Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
din 27 maart 2018 t/m zon 1 juli 2018 di t/m zo 11.00 tot 17.00 uur

Op een bedje van klei, is een tentoonstelling rondom de collectie keramische aspergeschalen van Herman van Ham.

Al zijn enkele aspergeschalen nóg zo bijzonder, ik koop ze om ze te gebruiken. Herman van Ham (1931- 2012) was een gepassioneerd en gepensioneerd topkok. Hij was een ware aanbidder van de koningin van de groente en wierp zich op als ambassadeur van de asperge. Een gerecht was volgens hem pas compleet  als het  mooi  geserveerd werd. Het opmaken van de aspergegerechten gebeurde dan ook op prachtige keramische schalen en een stijlvol gedekte tafel.

Het  verzamelen van deze schalen werd na zijn pensioen een nieuwe passie waarvoor hij samen met  zijn vrouw stad en land afreisde. Uit hun collectie zijn een kleine 80 schalen te zien uit alle windstreken van Europa, van grote serviesmerken tot handgemaakte unica.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Op een bedje van kleilees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
vrij 13 april 2018 t/m zon 9 september 2018

‘Handwerken’ met klei, staat centraal in de nieuwe expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Eigenlijk is elk ambacht en praktisch elke beeldende kunstvorm handwerk. Een aantal keramisten doen het als het ware dubbel. Zij werken met klei én zij doen dat op zo’n manier dat het heel sterk aan het ‘textiele’ handwerken doet denken.

Deze kunstenaars spelen in op de come-back van naaien, haken, breien zelfs macrameeën. Ze zijn afkomstig uit veel verschillende landen, maar ze doen allemaal hetzelfde met de plooibare klei. Het resultaat is een verrassende en warme expositie die een heel nieuwe visie laat zien op het ‘hand’werken met klei.

 • Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree
 • Prijs is inclusief koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleistof - textiele kunst van keramieklees meer..
zon 15 april 2018 t/m zon 1 juli 2018

Als fotografe van zelfportretten bepaalt Henriëtte van Gasteren (Sevenum 1964, kunstenaarsnaam Lilith) het beeld achter en voor de camera. Vanaf 15 april a.s. zal haar werk binnen en buiten te
zien zijn bij Grandcafé Staccato, Grotestraat 82 in Tegelen waar ze in 2009 gesteund door museum van Bommel van Dam (Venlo) haar eerste expositie van zelfportretten had. Net als in 2009 is deze tentoonstelling een experiment om te zien wat er gebeurt als de intense kunst van Lilith samenkomt met grote aantallen mensen die er niet aan gewend zijn.

Openingstijden

 • Dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 12.00 – 00.00 uur
 • Vrijdag, zaterdag van 12.00 – 02.00 uur
 • De vernissage is op zondag 15 april 2018 om 15.00 uur
Foto: Lilith, Banquet


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ik zie, ik zie wat jij niet zietlees meer..
zon 22 april 2018 t/m zon 19 augustus 2018

De tentoonstelling is opgezet door de Studiegroep Leudal en laat een uitgebreid beeld zien van dit sterk tot de verbeelding sprekende mythische dier. In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht besteed aan de vleermuis in zijn natuurlijke omgeving, maar er wordt ook aandacht besteed aan plaats en rol van de vleermuis in onze cultuur.

 • Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
 • De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vleermuizen tentoonstellinglees meer..
zon 6 mei 2018 t/m zon 7 oktober 2018

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek diverse werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een 6 jarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduurwerk, zijde schilderen, beensnijwerk, houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.

Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen. Het hoofdaccent van de tentoonstelling ligt op het kant- en borduurwerk vol prachtige motieven. Er zijn naast jurken en schouderdoeken ook waaiers en parasols te bewonderen.

Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Russische Traditionele Toegepaste Kunstlees meer..
zon 20 mei 2018 t/m zat 1 september 2018

Vanaf Pinksteren is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in de galerie en beeldentuin van World Art house. Het thema van deze tentoonstelling is design enzo. Binnen is er werk te zien van Piet Brummelbos, Maartje van Deursen en CorIne van der Werf.

 • De galerie en beeldentuin zijn gevestigd op het Elsteren in Well en zijn geopend van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Design enzolees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Vanaf 27 mei zal het Missiemuseum in Steyl vier unieke collecties van vlinderverzamelaars laten zien en kunnen bezoekers in botanische tuin De Jochumhof de vlinder in zijn natuurlijke habitat zien. Daartoe is een vlinderpad langs nectar- en waardplanten uitgezet. Zie en beleef Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterling! 

In het Missiemuseum

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. De eerste conservator missiemuseum, Broeder Berchmans, heeft deze collectie bijeen gebracht tussen 1900 en 1930. Daarnaast toont het museum nog drie mooie, particuliere vlindercollecties die in de loop der jaren aan het museum geschonken zijn: 

 • de collectie van Henri Latiers (uit Steyl) met vlinders die hij in Limburg ving
 • de collectie tropische vlinders die Hay Hermans (uit Venlo) bijeenbracht 
 • de 84 kastjes met vlinders in hun biotoop (Limburg) van Coen Ottenheijm (uit Steyl).

In de botanische tuin

De botanische tuin Jochumhof biedt een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: een plek waar de vlinder zich thuis voelt. Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Door het volgen van het vlinderpad leert de bezoeker -groot en klein- hoe wondere vlinderwereld in elkaar zit en wat wij kunnen doen om de vlinderpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren.

Opening

De opening is zondagmorgen 27 mei 2018 om 11.00 uur in het Missiemuseum Steyl. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap verzorgt dan een korte presentatie over het belang van vlinders en insecten, waarbij hij ook aandacht besteedt aan de wijze waarop de eigen tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht. De Jochumhof houdt op 27 mei tevens haar Open Tuindag met veel extra informatie over planten, vlinders en bijen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterlinglees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 24 juni 2018

Wat begon als een hobby naast haar werk in de zorg, werd voor de in Zeeuws Vlaanderen wonende Anita Martens-Beirens uiteindelijk een professionele bezigheid: werken met klei. Van 27 mei tot en met 24 juni exposeert zij haar werken in Museum het Petershuis. 

Martens-Beirens volgde aan de Kunstacademia Knokke-Heijst een vijfjarige deeltijdopleiding keramiek. Daarmee ging niet alleen een oude droom in vervulling, zij ontmoette er ook gelijkgestemde mensen die elkaar onderling stimuleerden tot experimenten met verschillende materialen en technieken. Dat inspireerde haar om ook te gaan werken met porselein, een bewerkte kleisoort die hoge eisen stelt aan de verwerking, het bakken en glazuren; maar wel prachtige resultaten geeft. Haar werk is heel divers, maar vooral figuratief van aard.

Bezoekers van de expositie in het Petershuis zullen onder meer de vrolijke beeldjes zien die zijn geïnspireerd door oude kinderliedjes, zoals: ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’, ‘In een groen, groen knollenland’ en ‘Klein klein kleutertje’. In deze expositie toont de kunstenares haar keramiek, maar daarnaast maakt zij ook schilderijen. Om de schilderkunst op een professionele manier te kunnen beoefenen is zij opnieuw begonnen aan een vijfjarige opleiding van de Kunstacademie Knokke-Heijst, nu met de specialisatie tekenen en schilderen. Als dragers voor haar schilderkunst gebruikt zij niet alleen papier, hout of linnen, maar (natuurlijk!) ook porselein.

 • Het museum os geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Omzien in verwonderinglees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m zat 13 oktober 2018 Woensdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur

Ze zijn er in allerlei kleuren en maten: vlinders. Toch hebben deze dieren het niet altijd even makkelijk. Ze starten als eitje, eten zich helemaal vol als rups en verpoppen tenslotte. Uit een pop ontstaat dan uiteindelijk een vlinder. Sommige prachtig van kleur terwijl andere juist meester zijn in het aannemen van goede schutkleuren; allemaal om goed te kunnen overleven.

Ook op de Groote Heide komt een grote diversiteit aan vlinders voor. Tijdens een wandeling kan er zomaar een citroenvlinder of heivlinder voorbij komen vliegen. Er zijn ook vlinders met bijzondere namen zoals bijvoorbeeld het hooibeestje of de dagpauwoog. Door middel van interactieve kasten wordt het verhaal van de vlinder verteld.

Op dit moment is de tentoonstelling ‘vlinders’ te bewonderen in Infocentrum Groote Heide. Bezoekers krijgen een kijkje in de wonderlijke wereld van vlinders. Ontdek het verschil tussen dag- en nachtvlinders en meer. De tentoonstelling is interactief waardoor deze geschikt is voor jong en oud.

 • De tentoonstelling is te bezoeken tot en met de herfstvakantie op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijiligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Vlinderslees meer..
zon 3 juni 2018 t/m maa 3 september 2018 09.00 - 17.00 uur

Breng tussen 3 juni en 3 september een bezoek aan de Ciro Artwalk, een unieke kunstwandeling in het groen! Je kunt dit jaar meer dan 120 kunstwerken bewonderen terwijl je wandelt in de bosrijke omgeving van Ciro, behandelcentrum voor long- en hartfalen.

 • Deze Artwalk is voor iedereen toegankelijk en geschikt voor rolstoelgebruikers.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ciro Artwalklees meer..
maa 4 juni 2018 t/m zon 29 juli 2018 11.00 tot 17.00 uur

Hoe jong de provincie Limburg is, zie je pas goed als je er oude kaarten op naslaat. In het Limburgs Museum kan dat dankzij de kabinetspresentatie Overkwartier in kaart. De expositie (in het kader van het Erfgoedfestival) is te zien van 4 mei t/m 29 juli in de zaal Limburg ontstaat… steeds opnieuw.

Je ziet de grensen tussen de 16e en 19e eeuw voortdurend veranderen. Dan waren de Spanjaarden er de baas, dan weer de Staatse troepen, later de Fransen en Pruisen en Oostenrijkers. Limburg was versnipperd. Pas in 1839 kreeg de provincie zijn huidige grenzen.

Overkwartier

Voordat er moderne kaarten werden gemaakt, vanaf de 16e eeuw, hoorden grote delen van Noord- en Midden-Limburg bij het Hertogdom Gelderland. Gelderland bestond uit vier delen, kwartieren genaamd. Onze streken maakten deel uit van het ‘Overkwartier’. Roermond was er de hoofdstad van; Venlo was een belangrijke vestingstad, net als Geldern, Straelen en Wachtendonk.

Provincie Limburg

Hoe dit Gelderse land uiteindelijk - na honderden jaren van belegeringen, oorlogen, onderhandelingen en vredesverdragen - uitgroeide tot de provincie Limburg, is te zien in Overkwartier in kaart. Een kleine selectie uit de rijke cartografische collectie van het Limburgs Museum, gericht op het stuk Limburg dat ooit Gelderland was.

 • Bestel je entreebewijzen online met korting. De korting geldt alleen op de reguliere entree voor jeugd en volwassenen. Volwassenen betalen online € 10,50 (i.p.v. € 11,50) en kinderen betalen € 6,25 online (i.p.v. € 7,25). De korting is al verwerkt in de prijzen van de webshop.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Overkwartier in Kaartlees meer..
vrij 8 juni 2018 t/m zon 22 juli 2018 10.00 tot 17.00 uur

Op de grens van het vroegere Overkwartier vind je museum de Locht. Hier beleef je, ook in het kader van het Erfgoedfestival, de boerderij en het platteland van vroeger. Zo krijg je een boeiend beeld van de manier waarop er tussen 1850 en 1950 werd geleefd, gewoond en gewerkt.

Het blijft echter niet alleen bij het platteland van vroeger, maar je ervaart ook de moderne tijd: bekijk de asperges, champignons en glastuinbouw in een moderne productie. 

 • Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00
 • De entree voor kinderen tot 12 jaar is €4,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Museum de Lochtlees meer..
zat 9 juni 2018 t/m zat 30 juni 2018

Stichting Baarlo Leeft! organiseert in de maand juni een drie weken durend internationaal beeldhouwsymposium om Baarlo als  kastelendorp, en in het bijzonder de regio Peel en Maas, meer bekendheid te geven in binnen- en buitenland. Naast de alom bekende kunstwerken uit staal van oud dorpsgenoot, beeldend
kunstenaar Shinkichi Tajiri, krijgt Baarlo nu ook een aantal uit steen gemaakte beeldhouwwerken van zes (inter)nationale  kunstenaars in haar midden. De kunstenaars zijn naast Venlonaar Hans Reijnders, Lien-Chin Hou (Taiwan), Leonard Rachita  (Frankrijk), Esfandyar Moradpour (Iran), Radoslan Sultov (Bulgarije) en Hiroyuki Asano (Japan).

Van 9 t/m 30 juni gaan de kunstenaars in de omgeving van kasteel d’Erp in Baarlo, ieder een monumentale steen bewerken tot een uniek beeldhouwwerk. Bezoekers kunnen gedurende de werkperiode de beeldhouwers ‘live’ aan het werk zien en met hen in gesprek gaan.

Doel van het beeldhouwsymposium is om beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en om kunst en cultuur onder de  aandacht te brengen in Baarlo en omgeving. Naast dat de beeldhouwers gedurende deze drie weken aan het werk zijn, worden er workshops en gastlessen georganiseerd voor jong en oud. De basisschooljeugd uit de gemeente Peel en Maas, het voortgezet onderwijs uit de regio, en ook de Academies Beeldende Kunsten in Maastricht en Breda zijn betrokken bij het project. Ook de seniorenorganisatie KBO en de cliënten van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) worden actief betrokken bij het symposium.

De zes gerealiseerde beeldhouwwerken worden in 2019, ter ere van het 800-jarig bestaan van Baarlo, aangeboden aan de
gemeenschap en worden verspreid door het dorp geplaatst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Baarlo Steengoedlees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
din 19 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 26 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 3 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 10 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 17 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 24 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 31 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 7 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 14 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 21 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 28 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 25 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 2 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 9 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
din 19 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 7 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 14 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 21 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 28 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 9 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 20 juni 2018 van
woe 11 juli 2018 van

Jaarlijks worden er onder de naam Limburg Cycling Chrono Trofee meerdere tijdritwedstrijden in de Provincie Limburg georganiseerd. Ook in 2018 vinden er 4 tijdritten en 1 koppeltijdrit plaats. De stichting Limburg Cycling, KNWU Limburg, WCL Bergklimmers, TWC Noord Limburg en WC Midden-Limburg hebben de handen ineen geslagen om in mei, juni en juli weer enkele tijdritten te organiseren.

De data voor de wedstrijden van de Limburg Cycling Chrono Trofee 2018 zijn:

 • woensdag 9 mei, Panheel (Wessemerdijk)
 • woensdag 30 mei, Herkenbosch (Meinweg)
 • woensdag 13 juni, Maasduinen (Well-Bergen)
 • woensdag 20 juni, Koppeltijdrit Maasduinen (Well-Bergen)
 • woensdag 11 juli, Tom Dumoulin Bike Park (Sittard) (tevens prijsuitreiking)

De wedstrijd van 13 juni is tevens het Limburgs districtskampioenschap tijdrijden van de KNWU. De wedstrijd van 20 juni telt niet mee voor het eindklassement.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburg Cycling Chrono Trofeelees meer..
woe 20 juni 2018 t/m zat 23 juni 2018

Dit jaar vindt voor de vijfde keer de wandel4daagse Bergen plaats van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 juni. Voor de 5e keer worden prachtige wandelroutes uitgezet door 4 mooie kerkdorpen in de gemeente Bergen.

De verschillende afstanden (2,5 – 5 – 10 en 15 km) zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen. Met diverse rustplaatsen en gezellige muziek en vertier voor de kinderen. De wandel4daagse kent elke dag andere routes.

4 dorpen centraal
Op toerbeurt staan elk jaar 4 dorpen centraal. Dit jaar starten de deelnemers in Siebengewald. De tweede dag wandelen zij door Nieuw Bergen. Tijdens dag 3 zijn er mooie routes door en in de omgeving van Afferden uitgezet en de finaledag van deze 5e editie vindt plaats in Well!

Op elke wandelroute zijn diverse rustplaatsen. Bij een aantal rustlocaties is speelgelegenheid voor de kinderen en zijn toiletten aanwezig. Welke afstand u ook kiest, u kunt uw hartje ophalen aan de rijke cultuurhistorie en de bijzondere natuur van de Maasduinen.

Vanwege het eerste lustrum ontvangt elke deelnemer na afloop een speciale 4daagse Bergen-medaille!

AanmeldenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandel4daagse Bergenlees meer..
don 21 juni 2018 t/m din 26 juni 2018

Als in juni de rozen weer beginnen te bloeien, raakt Kasteeltuinen Arcen in de ban van de roos.

Tijdens het Rozenfestijn, durende van 22 juni tot en met 27 juni, staat deze unieke bloem centraal. Het Rosarium is dan op zijn mooist, met meer dan 8.000 rozen in geuren en kleuren. In honderden variaties staat de koningin onder de bloemen garant voor een bijzondere beleving in Arcen. De vele extra activiteiten rondom het rozenthema laten je aangenaam verrassen en zorgen voor een fantastische dag uit!

Deze periode zijn er veel extra activiteiten, waarbij de koningin onder de bloemen centraal staat, te denken aan een rozenopera en speciale rozenexcursies.

 • Vooraf je tickets kopen? Bestel ze hier.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rozenfestijnlees meer..
don 21 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 28 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 2 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 9 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
vrij 22 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 29 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 6 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 13 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 20 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 27 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 3 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 10 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 17 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 24 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 31 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 5 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 12 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 2 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 9 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 16 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 23 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 30 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 22 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 29 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 6 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 13 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 20 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 27 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 3 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 10 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 17 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 22 juni 2018 van 20.00 tot circa 22.00/22.30 uur

Op 21 juni is de zomerzonnewende, de langste dag van het jaar, ook wel Litha genoemd.

Alles draait in deze tijd om vrolijkheid, kracht, overvloed, magische wensen en natuurlijk de kracht van de zon. Immers de zon is op zijn allersterkst en schijnt volop. In oude culturen werd veel belang gehecht aan midzomer, het hoogtepunt van de zomer. Vanaf deze dag gaat de duisternis meer terrein winnen en zullen de dagen weer korter worden.

Vanuit deze gedachte en historische achtergrond zal Petroesjka Splint van centrum “weer SPIEGEL ing” uit Arcen er een heel speciale, sfeervolle en feestelijke avond van maken, in de vorm van vertelling, magie, meditatie etcetera. 

 • De entree is inclusief koffie/thee, drankje en enkele lekkernijen
 • Uiterlijk aanmelden 15 juni via email t-helder@ziggo.nl of telefonisch 0478-641404 of 06-27007511.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Viering Zomerzonnewendelees meer..
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 23 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 30 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 14 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 21 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 28 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 4 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 11 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 18 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 25 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 1 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 8 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 15 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 22 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 29 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur

Onder het motto Muziek onder de Toren brengt de werkgroep Cultuur in Peel en Maas wekelijks de amateurmuziek en zang onder de aandacht op het podium Raadhuisplein te Panningen.

Programma

 • 14 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Xpero
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfarekapel Baarlo
 • 21 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Nice Company
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Cesticka
 • 28 april
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverbergmuzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaakskapel Kapela Pohoda
 • 5 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
 • 12 mei
  13.30 tot 15.00 uur - De Gaamblaozers Roermond
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 19 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Breethaler
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Rubensammler
 • 26 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Aalander Muzikanten Bakel
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfare St. Jozef Beringe
 • 2 juni
  13.30 tot 15.00 uur - De Vosberg Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - The New Connection Bigband
 • 9 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Meijel
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband Xpero
 • 16 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
 • 23 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 30 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Zwarte Fanfare
  15.15 tot 16.45 uur - Zwarte Fanfare
 • 14 juli
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverberg Muziekanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Speulendjerwiees
 • 21 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Orkest Rooyal
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 28 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Coconblazers
  15.15 tot 16.45 uur - Kapela Pohoda
 • 4 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Böhmische Klänge
  15.15 tot 16.45 uur - Böhmische Klänge
 • 11 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenkapel regio Linne
  15.15 tot 16.45 uur - Echofonics
 • 18 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Horst aan de Maas
  15.15 tot 16.45 uur - De Vosberg Muzikanten
 • 25 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 1 september
  13.30 tot 15.00 uur - De Reulsberger Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - De Reulsberger Muzikanten
 • 8 september
  13.30 tot 15.00 uur - Entertainband Timbre Tajiri
  15.15 tot 16.45 uur - De Gaamblaozers Roermond
 • 15 september
  13.30 tot 15.00 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
  15.15 tot 16.45 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
 • 22 september
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband The Ambassadors
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband De Rammenas Sevenum
 • 29 september
  13.30 tot 15.00 uur - Ravenvenner kapel
  15.15 tot 16.45 uur - Ravenvenner kapel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 23 juni 2018 van 21.30 tot 00.30 uur

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht vinden in heel Nederland excursies plaats om op zoek te gaan naar nachtvlinders Ook de Golf- en Countryclub Geysteren dient als decor voor de landelijke Nachtvlindernacht.

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij?

 • Geadviseerd wordt om een goede zaklamp mee te nemen.
 • Fotograferen is toegestaan.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nacht van de Nachtvlinderlees meer..
zat 23 juni 2018 van 20.30 uur
zon 24 juni 2018 van 13.00 uur

Op 23 en 24 juni 2018 organiseert CV De Diepenkikkers, in samenwerking met familie Berns, voor de tweede keer de Milsbeekse Aspergefeesten. Op de landerijen van de familie Berns aan de Rijksweg 35B in Milsbeek zal een heus feestterrein worden ingericht van waar dit prachtige evenement wordt georganiseerd.

Zaterdag 23 juni

Het programma start op zaterdag 23 juni om 20.30 uur met een feestavond in de grote feesttent met medewerking van de coverband NOAH.

 • Kaarten à € 10,- zijn in de voorverkoop te koop bij de SPAR (Milsbeek) Het Hof (Gennep) Texaco Oomen (Groesbeek) of online via aspergefeestenmilsbeek.nl 
 • Aan de kassa zijn kaarten €12,50.
Zondag 24 juni

Op zondag 24 juni zal er vanaf 13.00 uur een culinair festival plaatsvinden in het teken van de asperge. Deze dag zullen diverse lokale en regionale ondernemers zich presenteren met heerlijke culinaire hapjes en drankjes met de asperge als basis. Er zijn onder andere rondleidingen, loterij, muziek, jeugdactiviteiten en demonstraties asperge steken.

 • Entree op deze dag bedraagt € 3,50 per persoon (vanaf 16 jaar). U kunt dan gebruikmaken van de diverse proeverijen.
 • Verder wordt er een portie heerlijke verse asperges ‘op zijn Limburgs’ geserveerd door Restaurant 't Töpke. Deze asperges kunt u nuttigen onder het genot van een heerlijk wijntje op het schitterende binnenterrein. Voor het portie asperges kunt u een voucher à € 10,- (incl. entree!) kopen in de winkel van Kwekerij Berns, bij Restaurant ’t Töpke of via aspergefeestenmilsbeek.nl.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Milsbeekse Aspergefeestenlees meer..
zat 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 23 juni 2018 van

Op 23 juni is er een groot Truckersbal bij Café Aan de Kirk Aod Häör, Raadhuisplein 14 te Horn; aanvang 16.00 uur. De trucker van het jaar zal bepaald worden na het doorlopen van een paar spelelementen en een bekende Truckersquiz. Er is een BBQ en muziek door een dj. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Truckersballees meer..
zat 23 juni 2018 van 15.00 uur

Voor de tweede keer wordt dit jaar het KuCuLoere Festival in Venlo-Zuid georganiseerd. Centraal staan kunst, kultuur en eten. 

Kunst

Geëxposeerd wordt een fotowerkstuk van 200 bij 150 cm van fotograaf Klaus Schlebusch. Het Rondom water Hokusai-golf spandoek met een lengte van 20 meter wordt ook tentoongesteld, evenals twee watersculpturen van de Marokkaanse kunstenares Samira ait el Maalam.

Muziek

Het festival wordt geopend door Wiel van Rhijn (94 jaar) met zijn zelf gebouwd draaiorgel. Hij is misschien wel de oudste orgelman van Venlo en van heel Nederland. Na de officiële  opening van het festival danst Majestic, de jongste selectiegroep van de Urban Dance Studio in Venlo-Zuid. Het programmering wordt gecomplementeerd met: 

 • Leerlingen van basisschool De Koperwiek met hun Rondom-water-dans.
 • Dansinstituut Dale Tan demonstreert salsa & bachatta dans en geeft een workshop Kizomba. 
 • Schrijver en dichter Tejo Merkus leest korte verhaaltjes voor uit eigen werk.
 • Lieve Frey treedt met piano en zang op als Floating Leaf.
 • DJ Ultraxx (15 jaar) verzorgt trap-muziek 
 • Gelegenheidsband JULES met freestyle Rock 'n Roll. 
 • Lefspel met jass-standarts en eigen composities.
 • Dichters Koos van den Kerkhof, DJ Ultraxx en schrijver/dichter Fons Wijers
 • Swingmuziek met The 7th

Eten en drinken

De internationale samenstelling van de inwoners van Venlo-Zuid weerspiegelt zich tijdens het KuCuLoere Festival Venlo-Zuid in een ruim aanbod van snacks en fingerfood uit diverse keukens. Via een aantal marktkramen worden kleine gerechtjes verkocht die voortkomen uit de Marokkaanse, Turkse, Syrische, Moluks-Indische, Filipijnse en Nederlandse keuken.

Kinderprogramma

Voor kinderen is een apart programma uitgewerkt. May Martens leest in een gezellig festivalhoekje voor aan kinderen. De Ranjakoe biedt de kinderen een heerlijke verfrissing. Figen Sahan gaat met kleinere en grotere kinderen putt putt bootjes bouwen. Kinderboerderij Venlo-Zuid komt met een knuffeltafel voor de kleintjes.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

KuCuLoere Festival Venlo-Zuidlees meer..
zat 23 juni 2018 van 14.00 tot 16.30 uur

Heb je zin in een wandeling van ongeveer tweeëneenhalf uur langs de Duits-Nederlandse grens? Loop dan op 23 juni meer met de grenswandeling in het kader van het Erfgoedfestival

De grens tussen Walbeck en Arcen is getrokken in 1815. De grenswandeling volgt het verloop van deze grens. Tijdens de wandeling zal Wilfried Sieben de wandelaars vergezellen als een ervaren en deskundige wandelgids. Gerd Halmanns zal het onderwerp “grens” vanuit een historisch gezichtspunt belichten. Tijdens de wandeling zal er afwisselend Duits en Nederlands gesproken worden.

 • Aanmelden niet nodig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Grenswandeling Arcen-Walbecklees meer..
zat 23 juni 2018 van
zat 7 juli 2018 van
zat 21 juli 2018 van

Op de grens van het voormalig Overkwartier kun je al fietsend door Venlo in het kader van het Erfgoedfestival enkele erfgoedgebouwen bezichtigen. 

Het voormalig Overkwartier

Venlo ligt op de grens van het voormalig Overkwartier van het Hertogdom Gelre. Niet alleen vroeger was het een grensstad, ook nu is dat nog duidelijk merkbaar. Venlo ligt aan de landsgrens met Duitsland. Zo komen veel Duitsers de grens over om boodschappen te doen in Venlo en maken zij veelvuldig gebruik van de bezienswaardigheden in en rond Venlo. Andersom gaan inwoners uit Venlo ook graag de grens over naar Duitsland. Kortom, de grens met Duitsland verbindt hier de Duitsers en Nederlands en dat is soms zelfs hoorbaar in het bijna gelijke dialect dat zij samen spreken.

De Fietsroute

Wanneer je de fietsroute over de grens van het Overkwartier fietst passeer je Venlo. Vanuit deze route kun je, als rustpunt in Venlo, enkele bekende en fraaie kerkelijke erfgoedgebouwen komen bezichtigen: 

 • Sint Martinuskerk of Grote Kerk van Venlo (gratis rondleiding en bezichtiging enkele kerkschatten)
 • Sint Jacobskapel (nu een architectenbureau)
 • ’t Kepelke van Genuuj (bedevaartsoord met kloosterboerderij)

Vanaf 26 mei kun je elke twee weken op zaterdag fietsen door Venlo langs de kerkelijke erfgoedgebouwen.

 • De route vindt u op www.erfgoedvenlo.nl en in de regionale pers. Er zijn die dagen ook routeaanduidingen geplaatst naar de verschillende bezienswaardigheden. Startpunt is het Limburgs Museum, waar tevens routeaanduidingen te vinden zijn.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Fietsroute kerkelijk erfgoedlees meer..
zat 23 juni 2018 van

Van 23 juni t/m 25 augustus vindt elke zaterdag, tijdens het jaarlijkse SumMmertime, live-muziek, dans, kunst, show en/of theater plaats in hartje Gennep. 

Op zaterdag 23 juni wordt SumMmertime grandioos geopend met een optreden van showband Mixure Music. Zij bieden een breed programma aan swingende muziek variërend van Anouk, Pharrell Williams tot Bruno Mars. Hits van toen, tot de hedendaagse Top-40 muziek.

Deze zomer is een zaterdags bezoek aan Gennep zeer aan te bevelen. Er valt van alles te horen, te zien, te beleven, actief mee te doen en zelfs te proeven. En de toegang is gratis!

Bekijk hier het volledige programma.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SumMmertime - Grandioze Openinglees meer..
zat 23 juni 2018 van 15.00 tot circa 17.00 uur

Op zaterdagmiddag 23 juni spelt de Venlose Nederbeatgroep Static met onder anderen dorpsgenoot Haig Gout in het Veldense Openluchttheater aan de Molendijk.

De band, ooit begonnen onder de naam Stainless Steel, wordt die middag ondersteund door een improviserend koor van zanglijsters, roodborstje en merels met een ritmesectie van groene spechten en kwakende kikkers. Neem een plaid mee of ga op een boomstam zitten met een drankje in je hand in een ouderwets picknicksfeertje. Luisteren naar prachtige livemuziek in een zomerse zon. Het is een aanlokkelijke bijna onvoorstelbare gedachte. 

Static maakt Amerikaanse rootsmuziek in de traditie van Moby Grape en The Grateful Dead. De band bestaat al ruim een halve eeuw en bestaat naast Hai Gout uit Hans Saris, Ton Heunbern, Pieter Koster en Koos Koster.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Picknicken met Staticlees meer..
zat 23 juni 2018 van 20.30 tot 00.30 uur

Ga mee op pad met de boswachter van Noord-Limburg, op zoek naar de nachtzwaluw. Op zwoele zomeravonden, zo rond zonsondergang, bruist de Schaaks Heide van het leven. Een van de mysterieuze bewoners van de heide is de nachtzwaluw. Deze merkwaardige zomergast, die zich overdag als een schim in de bosrand schuil houdt, laat zich dan op een bijzondere wijze horen. Tijdens de nachtelijke wandeling door bossen en langs heidevelden betreed je de baltsarena van de nachtzwaluw, met grote kans dat je er eentje hoort of ziet.

 • Vertrekt om 20.30 uut vanaf Bosbrasserie Aan de Drift.
 • De wandeling is circa 8 kilometer en is niet geschikt voor mindervaliden. 
 • De prijs is inclusief wat drinken bij aankomst en na afloop. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nachtzwaluwen van de Schaaks Heidelees meer..
zon 24 juni 2018 van 12.00 - 20.00 uur

A Day in the Park is hét grootste en gezelligste picknickfestival van Venlo en omstreken.

Dit gratis picknickfestival biedt een podium aan beginnend regionaal muziek-, dans- en theatertalent. De bezoekers kunnen in het gras genieten van hun zelf meegebrachte drank- en etenswaren en uiteraard van de spetterende optredens die door de verschillende talenten worden gegeven.

In 2018 vindt dit unieke event plaats op zondag 24 juni. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

A Day in the Parklees meer..
zon 24 juni 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 29 juli 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 26 augustus 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 30 september 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 28 oktober 2018 van 9.00 - 15.30 uur

Wilt u gezellig snuffelen tussen leuke gebruikte spulletjes of speuren naar net dat ene dingetje dat u nodig hebt? Kom dan naar de Kofferbakmarkt in Heythuysen! De Kofferbakmarkt wordt georganiseerd door de Leudalzangers uit Heythuysen en vindt plaats op de laatste zondag van de maanden maart tot en met oktober steeds op dezelfde locatie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kofferbakmarktlees meer..
zon 24 juni 2018 van 19.30 uur

In de avonduren is het vaak heerlijk rustig in het nationaal park. De natuur maakt zich op voor de nacht. Tijdens deze laatste uurtjes licht is het heerlijk wandelen. Wanneer het zonnetje laag staat, schittert ze over de vele vennen van Nationaal Park De Maasduinen. Bij deze prachtige vergezichten blijf je tijdens de zomderavondwandeling zeker even stilstaan.

 • De wandeling start om 19.30 uur vanaf Bezoekerscentrum de Maasduinen, Bosserheide 3E in Well
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig
 • Denk aan stevig schoeisel
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomeravondwandeling in de Maasduinenlees meer..
zon 24 juni 2018 van 11.30 - 16.00 uur

Schepnetjes in de aanslag want de IVN Slootjesdag komt er aan. Op zondag 24 juni kun je genieten van kwakende kikkers, glibberige waterplanten en kriebelende waterbeestjes. De activiteiten vinden plaats aan de waterkant, daarom is begeleiding van (groot)ouders wenselijk en is het ook handig als je laarzen draagt.

Deze dag kunnen kinderen en hun (groot)ouders onder begeleiding van natuurgidsen van het IVN op ontdekkingstocht in en rond het water. Je leert van alles over zwemmende bootsmannetjes, roeiende schaatsenrijders en lieflijke kokerjuffers. Wat is er allemaal te doen?

De Wateronderzoek Excursie
Start om 11.30 uur bij de Rosmolen
Onder begeleiding van de deskundige gids Nico Min wandel je langs de Oostrumse beek en het ven. Hij vertelt over waterbeheer en -kwaliteit en het belang daarvan voor mensen, dieren en planten.

Bij het ven achter de Rosmolen
Er liggen schepnetjes klaar om waterdiertjes te vangen in de poel. Met behulp van een zoekkaart kunnen de gevangen waterdiertjes op naam gebracht worden. En wil je dan nog meer weten? Er staan IVN-natuurgidsen paraat om je te helpen en om al je vragen te beantwoorden.

Bij de omgevallen boom
Kinderen gaan met proefjes aan de slag om de doorzichtigheid en de temperatuur van het water te bepalen. Ook kunnen ze een bootje van natuurmaterialen maken, de stroomsnelheid meten en onderzoeken hoe een rivier ontstaat. 

Infostandjes bij de Rosmolen
Ben je uitgewandeld of klaar met waterdiertjes vangen dan kun je een kijkje nemen bij de infostandjes van IVN Geysteren-Venray en Waterschap Peel en Maas. Je kunt rondneuzen tussen leuke foldertjes en kaartjes over van alles en nog wat of even een lekker kopje koffie, thee of limonade drinken. Maar ook hier kun je enkele leuke activiteiten doen
- Voorkom overstromingen op de waterbaan
- Bekijk de muskus- en beverrat en de indrukwekkende tanden van de bever
- Laat je schminken als een kikker
- Doe de schedelpuzzel en ontdek zelf welke schedel bij welk dier past
- Bekijk waterdiertjes en –plantjes onder een microscoop.

Kortom een leuke dag voor jong, maar zeker ook voor oud. Want ook voor volwassenen is het leuk om met water bezig te zijn en te ontdekken wat er allemaal leeft in, om en op het water.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Slootjesdag IVN Geijsteren-Venraylees meer..
zon 24 juni 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 29 juli 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 26 augustus 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 11.00 - 17.00 uur

Waan u in Frankrijk op de antiek-brocantemarkt in Venlo! Lekker slenteren tussen 38 kramen met prachtige en unieke brocante, sjiek antiek, hippe vintage en industriële items met doorleefd karakter en een verhaal. Beleef het en ervaar het. 

Van april t/m november organiseert TheJo’s Tijdloos elke laatste (koop)zondag van de maand, tussen 11.00 uur en 17.00 uur, een antiek- en brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Dat is het mooie gerestaureerde plein voor C&A. Het ligt aan het begin van de winkelstraat ‘De Vleesstraat’ en op steenworpafstand van winkelcentrum ‘De Maasboulevard’.

Het publiek geniet niet alleen van een steeds wisselend aanbod, maar ook een van hoge kwaliteit brocante. Brocante en vintage, een stijl die helemaal past in de huidige woontrend. Items met een verhaal, items met een sleetse en doorleefde patinalaag, waarvan het verhaal er achter nog te lezen is. Items die al vele generaties mee zijn gegaan en waarvan de volgende generatie ook nog kan genieten. De brocanteurs gaan er voor dag en dauw voor op pad naar Frankrijk, België, Engeland en Oostbloklanden en vinden daar de pareltjes die ze meenemen naar de brocante markt in Venlo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocantemarkt Venlolees meer..
zon 24 juni 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 29 juli 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 26 augustus 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 december 2018 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert op 25 februari zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 24 juni 2018 van 13.00 tot 17.00 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek organiseert een Battlefield Fietstour over de bevrijding van Nijmegen. De fietstocht (met eigen fiets) is 10 kilometer lang en brengt u, onder leiding van een twee deskundige gidsen, over de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog rond de bruggen in Nijmegen.

De startlocatie is bij het standbeeld van Mariken van Nimwegen, op de grote Markt in het centrum van Nijmegen.

 • Kosten zijn €6,00 en dit is inclusief 50% korting op toegang tot het museum. 
 • Reserveren noodzakelijk
 • Contant betalen bij vertrek. 
 • Bij slecht weer vervalt de fietstocht!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Battlefield Fietstourlees meer..
zon 24 juni 2018 van

Op Raceway Venray volgen de evenementen elkaar in hoog tempo op. Waar veel autosportkampioenschappen rond de zomer gas terugnemen, blijft het circuit aan de Peelweg 47 in Ysselsteyn ook de komende maanden op volle toeren draaien. Op zondag 24 juni vormt Raceway Venray het decor van de SuperCup National Hotrod.

Met ruim 140 kilometer per uur barst de strijd onder de National Hotrods coureurs om de SuperCup 2018 los. Naast de races van de National Hotrod klasse staat tijdens deze dag meer op het programma. Zo gaan ook de coureurs van de contactklasse Stockcar F1, Stockcar F2 en Stockcar F2 junioren en de klasse Late Model V8 en 2ltr Hotrod de aanwezigen trakteren op een groot schouwspel.

 • Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (met legitimatie)
 • Let op: het is niet mogelijk te pinnen op Raceway Venray
 • Tickets kunnen gekocht worden bij het Welkom Center vooraan op het terrein van Raceway Venray (geen voorverkoop)
 • Entreeticket verleent geen toegang tot de overdekte tribunes (hoofdtribune en tribune bocht 1). Hiervoor is een aparte bandjesverkoop.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SuperCup National Hotrodlees meer..
zon 24 juni 2018 van

LBT Treffen
Euregioparade 2018 een euregionaal muziekfestival, waaraan ruim 50 korpsen deelnemen uit Nederland, Belgie en Duitsland.
Het betreft niet alleen tamboers, maar ook fanfarekorpsen e.d.
Zij geven podiumoptredens op de diverse pleinen en nemen deel aan een defilé/straatparade.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Euregioparade 2018lees meer..
zon 24 juni 2018 van 11.00 tot 16.00 uur

Duurzaamheid wordt door veel mensen als een belangrijk onderwerp gezien, voor henzelf en voor hun kinderen. De snelheid waarmee we onze grondstoffen opmaken en de veranderingen in het milieu en klimaat, gaan veel mensen aan het hart. Wil jij het ook anders doen, maar weet je niet hoe? Dan is dit festival een bron van inspiratie.

Op deze markt laten bedrijven en organisaties zien hoe het anders kan. Een circulaire samenleving, waarbij afval weer grondstof wordt voor nieuwe producten of we producten hergebruiken. Ons vervoer en woning voorzien van zonne-energie, windenergie en aardwarmte, waardoor gas en olie niet meer nodig zijn. Schone energie die altijd voor handen is.

Moeilijk en onbegrijpelijk denk je misschien? Vaak is dit het echter niet. Het is beter voor het milieu en klimaat, maar het is vooral ook leuk én het brengt mensen bij elkaar. Veel initiatieven worden namelijk SAMEN opgepakt, via coöperaties, wijkinitiatieven en duurzame investeringen.

Wie zijn er aanwezig? 

De bedrijven die op het duurzaamheidsfestival zijn laten zien dat er échte alternatieven zijn die ook modern, leuk en interessant zijn. We hoeven niet terug in de tijd om duurzamer te leven. Een kleine greep uit de aanwezigen:

 • Zonnepaneelinstallatiebedrijven
 • Installatiebedrijven voor warmtepompen
 • Isolatiebedrijven
 • Energieadviseurs
 • Biologische groente en fruitbedrijven
 • Circulaire bouwbedrijven, tweedehands materialen en kringloopinitiatieven
 • Energiecoöperaties
 • Fairtrade, eerlijke schone kleding
 • Elektrisch vervoer, auto’s en fietsen

Voor wie? 

Voor iedereen! De dag is gevuld met activiteiten voor zowel jong en oud, dus kom vooral met het hele gezin. Even rustig rondkijken op het festival zonder de kinderen? Voor kinderopvang is gezorgd. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Duurzaamheidsfestival 2018lees meer..
zon 24 juni 2018 van 15.00 uur

Op zondag 24 juni speelt de musicalgroep van ‘Desdemona’ in het openluchttheater de musical Jane en Tarzan. Het welbekende verhaal gaat over Tarzan, een jongen die opgegroeid is bij de wilde dieren in de jungle.

De musicalgroep van Jane en Tarzan bestaat uit 30 kinderen en 20 volwassenen. De kinderen, in de leeftijd van 6 tot 17 jaar, komen voornamelijk uit Overloon en een enkeling uit de regio. Rik Gerrits en Lizzy Schraven, beiden komen ze uit Overloon, zijn verantwoordelijk voor de hoofdrollen van Tarzan en Jane. En zoals bij een musical hoort ‘alle liedjes worden live gezonden’.

 • Kaarten zijn eveneens te koop bij Plus Verbeeten te Overloon, bij Restaurant Museumzicht en aan de kassa van het theater.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jane en Tarzanlees meer..
zon 24 juni 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

Zondag 24 juni wordt er weer brood gebakken in de authentieke bakoven van Museum de Locht. Kinderen mogen hun eigen broodje kneden, vorm geven, versieren en laten bakken. Zo zullen ze ontdekken dat er een lekkerder brood is dan zelfgebakken brood.

Elders in het museum is de smid aan het werk. Er is vrolijke muziek via de ‘electronische muziekzuil”.
Daarnaast is er de expositie Couleur Locale waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Doen bij Museum de Lochtlees meer..
zon 24 juni 2018 van 11.00 uur

Fanfareorkest De Eendracht & Excelsior, Percussiegroep Zinvol Geweld, Music Home Big Band en Music Home Basix Band treden deze dag voor je op van 11.00 tot ongeveer 13.00 uur op het Kerkplein in Neer. 

Voor de vriendschappelijke prijs van €2,00 wordt er ook koffie/thee met vers gebak aangeboden door Muziekplein, in samenwerking met Christine de Echte Bakker en Eetcafé 't RaodhoesLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Music and Friendslees meer..
zon 24 juni 2018 van 14.00 tot 19.00 uur

Op 24 juni organiseert Bistro Beej Ôs Preuven Beej Ôs een nieuw culinair evenement voor alle fijnproevers, Bourgondiërs en levensgenieters in Horst aan de Maas.

Preuven Beej Ôs vindt plaats op het terras en parkeerterrein naast het restaurant, wat voor de gelegenheid sfeervol aangekleed is. In de gezellige marktkraampjes kunnen bezoekers producten van diverse streekproducenten en andere bedrijven met een uniek product bewonderen en natuurlijk proeven. Bij de ingang van het terrein is gelegenheid consumptiebonnen aan te schaffen en deze kunnen ingeruild worden bij de kraampjes en foodtrucks voor een smakelijk hapje of drankje.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Preuven Beej Ôslees meer..
din 26 juni 2018 van 20.00 uur

Zanggroep Musical Voices organiseert op dinsdag 26 juni voor de vijfde keer het mini-concert Met Musical Voices Zingend de Zomer in

Begin deze maand was Musical Voices nog te horen en te zien in Scheveningen op een groot muziekfestival op de strandboulevard voor het Kurhaus.

Tijdens het eerste lustrum van Zingend de zomer in blijft popkoor Musical Voices dichter bij huis, namelijk in thuishonk Neerkant. Je kunt je weer verheugen op een aantal nummers uit de verschillende shows van enkele jaren terug. En ze lichten ook al een tipje van de sluier op door al iets van hun jubileumshow te laten horen. 

Het belooft een muzikale en swingende avond te worden!

 • Bij mooi weer wordt het concert gegeven buiten op het pas aangelegde terras bij Internos


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mini-concert Zanggroep Musical Voiceslees meer..
woe 27 juni 2018 van 13.30 - 15.30 uur

Ondanks de lange winterperiode van dit jaar is het voorjaar goed van start gegaan. Hoewel de warme afwisselende dagen voor (extreem) wisselende weersomstandigheden hebben gezorgd, heeft de natuur zich hier goed op aan kunnen aangepast. Inmiddels is de zomer begonnen en kan er buiten weer op en top genoten worden van het landschap.

Soorten zoals de wilde marjolein, sint janskruid, muizeoor, echt walstro en vele andere bloeien nu volop. Tijdens deze excursie wordt de natuur op de Groote Heide van dichtbij bekeken. Naast de bloeiende planten zullen gidsen van de Groote Heide onderweg ingaan op al hetgeen men tegenkomt en de aandacht trekt. Kom na afloop van de excursie de gratis tentoonstelling in het Infocentrum bekijken.

 • De excursie start om 13.30 uur bij Infocentrum De Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo.
 • Aanmelden niet nodig
 • Denk aan stevig schoeisel
Foto: Nelly Schouenberg


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bloeiende Bermenlees meer..
woe 27 juni 2018 van 14.30 uur

Op de Groote Heide leeft zowel de zandhagedis als de levendbarende hagedis. Tijdens deze activiteit gaan de kinderen samen met de gidsen van de Groote Heide op zoek naar deze mooie dieren.

De dieren worden rustig benaderd. Om de kans op het echt zien van deze dieren groter te maken is er plek voor maximaal 10 kinderen. Geef je daarom snel op!

 • Denk aan stevig schoeisel en het dragen van een lange broek.
 • Aanmelden verplicht via de website.
 • Deze activiteit is leuk ovor kinderen van 8 t/m 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur. 
Foto: Lia Oosterwijk, Stichting het Limburgs Landschap


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit - Hagedissen op de Groote Heidelees meer..
don 28 juni 2018 van 19.00 uur

Donderdag 28 juni inventariseert de florawerkgroep van IVN Helden de veelsoortige flora in natuurgebied Kwakvors. Ze vergelijkt de resultaten hiervan met die van vorige keren en jaren. 

U bent van harte uitgenodigd mee te gaan op deze interessante ochtend. 

 • De groep vertrekt donderdagavond om 19.00 uur bij het informatiebord bij de Ontgrinningsweg in Grashoek. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Inventarisatie Floralees meer..
don 28 juni 2018 van 20.00 uur
don 26 juli 2018 van 20.00 uur

In het kader van de lopende tentoonstelling Vleermuizen, in de natuur en in de cultuur vindt er een lezing plaats over vleermuizen met aansluitend een korte excursie.

De lezing, verzorgd door vleermuizenkenner en IVN-er Jan Kluskens, wordt er ingegaan op hoe vleermuizen leven, waar ze voorkomen, hoe ze vliegen, jagen en slapen. Ook wordt er gekeken naar wat we als mensen kunnen doen om deze vliegende zoogdieren een handje te helpen. 

Koude rillingen

Hoewel er mensen zijn die koude rillingen krijgen als ze denken aan vleermuizen is hier geen enkele reden voor. Alle vleermuizen die in Nederland voorkomen zijn insecteneters. Het zijn zoogdieren die kunnen vliegen en hoewel ze "muis" heten hebben ze hier niets mee te maken. Vleermuizen behoren tot een aparte familie in het dierenrijk. Ze zien er totaal anders uit als muizen en hebben ook een heel andere leefwijze.

Beter kijkend naar vleermuizen zien we echter wel andere mysteries. Probeer maar eens in het donker al vliegend een insect te vangen. Een vleermuis vangt er wel 350 op een nacht. Of hoe krijg je het klaar om te slapen terwijl je aan je achterpoten hangt? Hoe kom je de winter door als er geen insecten zijn en hoe vind je elk jaar weer die plek waar je kunt overwinteren.

 • Na de lezing ga je naar buiten en probeer je met behulp van een bat-detector contact te krijgen met vleermuizen
 • Voor de excursie geldt een maximum van 20 deelnemers. Vooraf aanmelden via buitenkrachtlimburg.nl. Voor de lezing is aanmelden niet nodig. Meld je hier aan voor 28 juni en hier voor 26 juli
 • Deelname aan deze activiteit is voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing - Vleermuizenlees meer..
vrij 29 juni 2018 t/m zat 30 juni 2018

Het laatste weekend van juni is het weer tijd voor het gratis pop- en rockfestival op het Lambertusplein gehouden.

Tijdens deze editie neemt de muziek het heft weer in handen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zoks Festivallees meer..
vrij 29 juni 2018 t/m zon 1 juli 2018

Zomerfestival Mosaïque is een zomers festival in Bergen! Centrum Mosaïque staat op vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli diverse activiteiten. Drie dagen feest voor jong en oud! 

Het programma wordt nog onthuld, maar de allereerste naam is al bekend: niemand minder dan Feest DJ Ronnie komt op vrijdagavond de tent op zijn kop zetten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerfestival Mosaïquelees meer..
vrij 29 juni 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 27 juli 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 28 september 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 30 november 2018 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Probeer bij E-Village ook de nieuwste gamereleases uit. Wat dacht je van: FIFA 18, F1 2017 en Just Dance 18? Nu ook Super Mario Odyssey op de SWITCH. Speciaal voor de Active Friday 12+ hebben wij een aangepast tarief van €4,75 p.p. Met de nieuwste games en gratis snacks beleef je een super chille avond met vrienden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
zat 30 juni 2018 van 13.00 tot 22.00 uur

Van 23 juni t/m 25 augustus vindt elke zaterdag, tijdens het jaarlijkse SumMmertime, live-muziek, dans, kunst, show en/of theater plaats in hartje Gennep. 

Deze week is er ruime aandacht tijdens het Kunstfestival voor een keur van artiesten, muziek en kunstenaars. Dit is in samenwerking met de Kunststroom. Alle activiteiten vinden plaats op de Markt, het Jan Lindersplein en in de Zandstraat.

Tevens is er deze dag Late Night Shopping tot 22.00 uur. Dat gaat gepaard met muziek in de Zandstraat, op de Markt en het Jan Lindersplein.

Deze zomer is een zaterdags bezoek aan Gennep zeer aan te bevelen. Er valt van alles te horen, te zien, te beleven, actief mee te doen en zelfs te proeven. En de toegang is gratis!

Bekijk hier het volledige programma.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SumMmertime - Kunstfestivallees meer..
zat 30 juni 2018 t/m din 3 juli 2018

In Kessel, een van de kernen van de gemeente Peel en Maas, is het kermis van 30 juni tot en met 3 juli. 

In het centrum van Kessel staan weer diverse attracties zoals de Rupsbaan, de Autoscooter, een Draaimolen, een schietkraam en nog veel meer spannende attracties en uiteraard verschillende snoepkramen.

Traditionele gezelligheid midden in Kessel!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Kessellees meer..
zat 30 juni 2018 van 19.30 tot 21.30 uur

Het Tegels Symphonie Orkest schittert 30 juni 2018 voor de allerlaatste keer als orkest. 

Geniet van dit bijzondere concert. Het TSO doet deze uitvoering samen met (oud-)leden en remplaçanten door de jaren heen. Het belooft een unieke bijeenkomst te worden waarvan de herinnering zal voortduren, ook als het orkest niet meer bestaat. Er worden werken gespeeld van onder andere Brahms, Strauss, Mendelssohn en Haydn.

 • Aansluitend vertrekt de TSO naar de Den Gouden Berg (Martinusstraat, tegenover de kerk). Hier is ene nazit waar het orkest in kleine bezetting nog wat muziek zal maken. In deze muzikale ambiance is er de mogelijkheid persoonlijk afscheid te nemen van de leden van het orkest. Hiervoor is een klein podium ingericht. Dit kan formeel als ook informeel.
 • Tickets voor het concert in de kerk bedragen €2,50. Dat is inclusief pauzedrankje. De nazit is gratis toegankelijk. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Slotconcert Tegels Symphonie Orkestlees meer..
zat 30 juni 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
zon 1 juli 2018 van 09.30 tot 17.00 uur

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli organiseert fusievereniging Ruitersport Wittenhorst haar jaarlijkse Ruiterfeest in de Kasteelse Bossen. Naast de verschillende dressuur- en springrubrieken is er ook van alles te beleven voor kinderen zoals een dierenweide, schmincken en een springkussen.

De entree is gratis en het belooft een leuk evenement voor het hele gezin te worden!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ruiterfeest Horstlees meer..
zat 30 juni 2018 van 19.00 uur

Zaterdagavond 30 juni wordt de jaarlijkse seizoensafsluiting van Harmonie St. Caecilia gevierd door het organiseren van een openluchtconcert. Je kunt onder het genot van een drankje genieten van dit traditionele Astebleefconcert

Het concert bestaat uit lichte muziek, die voor iedereen toegankelijk is. Naast de grote harmonie zal ook de jeugd van zich laten horen. Onder leiding van Claudy van Bokhoven zal het Samenspel-orkest enkele muziekstukken spelen en aan u laten horen hoeveel ze in een jaar bijgeleerd hebben. Vervolgens zal, na enkele jaren van afwezigheid, de jeugdharmonie haar entree maken. De afgelopen jaren hebben veel leerlingen van het Samenspel-orkest een flinke groei doorgemaakt, die ervoor gezorgd heeft dat we sinds kort weer een ware jeugdharmonie hebben. Ook zij zullen van zich laten horen in de vorm van ontspannende muziek.

Na de pauze zal de grote harmonie deze gezellige avond afsluiten met een luchtig en gevarieerd programma, dat bij iedereen in de smaak zal vallen. De grote harmonie staat onder leiding van Claudy van Bokhoven.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomeravondconcert Harmonie St. Caecilialees meer..
zat 30 juni 2018 van 15.00 tot 22.00 uur

Een spannende dag in Heythuysen: er staat een zeepkistenrace op het programma! Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zeepkistenracelees meer..
zat 30 juni 2018 van 13.00 tot 22.00 uur

Summmertime in Gennep heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een publiekstrekker van jewelste. Gedurende tien zomerweekenden op rij kan het publiek in het historisch centrum genieten van muziek, entertainment, zang en dans. Ook kunst hoort hierbij en staat centraal tijdens het Kunstfestival dat plaatsvindt op zaterdag 30 juni 2018.

Voor dit evenement kunnen kunstenaars zich nog opgeven.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunstfestival Genneplees meer..
zat 30 juni 2018 van 20.30 uur

Grenswerk Garage Night… Een avondje vol met vier vuige garage bands. Met aan het roer de legendarische Zweedse band The Nomads! The Nomads (opgericht in 1981) is een van meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de Scandinavische garage rock en punk scene. The Nomads vormden een belangrijke bron van inspiratie voor bands als The Hives, Hellacopters, Gluecifer en nog veel meer. De band speelt stevige garage rock, geïnspireerd door bands als MC5, The Ramones, The Stooges enz. De band speelt slechts twee shows in Nederland tijdens deze tour.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Nomadslees meer..
Internetbureau Vis.nl