Agenda

zat 28 januari 2017 t/m zon 1 oktober 2017 tijdens openingsuren museum

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek toont tot en met 1 oktober een wisseltentoonstelling over Rosie the Riveter. Rosie the Riveter is de symbolische naam voor de Amerikaanse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in fabrieken gingen werken. Zij vulden de arbeidstekorten op, die ontstonden doordat mannen naar het front gingen.

Miljoenen vrouwen trokken naar de fabriekshallen om oorlogsmaterieel te maken; van autobanden tot vliegtuigen. Ze deden zwaar en soms gevaarlijk werk dat voorheen als 'mannenwerk' was bestempeld, en kregen een salaris dat vrouwen vóór de oorlog niet snel konden verdienen. Dit bood jonge vrouwen een onafhankelijkheid, die smaakte naar meer. De rol van vrouwen op de arbeidsmarkt zou nooit meer hetzelfde zijn.

De tentoonstelling Rosie the Riveter zet het veelzijdige verhaal van de vrouwen in een brede internationale context. Ook wordt getoond hoe deze geschiedenis generaties vrouwen inspireerden en hoe de beroemde poster met de slogan We Can Do It! een feministisch icoon werd. 

De tentoonstelling werd geproduceerd dankzij financiële steun van het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wisseltentoonstelling: Rosie the Riveterlees meer..
zat 11 maart 2017 t/m zon 18 februari 2018 tijdens openingsuren museum

Museum de Locht in Melderslo heeft een wisselexpositie ingericht over de ontwikkeling van het transport in de loop van de tijd. Eeuwenlang waren de transportmogelijkheden beperkt. Met name het vervoer over land was moeizaam en gevaarlijk. De belangrijkste handelsplaatsen lagen dan ook aan het water, bereikbaar schepen.

In de 19e eeuw voltrok zich een complete transportrevolutie door de komst van onder andere stoomschepen en stoomtreinen. Vervoer over land werd daardoor sneller, betrouwbaarder en veiliger. Ook Noord-Limburg ondervond de gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen. De spoorlijn Eindhoven-Venlo werd aangelegd in 1866 en de lijn Nijmegen-Venlo in 1883.

Rond 1880 kwam er een nieuw transportmiddel op de markt: de auto. Al gauw was dit een belangrijk transportmiddel voor grote aantallen personen en goederen. Daarvoor moest uiteraard een wegennet aangelegd worden.

De wisseltentoonstelling Onderweg, van karrenspoor tot A73 laat de ontwikkeling in de loop van de tijd zien. De tentoonstelling is te zien tot en met 18 februari 2018. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie: Onderweg, van karrenspoor tot A73lees meer..
zat 1 april 2017 t/m zat 28 oktober 2017 elke zaterdag om 11.00 uur

De VVV in Venlo organiseert in de maanden april t/m oktober elke zaterdag een instap-stadswandeling!

De stadswandeling wordt in Venlo voornamelijk als groepsprogramma aangeboden, maar nu is het mogelijk om als individueel persoon deel te nemen aan een rondleiding. Ook toeristen die op zaterdag onze stad bezoeken kunnen op deze manier deelnemen aan een stadswandeling.

Op zaterdagmiddag start te wandeling vanaf 11.00 uur bij de VVV in Boekhandel Koops. Van daaruit vertrekt de gids en gedurende anderhalf uur ontdekt u de Beste Binnenstad 2013/2015!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling door Venlolees meer..
zat 15 april 2017 t/m zat 28 oktober 2017 elke zaterdag om 14.00 uur

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 15 april en 28 oktober 2017 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 5 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zon 30 april 2017 t/m zon 8 oktober 2017 tijdens openingsuren museum

Museum de Kantfabriek in Horst presenteert een bijzondere expositie: Bloemen Bloeien op Papier. De expositie loopt van zondag 30 april tot en met zondag 8 oktober.

19e-eeuwse, handingekleurde borduurpatronen met bloemen als hoofdmotief zijn te zien in een mooie tentoonstelling. In het middelpunt staan de handingekleurde borduurpatronen uit de collectie van de Familie Landwehr-Vogels. Verder is er een gedeelte van de verzameling van Diny Gerards-Mensink te zien en worden er werkstukken van een wedstrijd (die vorig jaar liep) getoond. 

De expositie is daarnaast de kick-off van het project 'Blijvend Borduren'. Hierin worden moderne borduurmachines aangekocht om deze historische borduurpatronen op een nieuwe manier toe te passen op ecologisch verantwoorde wijze. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie: Bloemen Bloeien op Papierlees meer..
maa 1 mei 2017 t/m zon 1 oktober 2017

De schrijfwedstrijd 'Raadselige Roos' is bedoeld voor mensen die van taal houden en het leuk vinden om te schrijven. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig is in of afkomstig is uit Zuid-Nederland en Vlaanderen kan meedoen. 

Drie jury’s kiezen uit de ingezonden verhalen en gedichten drie winnaars. Een voorwaarde is dat de verhalen (500 tot 1500 woorden) of gedichten (50 tot 150 woorden) niet eerder gepubliceerd zijn. Het thema van dit jaar is: "De Teugels laten Vieren". Inzenden kan tot en met 1 oktober 2017.

De prijsuitreiking van deze 25e editie vindt eind januari 2018 plaats. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Raadselige Rooslees meer..
maa 1 mei 2017 t/m zat 28 oktober 2017 elke zaterdag: 14.00 - 16.00 uur

De korte documentaire "In Hemelsnaam" is in 2015 samengesteld in het kader van 70 jaar bevrijding. De documentaire verbeeldt de geschiedenis van kerk en toren van de Grote kerk van Venray.

Deze 15 minuten durende film gaat over de ambitie van de bouwers, de verspilling van de oorlog, en de veerkracht van de samenleving tijdens de wederopbouw.

'In Hemelsnaam' wordt in de toren van de Sint Petrus Bandenkerk in Venray vertoond. Hierna klimt u verder omhoog. Bent u eenmaal bovenin, dan ziet u niet alleen het prachtige carillon van zeer dichtbij, u heeft ook een fantastisch uitzicht over het centrum van Venray en bij helder weer over tientallen kilometers omgeving.

Openstelling toren

 • De toren is geopend van mei t/m oktober op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
 • Torenbeklimming kan onder leiding van een gids.
 • Buiten de vaste openingstijden kunt u de toren beklimmen onder leiding van een gids. Deze gids kunt u reserveren via het VVV in Venray (0478-510505).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torenbeklimming en expositie 'In Hemelsnaam'lees meer..
zat 13 mei 2017 t/m zon 12 november 2017 tijdens openinguren

De Stichting Jacques van Mourik bestaat dit jaar 25 jaar! Dit wordt gevierd met een Zomerexpositie, de opening ervan vindt plaats op zaterdag 13 mei.

In de tentoonstelling wordt het werk getoond van jonge en oudere amateurkunstenaars, die geïnspireerd zijn door de prachtige natuur van de Jansberg, de heide, de vennen, de vijvers en het beekweggetje in de Plasmolen. Net zoals de Plasmolense kunstenaars in het begin van de vorige eeuw hebben zij zich laten verleiden om hun ervaring in beelden om te zetten.

De leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Middelaar, Mook en Molenhoek hebben na een mooie wandeling dat wat zij met hun mobieltje 'zagen' op papier gezet. Ook dichters uit het hele land hebben verzen gemaakt die lof zingen op het landschap, liefhebbers van de streek hebben hun ontroering geschilderd.

Op zaterdag 13 mei wordt om 11.00 uur deze zomertentoonstelling geopend door burgemeester Willem Gradisen samen met enkele schoolkinderen. De gedichten zullen worden voorgedragen door de dichters zelf. Ook is er muziek. 

De tentoonstelling is te zien tot medio november.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerexpositie Stichting Jacques van Mouriklees meer..
don 1 juni 2017 t/m din 31 oktober 2017

In het prachtige landschap van Midden-Limburg ligt de Beeldentuin van Galerie Bont en Blauw. Met veel plezier delen de galeriehouders hun liefde voor kunst met een breed publiek.

Drie en een halve hectare paradijs waar natuur en kunst elkaar ontmoeten. Waar harmonie en rust samengaan met de spanning van bijzondere beelden, bomen en bloemen. Waar meer dan 20 kunstenaars uit voornamelijk Nederland en België, waaronder Fons Schobbers, Sietske Miedema, Marianne van Schaijk, Talitha Schiffer, Leo van Kraay en Joeri van Marrewijk hun nieuwste werken exposeren en waar ook de natuur haar beste kant laat zien.
De beeldentuin met ruim 150 kunstwerken is geopend van juni tot en met oktober.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Beeldentuinlees meer..
zon 25 juni 2017 t/m zon 29 oktober 2017

Deze zomer staat de schoen centraal in het Odapark in Venray. De schoen wordt in ART SHOES opgetild naar een ander niveau: kunst. De expositie toont een fascinerende dwarsdoorsnede over de schoen als kunstwerk. Als een antwoord van internationale en Nederlandse topkunstenaars op het gewone leven.

Opvallend veel kunstenaars zijn in hun leven met de schoen bezig geweest: met sculpturen, schilderijen, grafiek en foto’s van meer dan twintig kunstenaars, daaronder Andy Warhol (USA), Hans-Peter Feldmann (DE), Les Deux Garçons (NL), William Sweetlove (BE) en Iris Schieferstein DE.

Tijdens ART SHOES zijn er voor basisscholen en middelbare scholen workshops voor de jeugd, waarbij de schoen in het centrum staat. Er gaan bijzondere rondleidingen plaatsvinden, met doe-activiteiten. In de ODASHOP zijn gedurende de periode van de tentoonstelling bijzondere cadeaus te koop, gebaseerd op het thema 'schoen' en in het ODACAFE zijn er lekkernijen rond het thema te verkrijgen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

ART SHOESlees meer..
vrij 7 juli 2017 t/m zon 1 oktober 2017 10.00 uur

Museum van Bommel van Dam en Galerie Wilms Japanse kunst presenteren in Kasteeltuinen Arcen Japanse Kunst.

Floating Japan toont aansprekende werken uit de museumcollectie en van enkele hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling op de Gelre Etage van Kasteel Arcen valt samen met een presentatie van werken in de beeldentuin.

De titel Floating Japan verwijst naar de term floating world (Ukiyo) die ontstond in de welvarende Edo-periode (1615-1868). De kunst uit die periode verbeeldt een stijlvolle en extravagante wereld waarin het nachtelijke stadsleven en hedonisme een belangrijke rol spelen.

Spiegelbeelden
Tevens is de presentatie Spiegelbeelden in de watertuin te zien. Daarin worden bezoekers op een bijzondere wijze verrast door het werk van Pieter Obels, Paul de Reus, Iris Le Rütte en Shinkichi Tajiri. 

 • De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 9 juli om 11:00u. 
 
Foto: Katshushika Hokusai - Donderbui aan de voet van de Fuji (Collectie Museum van Bommel van Dam)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Floating Japanlees meer..
zon 9 juli 2017 t/m zon 19 november 2017 tijdens openingsuren museum

In de tentoonstelling Tea Mäkipää presenteert Museum Schloss Moyland een groot aantal werken van de Finse kunstenaar Tea Mäkipää. Hiermee zet het museum de lijn voort, met werken kunstenaars/kunstenaressen die zich bezighouden met de wereldwijde impact van menselijke activiteiten op het milieu.

Mäkipää vraagt in haar werken naar de eindigheid van natuurlijke hulpbronnen en de gevolgen van de klimaatverandering
voor onze toekomst. De tentoonstelling bevat, naast foto's en video's, onder andere twee grote kunstwerken. 

De tentoonstelling is te zien van 9 juli 2017 tot en met 19 november 2017.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tea Mäkipää - Early Harvestlees meer..
zon 9 juli 2017 t/m zon 1 oktober 2017 Donderdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

In de galerie en beeldentuin van World Art House in Well valt deze zomer veel te genieten. Tot eind september staan de kunstwerken van een tiental houtkunstenaars en designers in deze prachtige omgeving.

Onder deze kunstenaars zijn onder andere Ronald Oosting, Stephan Siepermann en Jurrian Kalkman.
Op het podium in de galerie staat daarnaast een schitterend zwevend bed van de hand van Jaap Glandorff. De matras bestaat uit een combinatie van houtkrullen en boekweitkaf. Garantie op een goede nachtrust verzekerd.

Toegangsprijs is inclusief koffe/thee. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerexpositie Hout Moetlees meer..
zon 27 augustus 2017 t/m din 31 oktober 2017 10.00 - 17.00 uur

Ieder jaar wordt na de zomermaanden in De Rozenhof werk van een beeldend kunstenaar tentoongesteld. Dit jaar is dat Guiseppe Lamers uit het Limburgse Herten die al eerder exposeerde bij de Rozenhof. 

Giuseppe Lamers heeft een keuze gemaakt uit zijn keramische en bronzen sculpturen van mensfiguren en koppen. Alle beelden die in de De Rozenhof te bewonderen zijn, heeft Giuseppe Lamers met de hand vervaardigd en zijn daardoor uniek.

Kunst in de Rozenhof duurt dit jaar tot 1 november.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunst in De Rozenhof 2017lees meer..
vrij 1 september 2017 t/m zon 29 oktober 2017 elke zaterdag en zondag: 10.00 - 20.00 uur

Ga lekker door de natuur struinen op zoek naar paddenstoelen! Bekijk de paddenstoelen met andere ogen, hoe zien ze er eigenlijk precies uit? En waar groeit een paddenstoel?

In samenwerking met IVN De Maasdorpen heeft Aan de Drift een doe-folder samengesteld om op zoek te gaan naar paddenstoelen! Neem je doe-blad mee op struintocht door de Heere Peel of de Schadijkse Bossen en bekijk de paddenstoel eens op een andere manier. Neem ook een klein spiegeltje mee om de onderkant van de paddenstoelen goed te kunnen bekijken. Deze doe-folder is gratis te verkrijgen bij Aan de Drift. Ook de paddenstoelen-placemat is te gebruiken als herkenningskaart.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Paddenstoelenspeurtochtlees meer..
vrij 1 september 2017 t/m zat 4 november 2017

Fotografische beelden Perry Schrijvers in Van Bommel van Dam

Perry Schrijvers maakte vanaf 2013 in opdracht van de Provincie Limburg foto’s in Noord-Limburg. Zijn werk deed hij tussen zonsondergang en zonsopgang. Onbekend met dit overwegend rurale gebied, ondernam hij per auto talloze dwaaltochten en sprak er met diverse personen uit alle lagen van de bevolking. Van dorpsbewoners tot buitenlandse seizoenarbeiders.

De tentoonstelling Void, Desire & Undefined Darkness, van 1 september tot en met 4 november te zien in Museum van Bommel van Dam, toont een uitgebreide selectie van de mysterieuze nachtbeelden. De aardedonkere beelden hebben een sterk aanzuigende werking op de toeschouwer. Maar ook de inkt zelf lijkt in het beeld te willen verdwijnen. 

 • Entree is inclusief 1 consumptie
 • Opening expo op 1 september om 20.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Schimmen in de Noord-Limburgse nachtlees meer..
vrij 1 september 2017 t/m zon 15 oktober 2017 wo t/m vrij & zon van 13.30 uur tot 16.30 uur

Rinie Verhaegh-Verlinden uit Sevenum exposeert van 1 september tot 15 oktober in de Wientjeskamer van museum Techniek met 'n Ziel met hedendaagse kantkunst.

In 1979, de kinderen waren nog klein , kwam Rinie in aanraking met kant. Ze begon met als basis met klassiek kant. Dit is nodig om uit te kunnen putten. Bij moderne kant blijf je hier gebruik van maken.

Vormgeving is bij hedendaagse kant een belangrijk gegeven. Zelf houdt ze van strakke vormgeving met een duidelijke belijning.
Soms is het een velletjes papier, vierkant of rechthoekig, waarmee ze begint te vouwen of in knipt. Het kan ook een toevalsvorm zijn, een afbeelding die ze ziet of iets in de natuur wat ze dan als uitgangsvorm gebruikt. In heel veel dingen ziet ze kant.

Rinie heet 12 jaar deel uitgemaakt van de ED Design in den Haag. Vanaf 2008 maakt ze deel uit van de groep Experikant in Utrecht. Met beide groepen heeft ze geëxposeerd in Nederland en in het buitenland.

De expositie is tijdens de openingstijden van met museum gratis te bezichtigen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kantkunstenareslees meer..
zat 2 september 2017 t/m zon 1 oktober 2017 wo t/m zo, 13.30 - 17.00 uur

Jolanda van Hattum (1961) is beeldend kunstenaar  en docent.
Na haar studie op de Kopse Hof Nijmegen ( nu HAN kunst, cultuur en welzijn) opende ze haar Atelier Ludiek.

Kenmerkend voor haar werk zijn de kleuren, composities, bewegingen en de diversiteit van technieken. Haar werk varieert van portret tot intuïtief abstract en komt tot uiting in schilderijen en objecten.

De expostie wordt op zaterdag 2 september om 15.00 uur feestelijk geopend door Anne de Vries, art director Bubble Art Projects, en Susanne Lamers. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door 't Canbesso. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Jolanda van Hattumlees meer..
zon 3 september 2017 t/m zon 7 januari 2018

Het is inmiddels duidelijk dat de huidige snelle klimaatverandering wordt veroorzaakt door menselijk handelen, zoals het forse gebruik van fossiele brandstoffen met uitstoot van grote hoeveelheden CO² tot gevolg. In 2050 moet de CO²-uitstoot in Nederland nagenoeg nihil zijn. Hierdoor worden er belangrijke keuzes voorgelegd. 

Stel je de verduurzaming van de energiehuishouding zo lang mogelijk uit? Of ga je vaart maken met de energietransitie en verduurzaming van leefstijlen? En hoe ga je om met afval? 

Vergroot uw kennis over duurzaamheid en energietransitie en kom erachter welke gevolgen dit heeft voor uw eigen leefomgeving. Ontdek wat u zelf kunt doen om een bijdrage te leveren aan een duurzame en energie neutrale samenleving.

 • Entree voor kinderen tot 12 jaar en donateurs van tijdschrift Rondom het Leudal gratis
 • Dagelijks geopend met uitezondering van maandagen 

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Duurzaamheid en Energietransitielees meer..
zat 9 september 2017 t/m zon 12 november 2017

Bij Fruitbedrijf Van Lankveld in Meerlo kunt u terecht voor het plukken van uw eigen fruit! Ontzettend leuk maar ook zeker vers én voordelig. Op dit moment hangen de herfstappels rijp in de bomen. De rassen zijn Rode boskoop, Golden delicious, Cox orange, Estar en Jonagold. 

Voor zelfpluk: melden op de Tienrayseweg 2 in Meerlo. Afhankelijk van uw wensen krijgt u uitgelegd hoe u in de boomgaard kunt komen. Na het plukken weegt u uw appels af en betaalt u op de Tienrayseweg.

Op zondag is Van Lankveld gesloten!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Appels plukkenlees meer..
zon 10 september 2017 t/m zon 8 oktober 2017 wo, za en zo van 13.00 tot 17.00 uur

De kunstenaar Bert Aalbers laat in de expositie een aantal objecten met uiteenlopende en verrassende vormen zien. Als meubelmaker voelt hij zich thuis in het overgangsgebied van meubelvormgeving naar beeldende kunst.

De kunstenaar houdt van de uitdagende spanning van het wordingsproces: van vaag idee naar concreet object. Een randje kant aan een wit tafellaken, het idee ‘fiets’ en afgedankte wijnkistjes hebben o.a. tot een beeld-tafeltje geleid. Massief inlands hout is het materiaal dat hem aanspreekt. Elk hout heeft zijn eigen typische karakter en uitstraling. De ene keer vraagt een idee om een wild gevormd stuk hout, of een wilde vlammende tekening of kleur; een andere keer zijn het juist rust en ingetogenheid die bijdragen aan de kracht van een beeld. Soms vraagt een vorm of idee om een combinatie van hout met een ander materiaal.

Op de openingsdag van de expositie, 10 september zal Bert Aalbers zelf aanwezig zijn.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Beelden van een Meubelmakerlees meer..
maa 11 september 2017 t/m zat 4 november 2017 10.00 - 17.00 uur; zondag gesloten

Bij Huys en Hof Cristien Reinders is er tot en met 4 november PompoenTuin.

De romantische tuin rondom een oude gevelboerderij (met een oppervlakte van 5000 m2) is deze periode aangekleed met prachtige herfstdecoraties, waaronder pompoenen, kalebasjes en andere herfstvruchten en -materialen.

In de tuin vindt u meer dan 200 verschillende soorten pompoenen en ander sierfruit, zoals deco-komkommers en herfstvruchten. Andere verrassende vruchten en rariteiten maken deze presentatie tot een genoegen voor een ieder die de natuur lief heeft. 

De veelal eigen producten en lekkernijen, die ze bij Huys en Hof Christien Reinders zelf hebben verwerkt en te koop aanbieden zijn voor de culinaire smulpaap niet te versmaden.
Beleef de herfst écht in Buggenum.

De tuin maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag is de tuin gesloten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

PompoenTuinlees meer..
vrij 15 september 2017 t/m zon 14 januari 2018

Hedendaagse slibgedecoreerde keramiek

Decoreren met kleislib is een techniek die eeuwenoud is, komt in veel keramiekplaatsen ter wereld voor en is en nog altijd geliefd. Deze expositie toont werk van hedendaagse slibschilders. Deze moderne ambachtsmensen uit heel Europa zijn kunstenaars met klei en slib. Ze beschilderen hun handgevormd werk met een papje van klei al dan niet ingekleurd met kleurpigmenten of oxides. Soms afgewerkt met een glanzend laagje transparant glazuur, soms blijft bewust de ruwe klei zichtbaar. Hun warme gebruiksgoed is de kroon op de gedekte tafel. De autonome objecten zijn imposant en een lust voor het oog.

Zoveel schilders zoveel stijlen.
Het werk dat in deze expositie te zien is loopt uit een van het klassiek ogende zeer minutieuze beschilderde werk van Grita Götze (DE) tot de expressieve werken van Dylan Bowen (GB) en John Higgins (GB) waar je de klei slib bijna letterlijk om de oren vliegt. Michelle Gardelle (FA) werkt ook in een heel uitbundige stijl waar de levensvreugde vanaf spat. Dit zijn slechts enkele van de exposanten.

Deze activiteiten worden bij de expositie georganiseerd:
17 september
Grita Götze - demonstratie afdek- en schildertechieken met slib
24 september
Niek Hoogland - demonstreert maken slibversierd aardewerk
17 december
Matthieu van der Giessen- demonstratie slibschilderenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleischilderslees meer..
zat 16 september 2017 t/m zon 1 oktober 2017

Honderd jaar nadat miljoenen midden- en Oost-Europeanen via Antwerpen met de Red Star line doorreisden naar Amerika, het land van belofte, doen Pascal Verbeken en Fotograaf Herman Selleslags de reis naar Antwerpen over, met de nooit gepubliceerde memoires van Benjamin Kopp, een Poolse- Joodse tiener en een van de gelukszoekers, als gids. In Tranzyt Antwerpia wekken ze het oude Europa van de landverhuizers weer tot leven in portretteren zo onderweg het nieuwe Europa, dat radicaal verandert door massale migratie. De reis eindigt in de Antwerpse havenwijk. In de nachtasiels en hostels slapen vandaag nieuwe landverhuizers. Ze reizen niet meer door naar Amerika, maar blijven. Transitistad Antwerpen is voor duizenden Midden- en Oost-Europeanen een terminus geworden.

De fototentoonstelling gaat over de weg die miljoenen Midden- en Oost-Europeanen via Antwerpen met de Red Star Line naar Amerika hebben gemaakt.

Openingstijden:
Maandag 08.30 - 19.30 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur
Zaterdag 08.30 - 12.00 uur
Zondag gesloten

Foto: Pascal VerbekenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Foto expositie Tranzyt Antwerpialees meer..
zat 16 september 2017 t/m zat 14 oktober 2017

De Stichting Veritable organiseert in de bieb van Gennep een expositie over de geallieerde militaire actie Operatie Market Garden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Operatie Veritablelees meer..
zat 23 september 2017 t/m din 26 september 2017

In Swolgen, een van de kernen van de gemeente Horst aan de Maas, is het kermis van zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 september.

Op de Monseigneur Aertsstraat staan weer diverse attracties zoals de botsauto's, de Autoscooter, een Draaimolen, een schiettent en nog veel meer spannende attracties en uiteraard verschillende snoepkramen.

Traditionele gezelligheid midden in Swolgen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Swolgenlees meer..
zat 23 september 2017 t/m din 26 september 2017 dagelijks vanaf 14.00 uur

In Milsbeek, een van de dorpen in gemeente Gennep, is er Kermis van zaterdag 23 tot en met dinsdag 26 september. Geniet van vertier en vermaak voor jong en oud in Milsbeek!

Het centrum staat dan vol met diverse traditionele kermisattracties. Ook de kraampjes met lekkernijen mogen hierbij uiteraard niet ontbreken.

Tot ziens in het gezellige Milsbeek!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Milsbeeklees meer..
zat 23 september 2017 t/m zon 31 december 2017

Miljoenen kinderen in 24 landen lezen de boeken van Paul van Loon. De in Geleen geboren kinderboekenschrijver put voor zijn verhalen, zo zegt hij zelf, uit ‘de Andere Werkelijkheid’.

Vanaf 23 september is die te beleven in het Limburgs Museum in Venlo. De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt liefhebbers dichterbij hun helden Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus en Foeksia de miniheks, en stimuleert kinderen om te lezen. Bovendien is er een exacte en rijdende kopie gemaakt van De Griezelbus uit Paul van Loons gelijknamige boekenserie.

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Bezoek bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet Foeksia in het Heksenbos, ontdek Meester Kikker bij de sloot en schuif aan bij Beentjes, de enige echte chauffeur van De Griezelbus.

De tentoonstelling is gericht op leesbevordering. Er is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren in de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Paul van Loonlees meer..
din 26 september 2017 van 21.15 uur
din 26 september 2017 van 19.00 uur
woe 27 september 2017 van 21.15 uur

American Made is gebaseerd op de bizarre en waargebeurde belevenissen van Barry Seale (Tom Cruise), een ritselaar en piloot die onverwachts door de CIA gerecruteerd wordt om één van de grootste geheime operaties in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

Koop je tickets online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

American Madelees meer..
din 26 september 2017 van 19.00 - 23.30 uur
zat 14 oktober 2017 van 19.00 - 23.30 uur
zat 18 november 2017 van 19.00 - 23.30 uur
zat 9 december 2017 van 19.00 - 23.30 uur
zat 16 december 2017 van 19.00 - 23.30 uur

Een avond vol dans, muziek en spektakel? Asteria organiseert meer dan 10 jaar met regelmaat de drukbezochte Dinnershows. Een avondje uit op niveau! Genieten van een wervelende show van topartiesten en tegelijkertijd genieten van de culinaire kunsten van onze topartiesten in de keuken? 

De groep "Theater op bezoek" is weer een aantal keren te gast in Hotel Asteria. Zij bezorgen u een totaal avondje uit!

U wordt ontvangen door de gastheren en gastvrouwen, waarna de optredende artiesten van deze avond u begeleiden naar uw tafel en voor een feestelijk welkomstdrankje zorgen. 'Theater op bezoek' brengt een afwisselend programma van zang en dans en tussendoor zorgen zij ervoor dat het u aan tafel niets ontbreekt.

Inclusief:

 • Culinaire en muzikale dinnershow
 • 4-gangen diner
 • Onbeperkt drinken (binnenlands gedistilleerd)
 • Optioneel te combineren met een overnachting


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dinnershowlees meer..
din 26 september 2017 van 08.30 - 13.00 uur
zat 30 september 2017 van 08.30 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 08.30 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
din 26 september 2017 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 26 september 2017 van 20.15 uur

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers, allround entertainer Paul de Leeuw en musicalster Freek Bartels staan voor het eerst samen op de planken. Zij spelen de Nederlandse versie van de Broadway-hit Mothers and Sons.

U maakt kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Na jaren van zwijgen en het wegstoppen van emoties, wordt ze uitgedaagd om onder ogen te zien hoe de samenleving is veranderd. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Moeders en zonenlees meer..
din 26 september 2017 van 20.15 uur

Met Anne-Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels. 

Toneelgrootheid Anne Wil Blankers, allround entertainer Paul de Leeuw en musicalster Freek Bartels staan voor het eerst samen op de planken, in de Nederlandse versie van de Broadway-hit ‘Mothers and Sons’.

U maakt kennis met Katherine, die op bezoek gaat bij Cal, de ex-partner van haar aan aids overleden zoon. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een kind. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan.

Na jaren van zwijgen en het wegstoppen van emoties, wordt ze uitgedaagd om onder ogen te zien hoe de samenleving is veranderd. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.

Dit mooie en meeslepende drama werd geschreven door Terrence McNally, beleefde in 2014 zijn première op Broadway en werd genomineerd voor twee Tony Awards.

Let op! Deze voorstelling is verplaatst van november 2016 naar september 2017!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Moeders en zonenlees meer..
din 26 september 2017 van 21.15 uur
din 26 september 2017 van 18.45 uur
woe 27 september 2017 van 18.45 uur

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt. Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson).

Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Hitmans Bodyguardlees meer..
din 26 september 2017 van 18.45 uur
woe 27 september 2017 van 18.45 uur

Everything, Everything vertelt het onwaarschijnlijke liefdesverhaal van Maddy en Olly. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicola Yoon. Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven...?

Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Everything, Everythinglees meer..
din 26 september 2017 van 21.00 uur
din 26 september 2017 van 20.45 uur
din 26 september 2017 van 21.00 uur
woe 27 september 2017 van 20.45 uur
woe 27 september 2017 van 20.45 uur
woe 27 september 2017 van 21.00 uur

Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met de clown Pennywise, die al eeuwenlang dood en verderf zaait.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl
din 26 september 2017 van 18.45 uur
woe 27 september 2017 van 18.45 uur

Vier goede jeugdvriendinnen (Regina Hall, Tiffany Haddish, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah) zijn al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip! Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal losLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Girls Triplees meer..
din 26 september 2017 van 21.00 uur
woe 27 september 2017 van 21.00 uur

De relatie van een koppel (Jennifer Lawrence en Javier Bardem) wordt op de proef gesteld wanneer ze onverwachts bezoek krijgen en hun rustige leven wordt verstoord. Mother! is een psychologische thriller over liefde, toewijding en opoffering.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mother!lees meer..
din 26 september 2017 van 19.00 uur
din 26 september 2017 van 15.00 en 19.15 uur
din 26 september 2017 van 19.00 uur
woe 27 september 2017 van 19.00 uur
woe 27 september 2017 van 19.15 uur
woe 27 september 2017 van 18.45 uur

Drie beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella om haar bucketlist te voltooien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! De drie vrouwen komen erachter dat iets als parachute springen, illegaal straatracen en een Brazilian wax niets is vergeleken bij opdracht #3 op de lijst; het vinden van ware liefde… Bella Donna’s is een luchtige komedie waarin drie compleet verschillende jonge vrouwen controle over hun leven en hun gevoel proberen te krijgen, maar steeds uit onverwachte hoek worden overvallen door nieuwe inzichten en emoties.

Reserveer je kaarten hier online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bella Donna'slees meer..
din 26 september 2017 van 20.00 uur
din 26 september 2017 van 20.00 uur
din 26 september 2017 van 20.00 uur
din 26 september 2017 van 20.00 uur
woe 27 september 2017 van 20.00 uur
woe 27 september 2017 van 20.00 uur

In Kingsman: The Secret Service werd de wereld geïntroduceerd aan Kingsman, een onafhankelijke, internationale inlichtingendienst opererend op het hoogste niveau van discretie, met als ultieme doel: de wereld veilig houden. In Kingsman: The Golden Circle staan onze helden voor een nieuwe uitdaging. Als ze hun hoofdkwartier verliezen en de wereld gegijzeld wordt, ontdekken ze een verwante spionnenorganisatie in de VS genaamd Statesman. In het nieuwe avontuur dat de kracht en de intelligentie van hun agenten tot het uiterste zal testen, moeten deze twee geheime elite-organisaties samenwerken om een meedogenloze en gemeenschappelijke vijand te verslaan. Dit alles om de wereld te redden. Iets wat inmiddels een gewoonte is geworden voor Eggsy...

Reserveer je kaarten hieronder online bij een van de bioscopen:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kingsman The Golden Circlelees meer..
din 26 september 2017 van 21.00 uur
woe 27 september 2017 van 16.45 en 21.00 uur

Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Victoria & Abdullees meer..
din 26 september 2017 van 20.30 uur
woe 4 oktober 2017 van 20.30 uur

Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Down To Earthlees meer..
woe 27 september 2017 van 09.00 - 16.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 27 september 2017 van 14.00 uur

In de vogelwereld zijn er, net als bij de zoogdieren, verschillende soorten eters. Je kunt aan hun snavel zien wat een vogel lekker vindt. Zo is een mus een zaadeter omdat hij een korte dikke snavel heeft. Insecteneters hebben een korte smalle snavel zodat ze goed de insecten ergens weg kunnen halen. Vogels met een haaksnavel zijn rovers. Zij eten andere vogels en kleine zoogdieren.

Er zijn veel verschillende vogels die braakballen maken. Dit zijn kleine balletjes waar onverteerde voedselresten in zitten. Hieraan is goed te zien wat een vogel gegeten heeft. Vooral de braakballen van uilen en dan vooral de kerkuil blijven goed bewaard. Op 30 september wordt er tijdens een excursie voor kinderen uitgezocht wat kerkuilen eten, door hun braakballen te gaan uitpluizen.

 • De activiteit start om 14.00 uur in het Pomphuis bij het Bezoekerscentrum De Maasduinen te Well
 • Duurt ongeveer 1,5 uur
 • Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
 • Deelname is gratis, aanmelden verplicht
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Gerrit Lenting


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Braakballen pluizenlees meer..
woe 27 september 2017 van 14.30 - 16.00 uur

In de herfst valt er veel te vinden in de natuur. Van al deze mooie bladeren en vruchten kun je mooie dingen maken. Tijdens een excursie op woensdagmiddag 27 september gaan kinderen samen met de gidsen op zoek naar mooi gevormde bladeren, stenen, eikels en ander natuurlijk materiaal om daarna een eigen boommobiel te knutselen.

Ook als het weer tegen zit wordt er geknutseld met natuurlijke materialen die de gidsen eerder hebben gevonden. Dus weer of geen weer kom naar De Groote Heide en knutsel mee.

 • Deze activiteit start om 14.30 uur bij Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg in Venlo
 • Geschikt voor kinderen, ouders mogen ook mee.
 • Deelname is gratis, aanmelden verplicht!
 • Duurt ongeveer 2 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit: boommobile makenlees meer..
woe 27 september 2017 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 september 2017 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 27 september 2017 van 19.30 uur
woe 11 oktober 2017 van 19.30 uur
woe 25 oktober 2017 van 19.30 uur
woe 8 november 2017 van 19.30 uur
woe 22 november 2017 van 19.30 uur

Mandala tekenen brengt je in het hier en nu.

Je beleeft plezier aan de vormen en kleuren die voortvloeien uit je potlood. Hierdoor brengt mandala tekenen harmonie, ontspanning en hernieuwde energie in je leven.

Tijdens de basiscursus mandala tekenen, maak je kennis met de principes van mandala. De basiscursus bestaat uit zes lessen met een heldere opbouw. Elke les heeft zijn eigen thema. Hierdoor leer je je eigen mandala’s ontwerpen en tekenen. Zelfs in de eerste les teken je al je eigen persoonlijke, bijzondere mandala!

 • De prijs is voor alle zes de lessen, incl. koffie/thee met iets lekkers en materiaal tijdens de les. 
 • Je leert de basiscurus materaalgebruik, mandalaverdelingen maken, vormen en lijnen, kleurtechnieken, spsigelen en geometrie. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cursus Mandala tekenenlees meer..
woe 27 september 2017 van 16.30 uur

Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk.

Het eigen originele scenario brengt hij naar het grote scherm, gebruikmakend van zowel IMAX® als 65mm film. Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Reserveer je kaarten online bij een van deze bioscopen:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dunkirklees meer..
woe 27 september 2017 van 13.45 en 16.00 uur
woe 27 september 2017 van 13.30 en 15.45 uur
woe 27 september 2017 van 16.15 uur

De Emoji Film laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone.

In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s "normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Deze film is zowel in 2D en 3D als te zien. Bekijk de websites van de bioscopen voor de juiste versie. Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Emoji filmlees meer..
woe 27 september 2017 van 14.15 uur

Tara Webster leek een van de beste balletdanseressen van haar generatie te worden, maar toen liep ze een zware blessure op. De afgelopen achttien maanden heeft ze haar best gedaan om zich te verzoenen met een leven als student aan de universiteit. Ze droomt echter nog steeds van een carrière als ballerina. Op een dag besluit ze, eigenlijk tegen beter weten in, een comeback te maken. Ze laat haar leven en liefde achter in Sydney en reist naar New York. Maar daar wordt ze bij iedere auditie afgewezen; de regels van de balletwereld blijken keihard. Na verloop van tijd beseft Tara dat ze eerst zichzelf zal moeten vinden en vertrouwen. Anders bestaat het risico dat haar droom haar alles kost wat echt belangrijk voor haar is...Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dance Academy: de filmlees meer..
woe 27 september 2017 t/m zon 7 januari 2018

De expositie Inktspot 2016 – 2017 - De 100 beste politieke spotprenten van het afgelopen jaar is van 27 september 2017 tot en met 7 januari 2018 te zien in het Limburgs Museum in Venlo. Het zijn de inzendingen voor de Inktspotprijs 2017.

Wie die prijs wint, wordt bekend gemaakt op 26 september. Dan maakt juryvoorzitter Claudia de Breij in Den Haag de winnaar bekend. De dag erna komen alle tekeningen, inclusief de allerbeste, naar Limburg. 

 • Toegang voor kinderen vanaf € 6,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie De 100 beste cartoonslees meer..
woe 27 september 2017 van 20.00 uur

Zie ze vliegen! 

Herst... Veel vogels verlaten dan hun broedgebieden en beginnen aan de grote trek. Het doel van hun bestemming is vaak West- en Zuidwest-Europa, maar in sommige gevallen ook Afrika. Tijdens de vogeltrek verdwijnt een groot deel van de Nederlandse vogels, daarnaast is er een massale doortrek van vogels uit Scandinavië en Oost-Europa.

De vogeltrek biedt een boeiend schouwspel en daaraan wil IVN De Maasdorpen dit jaar extra aandacht besteden.
Gastspreker van de avond, natuurkenner en –fotograaf Gerard Kompiet, besteedt dan onder meer aandacht aan onderwerpen als:
• hoe bereiden vogels zich voor?
• hoe lopen de trekroutes?
• hoe oriënteren vogels zich?
• welke gevaren komen ze tegen?
• waarom is er dag- en nachttrek?
• wat is de invloed van de klimaatverandering op de vogeltrek?
• welke wintergasten zijn te verwachten?

Verder worden vooral vogelsoorten onder de loep genomen die tot de belangrijkste doortrekkers in Nederland behoren. Bovendien krijgt het publiek tips over hoe de vogeltrek het best is waar te nemen en waarop te letten bij het op naam brengen van overtrekkende vogels.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing over de vogeltreklees meer..
woe 27 september 2017 van 16.00 en 18.30 uur
woe 27 september 2017 van 16.15 uur
woe 27 september 2017 van 16.15 en 18.30 uur

Misfit is een high school komedie en gaat over Julia (Djamila), een meisje dat in Amerika woont en na jaren weer terugkeert naar Nederland. In Amerika had ze een perfect leventje: ze was populair, had een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. Haar leven staat op zijn kop als ze in Nederland door de VIP squad, de drie populairste meisjes van de school, als “Misfit”, een buitenbeentje, wordt bestempeld. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Dan wordt ze ook nog eens verliefd op Nick (Niek Roozen) en gaat ze zich steeds meer afvragen: wil ze echt terug of wil ze toch blijven?

Reserveer je kaarten hieronder online:

 • Luxor Servicebioscoop Reuver
 • CityCinema Venlo
 • DOK6 Cinema Panningen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Misfitlees meer..
woe 27 september 2017 van 14.00 en 15.45 uur
woe 27 september 2017 van 14.00 en 16.15 uur
woe 27 september 2017 van 16.00 uur

In dit grote Ninjago filmavontuur komt de jonge Lloyd, alias de Groene Ninja, samen met zijn vrienden in actie in de strijd om Ninjago Stad. Lloyd en zijn vrienden zijn geheime krijgers en LEGO® meesterbouwers en onder aanvoering van de wijze en geestige Sensei Wu moeten zij Lord Garmadon verslaan. Deze kwaadaardige krijgsheer is niet alleen de meest verschikkelijke man ooit, maar ook nog eens Lloyds vader. Tijdens een episch gevecht tussen de mechs en vader en zoon, worden de dappere maar nog ongedisciplineerde ninja’s gedwongen hun ego’s opzij te zetten en samen te werken om hun innerlijke krachten te ontketenen.

De film draait zowel in 3D als 2D. Reserveer je kaarten hieronder online:

 • CityCinema Venlo 2D en3D
 • Luxor Servicebioscoop Reuver 2D en 3D
 • DOK6 Cinema Panningen 3D


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The LEGO Ninjago Movielees meer..
woe 27 september 2017 van 13.30 uur

Anton houdt van griezelen en verslindt boeken over vampiers. Hij weet alles over deze wezens met hun witte gezichten, rode ogen en scherpe hoektanden. Als hij er onverwacht één tegenkomt, is deze toch heel anders dan hij dacht en maakt zijn angst al gauw plaats voor nieuwsgierigheid. De kleine vampier Rudolph is namelijk stoer, aardig en vooral ongevaarlijk. Samen met Anton vliegt hij erop uit om zijn hele vampierfamilie te redden uit de handen van de vampierjagers. Het wordt een avontuur vol actie, rondvliegende koeien en het meest betoverende vampierzusje van het heelal; een avontuur om in te bijten!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Kleine Vampierlees meer..
don 28 september 2017 van 20:15 uur
woe 27 december 2017 van 20.15 uur

TRY-OUT

‘A Brand New Day’ is de wervelende nieuwe show van The Magic of Jeans. Met de show ‘Magic’ zette zij zich afgelopen seizoen weer helemaal op de kaart en ontvingen lovende recensies: “Topniveau” kopte een krant. Met ‘A Brand New Day’ zet The Magic of Jeans die ingeslagen weg voort en staat het wederom garant voor een spetterende, swingende avond gebracht door de toptalenten. Een grote diversiteit aan muziekstijlen en hits uit verschillende decades trekken aan u voorbij, ondersteunt door strakke, moderne dans en vele kleurrijke kostuums. Een voorstelling om niet te missen, voor jong en oud!

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling. 

Reserveer hier online bij DOK6 Theater
Reserveer hier online bij Schouwburg VenrayLees meer op liefdevoorlimburg.nl

A Brand New Daylees meer..
don 28 september 2017 van 08.30 - 12.00 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.00 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen,zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 28 september 2017 van 19.30 - 21.30 uur
vrij 6 oktober 2017 van 18.30 - 20.30 uur

Natuurtheater Naar de duvel met de kruiden! (Zum Teufel mit den Kräutern!) is een wandelexcursie met cultuur(historie) door Natascha Lenkeit-Langen. De voorstelling is Duits gesproken. 

Een oude boerin draagt een groot geheim met haar mee; als jonge meid is er tijdens het oogsten voor rieten manden een vloek over haar heen gekomen. Tegen zo'n vloek is echt geen kruid gewassen. Of is er toch nog hoop? 

De voorstellingen van Natuurtheater MSN zijn onderdeel van het project Cultuurgeschiedenis digitaal van het Grenspark Maas-Swalm-Nette. Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en medegefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Limburg, het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen en de projectpartners.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Natuurtheater - Naar de duvel met de kruidenlees meer..
don 28 september 2017 van 20.00 uur

Welkom in de wereld van de Braboneger.

Wanneer ben je nou helemaal jezelf? Dit is de vraag die Steven Brunswijk, alias de Braboneger, zich afvraagt in zijn voorstelling: Als ik mezelf kon zijn.

Als iedereen kon zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties en zonder schaamte, zou de wereld er heel anders uit zien. Regels zijn goed maar ze belemmeren ook onze vrijheid. Daarom gaat de Braboneger dieper in op deze gevoelens en laat mensen tijdens zijn voorstelling hun ware aard zien.

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Braboneger - Als ik mezelf kon zijnlees meer..
don 28 september 2017 van 20.00 uur

Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Aanleg van voedselbossen kan helpen deze de kloof te overbruggen.

Zeven jaar geleden werd op een kale maïsakker bij Groesbeek door Wouter van Eck en Pieter Jansen het eerste voedselbos van Nederland gerealiseerd. Een voedselbos levert na enige tijd een hoge productie van fruit, noten en eetbaar blad.Tegelijkertijd herbergen voedselbossen veel (zeldzame) natuurwaarden.

Wouter van Eck was campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie en directeur bij Stichting FLORON. Nu zet hij zich namens Stichting Voedselbosbouw Nederland in om de kennis over voedselbossen te stimuleren. Het gaat hierbij om een duurzaam landbouwconcept, omdat het principe berust op voedselproductie zonder (kunst)mest, bestrijdingsmiddelen of kunstmatige beregening.

Tijdens de lezing wordt uitleg gegeven over voedselbossen als natuurrijke landbouwmethode, aan de hand van inspirerende voorbeelden uit Voedselbos Ketelbroek bij Groesbeek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing voedselbossen combineren landbouw en natuurlees meer..
don 28 september 2017 van 13.00 uur

KnopenLopen Baarlo organiseert samenn met de Engelbewaarde een speciale wandeltocht voor mensen met rollator of rolstoel die graag een ommetje maken. Ook als u goed ter been bent en graag meewandelt, bent u meer dan welkom. 

Het thema van de middag is samen in beweging en elkaar ontmoeten. Iemand even een arm aanbieden om samen te wandelen is voor deze middag een must. 

De route loopt over verharde wegen rond de kern van Baarlo, is 3 km. lang, met op diverse plaatsen gelegenheid om even te pauzeren met een klein hapje die door de Baarlose ondernemers worden aangeboden.

 • Mocht het niet lukken een begeleider mee te nemen, laat het ons dan weten.
 • Bij regenachtig weer gaat deze wandeltocht niet door. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Happen, Stappen en Rollenlees meer..
vrij 29 september 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 27 oktober 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 24 november 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 29 december 2017 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Van 20.00 tot 0.00 uur is E-Village jullie domein. Met toffe games en gratis snacks beleef je een super leuke avond met je vrienden. Probeer bij de nieuwste gamereleases uit: Fifa17, Call of Duty Infinite Warfare, Forza Horizon 3, Assassin’s Creed The Ezio Collection of Just Dance 17! 

Speciaal voor de Active Friday is er een aangepast tarief van €4,75 per persoon. Tot ziens bij E-Village!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
vrij 29 september 2017 van 13.30 - 18.00 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    
Op dit zelfde plein staat elke woensdagavond, van 16.30 - 22.00 uur, een kraam met Turkse eetwaren.

In de Dorpsstraat staat iedere dinsdag van 11.30 - 13.30 uur een kraam met verse vis en visproducten en op zaterdag van 16.00 - 22.00 uur staat hier een kraam met Vietnamese loempia's.  Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 29 september 2017 van 20.30 uur

De Dijk is meer dan een band, het is een baken. Je kunt zeggen: dat krijg je vanzelf als je het drieëndertig jaar volhoudt, maar dat is te simpel.

Bij Huub van der Lubbe en zijn mannen gaat het er vooral om hoe ze dat doen. Door nooit routine toe te laten, de geloofwaardigheid te bewaken en als groep altijd samen te vallen met het gevoel dat hun muziek verspreidt. Een gevoel dat alleen te omschrijven valt met grote woorden – hoop, gemeenschapszin, menselijkheid, een afkeer van cynisme – maar dat in hun liedjes steevast wordt teruggebracht tot tastbare proporties. Dat maakt het tot een hele geruststelling dat De Dijk nog steeds in een busje klimt om het land te doorkruisen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Dijklees meer..
vrij 29 september 2017 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 29 september 2017 van 20:15 uur

Cronos is een collectief bestaande uit vijf dansers en makers. Samen hebben zij de opleiding Moderne Theaterdans gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.

Door hun gedachtenspinsels samen te brengen, te transformeren en te ontwikkelen, creëren zij samen dans. De ‘Zeitgeist’ speelt een belangrijke rol in de creatie; de onontkoombare voortgang van tijd, de subjectiviteit in de ervaring en de tijd die als maar sneller lijkt te gaan. Dit resulteert in kunst die geen consensus maakt, die een boodschap heeft, die iets achter wil laten.

Voor deze nieuwe voorstelling duikt Cronos in de nostalgie van het leven. Het werk wordt een ode aan alles wat is geweest, alles wat goed was. Een avond om even terug te gaan naar vroeger, en ons af te vragen: hoe is het leven nu anders?

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling vanaf 19.30 uur.

Cast: met o.a. Sarah Soethoudt uit ArcenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Simple Pastlees meer..
vrij 29 september 2017 van 20.00 uur
zat 30 september 2017 van 20.00 uur

Na 2 jaar weer terug in Venray!

Dire Straits- en Mark Knopfler-liefhebbers kunnen bij dit theaterconcert hun hart ophalen. Wie kent de nummers niet? Sultans of Swing, Brothers in Arms, Telegraph Road, Money for Nothing en nog veel meer!

2 jaar na de uitverkochte show in Schouwburg Venray, is BOOM, like that! weer terug op eigen bodem met een nieuwe show. De Venrayse tribute-band, die inmiddels met veel succes door heel Nederland en België toert, neemt haar publiek mee van het prille begin van Dire Straits tot aan de meer recente hits van Mark Knopfler.

Met akelige precisie en op hoogwaardig niveau worden de prachtige songs van Knopfler weer tot leven gebracht. De band is, met een bezetting van negen topmuzikanten een oog en oor voor detail, uniek in Nederland. Het kenmerkende geluid van Dire Straits, het typische geluid van Knopfler, authentieke instrumenten, geluidseffecten, saxofoon en percussie… kortom: BOOM, like that!

Let op: de voorstelling op vrijdag 29 september is een zitconcert op zaterdag 30 september is er een staconcert
De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

BOOM, LIKE THAT! - Dire Straitslees meer..
vrij 29 september 2017 van 19.00 uur

Kom vrijdag 29 september naar de gezelligste Dinnershow van regio Venlo! Bij binnenkomst word je verwelkomd met een welkomstdrankje en een amuse. Vervolgens kun je de hele avond genieten van een 3-gangen menu met live muziek tussen de gangen door.

De live muziek wordt verzorgd door zanggroep Freakin' Asom3. Deze band bestaat uit 3 dames die een mix zingen van soul, pop en een vleugje country. Ze zingen nummers van de 50's tot nu.

 • Het 3-gangen menu is exclusief drankjes
 • tickets zijn tevens te koop bij de Bekkerie aan de balie


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dinnershow bij de Bekkerielees meer..
vrij 29 september 2017 van
don 9 november 2017 van
zon 25 maart 2018 van

Met zijn rijk gevulde muzikale rugzak trekt Pollux langs theaters en grijpt er elke avond lukraak liedjes uit. Sommige klinken vertrouwd, andere krijgen een nieuwe vorm, mede dankzij de magie van twee topmuzikanten: snarenvirtuoos BJ Baartmans en toetsenfreak Rob Geboers. Pollux zelf verbindt zijn liedjes met kleine verhalen over grote zaken.

Van Hald mich ens vas tot Goojemorge maedje, van Neet oét Lottum tot Springsteen in het Limburgs: twintig jaar Pollux in één avond. Naast de zes shows zal Frans Pollux met zijn trio ook optreden tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed. Daar zal hij een klein gedeelte van het programma spelen.

Klik hieronder voor de tickets per locatie en speeldag. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theatertour Frans Polluxlees meer..
vrij 29 september 2017 van 's Avonds

De sfeervolle markt in Arcen zal op de avond voor Grensland Mooiste een walhalla zijn voor pasta liefhebbers. Er wordt bij goed weer buiten gekookt en er is muziek. Het is sowieso genieten van een heerlijk culinair festijn en tevens een perfecte voorbereiding op een sportieve zaterdag.

Grensland Mooiste kenmerkt zich behalve door prachtige routes ook door haar gezellige karakter.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pasta Party op vooravond Grensland Mooistelees meer..
Internetbureau Vis.nl