Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zat 7 april 2018 t/m zat 27 oktober 2018 elke zaterdag: 14.00 - 16.00 uur

De korte documentaire "In Hemelsnaam" is in 2015 samengesteld in het kader van 70 jaar bevrijding. De documentaire verbeeldt de geschiedenis van kerk en toren van de Grote kerk van Venray.

Deze 15 minuten durende film gaat over de ambitie van de bouwers, de verspilling van de oorlog, en de veerkracht van de samenleving tijdens de wederopbouw.

'In Hemelsnaam' wordt in de toren van de Sint Petrus Bandenkerk in Venray vertoond. Hierna klimt u verder omhoog. Bent u eenmaal bovenin, dan ziet u niet alleen het prachtige carillon van zeer dichtbij, u heeft ook een fantastisch uitzicht over het centrum van Venray en bij helder weer over tientallen kilometers omgeving.

Openstelling toren

 • De toren is geopend van april t/m oktober op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
 • Torenbeklimming kan onder leiding van een gids.
 • Buiten de vaste openingstijden kunt u de toren beklimmen onder leiding van een gids. Deze gids kunt u reserveren via het VVV in Venray (0478-510505).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torenbeklimming en expositie 'In Hemelsnaam'lees meer..
vrij 13 april 2018 t/m zon 9 september 2018

‘Handwerken’ met klei, staat centraal in de nieuwe expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Eigenlijk is elk ambacht en praktisch elke beeldende kunstvorm handwerk. Een aantal keramisten doen het als het ware dubbel. Zij werken met klei én zij doen dat op zo’n manier dat het heel sterk aan het ‘textiele’ handwerken doet denken.

Deze kunstenaars spelen in op de come-back van naaien, haken, breien zelfs macrameeën. Ze zijn afkomstig uit veel verschillende landen, maar ze doen allemaal hetzelfde met de plooibare klei. Het resultaat is een verrassende en warme expositie die een heel nieuwe visie laat zien op het ‘hand’werken met klei.

 • Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree
 • Prijs is inclusief koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleistof - textiele kunst van keramieklees meer..
zon 22 april 2018 t/m zon 19 augustus 2018

De tentoonstelling is opgezet door de Studiegroep Leudal en laat een uitgebreid beeld zien van dit sterk tot de verbeelding sprekende mythische dier. In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht besteed aan de vleermuis in zijn natuurlijke omgeving, maar er wordt ook aandacht besteed aan plaats en rol van de vleermuis in onze cultuur.

 • Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
 • De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vleermuizen tentoonstellinglees meer..
zon 6 mei 2018 t/m zon 7 oktober 2018

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek diverse werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een 6 jarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduurwerk, zijde schilderen, beensnijwerk, houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.

Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen. Het hoofdaccent van de tentoonstelling ligt op het kant- en borduurwerk vol prachtige motieven. Er zijn naast jurken en schouderdoeken ook waaiers en parasols te bewonderen.

Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Russische Traditionele Toegepaste Kunstlees meer..
zon 20 mei 2018 t/m zat 1 september 2018

Vanaf Pinksteren is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in de galerie en beeldentuin van World Art house. Het thema van deze tentoonstelling is design enzo. Binnen is er werk te zien van Piet Brummelbos, Maartje van Deursen en CorIne van der Werf.

 • De galerie en beeldentuin zijn gevestigd op het Elsteren in Well en zijn geopend van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Design enzolees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Vanaf 27 mei zal het Missiemuseum in Steyl vier unieke collecties van vlinderverzamelaars laten zien en kunnen bezoekers in botanische tuin De Jochumhof de vlinder in zijn natuurlijke habitat zien. Daartoe is een vlinderpad langs nectar- en waardplanten uitgezet. Zie en beleef Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterling! 

In het Missiemuseum

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. De eerste conservator missiemuseum, Broeder Berchmans, heeft deze collectie bijeen gebracht tussen 1900 en 1930. Daarnaast toont het museum nog drie mooie, particuliere vlindercollecties die in de loop der jaren aan het museum geschonken zijn: 

 • de collectie van Henri Latiers (uit Steyl) met vlinders die hij in Limburg ving
 • de collectie tropische vlinders die Hay Hermans (uit Venlo) bijeenbracht 
 • de 84 kastjes met vlinders in hun biotoop (Limburg) van Coen Ottenheijm (uit Steyl).

In de botanische tuin

De botanische tuin Jochumhof biedt een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: een plek waar de vlinder zich thuis voelt. Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Door het volgen van het vlinderpad leert de bezoeker -groot en klein- hoe wondere vlinderwereld in elkaar zit en wat wij kunnen doen om de vlinderpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren.

Opening

De opening is zondagmorgen 27 mei 2018 om 11.00 uur in het Missiemuseum Steyl. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap verzorgt dan een korte presentatie over het belang van vlinders en insecten, waarbij hij ook aandacht besteedt aan de wijze waarop de eigen tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht. De Jochumhof houdt op 27 mei tevens haar Open Tuindag met veel extra informatie over planten, vlinders en bijen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterlinglees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m zat 13 oktober 2018 Woensdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur

Ze zijn er in allerlei kleuren en maten: vlinders. Toch hebben deze dieren het niet altijd even makkelijk. Ze starten als eitje, eten zich helemaal vol als rups en verpoppen tenslotte. Uit een pop ontstaat dan uiteindelijk een vlinder. Sommige prachtig van kleur terwijl andere juist meester zijn in het aannemen van goede schutkleuren; allemaal om goed te kunnen overleven.

Ook op de Groote Heide komt een grote diversiteit aan vlinders voor. Tijdens een wandeling kan er zomaar een citroenvlinder of heivlinder voorbij komen vliegen. Er zijn ook vlinders met bijzondere namen zoals bijvoorbeeld het hooibeestje of de dagpauwoog. Door middel van interactieve kasten wordt het verhaal van de vlinder verteld.

Op dit moment is de tentoonstelling ‘vlinders’ te bewonderen in Infocentrum Groote Heide. Bezoekers krijgen een kijkje in de wonderlijke wereld van vlinders. Ontdek het verschil tussen dag- en nachtvlinders en meer. De tentoonstelling is interactief waardoor deze geschikt is voor jong en oud.

 • De tentoonstelling is te bezoeken tot en met de herfstvakantie op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijiligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Vlinderslees meer..
zon 3 juni 2018 t/m maa 3 september 2018 09.00 - 17.00 uur

Breng tussen 3 juni en 3 september een bezoek aan de Ciro Artwalk, een unieke kunstwandeling in het groen! Je kunt dit jaar meer dan 120 kunstwerken bewonderen terwijl je wandelt in de bosrijke omgeving van Ciro, behandelcentrum voor long- en hartfalen.

 • Deze Artwalk is voor iedereen toegankelijk en geschikt voor rolstoelgebruikers.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ciro Artwalklees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
zat 30 juni 2018 t/m zon 26 augustus 2018

“Een aanzienlijk deel van mijn gevoelens heb ik verwerkt in tekeningen, schilderijen, poëzie en proza, plus nog een aantal klanken. Er zit nog steeds “groei” in, hoewel ik minder produceer dan voorheen. De groei uit zich steeds meer in beperking, zelfkritiek, kwaliteit en integriteit, maar bovenal de rariteit. Hoe verder ik ga, des te meer absurditeiten”

Bovenstaande tekst is geschreven door Jurriën Dibbets (* 1945 - † 2016). Ruim 35 jaar woonde en werkte deze in Nijmegen geboren kunstenaar in de Maasstraat te Gennep. Daar, achter zijn zachtgele gevel met groen geverfde kozijnen, werkte hij als beeldend kunstenaar, schreef er zijn verhalen en maakte er muziek.

Zijn volledie ouvre - door hem geschonken aan Museum het Petershuis - wordt van 1 juli tot en met 28 augustus geëxposeerd in een overzichtstentoonstelling die wordt gehouden als eerbetoon aan deze veelzijdige kunstenaar. Een groot deel van de collectie is beschikbaar voor de verkoop. 

 • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zover het oog reiktlees meer..
zat 14 juli 2018 t/m zon 19 augustus 2018

Hooggeëerd publiek, sehr verehrtes Publikum, hartelijk welkom bij het Zomercircus van Speelpark Klein Zwitserland!

Tijdens de zomervakantie zijn er dagelijks circusvoorstellingen te bewonderen van de beroemde circusfamilie Busch uit Duitsland. Dit circus presenteert de 8e generatie circusartiesten. Het circus slaat haar tenten en stallen op in Klein Zwitserland.

Eind jaren negentig was de vorige generatie al drie seizoenen te gast bij Klein Zwitserland. Dit traditionele circus, met clowns, paarden acrobatiek, trapeze, kamelen en andere dieren geeft dagelijks twee voorstellingen in hun eigen blauw-gele circustent.

Waren jullie nog nooit in een echt circus? Grijp deze zomer je kans om de echte circusgeur en spanning in de piste te ervaren. Galopperende paarden, opzwepende muziek, de smaak van popcorn of een suikerspin... Hooggeëerd publiek, het circus is in Klein ZwitserlandLees meer op liefdevoorlimburg.nl

ZomerCircuslees meer..
woe 15 augustus 2018 t/m don 16 augustus 2018 10.00 tot 21.00 uur

Woensdag 15 augustus en donderdag 16 augsutus kunt u weer lekker ouderwets over een braderie slenteren in het centrum van Venlo tijdens de jaarlijkse Schinkemerret!

Een tweedaags evenement, waarbij Venlose ondernemers met marktkramen voor hun deur extra publiek trekken voor hun waar. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Schinkemerretlees meer..
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 16 augustus 2018 van 14.00 tot 15.30 uur
din 16 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek organiseert voor kinderen van 8 tot 12 jaar een workshop over het leven van de parachutist in de Tweede Wereldoorlog.

De kinderen zien in films hoe de parachutisten in die tijd getraind werden voor de bevrijding, maar ook de spannende geschiedenis van de luchtlanding komt aan bod. Daarna mogen de kinderen zelf een echte parachute vouwen en volle bepakking dragen!

De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur.

 • Reserveren is noodzakelijk.
 • Begeleidende (groot-)ouders zijn welkom, prijs € 5,00 p.p. 
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop - Het leven van de parachutist in WO2lees meer..
don 16 augustus 2018 van 14.30 uur

Tijdens deze speciaal voor u georganiseerde excursie maakt u kennis met ezelcamping “In ’t Niet” in Maasbree. De eerste “ezelcamping” van Nederland!

In 2002 werd gestart als minicamping met als nevenactiviteit verhuur van ezels voor trektochten. Inmiddels staan er 13 unieke blokhutten, allemaal zelf bedacht en gebouwd; ook is er nog plaats voor 6 kampeereenheden.

De ezelstal bestaat uit 11 kindvriendelijke ezels die de rode draad vormen van het bedrijf, alles draait om ezels en er worden innige vriendschappen gesloten.

U krijgt een rondleidint en er wordt verteld wat er allemaal met de ezels wordt gedaan. Daarna kunt u in het weiland kennismaken met de dieren, u kunt ze aanraken, knuffelen en/of borstelen. 

 • Prijs voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €3,00, voor volwassenen €4,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ezels Knuffelenlees meer..
don 16 augustus 2018 van 17.00 uur

Arcen Events heeft deze zomervakantie een bijzonder zomerarrangement: de net iets andere escape room in Arcen in combinatie met een heerlijke BBQ. 

Escape Room Arcen
Je laat je met je groep opsluiten in de watermolen. Je hebt slechts één uur de tijd om te ontsnappen. Je word ontvangen door de molenaar of de jeneverstoker en in groepen verdeeld. Zodra de deur achter je in het slot valt, zit je gevangen in het verhaal van de jeneverstoker en de molenaar. Je gaat op zoek naar wat de diverse ruimtes je te vertellen hebben en wat de strijd is tussen de molenaar en de jeneverstoker.
Er wordt geen gebruik gemaakt van elektronica maar je blijft in de nostalgische stijl van de watermolen.

BBQ
Geniet van een overheerlijke BBQ bereid door onze grillmaster inclusief onder andere diverse soorten vlees, salades, sauzen en brood. 

 • Om 17.00 uur laat U zich opsluiten in de Escape Room. Eenmaal weer buiten kunt U genieten van een overheerlijke BBQ bereid door onze grillmaster.
 • De kosten bedragen: € 37,50 p.p. dit is inclusief Escape Room en BBQ.
 • Alleen BBQ is ook mogelijk vanaf 18.30 uur, kosten € 17,50 p.p.
 • Aanmelden kan met groepen vanaf 4 personen, tot woensdag 17.00 uur, voor de genoemde datum, via: info@escaperoomarcen.nl
 • Maximaal aantal: 30 personen. 
 • Inlichtingen: www.escaperoomarcen.nl of 06 53 37 73 82. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Escape Room en BBQlees meer..
don 16 augustus 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
don 23 augustus 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
don 30 augustus 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

In de maand augustus zal de kerk in het centrum van Baarlo elke donderdagmiddag van 14 tot 16 uur geopend zijn voor publiek.

Bewonder de bijzondere en kleurrijke glas-in-lood ramen (o.a. van Joep Nicolas) en het moderne beeldhouwwerk. Of geniet van een moment van bezinning. De gastheren en -vrouwen beantwoorden graag al uw vragen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling van de kerk in Baarlolees meer..
vrij 17 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 24 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 31 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 5 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 12 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 2 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 9 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 16 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 23 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 30 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 17 augustus 2018 t/m zon 19 augustus 2018 10.00 - 18.00 uur

Liefhebbers van Koi en Japanse cultuur kunnen van 17 tot en met zondag 19 augustus hun hart weer ophalen in Kasteeltuinen Arcen tijdens de jaarlijkse Holland Koi Show. 

Deze show staat bekend als het grootste koi-evenement ter wereld, zowel qua omvang als qua bezoekersaantallen. Tijdens de show kunnen hobbyisten en handelaren uit binnen- en buitenland hun koi tentoonstellen aan het grote publiek.

Als Koi-liefhebber mag je dit evenement niet missen. Bekijk vooral ook de prachtige watertuinen die in de Kasteeltuinen in Arcen zijn te bewonderen.

 • Alvast je kaartjes online bestellen? Dat kan hier
 • Kinderen t/m 17 jaar hebben gratis toegang (één kind per betalende volwassene of abonnementhouder).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Holland Koi Showlees meer..
vrij 17 augustus 2018 t/m zon 19 augustus 2018

Op 17, 18 en 19 augustus bruist het op en rondom het Wilhelminaplein Horst weer volop. Reden: de Koninklijke Harmonie organiseert de jaarlijkse Harmoniefeesten. Naast de veelbezochte Kindermarkt op zondag is er ook volop muziek. Dit jaar met o.a. een nieuwe Horster band Take9.

 • De Harmoniefeesten starten traditioneel met de braderie op vrijdag 17 augustus. Op verschillende plaatsen op de braderie treden muzikanten op. ’s Avonds op het plein speelt de Horster formatie Take9. Op het programma staat aanstekelijke funk, dampende blues en soul en swingende rockmuziek.
 • Op zaterdagavond vormt het Wilhelminaplein het decor voor een gezellig muziekfeest. Het optreden wordt verzorgd door de band Hard2Get. Deze zeer gedegen 5 mans all-round formatie met een zeer rijk en gevarieerd repertoire heeft zijn sporen verdiend in de Zuidelijke provincies en in het bijzonder tijdens het Boemelweekend enkele jaren geleden in Horst. 
 • De Harmoniefeesten worden op 19 augustus afgesloten met een grote kindermarkt en met het eten van taart die wordt gebakken door de leden van de Koninklijke Harmonie.  
Voor Horstenaren een evenement dat standaard op de kalender staat, maar ook voor omwonenden of toeristen is dit een gezellig evenement dat een bezoekje waard is. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Harmoniefeesten Horstlees meer..
vrij 17 augustus 2018 t/m zon 19 augustus 2018

Zeshonderd schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden. Flonkerend koningszilver, statige uniformen, feestelijke koninginnen en kleurige vaandels. Trommelkorpsen en jachthoornblazers. Het traditionele Koningsvogelschieten om de Europese titel Koning der Koning. Vendelzwaaien en kruisboogschieten. Demonstraties die een inkijkje geven in de tradities en de schutterscultuur. Het Europees Schutterstreffen 2018 is een spektakel dat je niet wilt missen!

Het Europees Schutterstreffen wordt één keer in de drie jaar georganiseerd. Op 17, 18 en 19 augustus 2018 vindt dit grote verbroederingsfeest in de gemeente Leudal plaats. Het feestterrein dat centraal staat bij alle activiteiten ligt op een prachtige locatie aan de Maas, in Neer.

Het Koningsvogelschieten is op zaterdag 18 augustus, de grote optocht op zondag 19 augustus. Elke avond is er een gevarieerd feestprogramma met diverse artiesten in de grote feesttent.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Europees Schutterstreffen 2018lees meer..
vrij 17 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 17 augustus 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 7 september 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 14 september 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 21 september 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 28 september 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 2 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 9 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 16 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 23 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 30 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 7 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 14 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 21 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 28 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Baarlo. Elke vrijdagmiddag staan er van 13.00 tot 18.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Baarlo uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Baarlolees meer..
vrij 17 augustus 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 7 september 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 14 september 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 21 september 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 28 september 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 2 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 9 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 16 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 23 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 30 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 7 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 14 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 21 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 28 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 1 februari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Maasbree. Elke vrijdagmorgen staan er van 09.00 tot 13.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Maasbree uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Maasbreelees meer..
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 18 augustus 2018 t/m din 21 augustus 2018

In Kessel-Eik, een van de kernen van de gemeente Peel en Maas, is het kermis van 18 tot en met 21 augustus. 

In het centrum van Kessel-Eik staan weer diverse attracties zoals de Rupsbaan, de Autoscooter, een Draaimolen, een schietkraam en nog veel meer spannende attracties en uiteraard verschillende snoepkramen.

Traditionele gezelligheid midden in Kessel-Eik!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Kessel-Eiklees meer..
zat 18 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 25 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 1 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 8 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 15 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 22 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 29 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur

Onder het motto Muziek onder de Toren brengt de werkgroep Cultuur in Peel en Maas wekelijks de amateurmuziek en zang onder de aandacht op het podium Raadhuisplein te Panningen.

Programma

 • 14 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Xpero
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfarekapel Baarlo
 • 21 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Nice Company
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Cesticka
 • 28 april
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverbergmuzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaakskapel Kapela Pohoda
 • 5 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
 • 12 mei
  13.30 tot 15.00 uur - De Gaamblaozers Roermond
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 19 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Breethaler
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Rubensammler
 • 26 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Aalander Muzikanten Bakel
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfare St. Jozef Beringe
 • 2 juni
  13.30 tot 15.00 uur - De Vosberg Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - The New Connection Bigband
 • 9 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Meijel
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband Xpero
 • 16 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
 • 23 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 30 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Zwarte Fanfare
  15.15 tot 16.45 uur - Zwarte Fanfare
 • 14 juli
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverberg Muziekanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Speulendjerwiees
 • 21 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Orkest Rooyal
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 28 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Coconblazers
  15.15 tot 16.45 uur - Kapela Pohoda
 • 4 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Böhmische Klänge
  15.15 tot 16.45 uur - Böhmische Klänge
 • 11 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenkapel regio Linne
  15.15 tot 16.45 uur - Echofonics
 • 18 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Horst aan de Maas
  15.15 tot 16.45 uur - De Vosberg Muzikanten
 • 25 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 1 september
  13.30 tot 15.00 uur - De Reulsberger Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - De Reulsberger Muzikanten
 • 8 september
  13.30 tot 15.00 uur - Entertainband Timbre Tajiri
  15.15 tot 16.45 uur - De Gaamblaozers Roermond
 • 15 september
  13.30 tot 15.00 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
  15.15 tot 16.45 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
 • 22 september
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband The Ambassadors
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband De Rammenas Sevenum
 • 29 september
  13.30 tot 15.00 uur - Ravenvenner kapel
  15.15 tot 16.45 uur - Ravenvenner kapel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 21 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 28 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 25 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 2 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 9 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 18 augustus 2018 van 10.00 uur

VVV Baarlo organiseert onder leiding van een gids de spannende wandeling In het spoor van de Bospartizanen.

Wat speelde zich de laatste dagen van de oorlog 1940/1945 af in de bossen van Baarlo? In de verwarde dagen van september 1944 kreeg een knokploeg in Noord-Limburg de opdracht om de Duitse toevoerlijnen te saboteren. Omdat de beloofde wapendroppings door de Geallieerden uitbleven, werd besloten Duitse troepen te overvallen om zichzelf van wapens te voorzien. De bevrijding zou niet lang meer op zich laten wachten en de Geallieerden verwachtten van de ondergrondse steun als het zover was.

Tijdens de wandeling zal de gids uitgebreid ingaan op de belevenissen van de verzetsgroep, de voedselvoorziening in het kamp, de Duitse soldaten, de risico’s voor het dorp Baarlo, de houding van de toenmalige bewoner van Kasteel Scheres en natuurlijk op de afloop van dit drama.

Kortom: een boeiende combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. 

 • De wandeling start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Chateau De Raay, Raayveldlaan 6 te Baarlo
 • De tocht is ongeveer 8 km lang en duurt ruim 2 uur
 • De tocht is niet echt geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of bolderkarren
 • Deelname kost € 4,- per persoon, minimale leeftijd 8 jaar
 • Aanmelden via de VVV-Baarlo tot vrijdag 4 mei om 15.00 uur, Grotestraat 16 A 5991 AW Baarlo
 • Denk aan stevig schoeisel!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

In het spoor van de Bospartizanenlees meer..
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 18 augustus 2018 van

Attractiepark Toverland presenteert op zeven woensdagen in de zomervakantie de magische Midzomeravonden. In alle zes themagebieden zal er vanaf 17.00 uur live entertainment te zien zijn en maken speciale karakters hun opwachting. De Midzomeravonden worden op spectaculaire wijze afgesloten met een betoverende vuurwerkshow.

Dit jaar is het entertainmentprogramma van de Midzomeravonden uitgebreider dan ooit. Met de komst van het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon heeft Toverland maar liefst zes verschillende themagebieden.

Festivalsfeer

Toverland is gehuld in een kleurrijke festivalsfeer. In Port Laguna kunnen bezoekers kennismaken met het magische standbeeld La Sirena Regida of genieten van de mediterrane klanken van de band Sonidos de Solaris. De Troubadours of Avalon laten herberg The Flaming Feather tot leven komen met hun middeleeuwse muziek. In de Biergarten wordt gezorgd voor ‘Stimmung und Spaß’ en bij de houten achtbaan Troy wordt de sensationele vuurshow Helios opgevoerd. Ook kunnen bezoekers de gehele avond afkoelen in de diverse waterattracties of genieten van een ritje in de achtbaan bij zonsondergang.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Midzomeravondenlees meer..
zat 18 augustus 2018 van vanaf 9.30 uur

Stichting Volkscultuur Arcen organiseert op zaterdag 18 augustus 2018, in samenwerking met de gemeentes Venlo, Straelen en Geldern een feestelijk "Theater in het Groen". Deze terugkerende, grensoverschrijdende theaterfietstocht is boeiend voor zowel jong als oud.

Deze fietstocht biedt u volop de gelegenheid om de flora en fauna te bewonderen en voert u langs zorgvuldig uitgezochte locaties die een verfrissende invalshoek bieden, die bij het grote publiek niet of nauwelijks bekend zijn. De route van 30 kilometer voert u dwars door de natuur, waarbij u onderweg op een zestal internationale straattheatervoorstellingen wordt getrakteerd.

De dag wordt om 20.00 uur feestelijk afgesloten met een gratis avondprogramma op het Raadhuisplein in Arcen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theater in het Groenlees meer..
zat 18 augustus 2018 van 20.00 uur
zat 1 september 2018 van 20.00 uur

De horeca ondernemers aan het Henseniusplein hebben de handen in een geslagen om voor Venray gedurende de zomermaanden een leuk en gratis te bezoeken muzikaal programma an te bieden. 

Programma

 • 14 juli - Etan Huijs
 • 28 juli - Stef Classens
 • 18 augustus - Etan Huijs met Rens van Dijk en Jori van Gemert
 • 1 september - Jass


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Henseniusplein Zomeravond Concertenlees meer..
zat 18 augustus 2018 t/m zon 19 augustus 2018

Zaterdag 18 en zondag 19 augustus staat op Raceway Venray – gelegen aan de Peelweg in Ysselsteyn - het racespektakel van het jaar op het programma: de WorldCup Stockcar F1 en F2. Hét Stockcar weekend op de internationale autospeedwaykalender. Blikvanger in het bomvolle weekendprogramma is de strijd om de WorldCup Stockcar F1 & F2.

Naast deze twee klassen zullen de BriSCA Ministox wederom aan de start verschijnen. De jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar gaan zaterdags strijden in een (race) Mini Cooper voor het Europees kampioenschap. Naast deze series zal het programma aangevuld worden met de klasse Late Model V8 en de National Hotrods.

 • Entree voor kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (op verzoek dient u zich te legitimeren)
 • Entree voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar € 20,00 per racedag en €35,00 per weekend
 • Let op: het is niet mogelijk te pinnen op Raceway Venray
 • Tickets kunnen gekocht worden bij het Welkom Center vooraan op het terrein van Raceway Venray (geen voorverkoop)
 • Entreeticket verleent geen toegang tot de overdekte tribunes (hoofdtribune en tribune bocht 1). Hiervoor is een aparte bandjesverkoop.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

WorldCup Weekend Stockcar F1 & F2lees meer..
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 18 augustus 2018 van vanaf 18.00 uur
zat 15 september 2018 van vanaf 18.00 uur
zat 6 oktober 2018 van vanaf 18.00 uur
zat 20 oktober 2018 van vanaf 18.00 uur

Geniet van een gezellige Grill & Chill in het restaurant van Landgoed Bleijenbeek. Neem plaats op het terras en kijk uit over het landgoed terwijl je de heerlijkste gerechtjes van de grill proeft (vlees, vis en vegetarisch) en luistert naar fijne deuntjes van een van de live artiesten.

 • Je kunt aansluiten tussen 18.00 en 20.00 uur. De live muziek blijft spelen tot 22.00 uur.
 • De kosten voor de Grill & Chill avonden bedragen € 24,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen hun leeftijd in euro’s.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Grill and Chilllees meer..
zat 18 augustus 2018 van 14.00 tot 17.30 uur

Van 23 juni t/m 25 augustus vindt elke zaterdag, tijdens het jaarlijkse SumMmertime, live-muziek, dans, kunst, show en/of theater plaats in hartje Gennep. 

Reel to Real wordt gevormd door Ronald Peters, Frans Heys en Marcel Peters. Marcel: “Die Keltische muziek spreekt tot de verbeelding. Het zijn oude volksverhalen, die in muziek verteld worden. Er zit een ziel in de liederen en dat spreekt mensen aan. Je hoort met name in de ballades de oude verhalen van de Ieren, melancholisch en meeslepend.”

Daarna speelt Tinkers, Drinkers, Dreamers: Ierse, Engelse & Americana Folk muziek. In haar ruim twintigjarig bestaan heeft zij verschillende festivals aangedaan. Zo stonden zij onder meer op diverse edities van het Folkwoodsfestival , het Eire at the Top festival in Enkhuizen, het Keltisch festival in Goirle en op het Parkfestival in Oosterhout.

Deze zomer is een zaterdags bezoek aan Gennep zeer aan te bevelen. Er valt van alles te horen, te zien, te beleven, actief mee te doen en zelfs te proeven. En de toegang is gratis!

Bekijk hier het volledige programma.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SumMmertime - Ierse Middaglees meer..
zat 18 augustus 2018 t/m zon 19 augustus 2018

Op 18 & 19 augustus is het zover: het Europees Schutterstreffen in Neer! Wil je dit weekend een bezoek brengen aan het dorpje en en een hapje eten? Dat kan!

Tot 8 personen kun je terecht bij Eetcafé 't Raodhoes. Voor grotere gezelschappen kun je terecht bij het speciale Pop-up Restaurant in Gemeenschapshuis de Haammaeker.

 • Bekijk hier de mogelijkheden!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pop-up Restaurant 't Raodhoeslees meer..
zat 18 augustus 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 25 augustus 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 1 september 2018 van Vanaf 17.00 uur

In de zomer is het goed toeven op het terras van de Hertog Jan Proeverij. Lekker koel onder onze mooie grote kastanjeboom of juist lekker in de zon. Maar dit is niet alles..... Alle zaterdagavonden in de zomervakantie is er "Midzomeravonden met barbecue".

De koks zullen deze avonden om 17:00 uur de barbecue aansteken en voor iedereen die wil kan dan onbeperkt mee genieten voor een vriendelijke prijs. Als de barbecue voorbij is, worden de vuurkorven aangestoken en gaat de zomerse muziek iets hoger. Verder worden er deze avond buiten de lekkere bieren ook diverse bier cocktails geserveerd. Laat de zomer maar van start gaan!

 • Prijs voor kinderen tot 14 jaar €7,95


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Midzomeravonden met barbecuelees meer..
zat 18 augustus 2018 van
zon 26 augustus 2018 van
zat 1 september 2018 van

Wat maakt een bezoek aan onze Hertog Jan Proeverij in de zomer aantrekkelijk? Natuurlijk een heerlijk biertje met borrelhapje of bijvoorbeeld een smaakvol diner. Maar het wordt extra gezellig met live muziek op het terras.

Denk hierbij aan singer-songwriters die covers en eigen muziek spelen. Maar ook gezellige joekskapellen die op hun eigen wijze popnummers tot gehoren brengen. Benieuwd naar de komende editie? Onderstaand vind u meer informatie. Komt u ook genieten van de bourgondische sfeer op het zonnige terras?

programma

 • Zondag 15 juli Joekskapel Didymos
 • Zondag 22 juli Chris Verheijen & Hanna Tollenaar
 • Zondag 29 juli Erwin van de Wekker
 • Zaterdag 4 augustus Joekskapel Joris of Hazzard
 • Zondag 12 augustus Etan Huijs
 • Zaterdag 18 augustus Tim Reicheath
 • Zondag 26 augustus Joekskapel Zuutjes En
 • Zaterdag 1 september ? Volgt snel.

* programma is onder voorbehoud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Live muziek bij de Hertog Jan Proeverijlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 19.00 uur

In de avonduren is het vaak heerlijk rustig in het nationaal park. De natuur maakt zich op voor de nacht. Tijdens deze laatste uurtjes licht is het heerlijk wandelen. Wanneer het zonnetje laag staat, schittert ze over de vele vennen van Nationaal Park De Maasduinen. Bij deze prachtige vergezichten blijf je tijdens de zomderavondwandeling zeker even stilstaan.

 • De wandeling start vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan De Voort in Lomm, gelegen aan de N271
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig
 • Denk aan stevig schoeisel
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomeravondwandeling in de Maasduinenlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 12.00 - 18.30 uur

In Baarlo wordt  Theater op Straat festival georganiseerd. Tussen 12.00 en 18.30 uur worden zes aansprekende en zeer gevarieerde straattheateracts bij toerbeurt opgevoerd. 

Alle acts worden, bij toerbeurt, vijf keer uitgevoerd rondom kasteel d’Erp en het bijbehorende kasteelpark. De locaties liggen op loopafstand van elkaar; u hoeft dus niets te missen. De optredens worden muzikaal omlijst door de Baarlose muziekverenigingen Drum- en Brassband Voorwaarts en Fanfarekapel. Zij vullen de pauzes tussen de optredens

Act 1: Duo Comic Casa (kolder en acrobatiek) bij Sjiwa;
Act 2: clown Chiva (clownesk) bij de kerk;
Act 3: Fausto Barile (mini-theater) bij wasplaats De Sprunk;
Act 4: Ben Zuddhist (circus magie) op de kasteelweide;
Act 5: Carnival de Transfiguro (‘fantastische’ humor) bij kasteel d’Erp;
Act 6: Michel (‘met veel toeters en bellen’) in kasteelparkbos.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theater op Straatlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 15.00 - 18.00 uur

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepèlla Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.

Dit jaar is wederom Sunday Sound aan het Kepèlla Cultura-programma toegevoegd. De horecagelegenheden in Panningen hebben de handen in elkaar geslagen en presenteren talentvolle artiesten uit de regio. 

De artiesten gaan van locatie naar locatie om op te treden. Zo geniet je de hele middag van livemuziek onder het genot van een hapje en een drankje!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sunday Sound - Kepèlla Culturalees meer..
zon 19 augustus 2018 van 14.30 uur

Het klokkenspel van de Venlose Sint Martinuskerk is een bijzonder instrument. Het carillon behoort qua aantal klokken tot de top vijf van Europa. Het is dan ook geen wonder dat beiaardiers van over de hele wereld graag eens de 207 treden van de kerktoren beklimmen voor een optreden.

Van 15 juli tot en met 19 augustus organiseert Stichting Het Venloos Carillon wederom een 6-tal zomerse zondagsconcerten. Dit keer met musici uit Nederland, Polen, België en Denemarken. Het openingsconcert staat in het teken van Venlo 675 jaar stad. De concerten beginnen telkens om 14:30 uur en duren ongeveer een uur.

Meet & Greet
Het optreden van een beiaardier vindt altijd in grote afzondering van zijn publiek plaats. Stichting Carillon Venlo heeft daarom dit jaar voor alle beiaardiers een meet & greet georganiseerd. Dat geeft het publiek de mogelijkheid de beiaardiers na afloop van hun concert te ontmoeten en te complimenteren. De meet & greets vinden plaats in het Rosarium (15 juli), in de stadstuin van de Brouwersplaats, Parade 5e (22 en 29 juli), in de stadstuin van Hotel Puur, Parade 7a (5 en 12 augustus) en op het dakterras van De Loft 23, Klaasstraat 23b (19 augustus). Dat zijn tevens ideale luisterplekken voor de zes concerten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerconcerten Venloos Carillonlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 12.00 - 17.00 uur
zon 7 oktober 2018 van 12.00 tot 17.00 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek organiseert in samenwerking met Grateful Generation Tours, enkele Fieldtrips.

Je gaat in een authentieke Willy MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten, voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd. Kosten: € 7,50 pp, alleen contant te betalen.

 • Museumkaart niet geldig. 
 • Ieder half uur doorlopend van 12.00 tot 17.00 uur. 
 • Reserveren ter plekke op de dag zelf.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fieldtripslees meer..
zon 19 augustus 2018 van 14.00 - 17.00 uur

Proef de menukaart in oorlogs- en bevrijdingstijd bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Op 19 augustus staat er een doorlopende demonstratie en proeverij op het 'menu'.

Van 14.00 tot 17.00 uur worden er gerechten van de Nederlandse menukaart in oorlogs- en bevrijdingstijd geserveerd: cichoreikoffie, zoethout, bevrijdingsbrood, stroopsoldaatjes, etc. 

 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Proef de Vrijheidlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 10.00 uur
zon 2 september 2018 van 10.00 uur
zon 16 september 2018 van 10.00 uur
zon 7 oktober 2018 van 10.00 uur
zon 21 oktober 2018 van 10.00 uur

Wandel mee onder leiding van een gids van IVN de Maasdorpen door natuurgebied het Schuitwater! 

De tocht van 5 tot 6 kilometer duurt ongeveer twee uur en gaat door natuurgebied Het Schuitwater. Het is een zeer gevarieerd natuurgebied rond een oude Maasgeul. Het biedt open water, moerassige stukken, rietkragen, en vochtige graslanden. Hogerop liggen droge zandgronden bedekt met bossen, heidevelden, hier en daar een ven en kleine akkers. Het gebied is rijk aan bijzondere planten, paddenstoelen, insecten en vogels en in ieder seizoen is er volop te genieten. 

Er valt, in ieder seizoen, volop te genieten van de rijkdom aan bijzondere planten, paddenstoelen, insecten en vogels.

 • Kinderen tot 13 jaar gratis
 • Trek goed schoeisel aan
 • Aanmelden niet nodig
Foto: Peter Hammer


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zondagwandeling Schuitwaterlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 10.00 uur

Ten oosten van Gennep tussen de Siebengewaldseweg en de Duitse grens ligt op een steenworp van het roemruchte Duitse lijntje een prachtig ven: de Zevenmorgen Ziep, ook wel de Zeuvenmense Ziep. Dit ven was vooral bekend vanwege de mogelijkheid om er te zwemmen en te schaatsen. De Ziep is ook nog eens gelegen in een heel mooi natuurgebiedje waar de IVN gidsen u van harte willen uitnodigen (opnieuw) kennis te maken met een schitterend stukje Gennepse (of Ottersumse) natuur.

 • Trek stevige schoenen aan
 • Duur: circa 2 uur
 • Het terrein is helaas niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandeling Zevenmorgen Zieplees meer..
zon 19 augustus 2018 van 12.00 tot 15.30 uur

Deze fietstocht van 10 km (met eigen fiets) o.l.v. gids in het teken van Operatie Market Garden over de landingsterreinen bij Groesbeek. Startlocatie Bevrijdingsmuseum, beginnend met inleiding en introductiefilm.

 • Prijs is inclusief 50% korting op het Bevrijdingsmuseum
 • Reserveren noodzakelijk
 • Museumkaart niet geldig
 • Bij slecht weer vervalt de fietstoch


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Battlefield Fietstour - Fietsen zonder parachutelees meer..
zon 19 augustus 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

Op zondagmiddag 19 augustus wordt speciaal voor kinderen gedemonstreerd hoe producten worden verkocht via een veilingklok. Daarbij loopt de wijzer van hogere prijs naar lagere prijs. De kunst is om de wijzer op het juiste moment tot stilstand te brengen. Leuk om aan deel te nemen!

Voor kinderen zijn er tevens oude spelen, een miniatuurkermis en een museumspeurtocht. Muziekoptreden wordt gezorgd door de groep Vurdewind.

Daarnaast is er de expositie Couleur Locale waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Doen bij Museum de Lochtlees meer..
zon 19 augustus 2018 van 13.30 en 15.00 uur

Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 19 augustus een voorstelling met troubadour Gerard van Kol.

Van Kol zingt en schrijft liedjes in het Leissels dialect. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Gerard heeft onder andere gespeeld in The Remblin Four en The Canyon Drive Band. Sinds de jaren negentig richt hij zich vooral op het dialect en zingt hij liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen’.

 • Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. 
 • Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.
 • Er zijn twee optredens: om 13.30 en om 15.00 uur.
 • Voor of na de voorstelling kun je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peelpodium met Gerard van Kollees meer..
zon 19 augustus 2018 van 14.00 uur

Bertien van Oppen in enkele steekwoorden: mezzosopraan, gitariste, muziek en tekstschrijfster. Haar muziekstijl: Engelse en Ierse Folk en Keltisch. 

Het programma op deze zondagmiddag is het vervolg op een succesvolle ‘Keltische reis’. Je gaat van folk naar volksmuziek met het warme zuidelijke temperament van een prachtige fado, een Mexicaanse ballade en een Cubaans liefdesliedje. Je vervolgt deze vlucht richting Ierland, waar je land in de Keltische sfeer. Hierna stijg je op naar de Noorse mystiek. Dit alles verwerkt in een prachtig akoestisch programma. Geniet…Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bertien van Oppenlees meer..
maa 20 augustus 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 27 augustus 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 3 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 10 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 17 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 24 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 1 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 8 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 15 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 22 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 29 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 5 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 12 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 19 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 26 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 3 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 10 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 17 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 24 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 31 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur

Elke maandag staat er een gezellige weekmarkt in het centrum van Venray. Op het Henseniusplein en het Schouwburgplein staan wekelijks zo’n 40 kramen. De marktlieden bieden er de meest uiteenlopende artikelen aan. Van groenten, fruit, kaas, vis tot kleding, parfum, sieraden, lederen tassen, ondergoed en lingerie. En van gereedschap en wenskaarten tot dierenbenodigdheden. Je vindt er alles. Ideaal voor de wekelijkse boodschappen en ook heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venraylees meer..
din 21 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 28 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 9 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 21 augustus 2018 van 14.00 tot 15.30 uur
don 18 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur

Na een inleiding wordt de film 'Het korte leven van Anne Frank' vertoond. De film is Nederlands gesproken en heeft een Duitse ondertiteling. Daarna bezoek je onder leiding van een gids de vaste tentoonstelling met thema's rondom Anne Frank.

Als afsluiting kunnen kinderen een wens voor Anne Frank in de Vrijheidsboom hangen. 

 • Geschikt voor kinderen van 10 tot 13 jaar
 • Museumkaart geldig
 • Begeleidende (groot)ouders welkom: € 5,00 p.p.
 • Reserveren noodzakelijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Anne Frank Middaglees meer..
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 22 augustus 2018 van 13.30 uur

Natuur op de oevers van de Maas was zeldzaam geworden. Allerlei ingrepen hadden de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal.

Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas nieuwe natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos.

Deze verandering is te zien in voorbeeldgebieden zoals de Romeinenweerd. Het hele jaar door grazen er runderen maar het zijn geen kinderboerderijdieren. U kunt ze het beste van een afstandje observeren. Bijvoeren is niet gewenst omdat ze dan veel te opdringerig worden.

De Maascorridorgidsen vertellen u tijdens deze wandeling meer over de Maascorridornatuur.

 • De excursie start 13.30 uur start vanaf Maasoeverpark Café Sur Meuse, Helling 5 in Blerick (parkeren bij de Antoniuskerk, Antoniuslaan in Blerick)
 • De excursie is gratis, aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel!
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Edmond Staal


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Excursie Maascorridorlees meer..
woe 22 augustus 2018 van 12.00 tot 23.30 uur

Zes zomerwoensdagen bruist het centrum van Arcen van de gezelligheid tijdens de gratis toegankelijke Sfeermarkt. Shoppen én heel veel live entertainment maken van deze grote zomermarkt een evenement dat je niet wilt missen.

Elke woensdag van 18 juli tot en met 22 augustus vullen zo’n 250 marktkraampjes de straten van het sfeervolle centrum van Arcen. Het aanbod is groot en gevarieerd. Straattheateracts en live muziek zorgen voor het amusement. ’s Avonds treedt er op het centraal gelegen Raadhuisplein elke week een andere band op of artiest op. Op het kinderplein voor de kerk kunnen kinderen volop genieten van allerlei leuke kinderattracties en activiteiten. De Sfeermarkt is van 12.00 uur tot 21.00 uur, tot 23.30 uur is er entertainment.


Woensdag 22 augustus

 • LA Selection uit Arcen
  Jack Claessen
  Ed Crooymans
  Schminken
  De Marskramer
  Het Kermispaardje
  Jas
 • ’s Avonds: Pigtail


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sfeermarkt Arcenlees meer..
woe 22 augustus 2018 van 10.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 10.00 uur

Zag u ooit 35 historische en militaire vliegtuigen en helikopters bij elkaar? Dat kan in Baarlo!

De vliegtuigcollectie bestaat vooral uit historische en militaire toestellen en enkele civiele passagiersvliegtuigen, in totaal zo’n 35 verschillende vliegtuigen en helikopters. Als onderdeel van de 2 uur durende rondleiding kunt u vanuit een vliegtuigstoel (business-class) genieten van een film over de ins en outs van PS Aero.

Na de film gaat u met een gids mee en krijgt u leuke anekdotes te horen over 35 historische vliegtuigen en helikopters. U mag in verschillende vliegtuigen én cockpits een kijkje nemen.

Reserveren voor deze rondleiding is verplicht bij VVV Baarlo. Meld u zich op tijd aan, want vol is vol! De rondleiding start om 10.00 uur en de entree is inclusief een kopje koffie, thee of fris en een plakje cake. 

Buiten deze data kunt u zich voor een rondleiding aanmelden bij PS Aero. Deze kunt u vooraf reserveren via e-mail: info@aerodome.nl.

 • Kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €7,50 p.p.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding PS Aerolees meer..
woe 22 augustus 2018 van 14.00 - 15.30 uur

Gids en luchtoorlogsdeskundige Gerrit Kok geeft een rondleiding in de tentoonstelling Gevleugelde Vrijheid, de Tweede Wereldoorlog in de lucht. 

Deze tentoonstelling van meer dan 750 prachtige modelvliegtuigjes geeft een compleet beeld van WO2 in de lucht, waarvan jongeren zullen smullen. Van de piloot in de kleinste cockpit tot de reusachtige vliegende forten: geen aspect blijft onbelicht van de wereldwijde luchtstrijd boven land en zee. 

 • voor kinderen van 10 tot 15 jaar
 • Begeleidende (groot)ouders welkom: € 5,00 p.p.
 • Museumkaart gelding
 • Reserveren noodzakelijk 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding Gevleugelde Vrijheid - WW2 in de luchtlees meer..
woe 22 augustus 2018 van 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 14.00 uur

In de zomer is er veel te zien en te ontdekken in de natuur. Een heerlijke tijd om, samen met je gezin, naar buiten te gaan. Daarom houdt Staatsbosbeheer elke woensdagmiddag in juli en augustus Zin in Zomertochten in De Groote Peel. Het leuke aan deze excursie is dat (groot)ouders en kinderen samen aan de slag gaan. Want samen genieten is veel leuker! Samen waterdieren scheppen en determineren, samen een boommobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en een bijzonder moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een zalige zomerse middag in De Groote Peel beleven!

 • De Zin in Zomertochten starten elke woensdagmiddag om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 
 • De route is 2,5 km lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. A
 • anmelden is gewenst via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zin in Zomertochtenlees meer..
woe 22 augustus 2018 van 10.00 tot 12.00 uur

Heeft u ooit al eens op blote voeten door de natuur gelopen?
Dan weet u vast hoe zalig het is om te lopen op gras, mos, zand, modder, door water en nog veel meer. Heerlijk om te ervaren, en ook nog eens heel goed voor de doorbloeding van uw voeten.

Op woensdag 22 augustus van 10:00 tot 12:00 uur organiseren de gidsen van Groen Hart Leudal een mooie tocht op blote voeten. Met veel verschillende soorten bodems om over te lopen. Er wordt niet geoordeeld platvoeten, jubeltenen, eelthakken etc. dus ga gerust met mee!

 • De deelnamekosten zijn € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 1,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Blote Voetentochtlees meer..
don 23 augustus 2018 van 20.00 uur

Ieder jaar in het laatste weekend van augustus wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In de Nacht van de Vleermuis staan de vleermuizen in de schijnwerpers. Tijdens deze tocht zullen we de soorten vleermuizen inventariseren, welke we zien en kunnen horen met de apparatuur. Gedurende de 5 km lange wandeltocht, is er voldoende tijd voor het beantwoorden van de vragen over dit geheimzinnige en nuttige diertje.

 • Deze excursie start om 20.00 uur bij het IVN Gebouw, Kloosterstraat 12 te Helden
 • Denk aan stevig schoeisel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vleermuizen spottenlees meer..
don 23 augustus 2018 van 14.00 - 15.30 uur
woe 17 oktober 2018 van 14.00 - 15.30 uur

Opa's en oma's vertellen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek over de oorlog. Zij vertellen deze middag een bijzonder en persoonlijk verhaal. De verhalen worden afgewisseld met een film én een bezoek aan enkele hoogtepunten in de vaste tentoonstellingen van het museum.

Het belooft een bijzondere beleving te worden voor de jeugd.

 • Geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar jaar
 • Reserveren noodzakelijk
 • Begeleidende (groot-)ouders welkom € 5,00 p.p.
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Opa's en oma's vertellen over de oorloglees meer..
vrij 24 augustus 2018 van 20.00 - 23.00 uur

Nachtvlinders vliegen meestal ’s nacht, al zijn er een aantal soorten die overdag actief zijn. Tijdens de excursie op 19 augustus wordt aan beide typen nachtvlinders aandacht geschonken.

Wanneer het nog licht is, zal er eerst op zoek gegaan worden naar overdag vliegende nachtvlinders, zoals de Sint Jansvlinder. Het echte werk begint pas als de schemering zich aankondigt. De gidsen proberen met behulp van een speciale lamp en enkele lakens, nachtvlinders te lokken. Vlinders, maar ook andere insecten komen op dit licht af, vliegen rond de lamp, gaan op het laken zitten, of kruipen eronder.

De plek bij het Infocentrum is hiervoor erg geschikt omdat het rondom open terrein is, grenzend aan gemengd bos.

Ook wordt geprobeerd om vlinders te lokken door te “stropen”. In de nabijheid van het centrum worden op verschillende plaatsen stukjes van boomstammen of palen ingesmeerd met een stroperige vloeistof. Hier moet dan regelmatig met een zaklamp worden geïnspecteerd. Het resultaat blijft een verrassing maar het is te verwachten dat er vertegenwoordigers van verschillende vlindersoorten te zien zijn zoals de Uilen, de Pijlstaarten en de Kleinvlinders.

 • De activiteit start om 20.00 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. 
 • De excursie is gratis en geeft speciale aandacht aan (overdag vliegende) nachtvlinders. 
 • Het meebrengen van een goede zaklamp wordt aangeraden.
 • De excursie zal tot circa 23.00 uur duren. 
 • Bij regen gaat de activiteit niet door.
Foto: Het Limburgs Landschap - Nelly Schouenberg


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nachtvlinders op de Groote Heidelees meer..
zat 25 augustus 2018 van 10.00 uur

Augustus is een mooie maand om er op uit te trekken. Nog even genieten van die prachtige nazomer voordat de herfst echt zijn intrede maakt. De natuurgebieden Ravenvennen en het Vreewater zijn in deze periode ideaal voor een wandeling. De afwisseling van prachtige naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen maakt het een pareltje om in te wandelen.

De typische Maasduinen die zich uitstrekken van Gennep tot aan Venlo zijn hier ook nog goed zichtbaar en laten de wandelaars soms stevig doorstappen. Door de grote afwisseling aan natuur komt er een grote rijkdom aan planten en dieren voor. De gidsen geven de wandelaars tekst en uitleg tijdens deze excursie.

 • De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant en pannenkoekenhuis Jagersrust, Straelseweg 35 in Velden.
 • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel en warme kleding
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondje Ravenvennenlees meer..
zat 25 augustus 2018 van 14.00 uur

Na een uitverkochte editie in 2017 maakt Roepaen zich ook in 2018 weer op voor een knallend Woodstock @ Roepaen Festival.

Ze stappen weer in de tijdmachine en toveren de binnenplaats van het klooster om tot een 60's paradijsje. Het festival is een ode aan de muzikale goden van vroeger waarbij muzikanten uit veelal bekende Nederlandse bands in de huid van hún helden kruipen!

 • Kaarten in de voorverkoop zijn €23,85. Aan de dagkassa €27,50. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Woodstock@Roepaen Festival '18lees meer..
Internetbureau Vis.nl