Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
vrij 14 september 2018 t/m zon 13 januari 2019

Glazuren is een vak apart. Het is mogelijk deze kant en klaar in de winkel te kopen, zoals schilders tegenwoordig veelal doen met verf. De meeste keramische kunstenaars kiezen er echter voor om zelf hun glazuren te ontwikkelen en samen te stellen. Dit kost veel research, veel scheikundig werk en nog meer proeven en geduld.

De resultaten zijn al die moeite meer dan waard; prachtige gelaagdheden, kleurschakeringen en verschillende gradaties in glans en transparantie. Een compleet overzicht bieden is onmogelijk op het terrein van glazuren, wél laat de expositie Jus de Céramique een interessante selectie ‘glazuur’-kunstenaars te zien. Ontdek de geheimen, de complicaties, de veelzijdigheid en de schoonheid van glazuren, toegepast door gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

De schoonheid van druipers en blaasjes

In Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen zijn veel verschillende kunstwerken van keramiek te zien, veel keramische technieken werden al toegelicht in thematische exposities. Glazuur als thema en techniek op zich is nog niet eerder aan bod gekomen. Het is een complex en heel divers fenomeen. Een hele opgave om dit aspect van het keramische ambacht, inzichtelijk te maken. Het keramiekmuseum heeft deze uitdaging aangenomen. Met als resultaat een expositie die de geheimen van het glazuren op toegankelijke wijze onthuld en deze illustreert met het werk van de meest vooraanstaande glazuur experts én kunstenaars van dit moment.

 • Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jus de céramiquelees meer..
don 27 september 2018 t/m maa 7 januari 2019 tijdens openingsuren Tuincentrum Leurs

Tijdens de kerstshow Christmas around the world is er tot en met 6 januari voor iedereen wat te beleven. Reis mee van het kleine Venlo naar een wereldstad als Parijs of maak een gezellige trip naar de Noordpool met de vele bewegende figuren, zoals Rudolph, de familie ijsbeer of een heus orkest van pinguïns!

Een beetje moe geworden van deze flinke reis? Kom dan een hapje eten in ons Italiaanse restaurant, geheel in kerstsfeer! Je stelt hier jouw eigen verse pizza of pasta samen en je geniet van de heerlijke Italiaanse toetjes of hartige gerechtjes.

Lemax, creëer je eigen droomwereld

Met Lemax producten kun je een complete miniatuur droomwereld creëren van gezellige pleinen met schaatsbanen en waar mensen samen zitten rondom een kampvuur tot complete skiresorts met pistes en gondelbanen! Op onze kerstshow kijk je je ogen uit in onze Lemax miniatuurwereld waarin vrijwel alle thema's van Lemax tentoongesteld worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstshow Tuincentrum Leurslees meer..
vrij 9 november 2018 t/m zon 16 december 2018 Dagelijks van 13.30 tot 17.00 uur

Ja, hoe kom je op een idee?

Dat kan op veel manieren. Er speelt een gedachte door je hoofd, je komt een foto tegen, je leest een gedicht, een nieuwsbericht. Het raakt je. Waarom? Wat kun je daarmee? En hoe kun je dat op papier of doek krijgen?

Een foto kun je naschilderen, je kunt er iets aan toevoegen of veranderen Maar je kunt ook een stap verder gaan en je fantasie vrij baan geven en op persoonlijke wijze verbeelden. Als docent vind ik het belangrijk om deze zoektocht te begeleiden en te stimuleren, door een raamwerk aan te geven, een richting voor te stellen, of voorbereidende opdrachten te geven. Vervolgens is het aan de cursist om zijn of haar speelruimte te kiezen.

Aan de hand van individueel werk van een aantal cursisten krijgt de bezoeker een idee hoe een dergelijk proces kan verlopen.
Daarnaast wordt een groot groepswerk getoond, dat in het voorjaar van 2017 is gemaakt. Ook hier is te zien hoe een en ander tot stand gekomen is. Met als belangrijke toevoeging de interactie die noodzakelijk is om te komen tot één eindwerk.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Marlies van Zeben - Hoe kom je op een ideelees meer..
vrij 9 november 2018 t/m zon 6 januari 2019

Ellie Munten presenteert haar werken met als thema ‘Onderweg’. 

De titel van haar expositie “Onderweg” verwijst naar de beweging van het verleden naar het heden en de interactie tussen binnen en buiten, waarbij toeval en leiding een belangrijke rol spelen. Tijdens haar expositie toont Ellie Munten dit aan met twee/drie dimensionale- en installatie kunst. Via een omweg kwam ze in 1994 al werkend in de psychiatrie uiteindelijk uit bij de kunstacademie, waar ze besloot om als autonoom beeldend kunstenaar verder te gaan. Sinds die tijd heeft ze een eigen beeldtaal ontwikkeld, waarbij het thema beweging en de menselijke psyche een belangrijke rol spelen.

 • De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00- 20.00u, op zaterdagen van 11.00-16.00u en op koopzondagen van 12.00-16.00u.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ellie Muntenlees meer..
don 15 november 2018 t/m zon 30 december 2018

De binnenstad van Duisburg is in december het decor van 100 houten hutten, sfeervol verlichtte kerstbomen en een geweldige atmosfeer. Naast de traditionele kraampjes met sierkunst, cadeauartikelen en kerstdecoratie zijn er ook kraampjes met aardappelpannekoekjes, speculaas, kaneel en glühwein.

Haal je hart op op de schaatsbaan of maak prachtige overzichtsfoto's tijdens een ritje in het reuzenrad.

 • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Venlo.  
 • De Kerstmarkt is geopend van 15 november tot en met 30 december, dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur. 

Foto's: krischerfotografie.deLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Duisburglees meer..
vrij 16 november 2018 t/m zon 23 december 2018

Sfeerverlichting, feestelijkheden en een vleugje kaneel in de lucht, de Internationale kerstmarkt Essen vergroot al weer voor de 46ste keer de voorpret op het geschenkfeest. Met meer dan 250 sfeervol ingerichte marktkraampjes kan deze markt tot een van de mooiste kerstmarkten in Duitsland worden gerekend.
In de feestelijke gloed van de "Essener Lichtweken" kunnen bewoners en gasten van de stad bij een wandeling in de stad Essen van de adventstijd genieten.

Vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt wordt men verleid door fantasievolle cadeau-ideeën, traditionele kerstgeschenken, exotische producten en allerlei soorten culinaire hoogstandjes.

Dit jaar komen de markthandelaren uit 20 verschillende landen alsmede verschillende regio's van Duitsland. Zij nemen een gevarieerd productassortiment mee, zodat er voor alle leeftijden iets nieuws maar ook iets traditioneels te vinden is. Ongeveer ter hoogte van de Kennedyplatz zullen houtsnijwerken uit Zuid-Tirol, zilveren sieraden uit Thailand of India en grappige X-Mas-presentjes uit de V.S. te koop worden aangeboden. Er komen kokkinnen uit Peru, die met de heerlijke Peruaanse aardappel een specialiteit aanbieden, die men alleen in Essen kan proeven.

De bezoekers van de Flachsmarkt kunnen een kijkje nemen in de wereld van de Middeleeuwen. Naast handgemaakte zeepjes, reukwerk, edelstenen, aardewerk en huiden zullen er ook allerlei geneugten uit de kasteelkeuken evenals glühwein, mede en punch naar middeleeuws recept worden aangeboden.

Wat de Internationale kerstmarkt Essen binnen Duitslands uniek maakt, is te danken aan de verlichtende motieven van de Lichtweken, die dit jaar gewijd zijn aan het gastland België. Bovendien staat er een rij verlichte kegelbomen langs de Willy-Brandt-Platz en op de Kennedyplatz fonkelt een lichtbron, die met het net van de lichtkroon het totale plein zeer sfeervol verlicht. De replica van de Mataré-Engel, die in de oorspronkelijke goudkleurige uitvoering boven de ingang van het Bisschopshuis aan de Burgplatz zweeft, kijkt uit over deze zeer bijzonder sfeer.

 • Let op: Essen valt binnen een Milieuzone (Umweltzonen) waar een Milieusticker (Umweltplakette) verplicht is. Zonder of met de verkeerde sticker, riskeer je een boete van €80,00. Bekijk hier hoe je makkelijk aan de Milieusticker komt. 
 • De Kerstmarkt ligt ongeveer op 70 kilometer afstand van Venlo. 
 • De markt is van 16 november t/m 23 december geopend: 
  zondag t/m donderdag van 11.00 tot 21.00 uur
  vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur

Foto's Peter Wieler/ EMG-Essen Marketing GmbH Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Essenlees meer..
vrij 16 november 2018 t/m zon 23 december 2018

De kerstmarkten van Oberhausen zijn niet alleen bijzonder populair onder Nederlanders, een van de kerstmarkten ligt ook nog eens bij een winkelcentrum met maar liefst tweehonderd winkels. Je kunt deze kerstmarkt dus prima combineren met een middagje shoppen en kerstinkopen doen.

Dat maakt deze kerstmarkt bij het winkelcentrum CentrO aan de Centroallee vooral erg praktisch. De kerstmarkt telt circa honderdvijftig kraampjes waar je allerlei leuke hebbedingen kunt scoren en je tegoed kunt doen aan glühwein, aardappelpannenkoeken, braadworst en noem maar op. De kerstmarkt is opgesplitst in drie delen: Bergweihnachtsmarkt, Santa’s Village en de Wichtelmarkt. Het winkelcentrum zelf is ook volledig versierd met mooie kerstverlichting, kerstbomen en kerstdecoratie.

 • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van Venlo. 
 • De kerstmarkt is van 16 november t/m 23 december te bezoeken:
  maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur
  zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur
  zondag van 11.00 tot 21.00 uur

Foto's: CentrO OberhausenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Oberhausenlees meer..
don 22 november 2018 t/m zat 22 december 2018

Elk jaar verwelkomt de kerstmarkt van Moers jong en oud in de buurt van het kasteel van Moers. Met een uitgebreid podiumprogramma, een grote selectie culinaire hoogstandjes en last but not least met veel geschenkideeën, trekt de kerstmarkt van Moers jaarlijks zo'n 300.000 gasten naar de stad. Het aanbod in de vele houten stalletjes varieert van met de hand genaaide teddyberen, glazen decoraties, houtwerk tot vilten hoeden, kaarsen, sieraden, mooie woonaccessoires en keramiek. Natuurlijk mogen Räuchermännchen (houten speelgoed) en houten wiegjes niet ontbreken, net als Bruchschokolade (snoepgoed op basis van chocolade) of glühweinbonbons. Hier kunt u dingen vinden die u nergens anders kunt kopen.

Speciaal is het kerstmarktpodium, dat 's avonds een gevarieerd programma biedt. Van soul, jazz en blues tot koorzang of klassieke kerstmuziek, het is er allemaal.

Voor de jongsten

De kerstmarkt van Moers heeft een breed aanbod voor kinderen. Op 6 december bezoekt St. Niklaas Moers en geeft geschenken aan de kinderen, die een liedje hebben gezongen of een kunstwerkje hebben geschilderd. De bekende Kasperbühne, de kindercarrousel, de ijsbaan en de kinderspoorweg zijn onlangs uitgebreid met "Bruno de sprookjesboom".

Op de Altmarkt leest de knoestige knecht op verzoek of met een druk op de knop, sprookjes van de gebroeders Grimm. Op kaarsavond dooft de markt een paar uur in een idyllisch licht, wat heel wat pure kerstsfeer geeft.

 • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Venlo. 
 • De markt is geopend van 22 november t/m 22 december van zondag t/m donderdag van 11.00 tot 20.00 uur
  vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur
Foto's Moers Marketing GmbH


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Moerslees meer..
don 22 november 2018 t/m zon 30 december 2018

Dé kerstmarkt Düsseldorf bestaat eigenlijk niet. Düsseldorf combineert namelijk liefst zeven kerstmarkten met ieder een eigen thema. Zij worden verbonden door de kerstverlichting en ligging, waardoor je als vanzelfsprekend van het ene thema naar het andere thema loopt.

Waar te vinden?

De thema-kerstmarkten zijn allemaal opgebouwd rond de driehoek Königsallee, Schadowstrasse en oude binnenstad. De zeven thema’s bieden voor ieder wat wils. Zo kun je schaatsen op het Cornelius plein, de kerstsfeer in Düsseldorf bewonderen vanuit het reuzenrad op de Burgplatz of de traditionele kerstmarkt op het Schadowplein bezoeken.

Voor het stadhuis van Düsseldorf is de historisch ogende ambachtelijke kerstmarkt met handgemaakte kunst en ambachten opgebouwd. De engelenmarkt aan de Heinrich-Heine-Platz brengt je in "Hemelse sfeer" terwijl de idyllisch gelegen sterretjesmarkt op de binnenplaats van het Huis van Wilhelm Marx de romantiek in de kerst brengt. De Düsseldorf hutten in het hart van de oude stad bieden ook een unieke ervaring.

Winkelen in Kerstsfeer

Naast de zeven kerstmarkten kun je ook prima winkelen. De route langs de markten brengt je door het winkelhart van Düsseldorf. Zo biedt de Köningsallee grote, internationale merken zoals Armani, Gucci, Versace en Dior, Hermès en Bulgari. Op de schadowstrasse slaag je zeker als je op zoek bent naar alternatieve grote warenhuizen en kleinere winkels. In de Oude winkelstad en Carlstad kun je tot slot jouw hart ophalen bij kleine winkeltjes, boetiek en lokale ontwerpers. Zo biedt Düsseldorf een kerstsfeer voor elke smaak.

Maak je bezoek compleet met een kersrondleiding

Je hebt inmiddels wel door dat een bezoek aan kerstmarkt Düsseldorf een enorme happening is. Om het overzicht te bewaren kun je jouw bezoek starten met een speciale kerstrondleiding. Uiteraard kan je jouw bezoek daar ook mee eindigen om te controleren of je niets gemist hebt. Düsseldorf wenst je fijne feestdagen!

 • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van Venlo.
 • De Kerstmarkt is geopend van 22 november tot en met 30 december:
  zondag t/m donderdag van 11.00 tot 20.00 uur
  vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur

Foto's: Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH – U. OtteLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Düsseldorflees meer..
don 22 november 2018 t/m zon 23 december 2018

Ga op in de fonkelende Bochumer kerstwereld midden in het centrum op de Dr.-Ruer-Platz. Tot groot plezier van de kinderen gaat de kerstman hier dagelijks de lucht in. Van 17:00 tot 19:00 uur zweeft hij in zijn rendierslee over de kerstmarkt.

Op de middeleeuwse markt krijgt u een idee van het leven in de 15e eeuw. Rondom de Pauluskirche wordt u bij het licht van open vuur en fakkels in ouderwetse kraampjes begroet door handwerkers in historische kleding, komt u goochelaars en grappenmakers tegen en kunt u luisteren naar middeleeuwse zang en muziek. Veel plezier kunt u ook beleven in het kleinste reuzenrad ter wereld, bij het eieren breken, muizenroulette en boogschieten.

 • Deze kerstmarkt ligt op ongeveer 90 kilometer afstand van Venlo. 
 • De Kerstmarkt is te bezoeken van 22 november t/m 23 december, iedere dag van 11.00 tot 22.00 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Bochumlees meer..
maa 26 november 2018 t/m zon 23 december 2018

Keulen (Köln) heeft maar liefst acht verschillende kerstmarkten op verschillende pleinen. Vijf ervan liggen in de binnenstad, drie ervan liggen er iets buiten. In het centrum zijn de markten te vinden bij de Dom, op de Neumarkt, Alter Markt, Rudolfplatz en de Avenue. Op het plein van het chocolademuseum, net iets buiten de stad, ligt een grote kerstmarkt waar ook regelmatig shows worden gegeven waar je voor een paar euro van kunt genieten.

De ene kerstmarkt is de andere niet

De kerstmarkten lijken in eerste instantie erg veel op elkaar. Overal zijn het houten stalletjes, is er een overvloed aan glühwein en allerlei lekkere versnaperingen. Qua producten die verkocht worden, is er wel een verschil per kerstmarkt. Dat maakt het de moeite waard om meerdere kerstmarkten in Keulen te bezoeken. Daarnaast is ’s avonds iedere markt toch weer op zijn eigen manier verlicht en ook is het programma op elke markt weer net even anders.

 • Deze Kerstmarkt ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Venlo. 
 • De kerstmarkt is te bezoeken van 26 november t/m 23 december:
  zondag t/m woensdag van 11.00 tot 21.00 uur
  donderdag en vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur
  zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Keulenlees meer..
din 4 december 2018 t/m zon 6 januari 2019

Tijdens de kerstperiode is het historische deel van het museum in intieme kerstsfeer omgetoverd met kerstvoorstellingen uit diverse collecties. 

Het topstuk in deze presentatie is de 3 meter lange keramische kerstgroep van Jac Bongaerts. Deze kerstgroep is in een Limburgs landschap geplaatst, met bekende Tegelse figuren uit de jeugd van Bongaerts als de visboer, de houtskoolverzamelaarster en de orgelman die door de straten trekken.

Jac Bongaerts werkte meer dan 400 uur aan deze kerstgroep en hij weegt ruim 100 kilo. Het is een van de laatste projecten die Jac Bongaerts heeft gemaakt voor hij in 1997 overleed. Tevens worden bewegende beelden getoond waarop Jac Bongaerts deze kerstgroep aan het maken is.

 • Tweede kerstdag is de Tiendschuur geopend van 11.00 tot 17.00 uur
 • Entree voor kinderen t/m 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig
 • Entree is inclusief kopje koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Intieme Kerstsfeer in de Tiendschuurlees meer..
din 4 december 2018 t/m zon 6 januari 2019

Van 4 december 2018 tot en met 6 januari 2019 is bij de Tiendschuur een bijzondere Kerstexpositie te zien met een selectie keramische kerstvoorstellingen uit eigen collectie.

 • Tweede Kerstdag is de Tiendschuur geopend van 11.00 tot 17.00 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstexpositielees meer..
zon 9 december 2018 t/m zon 17 februari 2019

Het thema winter is een inspiratiebron voor schilders en fotografen. Laat je verrassen door de winterse taferelen gevat in aquarellen, schilderijen, foto’s en tekeningen bij Museum de Locht! 

Met deze tentoonstelling, die vooral een witte wereld verbeeldt, wordt geprobeerd het ouderwetse wintergevoel over te dragen.

 • Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Entree voor kinderen is €4,00. Voor volwassenen €8,00.  


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Winter verbeeldlees meer..
maa 10 december 2018 t/m zat 15 december 2018 10.00 tot 17.00 uur
maa 17 december 2018 t/m zat 22 december 2018 10.00 tot 17.00 uur

Beleef de Kerst bij Huys en Hof Christien Reinders. De winkel en geheel verbouwde schuur zijn helemaal aangekleed met mooie, sfeervolle Kerstdecoraties. Kom je eens langs? 

 • Laat door Christien je prachtige kerststukken en bloemwerken op maat maken. Ze verzorgt ze graag voor je. Je kunt je bestelling dagelijks telefonisch doorgeven van 09.00 tot 18.00 uur. 
 • Huys en Hof Christien Reinders is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag is de zaak gesloten. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerst bij Huys en Hof Christien Reinderslees meer..
woe 12 december 2018 t/m vrij 28 december 2018

Het Huis van de Kerstman staat in de Stadsbibliotheek van Venlo. Is dat niet leuk? 

Zijn mooie werkkamer in STEK is een heerlijke plek om te vertoeven.

Ook dit jaar zijn er tussen 12 en 28 december weer allerlei activiteiten in kerstsfeer om samen van te genieten. Het Kidzpanel duikt in de wonderlijke wereld van theater tijdens het toneellezen. De allerkleinsten kunnen dansen, zingen en genieten van (kerst)verhalen bij Peuterpop.

Pianotalenten spelen voor jou in STEK en bestsellerauteur Annejet van der Zijl, partner Jo Simons en het Thijs Nissen Trio schuiven aan tijdens het Seniorenmatinee. Anya Straatman Vocalshop verzorgt bovendien ook dit jaar weer een kerstconcert.

Tijdens de kerstvakantie verrast Kidzpanel de leesgrage jeugd met speciale boekentasjes en de Kerstman zelf zal zich tijdens deze fijne tijd natuurlijk óók regelmatig even laten zien.

Kom je ook langs? Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Huis van de Kerstmanlees meer..
vrij 14 december 2018 t/m zon 6 januari 2019

In de Winter is er veel te beleven in Venray. Vanaf 14 december is er weer een prachtige ijsbaan op het Schouwburgplein in Venray! Het wordt een groot ijsfestijn. Met dit jaar onder andere het eerste Venrayse Ice-Byk Kampioenschap, "moonlight skating", de populaire curlingcompetitie voor bedrijven. 

Dagelijks kunnen kinderen, jeugd, maar ook volwassenen schaatsen op de ijsbaan, terwijl ouders rustig hun kerstboodschappen kunnen doen of zelf zitten te genieten van een warme chocolademelk. 

Venray bloeit... Ook op de ijsbaan!

Peuterschaatsen

Een veel gehoorde opmerking in het afgelopen jaar is het gemis aan het peuterschaatsen. De schaatssnelheid van de jeugd is natuurlijk niet met elkaar te vergelijken, dus zal er vanaf deze editie op elke zondagmorgen het peuterschaatsen georganiseerd worden (van 10.00 uur tot 12.00 uur) zal de baan worden verkleind voor de jonge schaatsers en kunnen zij bovendien genieten van een minidisco, te vergelijken met de minidisco’s op de campings in de zomer. De papa’s en mama’s en opa’s en oma’s genietend op het terras van de minidisco.

Kerstmarkt

Van vrijdag 21 tot zondag 23 december 2018 zal er een kerstmarkt verschijnen op het Schouwburgplein. Een sfeervol opgezette kerstmarkt zal dit weekend het decor zijn van het Schouwburg- en Henseniusplein. Ook zal er een heus podium geplaatst worden, waarbij muziek- en zangverenigingen hun talenten kunnen laten horen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Winterpret op de ijsbaan in Venraylees meer..
vrij 14 december 2018 t/m zon 6 januari 2019

Ouderwets schaatsplezier voor jong en oud vind je terug in het centrum van Venlo. Er komt weer een grote kunstijsbaan van ruim 600 vierkante meter in het hart van de Venlose binnenstad.

De Venlose ondernemers heten je van harte welkom om in de sfeer van winter-wonderland het sportieve schaatsen met het commerciële element (shopping) te verenigen. Op basis van de zeer positieve ervaringen en reacties van de afgelopen jaren is het tevens de bedoeling om de opgezette curling competitie aanzienlijk uit te breiden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Venlo on Icelees meer..
vrij 14 december 2018 t/m zon 6 januari 2019

Gedurende de kerstperiode is er weer een kerststal te zien op de Grote Markt in Venray. Het is niet zomaar een kerststal, maar een levende kerststal!

De levende kerststal is te bezichtigen van 14 december tot en met 6 januari. Op sommige dagen zal het gezelschap ook het kerstverhaal naspelen.

Daarnaast wordt er veel voor kinderen georganiseerd rondom de kerststal: zij kunnen een ritje maken op de pony en er staat een draaimolen. De entree is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Levende Kerststallees meer..
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 15 december 2018 t/m zon 16 december 2018 13.00 - 17.00 uur

De kerstdagen komen zoetjesaan dichterbij. Als voorloper daarop organiseert Stichting SumMmertime Gennep op zaterdag 15 en zondag 16 december in samenwerking met 4Events weer een sfeervolle en gezellige kerstmarkt in hartje Gennep

De knusse Markt voor het historisch stadhuis wordt omgetoverd tot een waar kerstparadijsje. Geniet van de live optredens en de vele stands. Nieuw dit jaar is de aantrekkelijk kunstoutlet in het pand van Blokker. Een levende kerststal is ook opgenomen in het programma en op zondag is het tevens koopzondag in Gennep. 

Vergaap je aan derststukjes, ambachtelijke producten, sieraden, hebbedingetjes en allerlei andere leuke attributen. In de intieme sfeer op het marktplein is het genieten van de sfeer, de kramen, de zangkoren en de muziekverenigingen. Dat alles onder het genot van een lekkere kop soep, glaasje glühwein of warme chocomel met iets te te snoepen.

De vocale liveoptredens worden zaterdag 15 december onder meer verzorgd door de Muzieknootjes, Suuk 7, Caecilia @Home, Joyim en Gemengd Koor Oeffelt. Tevens maakt een doedelzakspeler zijn opwachting.
Zondag 16 december luister je onder meer naar Brass Gennep, Cheers, Pinc Dance en het jeugdorkest van de harmonie. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstmarkt Genneplees meer..
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 15 december 2018 van 16.00 tot 21.00 uur
zon 16 december 2018 van 11.00 tot 18.00 uur

Beleef de Kerstsfeer bij museum de Locht met grote kerstbomen en in kerstsfeer versierde gebouwen tijdens deze bijzonder Winterfair. Veertig kramen en stands met diverse (kerst)artikelen staan over het terrein verspreid. Allerhande lekkere desserts en hapjes.zijn te krijgen in de “foodstreet”.

Natuurlijk zijn er ook wafels, oliebollen en glühwein. Er is volop muziek van: Keltische Hobbits, Huiskamerorkest EigenWijs, The Mix Four Music, Zanggroep Melody, De Esch Blaozers, Vurdewind en Ensemble Harmonie Lottum.

Ook is er een levende Kerststal met schapen en een lege kribbe. Maria en Jozef proberen een plek te vinden bij de Locht...

 • De entree voor kinderen van 5 t/m 12 jaar is €2,50 en voor volwassenen €5,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Winterfairlees meer..
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 15 december 2018 van 20.15 uur
zon 16 december 2018 van 16.00 uur
don 20 december 2018 van 20.15 uur
vrij 21 december 2018 van 20.15 uur
zat 22 december 2018 van 20.15 uur
zon 23 december 2018 van 16.00
don 27 december 2018 van 20.15 uur
vrij 28 december 2018 van 20.15 uur
zat 29 december 2018 van 20.15 uur
zon 30 december 2018 van 16.00 uur

Toneelgroep Maastricht brengt de komende drie jaar een thrillertrilogie op verschillende locaties in Noord-Limburg. Het eerste deel van de trilogie heet Ik rij wel en is geïnspireerd op het legendarische verhaal van de bende van Venlo. Filmmaker Pieter Kuijpers (o.a. Van God Los, Riphagen) maakt met deze trilogie zijn debuut als theaterregisseur. De tekst is van Frans Pollux. De bijzondere locatie Emmaus in Tegelen is een voormalig Trappistenklooster en leent zich perfect voor deze theaterthriller.

“We zochten iets om te doen.” Dat is wat David de rechter vertelt als hij zich moet verantwoorden voor een uit de hand gelopen overval op een campingwinkel. Hij wordt, ver weg van zijn vrienden en Venlo, in een zorgboerderij geplaatst. Hij maakt een nieuwe start en een nieuw gezin met een jong meisje, Nina, dat hem begrijpt. Maar kun je iemand worden die je niet bent? Als zijn oude leven verhaal komt halen, breekt de hel los. De buitenwereld dringt binnen. Onder dreiging van geweld moet David kiezen: voor zijn nieuwe gezin, de liefde en zijn nieuwe kans - of voor dat waar hij vandaan komt.

Pieter Kuijpers regisseerde in 2003 de film Van God Los gebaseerd op de Bende van Venlo. Huisschrijver Frans Pollux bewerkt zijn eigen novelle Dat je stil blijft staan, een fictief verhaal over wat er voorafging aan de Bende van Venlo, tot een theatertekst. De soundtrack van de voorstelling wordt live gebracht door singer-songwriter Peter Beeker. Zijn rauwe dialectmuziek is geworteld in dezelfde grond waar de regisseur, de schrijver en het verhaal aan ontsproten zijn: die van Venlo.

De Thrillertrilogie wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met De Maaspoort, Toneelacademie Maastricht en Provincie Limburg.

Spel Judith Pol, studenten Toneelacademie Maastricht e.a.
Tekst Frans Pollux
Regie Pieter Kuijpers
Muziek Peter Beeker
Decorontwerp Manny Dassen
Kostuumontwerp Sabine Snijders
Dramaturgie Paul SlangenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Toneelgroep Maastricht - Zwart Waterlees meer..
zat 15 december 2018 van 20.30 uur
zon 16 december 2018 van 15.00 uur

Afgelopen jaar presenteerde bariton Sef Thissen voor de vierde keer op rij met succes zijn Viva Classic Live kerstconcerten. Ook dit jaar zal het unieke kerstdecor weer herrijzen in de Rabobank Venlo zaal van De Maaspoort. Samen met het Viva Classic Live orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis brengt de Venlose bariton een indrukwekkend kerstdecor. Het belooft een sfeervol kerstconcert te worden met diverse topsolisten en jong talent. Zij nemen het publiek graag mee op een muzikale reis met de mooiste klassieke melodieën en onvergetelijke kersttradionals. Door ‘Viva Classic Live kerstconcert’ kijkt u al uit naar het kerstfeest!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstconcert - Viva Classic Livelees meer..
zat 15 december 2018 van 20.15 uur

Het traditionele Eindejaarsconcert van het Venrays Mannenkoor mag niet ontbreken op de agenda. Dit jaar werkt het Venrays Mannenkoor samen met Orkest Flavour. Samen brengen het Mannenkoor en Flavour een spannende mix van mannenkoorzang en big band. Flavour heeft bewezen een veelzijdig repertoire te brengen van “big band” tot pop.

Het programma bestaat uit twee delen. Vóór de pauze een veelzijdig programma van bekende evergreens tot pop songs, waarbij ook ensembles en solisten aan bod komen. Na de pauze staat het programma zoals elk jaar in het teken van Kerst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VENRAYS MANNENKOOR - Memories with Flavourlees meer..
zat 15 december 2018 van 15.00 tot 16.00 uur

Op zaterdag wordt het Carillon van de Grote Kerk in Venray bespeeld. Toevallig in het centrum? Dan weet je waar de muziek vandaan komt. Spits je oren en luister goed! Raad jij alle liedjes?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Carillon Concertenlees meer..
zat 15 december 2018 van 20.15 uur
zon 16 december 2018 van 14.30 uur

Vlugzout bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Tenminste dat vindt het cabarettrio bestaande uit Willem Heldens, Arno Linssen en Robert Janssen zelf. Dit zilveren jubileum wordt aangegrepen om enkele hoogtepunten van de afgelopen kwart eeuw opnieuw de revue te laten passeren. Daarbij worden de drie heren ondersteund door een live-band, zodat aan de bestaande liedjes nieuw cachet wordt gegeven. De jubileumshow wordt niet alleen een herhaling van zetten, er komen ook nieuwe zaken voorbij, en oude sketches worden afgestoft en van een nieuw laagje voorzien. Daarbij zou Vlugzout Vlugzout niet zijn als er aan dit jubileum geen speciale draai wordt gegeven. En net als in de afgelopen 25 jaar voert de lach ook in deze voorstelling de boventoon, maar ligt de traan op de loer. Kortom: Vlugzout zorgt ook met haar zilveren jubileum weer voor een lekker avondje cabaret van eigen bodem.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlugzout - 25 jaor zeiver, ehm.... zilver!lees meer..
zat 15 december 2018 van 21.00 uur

Pentagon bestaat 50 jaar. Op zaterdag 15 december gaan daarom de voetjes van de vloer in Anno’54. Niemand minder dan de winnaar van The Voice Senior ‘Jimi Bellmartin’ zal acte de présence geven. Ook de DJ’s Frans Herben en Twan van Bussel zorgen voor heerlijke muzikale klanken. Benieuwd? Haal snel een kaartje en ben erbij!

 • Kaarten in de voorverkoop kosten €14,00. Aan de deur kosten ze €17,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pentagon Reünielees meer..
zat 15 december 2018 van 12.00 tot 17.00 uur

In de donkere dagen voor kerst verwarmen we onszelf graag met fijne muziek. In STEK zit je deze hele middag goed, want de piano wordt volop bespeeld.

Celine van der Peet is pianodocente. Leerlingen vanuit haar muziekschool zijn vanmiddag bij de bieb te gast om achter de piano te kruipen. Strijk neer vóór of na je (kerst)inkopen, bestel jezelf een heerlijke kop warme choco of latte en geef je oren de kost!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pianotalenten spelen voor joulees meer..
zat 15 december 2018 van 19.30 uur

Muziekvereniging O.L.Vrouwe Gilde Holthees-Smakt geeft samen met zanggroep Relight uit Stevensbeek en gitarist Jan Noordijk het jaarlijkse Kerstconcert! 

Zanggroep Relight bestaat uit een enthousiaste groep van 27 leden. Zij zijn een hechte groep waar zangplezier voorop staat. In Stevensbeek zorgen zij, onder leiding van dirigent Steven Gerrits, voor de muzikale ondersteuning van diverse evenementen. Ditmaal gaan ze over de grenzen en komen ze naar de Smakt. Gitarist Jan Noordijk treedt regelmatig op met de rock ’n roll band The Ladyshavers. Tijdens het kerstconcert zal hij O.L. Vrouwe Gilde Holthees-Smakt muzikaal ondersteunen.

Er worden gezamenlijk en afwisselend zowel kerstliederen als andere stemmige muziek ten gehore gebracht. Daarnaast zal dichteres Ans van Kessel zelfgeschreven gedichten voordragen. Ans schrijft gedichten die serieus zijn, maar ook die lichter van toon zijn en in dialect van Meierij. Ans heeft diverse prijzen bij poëziewedstrijden gewonnen en behaalde eervolle vermeldingen die geplaatst zijn in verzamelbundels.

 • Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Fam. Wijenberg aan Gildestraat 4 in Holthees
 • Kaarten reserveren telefonisch via 0478-636773.
 • De entreeprijs bedraagt € 5,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstconcert Holthees-Smaktlees meer..
zat 15 december 2018 t/m zon 3 februari 2019

In Ontmoeting staat de culturele verscheidenheid van de Gennepse samenleving centraal. 

Zo’n 1000 inwoners van de gemeente Gennep zijn niet in Nederland geboren. Zij komen uit ruim 40 landen en van alle continenten. Voor deze expositie is een keuze gemaakt uit negen landen waarvan de cultuur relatief sterk afwijkt van die bij ons. De expositie is samengesteld door Gennepenaren die als nieuwkomer in onze gemeente zijn neergestreken vanuit Aziatische en Afrikaanse landen. Aan hen is gevraagd voorwerpen, foto’s en filmbeelden beschikbaar te stellen die een indruk geven van hun land van herkomst. Vanuit het centraal depôt van de Wereldmusea in Nederland zijn ook objecten beschikbaar gesteld die eigendom zijn van het Volkenkundig Museum in Leiden, het Tropenmuseum, het Afrikamuseum in Berg en Dal en het Wereldmuseum in Rotterdam.

Deze expositie is de eerste van een reeks activiteiten die gedurende het jaar 2019 worden georganiseerd rondom het thema ‘Ontmoeting’. Doelstelling van het ‘Jaar van de Ontmoeting’ is dat gevestigde inwoners en migranten meer met elkaar in contact komen, elkaar beter leren kennen en begrijpen. Met de expositie wordt beoogd nieuwsgierigheid op te wekken voor de omstandigheden en de culturele omgeving waarin de nieuwkomers leefden voordat zij – al dan niet gedwongen door de omstandigheden – hun land verlieten. De landen die in deze expositie aan bod komen zijn Afghanistan, Eritrea, Indonesië, Iran, Marokko, Nigeria, Somalië, Syrië en Tanzania.

 • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag tussen van 13.30 tot 16.30 uur
 • De entree is een vrijwillige bijdrage


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ontmoetinglees meer..
zat 15 december 2018 van 22.00 uur

Met Mirjam van Otterdijk uit het eigen Helenaveen!

Denk aan echte liefhebbers van popmuziek van de afgelopen 50 jaar; dat zijn Willem Buiter, Jan Berkers, Henry van den Berkmortel en Mirjam van Otterdijk! Basgitaar, drums, 2 akoestische gitaren, afgewisseld met een accordeon, ukelele en mondharmonica. Voeg daar drie goed op elkaar afgestemde stemmen bij en je hebt gegarandeerd een avond lang goeie muziek. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Gentlemens Agreebandlees meer..
zon 16 december 2018 van 11.00 - 17.00 uur

Velden wordt op zondag 16 december ondergedompeld in een romantische kerstsfeer tijdens Magial Christmas Velden. In de kersthuisjes die buiten staan, is een keur van originele artikelen te koop. Onder het genot van heerlijke hapjes, chocomel en glühwein en muzikale klanken wordt een voorproefje genomen op de komende Feestdagen. 

De opzet van de Kerstmarkt bestaat uit een doorlopend muzikaal en artistiek programma in combinatie met een binnen- en buitenmarkt. De marktkramen staan zowel op het terrein rondom het gebouw als binnen in de foyer van BMV De Vilgaard.

Gezelligheid in kerstsfeer staat voorop. De muzikale en artistieke optredens worden gegeven in de theaterzaal van BMV De Vilgaard. Veldense verenigingen, groepen en solisten verzorgen optredens in kerstsfeer met zang, muziek en dans. Muzikaal entertainers Joekskapel Noeijt Thoes en goochelaar Magic Math vermaken de bezoekers

Op de binnen- en buitenmarkt (in kersthuisjes) zijn allerlei artikelen te koop, variërend van gebruiksvoorwerpen, sfeer- en cadeauartikelen en kunstzinnige producten. Ook kunnen de bezoekers genieten van glühwein, warme chocolademelk, heerlijke hapjes, wafels, oliebollen en andere lekkernijen.

Cultuur en commercie gaan tijdens deze dag hand in hand!

 • De kerstmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Kerstmarkt Velden met medewerking van culturele verenigingen en groepen, plaatselijke ondernemers, instellingen en veel vrijwilligers.
 • Tijdens de Magical Christmas Fair is plek ingeruimd een goed doel: hulp aan kinderen, die een warme kerst in een gezellig thuis moeten missen. De Stichting Kidzbase zet zich in om voor deze kinderen iets extra’s te doen tijdens de kerstdagen. Wat is er mooier dan de kerstgedachte uitdragen en voor dit doel te doneren aan Kidzbase?


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstmarkt Veldenlees meer..
zon 16 december 2018 van 13.00 - 17.00 uur

Ook op de zondag voor Kerst kunt u uw winkelhart in Panningen ophalen. De winkels zijn zondag 16 december open van 13.00 tot 17.00 uur.

Begin de feestdagen goed in het centrum van Panningen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstkoopzondag Panningenlees meer..
zon 16 december 2018 van 09.00 uur

Na twee succesvolle edities zal op zondag 16 december 2018 de derde editie van de Venloop Kerstloop plaatsvinden in samenwerking met Venlo on Ice. Deze wandeltocht van 7,5 kilometer vindt midden in het Kerstseizoen plaats en zal dan ook helemaal in het teken staan van de holly jolly Kerstgedachte in een sfeervolle Kerstmis-setting!

De Venloop Kerstloop zal om 9.00 uur starten bij Venlo on Ice (Oude Markt in Venlo). De route loopt door de groene en heuvelachtige omgeving van Venlo en is leuk voor jong en oud! In lijn met de Kerstgedachte en -sfeer is het natuurlijk leuk om samen met het hele gezin, de hele familie en/of een grote vriendengroep mee te wandelen.

Ook voor de kinderen is het hartstikke leuk om mee te wandelen, want kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis meewandelen en kunnen daarna tot 12.00 uur gratis schaatsen op de grote ijsbaan van Venlo on Ice! Heb je hele jonge kinderen? Geen probleem, kinderwagens en bolderwagens zijn gewoon toegestaan tijdens de wandeltocht. Tevens staat er bij terugkomst een kopje koffie/thee/chocomel voor je klaar en een overheerlijke oliebol!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Venloop Kerstlooplees meer..
zon 16 december 2018 van 10.00 - 17.00 uur

Green barn organiseert de tweede editie van de unieke kerstbeleving ‘Green Barn Christmas Farm’ bij Budgetplant in Venlo. Anders dan andere kerstmarkten in de regio, speelt Green Barn in op het boerenleven in de kerstwinter in een speciale “Farmersschuur”. Iedere zondag - vanaf 4 november t/m 16 december - zijn er nieuwe activiteiten te vinden. Van gezellige kerstkramen, creatieve workshops, kerstrestaurant, gratis kunstijsbaan tot boerderijdieren aaien. Er is een hoop te zien, te proeven, te ruiken en te horen.

Green Barn Christmas Farm is een concept waarbij het boerenleven en de Kerstmis samenkomen in winterse sferen. Fun (activiteiten voor jong en oud), Food (streekproducten) en Farm (bijzondere boerderijdieren) staan hierbij centraal. Green Barn Christmas Farm verwijst naar de typische boerderijschuren die te vinden zijn op het platteland in Amerika en Canada. Hier worden lokale producten en streekproducten geproduceerd en verkocht. Green Barn brengt deze sfeer terug in de “Farmersschuur”.

Gezellige Kerstkramen

In sfeervolle houten kerstkramen komen lokale hobbyisten en standhouders hun passie delen met de bezoekers. Onder andere diverse streekproducten, lifestyle, gifts en interieur zijn hier te vinden. Ook zijn er (muzikale) uitvoeringen om de kerstsfeer te vergroten.

Creatieve Workshops

Green Barn Christmas Farm biedt de mogelijkheid om diverse workshops te volgen. Vooraf reserveren is niet nodig en de prijzen zijn zeer toegankelijk. Van een bord schilderen, (advent) kerstkrans maken tot decoratiestassen versieren. De workshops zijn voor jong en oud.

Fun voor kids

Kinderen kunnen ook volop genieten bij de Green Barn Christmas Farm. Zo kunnen de kinderen een koe melken en skelteren. Ook zijn er bijzondere boerderijdieren te bewonderen, zoals alpaca’s en micro varkens. Spelen in de speeltuin en een rondje schaatsen op de kunstijsbaan inclusief schaatsverhuur (vanaf 4 november, 7 dagen per week) is ook mogelijk. Deze activiteiten zijn gratis.

Kerstmarkt bij Budgetplant

Naast alle activiteiten van Green Barn Christmas Farm is er een gezellige kerstmarkt bij Budgetplant. Hier zijn verschillende kerstartikelen te vinden, inclusief kerstbomen, verlichting en Lemax artikelen.

 • Het bezoekadres van de Green Barn Christmas Farm ligt aan de Expediteursweg.
 • Bekijk hier het volledige programma


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Green Barn Christmas Farmlees meer..
zon 16 december 2018 van 15.00 uur

Op zondag 16 december organiseert het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo ofwel “de Hermenie” o.l.v. John Bartels het Top 2000 evenement. Het repertoire is geselecteerd uit ruim 50 jaar popmuziek.

Met medewerking van:
Mirjam Alders, Sef Derkx, Jacques-Paul Joosten, Baer Traa en Cheryl Zwiggelaar

Dus….Kippenvel, meezingen en meeswingen.
”Do you like good Music?“

 • Vanaf 14.00 uur is de zaal geopend voor het Top 2000 café
 • Het concert duurt ruim 1,5 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Top 2000 Evenementlees meer..
zon 16 december 2018 van 11.00 uur

Staatsbosbeheer houdt een Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is niet alleen erg mooi, maar ook heel stil. Hoe stil? Dat kun je ‘horen’ tijdens deze sfeervolle winterwandeling. Een bijzondere natuurbelevingstocht van zes kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en geniet van de natuur.

 • De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk
 • Deelname kost € 5,- per persoon (geschikt voor volwassenen)
 • Reserveren kan online
 • Kleed je op het weer en trek stevige waterdichte schoenen aan
 • De route loopt deels over onverharde paden en knuppelbruggen en is daarom niet geschikt voor mindervaliden
 • Honden mogen aangelijnd mee
Foto: Marijke Vaes-Schroën


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Winterstilte wandeling in NP De Groote Peellees meer..
zon 16 december 2018 van 11.00 uur
zon 20 januari 2019 van 11.00 uur

Vijf keer de diepte in. Die uitdaging biedt het Limburgs Museum vanaf het najaar 2018. Vijf colleges door vijf topsprekers over vijf hele verschillende maar razend interessante onderwerpen.

Voor één prijs (35 euro) ben je vijf keer welkom, telkens op zondagmorgen om 11.00 uur in de theaterzaal van het museum. Alle sprekers brengen hun onderwerpen zo, dat voorkennis niet noodzakelijk is. Wie durft te springen, gaat vanzelf mee de diepte in.

Programma

Herman Pleij | Onze zucht naar identiteit (16 september 2018)
Tolerant, duidelijk en gezellig. Zo ziet de Nederlander zichzelf. Maar vraag het een buitenlander, en de Nederlander is vooral lomp, betweterig en gierig. Over onze drang om mensen in hokjes te stoppen, én om zelf in hokjes gestopt te worden, vertelt emeritus hoogleraar Historische Nederandse Letterkunde Herman Pleij. Hij onderzoekt de identiteit van Nederlanders en Limburgers vanaf de Middeleeuwen tot nu.

Jona Lendering | Heeft Jezus bestaan? (21 oktober 2018)
Jezus Christus is een religieus figuur. Maar is hij ook een historisch persoon? Heeft hij bestaan? En wat kunnen we daar eigenlijk over zeggen aan de hand van religieuze teksten zoals de evangeliën? Historicus Jona Lendering, bekend van onder meer zijn blog mainzerbeobachter.com, geeft een inleiding in de fascinerende speurtocht naar de historische Jezus.

Peter Raedts | Heibel in het Midden-Oosten (18 november 2018)
Nog altijd is het Midden-Oosten een heksenketel. Dat heeft allerlei hedendaagse oorzaken, van olie via religie tot politiek. Maar de historische wortels van de conflicten zijn misschien nog wel belangrijker. Emeritus hoogleraar Middeleeuwse Geschiedenis Peter Raedts neemt ons mee naar het verre verleden op zoek naar de vonk die de brandhaard veroorzaakte, en stelt de vraag of die brand ooit nog geblust kan worden.

Benoît Mater | Ötzi de ijsmummie (16 december 2018)
Op 19 september 1991, aan de rand van een Alpengletsjer op 3 kilometer hoogte, ontdekte het Duitse echtpaar Simon een lichaam. Het slachtoffer bleek al enige tijd dood: het was een mummie uit de Kopertijd. Inmiddels is die mummie ‘Ötzi’ wereldberoemd, dankzij het hightech onderzoek dat op hem is verricht. Conservator van het Limburgs Museum Benoît Mater vertelt over dat detectivewerk van archeologen. Hoe is die mysterieuze man aan zijn eind gekomen?

Henk Stoepker | Waar was Willibrord? (20 januari 2019)
Waarom vertelt de archeologie soms een ander verhaal dan de geschreven geschiedenis? Archeoloog Henk Stoepker duikt in de opgraving van de door Willibrord gestichte abdij in Susteren. Hij stelt de vraag waarom er daar ogenschijnlijk weinig gevonden is uit de tijd van de stichting in 714 en veel meer uit de tijd van Willibrords opvolgers, waar de oorkonden juist over zwijgen? Wat weten we eigenlijk van de oudste kloosters in West-Europa?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Collegereeks De Diepte Inlees meer..
zon 16 december 2018 van 15.00 uur
zon 14 april 2019 van 15.00 uur

Luca woont aan de rand van Hamelen, waar hij de mooiste dingen van afgedankt afval maakt. Zo maakt hij bijvoorbeeld van oud ijzer een magische fluit! Wat hij daarmee kan? Zodra hij erop begint te spelen, verzamelen alle ratten zich om te luisteren. Middenin de stad Hamelen, woont de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad, zolang je voor hem juicht en buigt. Hij heeft dus alle inwoners naar zijn hand, want wie wil er nou niet een schone stad? Totdat hij op een avond wordt verrast. Wanneer er op zijn deur wordt geklopt, staat hij oog in oog met duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint… ‘De Rattenvanger van Hamelen’ wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven zijn.

Reserveer je kaarten hieronder online:
• Theater de Maaspoort
• Schouwburg VenrayLees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Rattenvangerlees meer..
zon 16 december 2018 van 11.30 uur

Op zoek naar een gepaste invulling van de kerstdagen? Kom dan Tweede Kerstdag naar Theater de Maaspoort voor een speciaal kerstconcert. Neem plaats en geniet van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen (onder leiding van John Bartels), die samen met het Venloos Mannenkoor de Meulezengers (onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon) haar 41e kerstconcert zullen verzorgen. Orkest en koor zullen zowel gezamenlijk als elk afzonderlijk een sfeervol repertoire presenteren, met medewerking van zangeres Vera de Bree en pianist Ben van Daal. Bereid u voor op een concert met een feestelijk karakter, kerstmuziek en een scala aan andere muziekstijlen. Een betere invulling voor Tweede Kerstdag is er niet!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstconcert -Koninklijke Harmonie Sint Cecilialees meer..
zon 16 december 2018 van 13.30 uur
zon 16 december 2018 van 16.00 uur

In deze nieuwste Ernst en Bobbie familieshow staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle.

Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis. Samen met de hulp van de kinderen uit de zaal loopt ook dit avontuur toch weer goed af. Een doldwaze voorstelling waarin heel veel te lachen valt voor kinderen en minstens zo veel voor de ouders.

Ernst en Bobbie zijn al 20 jaar onafgebroken op televisie en internet en staan aan de top als de kinderentertainers van Nederland. In deze bijzondere voorstelling wordt ook het 20-jarig jubileum gevierd van het duo. Alle grote hits van de afgelopen 20 jaar komen voorbij. Ieder gezin dat van lachen houdt, moet deze voorstelling gezien en beleefd hebben.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ernst, Bobbie en de restlees meer..
zon 16 december 2018 van 13.00 uur

De 18-jaar oude pianist, componist en muziek producer Rangel Silaev verrast je met zijn nieuwe Kerstconcert De Kus. De rode draad van het concert is de invloed van de kunst op wereldmuziek.

Geïnspireerd door de Russische componist Sergei Rachmaninof, die vaker voor schilderijen zijn muziekstukken maakte, ging Rangel op zoek naar een nieuwe uitdaging: het zoeken naar een verbinding tussen muziek en kunst.

Toeval bestaat niet. Rangel kreeg de bijzondere opdracht van Classic Young Masters om een compositie te maken voor het kunstwerk“De Kus” van Jeroen Henneman. De toen 17-jarige Rangel ging fanatiek te werk. Hij combineerde zijn eigen visie over het kunstwerk met de turbulente gevoelens van een jonge man die op jonge leeftijd zijn ouderlijk huis verliet om zijn droomstudie te volgen. 

 • Entree kost €20,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen. Dit is inclusief consumptie. 
 • Vanwege de grote interesse en het beperkt aantal zitplaatsen wordt aangeraden snel te reserveren. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bijzonder Kerstconcert met Rangel Silaevlees meer..
zon 16 december 2018 van 15.30 tot 21.30 uur

Op 16 december 2018 wordt in Venray, in de Witte Hoeve een Sixties Music festival gehouden. Dit jaarlijks terugkerende evenement geniet al vele jaren een grote populariteit, mede door de grote variatie aan muziekstijlen. Ben je benieuwd? Bestel kaartjes en kom genieten!

Het muziekprogramma is inmiddels bekend. De Coleman familie is “The Class of ‘ 58” één van Europa’s betere en zeer populaire Fifties / Rock & Roll bands uit South Wales. De band bestaat uit vader Howie op gitaar/zang, moeder Chris double bass/zang en hun zonen John op drums/zang en Davie op piano/zang. De band is opgericht in 1985 en speelt sinds 2002 in deze samenstelling, een uniek band omdat is samengesteld uit één complete familie.

Daarnaast speelt de band De Runaways (Duitsland) deze middag/avond. Een band die al ruim 25 jaar bestaat, die niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, de VS en in Engeland hoge ogen gooit. Ze brengen een repertoire van Beatles, Beach Boys, Bee Gees, CCR, Hollies, Monkees, Stones, Lords, Ratlles enz.

 • Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50 en aan de deur €14,00. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sixties Music Venraylees meer..
zon 16 december 2018 van 11.30 uur

Geniet van een bijzonder Kerstconcert van en door Vocalgroup Avolon en Mannenkoor Arch Luit!

De Arcense koren brengen een aantrekkelijk programma met een keur aan traditionele en hedendaagse kerstliederen, die in en over de hele wereld te horen zijn. Met bekende kersttraditionals uit vele landen komen de bezoekers in de sfeer van de naderende Kerst. Engelse carols, maar ook een Stille Nacht zullen niet ontbreken.

Het concert wordt door de koren samen afgesloten met de sfeervolle canon First Noël van J. Pachelbel. Een aantal liederen worden begeleid door de harpiste Paula van Nieuwenhuijs, die voor de pauze ook enkele solostukken speelt, en door Christa Swinkels, Amber Steegh (beiden dwarsfluit) en de Vincent Oostenbrink (panfluit).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Christmas over the worldlees meer..
zon 16 december 2018 van 14.00 uur

Emanuel Boos vertelt over de rol van glazuur in de hedendaagse keramische kunst. 

Dit is in het kader van de exoipsitie Jus de céramique. Glazuren is een vak apart. Het is mogelijk deze kant en klaar in de winkel te kopen, zoals schilders tegenwoordig veelal doen met verf. De meeste keramische kunstenaars kiezen er echter voor om zelf hun glazuren te ontwikkelen en samen te stellen. Dit kost veel research, veel scheikundig werk en nog meer proeven en geduld.

 • Entree voor kinderen t/m 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig
 • Entree is inclusief kopje koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Emanuel Booslees meer..
zon 16 december 2018 van 15.00 uur

Op zondag 16 december organiseert het koor van de Baolderse Hofzengers het inmiddels traditionele kerstconcert.

Het programma ziet er weer veelbelovend uit. Naast het optreden van de Baolderse Hofzengers kunt u gaan genieten van de zang van mezzo sopraan Kikki van Hautem. Voor het instrumentale gedeelte van het concert luister je naar een klein ensemble van Fanfare Eendracht uit Baarlo.
Het concert wordt afgesloten door de Old Timers uit Venlo, een koor bestaande uit 12 mannen die daarnaast ook allemaal lid zijn van de Koninklijke Zangvereniging Venlona.

 • Na afloop van het concert is er alle gelegenheid om in een gezellige ambiance met vrienden en bekenden een drankje te nemen en na te praten.
 • Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de VVV aan de Grotestraat in Baarlo.
 • De zaal gaat open om 14.30 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstconcert Baolderse Hofzengerslees meer..
zon 16 december 2018 t/m zon 6 januari 2019

Deze bijzondere tentoonstelling geeft niet alleen een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van de jaarlijkse kersttraditie, maar er zal ook een unieke collectie Kerstallen te zien zijn van verzamelaarster mevrouw Els Vroemen. Ook wordt er op Tweede Kerstdag een levende Kerstal bij het Bezoekerscentrum gepresenteerd.

 • Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. 
  Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 u – 15.00 uur
  Zaterdag en zondag van 12.00 u – 16.00 uur
 • De entree bedraagt € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerst in het Museumlees meer..
maa 17 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 24 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 31 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur

Elke maandag staat er een gezellige weekmarkt in het centrum van Venray. Op het Henseniusplein en het Schouwburgplein staan wekelijks zo’n 40 kramen. De marktlieden bieden er de meest uiteenlopende artikelen aan. Van groenten, fruit, kaas, vis tot kleding, parfum, sieraden, lederen tassen, ondergoed en lingerie. En van gereedschap en wenskaarten tot dierenbenodigdheden. Je vindt er alles. Ideaal voor de wekelijkse boodschappen en ook heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venraylees meer..
maa 17 december 2018 van 19.15 uur

Het Kiev Ballet werd in 2006 opgericht door de multi-prijzen winnende choreograaf Radu Poklitaru. Internationaal wordt het gezelschap gewaardeerd voor haar originele, verrassende en uitgesproken moderne, met gevoel voor humor gemaakte choreografieën, geweldige dansers en meeslepende theatraliteit. Overal houden jong en oud van dit jonge gezelschap blijkens staande ovaties en lovende kritieken. Poklitaru is een van de grootste moderne choreografen buiten West-Europa die laat zien dat er naast perfecte klassiekers ook hoogwaardige moderne dans bestaat van internationale klasse in steden als Kiev.

Over de première van deze nieuwe Russische versie van ‘De Notenkraker’ meldde INTV Kiev: “Poklitaru bewijst dat een metamorfose van een bekende klassieker naar een eigentijdse en opvallende voorstelling mogelijk is.” De zeer persoonlijke stijl van choreograferen van Radu Poklitaru kenmerkt zich door een mengeling van vele, zowel klassieke als moderne, dansstijlen. Verder heeft hij ‘De Notenkraker’ vooral een sprookje willen laten zijn; alles blijkt anders dan op het eerste gezicht lijkt. In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde en geluk, en over haar lievelingspop De Notenkraker. Haar ouders, meneer en mevrouw Stahlbaum, veranderen na twaalven in de Muizenkoning en Muizenkoningin. Het nog jonge Kiev Ballet bezoekt ons land jaarlijks voor enthousiaste, goedgevulde zalen. “De opzwepende energie van de groep is hartveroverend”, schreef de Volkskrant.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kiev Ballet - De Notenkrakerlees meer..
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 18 december 2018 van 11.00 tot 12.30 uur
zat 26 januari 2019 van 11.00 tot 12.30 uur
maa 18 maart 2019 van 11.00 tot 12.30 uur

Ontdek het theater zoals u nog nooit eerder heeft gedaan en zie hoe het er backstage aan toe gaat. De gids neemt u mee naar de foyers, kleedkamers, het toneel, de artiestenfoyer en vertelt u alles over de historie van De Maaspoort. Na afloop van de rondleiding staat een drankje voor u klaar in brasserie Luif Aete & Drinke.

 • De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding door De Maaspoortlees meer..
din 18 december 2018 van 14.00 uur

Vandaag zijn Annejet van der Zijl en Jo Simons te gast. Als schrijver heeft van der Zijl zes non-fictieboeken op haar naam staan, evenals één fictieboek, geschreven met partner Jo Simons. Met succes. Heel veel succes. Van der Zijl en Simons gaan vanmiddag in gesprek met Sef Derkx. En er is muziek!

Van der Zijl debuteerde in 1998 met het boek Jagtlust. Echt bekend bij het grote publiek werd zij met haar biografie over Annie M.G. Schmidt; Anna. Haar boeken hebben een biografisch karakter, dichtbij de realiteit. Sonny Boy, Bernhard, Gerard Heineken en De Amerikaanse prinses zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit de geschiedenis. Samen met haar partner Jo Simons schreef ze De val van Annika S. Haar oeuvre is meerdere malen bekroond.

Hoe is het eigenlijk om met je partner een boek te schrijven en te leven? Hoe komt die affiniteit met geschiedenis tot leven in het schrijfproces? Het gesprek zal worden begeleid door Sef Derkx.

Muziek is er vanmiddag van Thijs Nissen Trio. Nissen, van origine Venlonaar is saxofonist in hart en nieren. Het Thijs Nissen Trio laat zich inspireren door hun muzikale helden en brengt ons terug naar de gloriedagen van de jazz. Op het menu staat een swingende mix van bekend repertoire en eigen creativiteit. Lekker!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Seniorenmatineelees meer..
din 18 december 2018 van 20.00 uur

De SharQ Sessions zetten elke maand een nieuwe, opkomende of (nog) onbekende artiest in de spotlight.

Deze vierde editie zal Ismena Goossen (f.k.a Izzy), naar Reuver afreizen om haar nieuwe muziek te laten horen. De zangeres bracht onlangs haar EP Breathe Me uit, waarbij ze haar ziel en zaligheid in een muzikale vorm wist te gieten. Zoals ZEF Magazine haar al complimenteerde: “Allesbehalve lichtzinnig bezingt Ismena, melancholisch, het leven. Ze kan alleen nog maar beter worden. 19 lentes, en dan al zo ver zijn”.

 • Entree is een vrijwillige bijdrage


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SharQ Session met Ismena Goossenlees meer..
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
woe 19 december 2018 van 19.00 uur

Ook dit jaar organiseert het Grubbenvorster Mannenkoor op woensdag 19 december een kerstconcert in de kerk te Grubbenvorst. 

Dit kerstconcert staat mede in het teken van het 30-jarig bestaan van het Grubbenvorster Mannenkoor en heeft als thema: Vrede op aarde voor iedereen.

Het kerstconcert wordt uitgevoerd door het Grubbenvorster Mannenkoor in samenwerking met Vocal Group Happy Sound uit Hegelsom, het kinderkoor Weisterbeek uit Horst, de solisten Babs van Bree en Bart Rievers uit Grubbenvorst en met verdere instrumentale ondersteuning en begeleiding vanuit onder meer de Harmonie en percussiegroep.

Iedereen is van harte welkom en na afloop is er weer koffie/thee met iets lekkers om nog even na te praten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstconcert Grubbenvorster Mannenkoorlees meer..
woe 19 december 2018 van 14.00 tot 19.00 uur

Dit najaar organiseren De Ringoven en de Groenling wederom een gezellige Kerstmarkt in Panningen. U bent van harte welkom op Woensdag 19 december van 14.00 tot 19.00 uur. De Ringoven en de hal van de Groenling worden sfeervol omgetoverd voor het unieke kerstgevoel tijdens de diverse activiteiten van die dag.

Er staan verschillende kerstkraampjes met (zelfgemaakte) artikelen zoals kerststukjes en decoratie, leuke snuisterijen en uiteraard lekkere hapjes en drankjes. Verder kunt u zich laten inspireren door diverse workshops, theater en veel muziek én er is een tombola om 16.00 uur met leuke prijzen. Aangezien de meeste activiteiten binnen worden georganiseerd, wordt het ook genieten in geval van slecht weer. Kortom: een gezellige dag voor jong en oud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstmarkt in De Ringovenlees meer..
woe 19 december 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

Buiten bezig zijn is gezond, dat weten we allemaal. Maar soms heb je even een zetje nodig om dat ook inderdaad te gaan doen. Zeker als het weer niet helemaal optimaal is. 

Vanuit het Bezoekerscentrum Leudal wordt in 2018 door de jeugdgidsen van Groen Hart Leudal op iedere laatste woensdagmiddag in de maan een buitenactiviteit georganiseerd voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 12 jaar. Dit betekent: kleren aan die vies mogen worden en naar buiten! 

Bij héél slecht weer is er een alternatief programma. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Alle kinderen naar buitenlees meer..
woe 19 december 2018 van 20.15 uur

Pop met een duister randje, zo zou je de muziek van Lakshmi het beste kunnen omschrijven. Het grote talent wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met haar theatervoorstelling ‘ADEM’. Ze komt naar De Maaspoort om een modern verhaal te vertellen. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn, maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent, maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning.

Lakshmi is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden. Met haar wonderschone stem is het een debuut waar je niet omheen kan!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lakshmi - ADEMlees meer..
woe 19 december 2018 van 14.30 uur

De kerst staat voor de deur. Een ideaal moment om het thuis gezellig te maken. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar wordt er een kinderactiviteit georganiseerd. Als het weer het toe laat, gaan jullie eerst buiten op zoek naar natuurlijke materialen om daarna een mooi natuurlijk kerststukje te maken. Is het slechter weer, dan hebben de vrijwilligers al voldoende materiaal klaar staan dat gebruikt kan worden.

Weer of geen weer, deze activiteit gaat altijd door. Na afloop mag iedereen zijn of haar kerststukje mee naar huis nemen.

 • De activiteit start bij Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo en zal ongeveer 1½ uur duren.
 • Deelname is gratis.
 •  Denk aan stevig schoeisel en het dragen van een lange broek en aan kleding die vuil mag worden.
 • Aanmelden verplicht via www.limburgs-landschap.nl/agenda.
Foto: Piet Fleuren


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit - Kerststukjes makenlees meer..
don 20 december 2018 van 20.15 uur
vrij 21 december 2018 van 20.15 uur

Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar hun geluk door zich op te geven als kandidaat voor het televisieprogramma ‘Expeditie Eiland’. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons en vechten allemaal voor de grote hoofdprijs: het eiland én 1 miljoen euro! In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Als de proeven zo bizar worden dat niemand zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht. Zit iedereen er wel met hetzelfde motief? En hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is een prijs die een leven lang geluk kan betekenen je waard, als je tijdens het spel degene waar je het meeste van houdt kunt verliezen? Voor ze het weten hebben de kandidaten elkaar harder nodig dan ooit…

Met Lone van Roosendaal, Ferry Doedens, de Venlose Kaylee Peters, John Buijsman, Rutger de Bekker, Dennis Willekens, Joey Schalker, Jip Bartels, Pascalle Langhorst en Jelka van Houten/Renée van Wegberg (delen de rol).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expeditie Eilandlees meer..
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 20 december 2018 van 19.30 uur

Rechtstreeks uit het Londense West End komt de band ‘You Win Again – Celebrating The Music of The Bee Gees’ naar Venlo! You Win Again is een productie van dezelfde makers als het concert van Fastlove – A Tribute to George Michael in Grenswerk (26 oktober). Dit concert verkocht binnen een dag uit.

Bereid je voor om het kenmerkende geluid te horen van een van de beste bands die ooit het podium hebben gestaan in dit onvergetelijke concertspektakel. Dompel jezelf onder in de muziek van deze broers door de jaren zestig, zeventig en tachtig – inclusief hits die ze hebben geschreven voor artiesten als Celine Dion, Diana Ross en Dolly Parton.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

You Win Againlees meer..
Internetbureau Vis.nl