voor publiek. Tevens is er een rijk geïllustreerd boekje over de tentoonstelling te koop.

In Van Ploeg naar Ploegendienst wordt in woord en beeld ingegaan op de sterk agrarische georiënteerde regio, die vanaf de late jarig vijftig óók de industrie omarmt. Door middel van schitterende (historische) foto’s, illustraties, boeiende objecten en korte teksten wordt het verhaal van de opkomst van de industrialisatie van Peel en Maas vanaf 1900 vertelt. Er is aandacht voor de gemeentelijke inspanningen en de sociale en culturele gevolgen ervan voor gemeentebewoners. Ook krijgt de aanwijzing door het Rijk van Panningen als ontwikkelingskern de nodige aandacht.

Hoogtepunt
Hoogtepunt in de tentoonstelling is de drie meter hoge replica van het industriemonument dat zich voor het gemeentehuis in Panningen bevindt. Het monument werd in 1962 onthuld ter gelegenheid van de opening van het plaatselijke industrieterrein. Middels meer aansprekende historische objecten waan je je spontaan terug in het geïndustrialiseerde tijdperk! Dit effect wordt verder versterkt door de ratelende en krakende industriële geluiden die galmen op de achtergrond van deze zinnenprikkelende expositie. Een onmisbare tentoonstelling voor de lokale bewoner en de toerist die meer te weten wil komen over de rijke recente historie van de streek.

Rijk geïllustreerd boek
Voor slechts 5,00 euro is in de museumwinkel en in de plaatselijke boekhandel ook het rijk geïllustreerde boek Van Ploeg naar Ploegendienst – De industrialisatie en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern te koop. In deze publicatie wordt nog meer achtergrondinformatie gegeven over de industrialisatie binnen de gemeente. Daarin is niet alleen aandacht voor de vestiging van industrieën in Panningen en Beringe, maar ook voor de bedrijvigheid op de ‘handelsterreinen’ in de andere kernen van Peel en Maas.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie 'ontdek de industralisatie'lees meer..
maa 20 mei 2019 t/m woe 20 mei 2020 tijdens openingstijden

Het Wereldpaviljoen Steyl is uitgebreid met een belevingscentrum Ghana. Nieuw is de VR experience. Je stapt in een bus en beleeft een reis door Ghana. Vervolgens kom je in een dorp en zet je een Virtual Reality bril op. Vanaf dat moment beleef je het leven van de Ghanese mensen in een dorp, zie je kinderen water halen bij een put of een balletje trappen, loop je op de markt of zit je ineens in een school. De beleving is alsof je er zelf rondloopt. Verderop stap je in een gammel bootje, zet de VR-bril op en onderga de boottocht die bootvluchtelingen maken. Het belevingscentrum Ghana is onderdeel van het Wereldpaviljoen. Daar is ook een belevingscentrum Nicaragua. En voordat binnen bent stap je in een echte Fokker 50 en vlieg je naar een andere wereld. Het Wereldpaviljoen is ervaren, beleven en doen voor jong en oud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VR experience in het Wereldpaviljoen Steyllees meer..
zat 1 juni 2019 t/m din 31 december 2019

Van kasteel Ter Horst naar de gevangenis van Evertsoord, we hebben er iedere dag mee te maken, maar realiseren ons dat niet. Met ieder besluit dat we nemen staan we eigenlijk steeds met een half been in de gevangenis. Een stelsel aan waarden en normen, ons door opvoeding meegegeven behoedt ons voor een verblijf achter tralies. Toevallige sociale en persoonlijke factoren maken dat sommigen van ons verkeerde keuzes maken...

Achthonderd jaar lang zijn tralies als het symbool voor gevangenschap dezelfde gebleven. Wat is er intussen achter die tralies veranderd? Een tweeluik...

Het project ‘Straffen door de eeuwen heen’ begint in Horst waarbij op kasteel van Huys ter Horst het rechtssysteem in de Middeleeuwen wordt belicht. Op informatieve én aanschouwelijke wijze wordt de bezoeker inzicht gegeven over hoe men destijds met 'misstappen' omging...

In de laatste maanden van 2019 organiseert PI Ter Peel in Evertsoord een expositie met als thema ‘straffen vanaf de Franse tijd tot het heden’.
Deze expositie wordt georganiseerd i.s.m. vrijwilligers uit Evertsoord en het Gevangenismuseum te Veenhuizen.

Rondleidingen door het kasteel zijn mogelijk op iedere eerste zondag van de maand. Voor scholen zijn uitgebreide mogelijkheden om het kasteel op afspraak te bezoeken.

Zie daarvoor de bezoekersinfo op de website van het kasteel. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie straffen door de eeuwen heenlees meer..
zon 14 juli 2019 t/m woe 1 januari 2020

In Openluchtmuseum de Locht is de tentoonstelling “Van wederopbouw naar hightech” te bezoeken vanaf 14 juli 2019. De tentoonstelling is te vinden in de aspergetunnel.

Nooit meer honger!

Dat was de wens van de bevolking na de Tweede Wereldoorlog. In de regio Noord-Limburg heeft de tuinbouw na 1945 een opzienbarende ontwikkeling door gemaakt. De glastuinbouw ontwikkelde zich snel naast de oude wijze van telen in de volle grond.

Er werd gezocht naar mogelijkheden om de groei van gewassen te optimaliseren door verbetering van de voeding, klimaatbeheersing en ongediertebestrijding. De aarde werd vervangen door substraat, een kunstmatige bodem. Door de invoering van automatisering probeerde men de productie te verhogen.

Al deze ontwikkelingen hadden invloed op het gezinsleven. Moeilijke gesprekken aan de keukentafel. Er moesten ingrijpende besluiten worden genomen over gewas en wijze van telen, met grote financiële gevolgen. Zal de bank meewerken? Is er voldoende afzet mogelijk? Is er een opvolger voor het bedrijf?

Dit verhaal wordt in de tentoonstelling ‘Glastuinbouw na 1945. Van wederopbouw naar hightech’ verteld via het verhaal van 3 generatie tuinders en veel foto’s en filmbeelden die het verhaal duiden. De rode draad in deze tentoonstelling is het feit dat het gezins- en familiebedrijf van kleinschalig doorgroeide naar steeds meer schaalvergroting.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling “Van wederopbouw naar hightech”lees meer..
maa 2 september 2019 t/m zat 2 november 2019 10.00-17.00 uur

Elke dag (Ma t/m Za), behalve op zondag, van 10.00 tot 17.00 uur

Vanaf maandag 2 september tot en met zaterdag 2 november is er “PompoenTuin” bij “Huys en Hof” Christien Reinders, Holstraat 19 te Buggenum. Geopend elke dag, behalve zondag, van 10.00-17.00 uur.

De mooie romantische tuin rondom een oude gevelboerderij (3000 m2) is dan extra aangekleed met prachtige herfstdecoraties met o.a. pompoenen, kalebasjes en andere prachtige herfstvruchten/-materialen.
U vindt er meer dan 200 soorten pompoenen en sierfruit.

Ook zijn er verder vele soorten deco-komkommers en andere herfstvruchten aanwezig.
Andere verrassende vruchten en rariteiten maken deze presentatie tot een genoegen voor een ieder die de natuur lief heeft.
De veelal eigen producten en lekkernijen, die we zelf hebben verwerkt en ook te koop aanbieden zijn voor de culinaire smulpaap niet te versmaden.

De toegang is zoals gebruikelijk gratis.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

PompoenTuin “Huys en Hof” in Buggenum.lees meer..
zon 8 september 2019 t/m zon 29 december 2019

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar; een mooie gelegenheid om 3 exposities te presenteren. We geven een inkijk in onze depots die vol staan met geschonken objecten. Het museum koestert opgebouwde kennis over ambachten, materialen en technieken. Het slaat een brug tussen bewaren, tonen en maken.

Daarnaast is het werk van hedendaagse textielkunstenaars te zien. Zo legt het museum de verbinding tussen historie en hedendaagse kunst.

In het najaar wordt de 3e expositie geopend:
‘Van object naar verzameling - van verzameling naar object’
8 september t/m 29 december 2019

In deze expositie worden verzamelingen uit het depot getoond. De afgelopen 10 jaar zijn vele textielobjecten geschonken. Hierdoor zijn eigen collecties ontstaan van bijvoorbeeld doopjurken, theemutsen en naaikistjes. Een bijzondere verzameling is de kinderkleding van de familie van Rechteren-Limpurg van kasteel Rechteren in Dalfsen. Ook zijn textiele particuliere verzamelingen te zien, zoals de waaiers van Jan Geelen en leporelloboekjes van Diny Gerards-Mensink.

De afdelingen Genealogie en Streekgeschiedenis van het museum tonen, aan de hand van 80 interviews op band uit de jaren zeventig en negentig, met voorwerpen en beelden van onder andere de schooltijd, het werkzame leven en het naderend afscheid, een inkijkje in het leven van een Horster gezin met 24 kinderen in de vorige eeuw. Dit levert een prachtig deelvenster van hun collectie op.

Hedendaagse kunstenaars die nieuw werk hebben gemaakt van gevonden en verzamelden textiele objecten complementeren de tentoonstelling. Het gaat om Jacqueline van Bergeijk, Lon Buttstedt, Fransje Smit, Marianne van Heeswijk, Marijke Leertouwer, Karin van der Linde, Rineke Seegers en de deelnemers aan het verdiepingslab van Carola Mokveld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Museum de Kantfabriek koestert zijn schatkamerslees meer..
zat 14 september 2019 t/m zon 15 december 2019 10.00-16.30 uur

Op 17 November 2019 viert de regio in Midden-Limburg 75 jaar bevrijding. Ter gelegenheid hiervan organiseert de stichting Bevrijders 1944 een bijzondere tentoonstelling, waarmee een beeld wordt geschetst van "waat woore det väör men".

Dit tijdelijk museum richt zich op de bezetter en de bevrijder, die actief waren in de laatste maanden van de oorlog in het zuiden.

De expositie zal openen op 14 september en zal gedurende 3 maanden open zijn voor publiek. Op 15 december sluiten wij de deuren.

Gedurende deze periode zijn wij op zaterdag en zondag geopend.

Wij openen om 10:00 onze deuren, om 16:00 sluit zowel de kassa als de keuken en om 16:30 is het museum gesloten.

Op last van de brandweer mogen wij maximaal 100 bezoekers toelaten. Als dit aantal is bereikt vragen wij u even te wachten of om later terug te komen. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft en dit ook respecteert.

Parkeergelegenheid bij het gemeentehuis op loopafstand.

Daarnaast trachten wij het weekend van 16 en 17 november in een feestelijk jasje te kunnen steken in combinatie met voertuigen, muziek en een speciale delegatie schotse veteranen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tijdeijk museum 'opa, waat woore dat vaor men?lees meer..
zon 15 september 2019 t/m zat 26 oktober 2019 woensdag-vrijdag en zondag 13.30-16.30

Vanaf zondag 15 september tot 26 oktober is in het kader van het project “Death Valley in de Peel” een 35-tal zwart-wit foto’s te zien over het Duitse kerkhof in Ysselsteyn en de Peel-raamstelling met zijn kazematten in de Peel. De foto’s zijn gemaakt door Jos van Hal, amateurfotograaf uit Deurne en sinds 2001 lid van Fotoclub Optika.

Deze expositie is in samenwerking met het VVV Deurne tot stand gekomen rondom het thema 75 jaar bevrijding.

Museum Techniek met ’n Ziel is gevestigd aan de Dorpsstraat 23 in Neerkant.
Het museum is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur
De toegang is gratisLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Landscapes After War; foto expositie Jos van Hallees meer..
zon 15 september 2019 t/m woe 1 januari 2020

In het textielpaviljoen is vanaf zondag 15 september de nieuwe tentoonstelling “Meisjes van het confectieatelier” te zien.

In 1954 wilde Hendrik van Og in Horst een confectieatelier starten. Burgemeester Gijsen was enthousiast, met name vanwege de werkgelegenheid die het zou bieden aan de vele meisjes uit de grote katholieke families. De enige mogelijkheid om te werken was destijds in het huishouden, in de landbouw of dienstbode worden in de “stad”. Daar leerde je het huishouden en kreeg je ook een keurige opvoeding.

De deken was er minder gelukkig mee en preekte:”Vrouwen horen in de keuken, op het land of in het kraambed”. Meneer van Og beloofde de werkdag te starten met een kort gebed en uiteindelijk werd in 1955 het atelier geopend. Waren de ouders aanvankelijk nog huiverig om hun dochters “in de fabriek” te laten werken en moest het bedrijf meisjes uit de omgeving werven, later werd het werken in het confectieatelier volledig geaccepteerd.

Eind zestiger jaren brak een moeilijke tijd aan voor de confectie-industrie. De lonen stegen explosief en de confectie verplaatste zich langzaam naar lagelonenlanden. Zo ging het hier ook en de ontslagen volgden. De aankondiging van het einde van de confectie-industrie in Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DE MEISJES VAN HET CONFECTIEATELIERlees meer..
zon 22 september 2019 t/m zon 17 november 2019 14.00-17.00 uur

Unieke expositie over Meijel in de oorlog
Meijel is een van de Limburgse dorpen waar de Tweede Wereldoorlog de diepste sporen heeft nagelaten. Daarom pakt heemkundevereniging Medelo in verband met de 75-jarige bevrijding vanaf 22 september breed uit met een lijvig boek en een expositie in Truijenhof. 

Niet alleen in materieel opzicht, maar ook op menselijk gebied werd Meijel hevig getroffen. Honderden huizen en boerderijen werden beschadigd of geheel verwoest. De imposante ‘Kathedraal van de Peel’ werd opgeblazen. Het Peeldorp betreurde bijna 50 doden en vele tientallen gewonden.

De tentoonstelling over Meijel in de oorlog in Truijenhof telt honderden foto’s en ander beeldmateriaal zoals propaganda-affiches. Daarnaast zijn er tal van objecten als wapens; poppen in militaire uniformen en de bijbehorende uitrusting van de vijf betrokken landen, een bijzondere kachel en een tabakssnijder. De materialen zijn afkomstig uit collecties van Rinus van Ottersdijk uit Vlierden, wijlen Henk Martens uit Meijel en de rijke eigen collectie van Medelo.

Daarnaast worden er enkele nog nooit vertoonde films getoond, door Engelse filmers opgenomen in de maanden van de bevrijding.

Ook is er ter gelegenheid van een speciaal boek uitgegeven door heemkundevereniging Medeloo. Het boek ‘Meijel en de oorlog; de laatste getuigenissen’ is vanaf 22 september verkrijgbaar tijdens de openingstijden van de expositie en bij de VVV in Meijel.

De tentoonstelling in Truijenhof is vanaf 22 september tot en met 17 november elke zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie bevrijding Meijellees meer..
vrij 27 september 2019 t/m zon 26 januari 2020 11:00 tot 17:00 uur

Vanitas: de ijdelheid der dingen, oftewel alles gaat voorbij. Seizoenen komen en gaan, mensen worden ouder, planten sterven af en vergaan. Gebouwen barsten, schilderingen vervagen, stenen slijten af. Een thema dat al eeuwenlang kunstenaars inspireert. Deze fascinerende expositie toont werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die de tand des tijds weten te vangen in hun keramische kunstwerken.

Deze tentoonstelling brengt een ode aan het verval en laat zien hoe mooi aftakeling kan zijn. Een expositie die letterlijk zorgt voor een lach en een traan, een bibber of rilling. Maar dat is niet erg, dat doet je beseffen dat je voelt, dat je leeft en dat je daarvan mag genieten nu het nog kan!

Open van dinsdag t/m zondag.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Vanitaslees meer..
zon 13 oktober 2019 t/m woe 1 januari 2020

Labyrint van warmte en comfort.

De warme kachel was vroeger het centrum van het leven in huis. De kachel was een kostbaar bezit. Ons land kende verschillende kachelfabrieken. Voor oudere mensen zijn DRU, Etna en Jaarsma nog bekende namen. Er was ook een grote variëteit aan kachels.

We kunnen het ons niet meer voorstellen dat niet zo lang geleden in huis alleen de keuken verwarmd was, daar stond het fornuis. De warmte daarvan werd gebruikt om te koken en om de bewoners comfort te bieden. In de beste kamer stond een kachel, maar die werd alleen gebruikt op zondagen en als de familie hoog bezoek verwachtte.

In de eerste helft van de 20e eeuw werden kachels gestookt met kolen. In vroegere tijden, zo tot 1950, werden hout en turf verbrand. Vanaf de vijftiger jaren gebruikte men stookolie en kwam er centrale verwarming, voor wie het kon betalen. Korte tijd later was aardgas in het hele land en voor de meeste mensen beschikbaar. En nu weten we niet beter dan dat het in de winter overal in huis behaaglijk warm is.

In het museum is een mooi labyrint van kachels opgesteld. Ook zijn er een paar taferelen te bekijken. Het zal de bezoeker verrassen om te zien waar wij vandaan komen, als het gaat om warmte en comfort. Vanaf 13 oktober 2019 in openluchtmuseum de Locht.

Zondag 10 november vertelt Nellie Lenssen mooie verhalen bij de kachel. Muzikale omlijsting: Piet Lenssen.
11.00 uur en 13.30 uur: ongeveer 40 minutenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie verhalen bij de kachel in de Lochtlees meer..
din 15 oktober 2019 t/m zat 26 oktober 2019 20:00 tot 22:30

Een indrukwekkend theaterstuk over de gedwongen evacuaties in 1944-1945 van meer dan 6000 inwoners van dorpen en steden in Noord-Limburg.

De voorstelling gaat over angst en wanhoop maar zeker ook over liefde, moed en doorzettingsvermogen. Op theatrale wijze wordt teruggekeken op de tochten.

Het theaterstuk, een initiatief van Stichting Tijd(s)lijn, wordt opgevoerd op de buitenplaats van Maria Roepaen te Ottersum (gemeente Gennep) van 15 t/m 26 oktober 2019.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lèvesloop... en Truglees meer..
vrij 18 oktober 2019 t/m zon 27 oktober 2019

Van 18 tot en met 27 oktober is er weer kermis in Venlo! De kermis in het centrum van Venlo is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol familie-evenement. Het biedt voor ieder wat wils.

Er zijn ook dit jaar weer veel verschillende attracties, zoals de draaimolen, rupsbaan, botsauto's, maar ook nieuwe attracties zoals de Sound Machine en de Sling Shot. De attracties staan verspreid door het hele centrum, zodat een bezoek aan de kermis gecombineerd kanworden met een middagje shoppen of een hapje en drankje bij een van de horecagelegenheden.

Tot ziens in Venlo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Venlo Centrumlees meer..
vrij 18 oktober 2019 t/m zon 8 maart 2020

Rond de herdenking van 75 jaar vrijheid brengen het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam ‘Tekens van vrijheid’. Deze tentoonstelling toont indringende, grootse werken van kunstenaars en filmmakers die reflecteren op de verworven vrijheid na 1945.

Het besef van nieuwe vrijheid bracht bij beeldend kunstenaars ook herinneringen naar boven aan de voorgaande tijd van verdriet, beklemming en onderdrukking. De bezoeker wordt meegenomen in een rite de passage, van geweld en dood, maar ook van vrijheid en plezier, van angst en depressie naar een grenzeloos optimisme. De tentoonstelling roept een wereld van parallellen op tussen verleden en heden en toont een generatie-overschrijdende visie op vrijheid.

Tekens van vrijheid toont daarnaast niet één maar vier filmpremières! De documentaire die in de volksmond ‘de Puinfilm’ is gaan heten wordt in een nieuwe opstelling getoond. De film laat de dramatische situatie van Venlo zien na het bevrijdingsoffensief aan de Maas van oktober 1944 tot maart 1945. De tentoonstelling sluit af met een drietal korte films, waarin de filmmakers hun persoonlijke verhouding met vrijheid verbeelden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tekens van vrijheidlees meer..
din 22 oktober 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 29 oktober 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 5 november 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 12 november 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 19 november 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 november 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 22 oktober 2019 van 19:00 uur tot 20:00 uur

Ga mee op avontuur met Rogier de Avonturier! Hij is gek op avonturen beleven en vertelt hier graag over. Rogier gaat ook vaak op avontuur met Professor Ron. De Professor weet als geen ander hoe dingen gemaakt en uitgevonden worden. Rogier gaat soms met zijn tante naar de dierentuin. Zij weet precies welk geluid elk dier maakt. We doen dan spelletjes wie het beste dieren na kan doen. Je raadt wel dat ik dan de beste ben! Kortom een show boordevol leuke avonturen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kindershow Rogier de Avonturierlees meer..
woe 23 oktober 2019 van 14:00 - 16:00 uur

Tijdens de vakanties een middagje kleien in het atelier! In het museum ga je eerst samen kijken en doe je ideeën op. Daarna ga je samen aan de slag met klei in ons museumatelier.

 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
 • Per keer is er plaats voor 12 deelnemers
 • Reserveren hoeft niet, maar is wel slim


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Inloopmiddag in het atelier voor kinderenlees meer..
woe 23 oktober 2019 van 13.00-16.00 uur
woe 30 oktober 2019 van 13.00-16.00 uur

Tijdens de herfstvakantie wordt Kasteel De Keverberg op drie woensdagmiddagen omgetoverd tot heksenkasteel! Op woensdagmiddag 16, 23 en 30 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur zijn er diverse leuke activiteiten en spellen te beleven voor kinderen.

Tot grote schrik heeft een boze tovenaar het kasteel overgenomen en wil er gaan wonen. Voor zijn rust wil hij dan ook dat er niemand meer in het kasteel komt. Om de boze tovenaar te verslaan roept de goede heks de hulp van alle jonge bezoekers op! Haal tijdens de heksendagen jouw tovenaars of heksendiploma bij Kasteel De Keverberg en versla de boze tovenaar!

Voor deelname aan de heksenmiddag geldt naast de reguliere toegangsprijs een prijs van €2,50 per deelnemend kind.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Heksen op Kasteel Keverberglees meer..
don 24 oktober 2019 van 14.00-17.30 uur
don 31 oktober 2019 van 14.00 - 17.30 uur
don 7 november 2019 van 14.00-17.30 uur
don 14 november 2019 van 14.00-17.30 uur
don 21 november 2019 van 14.00 - 17.30 uur
don 28 november 2019 van 14.00-17.30 uur

Iedere donderdag
Marktlieden bieden donderdag hun waar aan op het Raadhuisplein in Sevenum. De markt is ruim opgezet, er staan verschillende marktkramen opgesteld. Alles in de mix, voor bijna niks!

Elke week keert de donderdagmarkt terug. Je kunt hier van 14:00 uur tot 17:30 uur terecht voor de kleine en grote boodschappen.
De Raadhuisplein markt is een middagmarkt, hierdoor hoeft u zich ’s ochtends niet te haasten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Sevenumlees meer..
don 24 oktober 2019 t/m zon 5 januari 2020

Vanaf 20 oktober t/m 5 januari 2020 in het Leudalmuseum een nieuwe tentoonstelling speciaal gericht op de jeugdige bezoeker.

Gemaakt voor jongens en meisjes
De nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door de Studiegroep Leudal e.o. en Groen Hart Leudal samen, is speciaal gemaakt voor jeugdige bezoekers. Je kunt er met je schoolklas terecht maar ook met jouw vriendengroep of gewoon met je ouders of opa/oma.
Verschillende onderwerpen komen aan bod: archeologie, schrift/kalligrafie, portretkunst, spel en speelgoed in de kunst, gezichtsbedrog,..etc.

Leuke opdrachten
In de tentoonstelling zijn een kleine dertig opdrachten verwerkt waaruit je een keuze kunt maken. Opdrachten met als doel om je beter te laten kijken, om meer te zien.
Vaak zijn het ook doe-opdrachten om zelf ervaring op te doen.
We gebruiken veel voorwerpen uit ons eigen Leudalmuseum maar we laten je ook kennismaken met werken van grote kunstenaars.
Ken je bij voorbeeld de fascinerende portretten van Giuseppe Arcimboldo, ken je de ijspretschilderijen van Hendrick Avercamp, en het betoverende werk van M.C. Escher?

Ja, je zult ervaren dat museumbezoek interessant, leerzaam, meeslepend en leuk kan zijn.
Heb je wel eens met een ganzenveer geschreven? Heb je wel eens een oeroud schoteltje uit vele scherven bijeen gepuzzeld? Heb je wel eens een echte fout ontdekt in een beroemd kunstwerk?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Beleef het museumlees meer..
vrij 25 oktober 2019 van 17.00-23.00 uur
zat 26 oktober 2019 van 17.00-23.00 uur

Wanneer de zon is weggezakt, komen alle themawerelden tot leven. Dit jaar pakken we uit met meer scare zones én scare actors dan ooit te voren! Één ding is zeker, alle spookachtige wezens ruiken angst! Houd je toverstaf dus maar paraat, want het is weer bijna tijd voor de Halloween Nights in Toverland.

Dit jaar worden de Halloween Nights in Toverland grootser dan ooit! Met vijf scare zones, twee vernieuwde spookhuizen, een compleet nieuwe beleving in het doolhof en honderd scare actors ontdek je je eigen angst!

Ook nieuw dit jaar is dat je in het bosgebied achter Avalon een unieke walkthrough experience kunt beleven: The Witches Forest! Een 10-minuten durende route over mistige slingerpaadjes.

De halloween nights vinden plaats gedurende de herfstvakantieperiode van 12-27 oktober.

Ben je toch nog wat bang om tijdens de avond door het park te lopen met Halloween, kom dan naar de Halloween Days.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halloween Nights Toverlandlees meer..
vrij 25 oktober 2019 van 10.00-12.00 uur

Op vrijdag 25 oktober 2019 van 10.00 tot 12.00 uur wordt er weer een wandeling georganiseerd door de gidsen van Groen Hart Leudal. De wandeling staat deze keer in het teken van de Indian Summer. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum Leudal.

De deelnamekosten zijn € 3,50, kinderen tot 12 jaar € 1,00.

De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor een periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen.

Het is herfst en dat betekent dat de bladeren van bomen geel, rood en oranje kleuren en de paddenstoelen weer uit de grond springen. Een perfect moment om met onze gidsen het bos in te gaan voor een uitgebreide herfstwandeling.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ontdek het Leudal; Indian Summer wandelinglees meer..
zat 26 oktober 2019 van 10:00 - 17:00 uur

Op 26 oktober wordt het griezelen in Venlo. Dan staat het centrum van Venlo namelijk in het teken van Halloween. Op de Parade, Begijnengang, Picardie, Keulse Poort en de Grote Kerkstraat is er van alles te doen. Er lopen heksen op stelten, er worden griezelverhalen verteld, je kunt enge knutselwerkjes maken, Halloween cup cakes of een Halloweenmenu bestellen, je griezelig laten schminken, marshmallows maken in een heksenvuur en griezelranja drinken.

Ook wordt er om 11:00 uur een speurtocht georganiseerd en 's middags is er een prijsuitreiking voor de engste stoepkrijt tekening. Bij City Cinema wordt er een griezelfilm gedraaid en je ontvangt €2,- korting bij het vertonen van de Halloweenflyer!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halloween in de binnenstad van Venlolees meer..
zat 26 oktober 2019 van 20.15 uur
vrij 1 november 2019 van 20.15 uur
zat 2 november 2019 van 20.15 uur

Op zaterdag 26 oktober, vrijdag 1 en zaterdag 2 november zijn de jaarlijkse toneelavonden van toneelvereniging Tovri in mfc De Meulewiek in Meterik.

Dit jaar hebben we gekozen voor een eenakterfestival.
We spelen drie eenakters, die qua inhoud zeer verschillend zijn, echter één ding hebben ze gemeen, namelijk de schrijver: Alwin Grijseels. De regie wordt gevoerd door Marinho Peeters. De titels: 1 Bingo, 2. Zo moeder, zo dochter en 3.Mannenpraat.

Bingo: Een normale werkdag op het saaie kantoor wordt al snel verstoord door een gelukkige medewerkster. Wat blijkt… zij heeft de hoofdprijs in de loterij gewonnen. 

Zo moeder, zo dochter:
Het is een serieus stuk over twee fases in het leven, die voor zowel een moeder als ook een dochter belangrijk zijn. In een flitsende wisselwerking van twee scenes, die gelijktijdig plaatsvinden, wordt er gesproken over een derde persoon. Een eenakter die diep graaft; het gaat over een moeder, haar dochter en de blijvende liefde voor elkaar.

Mannenpraat:
Twee mannen bij elkaar, terwijl een trouwfeest in volle gang is. Ze hebben beiden een zekere relatie met de bruid. Gewoon flink opscheppen en grappen maken met een pilsje in de hand. Wat gebeurt er als zich een derde mengt in het gesprek? 

Tussen de bedrijven door zal worden gezorgd voor verrassend en gevarieerd amusement. Entree €12,50 incl. koffie/thee bij binnenkomst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tovri - eenakterfestivallees meer..
zat 26 oktober 2019 van 19.00 uur

Een 3-gangen diner onder de sterrenhemel in de Peel, geniet van de prachtige duisternis in de open lucht.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 15e keer georganiseerd op zaterdag 26 oktober 2019.

Dit jaar organiseert het Toon Kortooms Park een uniek diner onder de sterrenhemel. Er wordt u aan een lang gedekte tafel in de Peel een 3-gangen diner geserveerd. Kleed u goed aan want buiten de warmte van een vuurkorf is er geen elektriciteit, licht of warmte. Na het diner hebben we een korte wandeling van ca. 10 minuten waar we aandacht vragen voor de lichtvervuiling.

Het diner vindt enkel plaats bij droog en helder weer, er kunnen zich maximaal 40 personen aanmelden. U krijgt 24 uur voor aanvang te horen of het doorgaat. Kosten voor dit exclusieve en unieke diner bedragen € 40,00 p.p. inclusief bij iedere gang keuze uit een lekker biertje, wijntje of iets fris. Na het diner serveren we een kop koffie of thee. 

Menu:
Pompoensoep met crème fraiche en huisgemaakt pompoenbrood met pittige roomboter
Stoofpot van sucadevlees met vadouvankruiden, geroosterde aardappelen en winterpeen, gestoofde prei en rode uien compote.
Créme brullee van karamel met sorbet van stoofpeer.

*Er kan uiteraard rekening gehouden worden met al uw (dieet)wensen.

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pikkedonker Peeldinerlees meer..
zat 26 oktober 2019 van 14.00 - 20.30 uur

Van 14 u tot 20.30uur bent u welkom in de pluktuin voor:

 • Verschillende lekkere hapjes en een welkomstdrankje
 • gezellige muziek, open vuur, fijne sfeer met leuke mensen

Let op: het is een buiten gebeuren; trek iets warms aan bij kouder weer

Op deze dag wordt alcohol geschonken; diverse soorten wijn, gluwein en bier

U krijgt in de week voor 26 oktober uw toegangskaartje met strippenkaart voor de gerechtjes en het welkomstdrankje die u op de dag dient mee te nemen.

Reservering is pas definitief na betalingLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Speciale seizoensafsluiting in de 7e hemellees meer..
zat 26 oktober 2019 van 17.00 uur

Met je peuter, kleuter of kind op avontuur in de natuur. Kriebelbeestjes zoeken, heksensoep eten, speuren naar sporen en spelletjes doen als het al bijna donker is? Dat gaan Marian en Marie-José 26 oktober om 17.00 uur met jullie doen bij de Plaggenhut op de Paardekop in Ysselsteyn. Lijkt je dit leuk en spannend, geef je dan snel op bij Marian 't Pioniersmegje Tel: 06-10189655 of Marie-José van Fluitenkruid Tel: 06-44213088. Wij hebben er al zin in :D!!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Heks met ons meelees meer..
zon 27 oktober 2019 van vanaf 10.00 uur

Op bepaalde zondagen is de smederij van Museum de Locht in bedrijf. Het betreft een eeuwenoud ambacht dat niet alleen stevige spieren maar ook veel vakmanschap vereist.

Broodjes bakken met kinderen  
Elke laatste zondag van de maand wordt er brood gebakken in het bakhuisje van museum De Locht. Daar kunnen ook kinderen aan deelnemen. Ze mogen hun eigen broodje kneden, vorm geven en versieren en vervolgens laten bakken Een leuk karweitje met een smakelijk eindresultaat.

Muziek met Hay Huijs
Hay is geboren in Sevenum als derde kind in een gezin van 10 kinderen. Bij de Fanfare De Echo uit Hout-Blerick verwierf hij bekendheid als accordeonist. Accordeon spelen zit in de familie. William “Tren” van Enckevort van Rowwen Hèze is een achterneef.
Hay is ook tekstdichter en componist. Hij heeft enkele malen meegedaan met de liederencompetitie. Hay is muzikant-vrijwilliger in Verpleeghuis D’n Horstgraaf te Venlo en treedt daarnaast heel vaak solo op.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Actie in de smederijlees meer..
zon 27 oktober 2019 van 13.30 uur en 15.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert in oktober en november een serie lezingen in het Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’.

De eerste lezing op zondag 27 oktober wordt verzorgd door Hans van Laarschot. Hij vertelt over de belangrijke rol van het Peelmoeras in de verdediging tegen de vijand. 

Al ver voor de Tweede Wereldoorlog ontdekte het Nederlandse leger dat de Peel ingezet kon worden tegen een vijand. Het leger wilde in de vooroorlogse jaren dertig dan ook een volledig behoud van de Peel. De Peelgemeenten reageerden niet enthousiast en wilden doorgaan met de turfwinning en ontginning van het gebied. Toch krijgen de Peelmoerassen een belangrijke plaats in de Peel-Raamstelling. En uiteindelijk legt het leger hiermee de basis voor het Nationaal Park De Groote Peel en het natuurgebied zoals we het nu kennen.

Er vinden twee identieke lezingen plaats op deze middag, om 13.30 en 15.00 uur.

Vooraf online reserveren s.v.p.!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing 75 jaar bevrijding; het Peelmoeraslees meer..
zon 27 oktober 2019 van 14:00-17:00 uur

Alles wat vroeger gemaakt werd achter de pottenbakkersschijf is gemaakt met de hand en mens-kracht. Niks stroom! Schoppen tegen het vliegwiel tot de pottenbakkersschijf hard genoeg draaide. Dit betekende een enorme aanslag op de knieschijven van de pottenbakker. Deze kon niet anders, het was zijn broodwinning en ging ermee door tot zijn knieën het begaven. Tegenwoordig is er een geruisloos snorrende volautomatische draaischijf. De techniek is nog precies hetzelfde.

Iedere maand is er een demonstratie pottenbakken in de Tiendschuur. U kunt dan dit eeuwenoude ambachtelijke wonder met eigen ogen aanschouwen. De draaidemonstratie vindt doorlopend plaats tussen 14.00 – 17.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 27 oktober 2019 van 11.00-17.00 uur

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert de gemeente Horst aan de Maas een evenement voor iedereen, jong en oud: “De Greune Mert”.

Deze markt is bedoeld om te informeren en inspireren over allerlei duurzame thema’s zoals energie, voeding, afval, verkeer, wonen, duurzaam tuinieren, biodiversiteit, water, milieusubsidies en financiën.

De aanleiding voor het organiseren van de Greune Mert is dat Horst aan de Maas de Europese “Green Leaf Award 2019” heeft gewonnen. Dit is een Europese prijs voor gemeenten die uitblinken op het gebied van duurzaamheid.

Het winnen van deze Award is een goede reden om voor het eerst in Horst aan de Maas een brede duurzaamheidsmarkt te organiseren! Tijdens de Greune Mèrt worden de goede voorbeelden in het zonnetje gezet, en worden bezoekers geinformeerd en geinspireerd over de duurzame mogelijkheden in en om hun huis.

Insteek van de Greune Mert: zien, doen, proeven en beleven! En dat de bezoekers praktische tips en ideeën opdoen voor thuis.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Greune Mèrt Horstlees meer..
zon 27 oktober 2019 van 11.30 en 14.30 uur

Op zondag 27 oktober wordt de kindermusical "Heksendans" opgevoerd in ons Kasteel. Met een cast die naast volwassen acteurs ook bestaat uit een enthousiast kinderkoortje en dansers.

Deze kindermusical speelt zich af omstreeks het jaar 1500 rond kasteel de Keverberg. Bij het woord heks denk je aan een oud vrouwtje met een kromme neus. Jonge heksen zijn misleidend, omdat ze mooi kunnen zingen, dansen en toveren. In deze “legende” zien we bonte heksen, maar ook mooie sneeuwwitte heksen. In vroegere tijden werden de inwoners in het Land van Kessel herhaaldelijk geplaagd door heksen. Regelmatig stierven koeien, geiten, schapen en paarden aan onbekende ziektes. Een groep jonge heksen had de gewoonte om op vrijdagavond, precies om middernacht, te zingen en te dansen op het pleintje Veers. De kasteelheren Jan Van Kessel plus zijn broer Mathijs Van Kessel plaatsten een oproep om de heksen te verdrijven, want ook moeder Van Kessel was doodsbenauwd voor heksen. De inzet om de heksen te verdrijven, werd een wedstrijd om de hand van de mooie huwbare dochter jonkvrouw Friedwin Van Kessel. Via die oproep melden zich vier jonkheren Michiel van Munster, Gerbrand Au Gurk, Antoin Almanje, Hubrecht den Hagenbeck. De 4 jonkheren bedenken vrolijke manieren om de heksen te verdrijven, alle trucs mislukken. Magiër Gerbrand Au Gurk blijkt uiteindelijk de Ierse heks Geneviëve te zijn, die het lukt om de Bonte heksen als een soort “Rattenvanger van Hamelen”, met Kesselse kusjes weg te lokken. Maar… zoals iedereen weet zijn de heksen nooit helemaal uit Kessel verdwenen.

De Binnenplaats is gratis toegankelijk om deze musical bij te wonen, het kasteel bezichtigen kan tegen onze reguliere toegangsprijzen.

Voorstelling 1 Aanvang 11:30 uur
Voorstelling 2 Aanvang 14:30 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kindermusical Heksendans op Kasteel Keverberglees meer..
zon 27 oktober 2019 van 13.30 en 15.00 uur

De Peel als bondgenoot in de verdediging
Staatsbosbeheer organiseert in oktober en november een serie lezingen in Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’.

De eerste lezing op zondag 27 oktober wordt verzorgd door Hans van Laarschot. Hij vertelt over de belangrijke rol van het Peelmoeras in de verdediging tegen de vijand.

Het Peelmoeras, een natuurlijke bondgenoot in de militaire verdediging. Het Peelmoeras is moeilijk tot niet begaanbaar. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog ontdekte het Nederlandse leger dat de Peel gebruikt kon worden in de verdediging tegen een vijand. Regelmatig kwamen officieren naar het gebied om de (on)mogelijkheden en de ontwikkelingen te bekijken. Dit resulteerde in interessante en anekdotische Peelrapporten. Het leger wil in de vooroorlogse jaren dertig een volledig behoud van de Peel. De Peelgemeenten reageren niet enthousiast en willen door met de turfwinning en ontginning. Toch lukt het om de Peelmoerassen een belangrijke plaats te geven in de Peel-Raamstelling. En uiteindelijk legt het de basis voor het Nationaal Park De Groote Peel.

Hans van Laarschot is één van de leden van de overleggroep ‘Oorlog rondom de Peel’, een groep mensen die diepgaand in de oorlog geïnteresseerd is, ieder met eigen deskundigheid/ervaring op heel verschillende gebieden. De meerwaarde van dit overleg blijkt o.a. uit de presentaties die diverse leden gehouden hebben voor de lezingencyclus ‘Dodenvallei de Peel’ en in Buitencentrum De Pelen. Ook heeft de groep belangrijk bijgedragen aan het tot stand komen van en meegewerkt aan het door Museum Klok en Peel gelanceerde project ‘Death Valley De Peel’. En diverse groepsleden werken mee aan de wekelijkse rubriek ‘De Peel onder Vuur’ in de weekbladen van Asten, Deurne en Someren.

Nog meer lezingen i.h.k.v. 75-jaar bevrijding
De lezing van Hans van Laarschot is de eerste in een reeks van vier lezingen/presentaties die in het Buitencentrum gehouden worden. Op 3 november toont Gerard Geboers de documentaire ‘‘Drama in ’t Ommels Eindje’. Op zondag 10 november vertelt Jan Wijdemans over ‘Landmijnen in en rond De Groote Peel’. De lezing op zondag 24 november wordt wederom verzorgd door Gerard Geboers. Het onderwerp is ‘Tussen den Hemel en Het Eeuwig Leven’.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing Hans van Laarschot in de Groote Pelenlees meer..
din 29 oktober 2019 t/m din 16 juni 2020

Basis cursus natuur
De IVN verenigingen van Peel en Maas (Helden, Meijel, Baarlo-Maasbree) organiseren gezamenlijk een natuurcursus voor de inwoners van de gemeente om de basiskennis over de natuur te vergroten. Onderwerpen als ecologie, vogels, flora, fauna, insecten, waterleven en landschap komen aan de orde. Van deze 7 onderwerpen wordt op een dinsdag de theorie gegeven en de daaropvolgende zondag wordt het onderwerp in de natuur behandeld.

De kosten voor de cursus zijn 30 Euro. De cursus start op dinsdag 29 oktober. De andere cursusdata zijn 10 december, 14 januari, 10 maart, 14 april, 12 mei en 16 juni in 2020. Met deze cursus leer je meer over biodiversiteit en het belang van de natuur in onze omgeving.

Aanmelden via: natuurcursus@ivnhelden.nl
Voor meer info kijk op de website.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN natuurcursus voor inwoners Peel en Maaslees meer..
din 29 oktober 2019 van 19:00 uur tot 20:00 uur

Er is een musical bij Coco op school. En Coco mag… de tijger spelen! Maar dat vindt hij eigenlijk maar eng. Hij wil toch liever een aapje blijven. Joris, de eend, wil ook meedoen met de musical maar hij durft eigenlijk niet te zingen. Gelukkig zijn de kinderen er om hem te helpen. Een leuke en interactieve show!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Serge & Coco Showlees meer..
woe 30 oktober 2019 van 15.00-17.00 uur

Kom je ook je eigen Halloween spookpompoen maken?
Op 30 oktober van 15.00 tot 17.00 uur kan dat bij het Bezoekerscentrum Leudal.

Je gaat met je eigen zelfgemaakte pompoen weer naar huis.
De kosten zijn € 5,00 per kind. S.v.p. vooraf aanmelden tot 29 oktober.  via  of telefonisch via 0475-497010 tijdens openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pompoen-spook maken in bezoekerscentrum Leudallees meer..
vrij 1 november 2019 van 19.00 uur

Het buutterednen is een onlosmakelijk onderdeel van de carnavalstraditie. Mede ter voorbereiding op het Groot Limburgse Buutte Kampioenschap 2020 vindt er op 1 november 2019 een buutte try-out plaats in de tiendschuur van de Uffelse Molen in Haler – Uffelsen. In een relaxte sfeer laten een negental tonpraters uit heel Limburg u alvast kennis maken met hun typetje in wording.

Eind 2018 organiseerden Kevin Evers en John Klerkx onder grote belangstelling de eerste try-out op deze bijzondere en historische locatie. Van deze deelnemers haalden er drie de finale waaronder de uiteindelijke buutte kampioen 2019 Bas van Neer.

De buut is de ultieme vorm van vrije meningsuiting. De buutteredner kan, net als in oude tijden de hofnar, vrijuit de spot drijven met alles en iedereen. Zonder rekening te houden met het aanzien des persoons en zonder enige vrees om gestraft te worden, kan hij zijn mening geven over bestuurders, kerk, bedrijfsleven en samenleving. Hij heeft zodoende een kritische functie. De buutteredner spreekt de taal van de gewone man. Bespeelt het publiek met zijn humor en kwinkslagen. Provoceert, doet harde uitspraken en suggereert dingen die hij niet uitspreekt. Zoals 1 november opnieuw zal blijken hoeft het onderwerp van de buut niet carnaval gerelateerd te zijn. Geen onderwerp is heilig. Onder het mom van carnaval kan of durft hij dingen te zeggen die hij anders niet zou uitspreken. Hij is het immers niet zelf die dit doet, het typetje brengt de boodschap. Ook dit jaar zullen we in de Uffelse Molen met veel plezier kennismaken met uiteenlopende typetjes. De try-outs zijn met name bedoeld om in een lokale en informele sfeer de buut te vervolmaken.

Na try-outs op verschillende locaties, komen de voorselectiewedstrijden. Hieruit komen de deelnemers aan het Groot Limburgse Buutte Kampioenschap, dat begin 2020 plaats vindt in de Oranjerie in Roermond. De organisatie is in handen van de Limburgse Vereniging van Karnavals Artiesten (LVKA).

En helaas als de ton – de tiendschuur van de molen – vol is, kunnen er geen haringen meer bij. De entree bedraagt € 5,- en reserveren is niet mogelijk. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Buutte redners (9) in de Uffelse Molen.lees meer..
vrij 1 november 2019 van 20.15-21.30 uur

In het kader van het 75-jarige jubileum van de bevrijding van Limburg brengt De Domijnen in co-productie met Toneelgroep Maastricht een uniek theatraal document over deze mijlpaal in de geschiedenis.
Acteurs vertellen de verhalen van ‘de laatste getuigen’, mannen en vrouwen die de bevrijding aan den lijve hebben meegemaakt. Op basis van interviewteksten geven de acteurs een stem aan de destijds jonge mensen, die hun wereld ingrijpend zagen veranderen tijdens en na de oorlogsjaren.
Op dinsdag 12 september 1944 trekken soldaten van de Amerikaanse 30ste infanteriedivisie bij het dorpje Mesch de Nederlandse grens over. Een aantal dagen later is de bevrijding van Zuid-Limburg een feit, de rest van Limburg volgt in de maanden daarna. De generatie die deze mijlpaal in de geschiedenis heeft meegemaakt sterft langzaam uit. Voor De laatste getuigen zoekt schrijver-journalist Wiel Beijer deze mensen op om hun verhalen te horen en op te tekenen. 8 getuigen, uit 8 plaatsen van Noord- tot Zuid-Limburg, 8 verhalen, vertolkt door 8 acteurs.
In het najaar van 2019, exact 75 jaar na de bevrijding van Limburg, komen de verhalen tot leven in een uniek theatraal en muzikaal programma dat speelt in de diverse Limburgse theaters. Met de getuigen aan hun zijde vertellen de acteurs de verhalen van toen. De laatste getuigen is een theatraal document van een tijd en een generatie die bijna is verdwenen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De laatste getuigen-Venlolees meer..
zat 2 november 2019 t/m zat 9 november 2019

Preuverie Bekkers Marie in Roggel organiseert op zaterdag 2 en 9 november een speciale wildavond! Geniet op deze dagen van een heerlijk wildmenu!

Het 6-gangenmenu van dit jaar bestaat uit:

 • Aperitief met Amuses 
 • Terrine van wild - kweeperencompot 
 • Pastinaaksoep - hazelnoot
 • Kwartel - zuurkool - spekchips
 • Hertenrugfilet - herfstgroente - wildjus
 • Kaasassortiment of Zoetigheden van de chef 
Het is ook mogelijk om hier een passend wijnarrangement bij te nemen voor €29,50.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wildmenu bij Preuverie Bekkers Marielees meer..
zat 2 november 2019 van 20:30

Op zaterdagavond 2 november 2019 zal Jacques-Paul Joosten met zijn band wederom een concert geven op de Algemene begraafplaats in Venlo. Het concert dat vorig jaar, ter ere van 675 Venlo Stad, eenmalig gehouden zou worden op deze unieke locatie, krijgt een onverwacht vervolg en is een samenwerking met De Maaspoort en Grenswerk. Tickets zijn meteen te koop via de websites van De Maaspoort en Grenswerk.

Venlo bestond vorig 675 jaar als stad. Reden voor zanger Jacques-Paul Joosten om met zijn band een eerbetoon te brengen aan alle Venlonaren die de afgelopen 675 jaar zijn geboren, getogen en gestorven in Venlo. Een concert dus voor honderdduizenden Venlonaren die vanaf 1343 de stad hebben gemaakt tot wat hij nu is. Geen betere locatie om de overledenen te eren dan de historische Algemene Begraafplaats van Venlo waar ruim 8000 graven een klein gedeelte van de geschiedenis van de trotse Venlonaren van weleer op verstilde wijze weergeven.

Het concert werd een spraakmakend succes dat door vele bezoekers vorig jaar als een onvergetelijke avond werd betiteld. Reden om nogmaals op dezelfde locatie muziekliefhebbers te verwennen met muziek, tekst en vooral veel sfeer. Passend is gekozen voor zaterdagavond 2 november, want dan is het Allerzielen en worden de overledenen herdacht.

‘Verstild in Stein’ is een exclusief concert in samenwerking met De Maaspoort en Grenswerk op een dito locatie waarin verdriet, geluk, tijd, heimwee, liefde en vooral herinneringen op muzikale wijze in het Venlose dialect centraal staan. “Ut verlaeje geit immers noeijts veurbeej.”Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Verstild in Stein op Venlose begraafplaatslees meer..
zat 2 november 2019 van 15:00 - 19:00 uur

Op zaterdag 2 november wordt voor de tweede keer het ‘Halloween Kids Event Offere' georganiseerd. Na het grote succes van vorig jaar, wordt het dit jaar weer lekker griezelen met jong en oud! Er is een griezelkinderdisco, een echt spookhuis, een griezelspringkussen, een mummieknutselhoek en een waarzegster.

Kinderen betalen €2,50 entree in de vorm van een gruwelijk lekker-bon en met die bon krijg je heksendrankjes, bloederige broodjes en spookcorn. Voor volwassen is ook genoeg gruwelijks lekkers te krijgen. Wat dacht je van Trollensnot (erwtensoep)?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halloween Kids Event Offerelees meer..
zon 3 november 2019 van 11.00 - 17.00 uur

Van april t/m november organiseert TheJo’s Tijdloos elke laatste (koop)zondag van de maand, tussen 11.00 uur en 17.00 uur, een antiek- en brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Dat is het mooie gerestaureerde plein voor C&A. Het ligt aan het begin van de winkelstraat ‘De Vleesstraat’ en op steenworpafstand van winkelcentrum.

 • Op het Flujasplein (bij C&A) in Venlo
 • +/- 40 Brocanteurs/kramen
 • Gratis entree


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocante markt Venlolees meer..
zon 3 november 2019 van 11.00 - 16.00 uur

Ook dit jaar organiseert Stichting Cultureel Roggel/Bigband Xpero haar bekende hobby- en creativiteitsmarkt ‘Creatief 2019’.

Deze vindt plaats op zondag 3 november a.s. in zaal La Rochelle.

Bent u een hobbyist en wilt u graag uw creaties aan het publiek tonen, demonstreren, verkopen of workshops geven neem dan contact met ons op via markten@xpero.nl.

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Hobby- en Creativiteitsmarkt Creatief 2019lees meer..
zon 3 november 2019 van 14.00-19.30 uur

Op zondag 3 november 2019 meert Cruiseschip Ellenhof aan op het Scheijmansplein te Ell. Ervaar de charmes van een cruiseschip zonder zeeziek te worden.

Het schip heeft diverse ruimtes waaronder een feestzaal, café, huiskamer en ook de machinekamer is gedurende deze dag toegankelijk. Daarnaast heeft het schip een plek waar u uw kinderen onbezorgd kunt laten spelen. Tevens kunt u genieten van muzikale klanken in de Heilige Antonius Abt kerk.

U kunt genieten van onder andere Jan Schroën, sopraan zangeres Maaike Hupperetz, LOS, bigband, Limburgse fiëstbend, koor Join Us, diverse muziekensembles en dans.

Dit alles kunt u beleven terwijl u heerlijke hapjes en drankjes proeft.

Stapt u aan boord op zondag 3 november om 14:00 uur?

De kaartverkoop start op zondag 1 september om 12:00 uur. Wees er snel bij want OP=OP. Meer informatie over het evenement en de kaartverkoop vindt u op de facebookpagina van Preuf en Bellaef.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Preuf en Bellaef in Elllees meer..
zon 3 november 2019 van 13.30 uur en 15.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert in oktober en november een serie lezingen in het Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’.

Tijdens de tweede lezing, op zondag 3 november, toont Gerard Geboers de documentaire ‘De bevrijding van Ommel op 22 september 1944’. Die bevrijding ging met felle strijd gepaard. Ooggetuigen vertellen hun indrukwekkende verhaal. In 2017 zette een opmerking van overlevende Martien Klaus, filmer Gerard Geboers aan tot het vastleggen van deze geschiedenis.

Dit Ommelse verhaal vertegenwoordigde de gemeente Asten bij Brabant Remembers; het is één van de 75 ‘life changing stories’ binnen dit Brabantse project. Gerard Geboers geeft toelichting bij deze indrukwekkende documentaire. 

Er vinden twee identieke lezingen plaats op deze middag, om 13.30 en 15.00 uur.

Vooraf online reserveren s.v.p.!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing 75 jaar bevrijding; de bevrijding van Ommellees meer..
zon 3 november 2019 van 15.00 uur

Dit galaconcert vormt het muzikale hoogtepunt in de viering van het 100-jarig jubileum van Harmonie De Drie Horens uit Horn.

Het orkest onder leiding van dirigent Frans Hendrikx presenteert voor de pauze een licht klassiek programma met sopraan Fenna Ograjensek in de hoofdrol.

Na de pauze begeleidt het orkest singer-songwriter Gé Reinders met prachtige arrangementen bij de uitvoering van zijn veel geprezen successen, waaronder natuurlijk 'Blaosmuziek'.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Galaconcert de Drie Horens Hornlees meer..
zon 3 november 2019 van 13.30 en 15.00 uur

De bevrijding van Ommel op 22 september 1944 ging met felle strijd gepaard. Bij verwoestende beschietingen kwamen tien kinderen om het leven. Ooggetuigen vertellen hun indrukwekkende verhaal.

In 2017 zette een opmerking van overlevende Martien Klaus, filmer Gerard Geboers aan tot het vastleggen van deze geschiedenis. Dit Ommelse verhaal vertegenwoordigt de gemeente Asten bij Brabant Remembers, het is één van de 75 ‘life changing stories’ binnen dit Brabantse project. 

Op 3 november toont Gerard Geboers deze docu.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Documentaire Drama in t Ommels Eindje in de Pelenlees meer..
zon 3 november 2019 van 14.00 uur

Openluchtmuseum de Locht heeft een herinneringsboom laten maken door de eigen smeden. De herinneringsboom is geplaatst bij de kapel van het museum. Nu zijn ook de blaadjes klaar en voorzien van de namen van de overleden vrijwilligers, die zich meer dan tien jaar hebben ingezet voor het realiseren en in stand houden van Openluchtmuseum de Locht. Met het ophangen van deze blaadjes door familieleden van de overledenen wordt de boom officieel in gebruik gesteld op zondag 3 november (viering Allerzielen). 

De bijeenkomst op 3 november begint om 14.00 uur in de kapel op het terrein van het museum. Om 14.00 uur verzorgt het Gregoriaans zangkoor Karolus Magnus uit Nijmegen een optreden. Vervolgens een woordje van de museumvoorzitter Jan Hulsen en zegening van de blaadjes door pastoor Peters.

Bij het verlaten van de kapel nemen de nabestaanden “hun” blaadje mee en lopen zij gezamenlijk naar de boom. Bij de boom wordt een toepasselijk gedicht voorgelezen door Nellie Lenssen en vervolgens wordt Mia Litjens, weduwe van onze overleden oud-voorzitter, uitgenodigd het eerste blaadje op te hangen. Daarna worden de overige nabestaanden uitgenodigd “hun” blaadje op te hangen. vervolgens wordt Mia Litjens, weduwe van onze overleden oud-voorzitter, uitgenodigd het eerste blaadje op te hangen. Daarna worden de overige nabestaanden uitgenodigd “hun” blaadje op te hangen. Vervolgens gaan de aanwezigen terug naar de kapel en wordt door het koor het Gregoriaanse Salve Regina ten gehore gebracht.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ingebruikname herinneringsboom in de Lochtlees meer..
maa 4 november 2019 van 15.00 uur

Getalenteerde singer songwriters die de zondagmiddag héél relaxed laten verlopen. Een nieuw concept is geboren: Luister Lounge.

Luister Lounge is een samenwerking tussen Schouwburg Venray en EHM Productions. Op de eerste verdieping van Schouwburg Venray ga je genieten en wegdromen met getalenteerde singer songwriters in de sfeervolle foyer die als lounge aanvoelt.

Hosting en opening wordt verzorgd door Etan Huijs.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Luister Loungelees meer..
don 7 november 2019 van 20.00 - 22.00 uur

HELENDE MUZIEK..

concert op do. 07 november a.s. van 20.00 - 22.00 uur in de gloednieuwe locatie 'STRO' - Kaldenbroeck

Entree: Euro 25,00 (incl. Indiase snacks)

Abhishek Lahiri is een van de jongste prijswinnende sarod-spelers van India. Zijn spel heeft wereldwijd de harten van gerenommeerde luisteraars geraakt. Genoemd worden zijn rijpheid, diepgang en perfectie en dat al op de leeftijd van 29 jaar. Toen hij 5 jaar was werd hij ingewijd op de sarod door zijn vader, Pandit Alok Lahiri, die ook zijn guru werd. Abhishek werd zo een van de eerste leerlingen van zijn vader.

Voor de kenners: Abhisek’s sarod-recitals bestaan uit een samengaan van de drie belangrijkste Gharana’s van het sarodspel: Shahanjapur, Senia Mahar en Senia Bangash Gharana (Gwalior).

Zijn spel is een combinatie van subtiliteit, esthetiek en nostalgische spiritualiteit, naast kracht, intensiteit en originaliteit waarmee hij de luisteraars aan zich weet te binden. Abishek speelde voor het Europese Parlement in Frankrijk en op de Canada Culture Days in Hamilton in Canada. Hij is lid van het Indian Council for Cultural Relations (ICCR) uit New Delhi. In Nederland nam hij deel aan World Children Festival in 1997 en kreeg hij de naam „Wonder Child Sarod Player”.
Abishek heeft meerdere CD’s op zijn naam staan, waaronder de laatste opname „ IONA Trio”, met de Japanse gitarist Hideaki Tsuji. Deze opname wordt wereldwijd zeer goed ontvangen.

Op tabla speelt Parthasarathi Mukherjee deze avond mee. Een bijzonder groot talent. Hij speelt met een onnavolgbare snelheid. Kees van Boxtel zal een stuk meespelen op de Bansuri

Tickets zijn per mail te bestellen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SAROD VIRTUOOS ABHISEK LAHIRIlees meer..
vrij 8 november 2019 van 19.00 uur

Op 9 november 1939 vond er aan de Herungergrens bij café Backus in Venlo een merkwaardig voorval plaats. De Engelse geheim agenten kapitein Sigismund Payne-Best en majoor Richard Stevens, de Nederlandse luitenant Dirk Klop en de privé-chauffeur Jan Lemmens werden schijnbaar uit het niets ontvoerd door een SS-Sonderkommando. Met de ontvoering van het viertal bij café Backus was het Venlo Incident geboren. De gevolgen van de kidnapping bleken immens! De documentaire ‘Het Venlo Incident, 70 jaar na dato’ geeft een nauwkeurige uiteenzetting van het voorval.
De film van Jeroen van de Kroonenberg zal op 8 november in het bezoekerscentrum vertoond worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Film: Het Venlo incidentlees meer..
zon 10 november 2019 van 13.30 uur en 15.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert in oktober en november een serie lezingen in het Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’.

Op zondag 10 november vertelt Jan Wijdemans over ‘Landmijnen in en rond De Groote Peel’. Tussen Groesbeek en Venlo en van de Maas tot Nederweert is flink gevochten van september tot in december 1944. Naast artillerie, tanks en ander gepantserd materieel is gebruik gemaakt van landmijnen.

De presentatie vertelt over het gebruik van landmijnen in het algemeen, met in het bijzonder de grillige inzet van dit wapen in en bij dorpen rond De Groote Peel. Ook wordt ingegaan op de typen landmijnen en hun technieken, zowel als het humanitaire effect dat pas na 75 jaar bevrijding echt gezien is. Jan Wijdemans is als explosieven opruimer binnen Defensie actief geweest in vredesoperaties en als technisch adviseur in Genève voor de Nederlandse diplomatieke post bij de Verenigde Naties.

Er vinden twee identieke lezingen plaats op deze middag, om 13.30 en 15.00 uur.

Vooraf online reserveren s.v.p.!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing 75 jaar bevrijding; landmijnen in de Peellees meer..
zon 10 november 2019 van 13.30 en 15.00 uur

Tussen Groesbeek en Venlo en van de Maas tot Nederweert is langdurig gevochten van september tot in december 1944. Naast een strijd met artillerie, tanks en ander gepantserd materieel is hier veelvuldig gebruik gemaakt van landmijnen.

De presentatie vertelt over het gebruik van landmijnen in het algemeen, met in het bijzonder de grillige inzet van dit wapen in en bij dorpen rond De Groote Peel. Ook wordt ingegaan op de gebruikte typen landmijnen en hun technieken, zowel als het humanitaire effect dat pas na 75 jaar bevrijding echt gezien is.

Jan Wijdemans is als explosieven opruimer binnen Defensie actief geweest in vredesoperaties en als technisch adviseur in Genève voor de Nederlandse diplomatieke post bij de Verenigde Naties.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Presentatie Jan Wijdemans in de Groote Pelenlees meer..
zon 10 november 2019 van 11.00 en 13.30 uur

Labyrint van warmte en comfort.

In het museum is een mooi labyrint van kachels opgesteld. Ook zijn er een paar taferelen te bekijken. Het zal de bezoeker verrassen om te zien waar wij vandaan komen, als het gaat om warmte en comfort. Vanaf 13 oktober 2019 in openluchtmuseum de Locht.

Ter gelegenheid van deze expositie over warmte en comfort, vertelt Nellie Lenssen op zondag 10 november mooie verhalen bij de kachel. Muzikale omlijsting: Piet Lenssen.

11.00 uur en 13.30 uur: ongeveer 40 minutenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Verhalen bij de kachel in openluchtmuseum de Lochtlees meer..
vrij 15 november 2019 t/m woe 20 november 2019

75 Jaar bevrijding vier je samen!

Dit weekend is voor iedereen, jong en oud. Vrijdagavond is voor de jeugd. Zaterdag- en zondagmiddag voor het hele gezin. Zaterdagavond voor iedereen vanaf 18 jaar. Kom ook en maak er samen een geweldig weekend van!

Op vrijdag wordt het bevrijdingsweekend feestelijk ingeluid met Dance for Freedom. 

Op zaterdag wandelen we door het mooie Nunhem en Leudal met onderweg verhalen die zich hier hebben afgespeeld. Dat is de Walk for Freedom op zaterdag 16 november. Loop 'ouderwets' met een kaart of 'nieuwerwets' met geocachen.

Ook op zaterdag vindt er een grote 70-80-90 Party plaats, in samenwerking met Q Music.

Zondag wordt de vrijheid gevierd tijdens de bevrijdingsbruch. Een heerlijk buffet verzorgd door Feyenoord en Houben samen. Daarbij live muziek, oude verhalen en meer. Koop je kaarten bij Feyenoord of Houben. Of online via de button Shoppen op de facebookpagina van het bevrijdingsweekend Nunhem. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bevrijdingsweekend Nunhemlees meer..
zon 17 november 2019 van 14.30 uur

Op zondag 17 november komt het Smartlappenkoor Steyler Staar voor een muzikaal optreden naar Kasteel de Keverberg!

Het Smartlappenkoor Steyler Staar is in 2003 opgericht en in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig koor met momenteel 40 leden. Naast smartlappen en levensliederen omvat het repertoire ook Duitse schlagers, zeemansliederen en Limburgse evergreens. Een repertoire dat voor jong tot oud iets te bieden heeft!

De Binnenplaats is gratis toegankelijk om het optreden bij te wonen, het kasteel bezichtigen kan tegen onze reguliere toegangsprijzen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Smarlappenkoor Steyler Staar in Kasteel Keverberglees meer..
zon 17 november 2019 van

Als de kinderen in Venlo weer lief zijn geweest komt Sinterklaas ook dit jaar weer met de stoomboot aan in de stadshaven van Venlo.
Programma
Sinterklaas wordt om 15.30 uur door Burgemeester A. Scholten ontvangen in de stadshaven van Venlo. Nadat de Pieten handjes hebben gegeven en wellicht een snoepje hebben uitgedeeld gaat Sinterklaas met z’n pieten via de Maasstraat, Kwartelenmarkt, Kleine Beekstraat, Vleesstraat, Klaasstraat, Begijnegang en Sint. Jorisstraat naar de Markt voor het stadhuis. Hier zal Sinterklaas om 16.00 uur alle kinderen vanaf het bordes toespreken. In de grote zaal van de Maaspoort start om 16.15 uur de receptie waarbij de kinderen de Sint een handje kunnen geven.

Op zondag 17 november viert Venlo de jaarlijkse intocht van Sint Nicolaas.
Programma
12.30 Sinterklaas vaart met zijn pieten langs het VieCuri ziekenhuis.
Blerick
12.45 Aankomst in de Passentenhaven in Blerick
13.15 Toespraak Sinterklaas vanuit het balkon van ’t Raodhoës.
13.30 Receptie in ’t Raodhoës

Venlo
15.30 Aankomst in de stadshaven van Venlo.
16.00 Toespraak Sinterklaas vanuit het bordes van het stadhuis.
16.15 Receptie in de MaaspoortLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Intocht Sinterklaas Blerick / Venlolees meer..
zon 17 november 2019 van 13.30 en 15.00 uur

Op 24 december 1944, drie maanden na de bevrijding van Asten wordt een huis in de Wolfsberg in Asten door een bom getroffen. Vijf mensen komen om en twee gewonden zullen later nog overlijden. Waarom dit bombardement? De nationaliteit van de piloot van de bommenwerper staat ter discussie. Hoe kan dat? Kranten schreven niet over dit incident.

In 2014 interviewde Gerard Geboers Francien van Seters-van Bussel die haar moeder, twee zussen en een broer verloor, maar zelf overleefde. Hoe kon dit bomincident zo totaal ‘vergeten’ worden? Thema’s die verder nog aan bod komen zijn de massale evacuaties, de inkwartiering van duizenden geallieerde militairen, de achtergebleven munitie en de problemen van en in het zogenaamde ‘niemandsland’.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing Gerard Geboers in de Groote Pelenlees meer..
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Staatsbosbeheer biedt een paar keer per jaar fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. Op zaterdag 23 november is de laatste workshop van dit jaar. Het thema is ‘aan het einde van de dag’. De workshop start om 14.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Een paar keer per jaar kan je, samen met fotograaf Nando Harmsen, op pad in de Peel. Elke workshop heeft een ander thema en bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Warm licht en lange schaduwen
De laatste workshop van 2019 is op zaterdag 23 november en heeft als thema ‘aan het eind van de dag’. De workshop start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Voordeel hiervan is het warme licht en de lange schaduwen. Toch kan het lastig zijn om het landschap onder die omstandigheden op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

 • De workshop duurt ongeveer vier uur.
 • Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening
 • deelname vanaf 16 jaar.

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop landschapsfotografielees meer..
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Drie verschillende workshops fotografie
Ga op pad met Fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel. Je maakt kennis met het gebied in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag. Elke workshop heeft dus een ander thema. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Er zijn drie workshops, telkens op een ander moment van de dag en een ander thema: De eerste workshop is op zaterdag 9 maart om 19.30 uur met als thema: ‘landschap in het duister’. In deze workshop leer je je camera in het donker te gebruiken. Waar moet je op letten, en wat is mogelijk binnen de grenzen van jouw camera? We gaan voor een landschap met stralende sterrenhemel, maar het blijft natuurlijk afwachten of het weer meewerkt.

De andere workshops zijn: ‘voor dag en dauw’ op zaterdag 7 september om 6.00 uur en ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

 • Elke workshop duurt ongeveer vier uur.
 • Nodig: spiegelreflex-, mirrorless-systeemcamera of vergelijkbare camera die je handmatig kunt instellen
 • Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer (in de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn)
 • Afstand wandeling: maximaal 5 km
 • Prijs: inclusief wat te drinken
 • vanaf 16 jaar
 • Niet geschikt voor mindervaliden, de excursie vindt in open veld plaats
 • Honden niet toegestaan

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

workshop fotografie bij de Pelenlees meer..
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Landschapsfotografie met Nando Harmsen

Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor fotografie is de Peel een inspirerend decor. Daarom biedt Staatsbosbeheer op zaterdag 7 september en zaterdag 23 november fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel voor dag en dauw óf aan het einde van de dag. Een workshop met Nando bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Voor dag en dauw of aan het einde van de dag
Stap op zaterdag 7 september voor ‘dag en dauw’ uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het ontwaken van de dag. Met een beetje geluk geeft de ochtendmist in combinatie met doorkomende zonnestralen een prachtig effect. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen, leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Het kan lastig zijn om het landschap op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

De workshop ‘voor dag en dauw’ start op zaterdag 7 september om 6.00 uur en de workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

Elke workshop duurt ongeveer vier uur. Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening.

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fotoworkshops in de Groote Peellees meer..
zon 24 november 2019 van 13.00

Na het grote succes van het Oost West Huiskamer Festival in de huiskamers van Venlo-Centrum in 2018, vindt op zondag 24 november 2019 de tweede editie van het huiskamerfestival plaats. Deze editie wordt gehouden in Venlo-Oost. In totaal zal er in 15 huiskamers geprogrammeerd worden. Huiskamers kunnen zich vanaf nu aanmelden. Oost West is een project van Poppodium Grenswerk en Kunstencentrum Venlo.

Het Oost West Huiskamer Festival is een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer ter beschikking stellen centraal staat. Oost West wil graag publiek op een intieme manier laten kennis maken met muziek uit de regio. In iedere huiskamer wordt een ervaren artiest geprogrammeerd, die een jong talent onder zijn of haar hoede neemt. Iedere artiest wordt gekoppeld aan één huiskamer en zal daar drie korte optredens verzorgen.

Het festival vindt dit jaar in de wijk Venlo-Oost plaats. Op deze manier is het voor publiek eenvoudig om op loop- of fietsafstand meerdere huiskamers te bezoeken. Volgend jaar zal weer een andere wijk gekozen worden. De optredens duren van 13:00 tot 18:00 uur.

Gezocht: huiskamers in Venlo-Oost

Oost West zoekt 15 huiskamers in Venlo-Oost die op zondag 24 november hun deuren willen openen. De huiskamers worden gekoppeld aan een artiest door de festivalorganisatie. Verder is er alle vrijheid om samen met de artiesten een plan te maken voor de middag. De huiskamers die zich opgeven fungeren als gastheer/vrouw en bepalen zelf hoe ze dat gastheerschap invullen. Drankjes, eventueel hapjes: de keus ligt bij de huiskamers zelf. Interesse? Opgeven kan bij Mieke Arts van het Kunstencentrum cornelissen.arts@tiscali.nl. Geef a.u.b. ook aan of je eventuele extra’s in de huiskamer hebt staan, zoals een piano.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oost West Huiskamer Festivallees meer..
zon 24 november 2019 van 14.30 uur

Na het grote succes van het optreden van Selico in maart komen Chris, Helma en Jan weer terug naar ons Kasteel! Onder de naam SELICO brengt dit trio een wisselend repertoire van evergreens en semi-klassieke muziek. Heerlijk voor een zondagmiddag in onze sfeervolle Binnenplaats, onder het genot van een kop koffie of glas wijn.

Komt erbij! Geniet (wederom) van dit leuke trio in de bijzondere ambiance van Kasteel De Keverberg. Entree tot de Binnenplaats is gratis!

Aanvang 14:30 uur, einde 17:00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Optreden Selico op Kasteel Keverberglees meer..
zon 24 november 2019 van 13.30 uur en 15.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert in oktober en november een serie lezingen in het Buitencentrum De Pelen. Het thema is ‘75-jaar bevrijding van de Peel’.

De lezing op zondag 24 november wordt wederom verzorgd door Gerard Geboers. Het onderwerp is ‘Tussen de Hemel en Het Eeuwig Leven’. Op 24 december 1944, drie maanden na de bevrijding van Asten wordt een huis in de Wolfsberg in Asten door een bom getroffen. Vijf mensen komen om en twee gewonden zullen later nog overlijden. Waarom dit bombardement? In 2014 interviewde Gerard Geboers Francien van Seters-van Bussel die haar moeder, twee zussen en een broer verloor, maar zelf overleefde. Hoe kon dit bomincident zo totaal ‘vergeten’ worden? Thema’s die verder nog aan bod komen zijn de massale evacuaties, de inkwartiering van duizenden geallieerde militairen, de achtergebleven munitie en de problemen van en in het zogenaamde ‘niemandsland’.

Er vinden twee identieke lezingen plaats op deze middag, om 13.30 en 15.00 uur.

Vooraf online reserveren s.v.p.!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing 75 jaar bevrijding; tussen de hemel ....lees meer..
zon 24 november 2019 van 07.14 uur

Quirine Melssen presenteert; Vannacht naar Dag in het licht van 75 jaar vrede en vrijheid

“Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.”

De verhalen in de performance starten in WO II maar lopen door tot het heden. Wij leven nu in vrijheid maar op andere plaatsen in de wereld is er oorlog en zijn er mensen op de vlucht.

Na de nacht wordt het altijd weer dag. Deze performance begint vroeg in de ochtend als het nog donker is. Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.

Samen ontbijten om onze vrijheid en verbondenheid te vieren. Dit is ook een essentieel onderdeel van de performance omdat hierin ervaringen en ideeën uitgewisseld kunnen worden. Ik heb al een hoop bijzondere verhalen van bezoekers mogen horen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Voorstelling Vannacht naar Dag met Quirine Melssenlees meer..
Internetbureau Vis.nl