Agenda

zat 23 september 2017 t/m maa 21 mei 2018

Miljoenen kinderen in 24 landen lezen de boeken van Paul van Loon. De in Geleen geboren kinderboekenschrijver put voor zijn verhalen, zo zegt hij zelf, uit ‘de Andere Werkelijkheid’.

Vanaf 23 september is die te beleven in het Limburgs Museum in Venlo. De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt liefhebbers dichterbij hun helden Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus en Foeksia de miniheks, en stimuleert kinderen om te lezen. Bovendien is er een exacte en rijdende kopie gemaakt van De Griezelbus uit Paul van Loons gelijknamige boekenserie.

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Bezoek bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet Foeksia in het Heksenbos, ontdek Meester Kikker bij de sloot en schuif aan bij Beentjes, de enige echte chauffeur van De Griezelbus.

De tentoonstelling is gericht op leesbevordering. Er is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren in de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon.

 • Prijs voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €7,25


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Paul van Loonlees meer..
zon 22 oktober 2017 t/m zon 13 mei 2018

Wat je ziet, ben je zelf

DNA van Limburg gaat niet over vlaai en vastelaovend. Wel over wat jou jou maakt.

De provincie Limburg is 150 jaar geleden ‘verzonnen’. Toch zijn er weinig streken in Nederland waar de inwoners zich zo verbonden voelen met hun grond. Ze ontlenen er zelfs een deel van hun identiteit aan. Is die identiteit dan ook verzonnen? Of zit de Limburgse volksaard in ons DNA? DNA van Limburg is geen traditionele tentoonstelling. Je wandelt door een landschap vol interactieve verrassingen en onderzoekt wat een Limburger Limburgs maakt. Maar je onderzoekt vooral jezelf. Wie ben jij? En wie zijn de anderen?

 • Entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €7,25


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DNA van Limburglees meer..
zon 17 december 2017 t/m zon 22 april 2018 dinsdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur

Gemmy Woud-Binnendijk kwam in maart 2016 in Museum de Kantfabriek met de vraag naar mooi kant. Zij was net gestart met portretfotografie en zocht bijzondere attributen om haar modellen te kleuren. In de afgelopen anderhalf jaar later heeft zij een flitsende carrière gemaakt met shoots in de USA, Rome en Zuid-Afrika en met artikelen in magazines Vogue en ZOOM. Museum de Kantfabriek toont 30 foto’s en laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen.

Dat Gemmy Woud-Binnendijk veel heeft geschilderd, is goed terug te zien in haar fotografie. Haar beelden van kinderen zijn opgebouwd uit diverse lagen, de gedempte kleuren en de eenvoud van het licht doen denken aan de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters.
“Ik probeer heel dicht bij het schilderen te blijven. Ik houd van de donkere, gedempte kleuren en de eenvoud van het licht in de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters. Mijn schilderijen hebben dezelfde ‘moody’ stijl. Ik gebruik altijd maar één lamp en een reflectiescherm. De zogenaamde Rembrandt-verlichting zorgt al snel voor de dramatische sfeer die ik zoek. Hoewel ik in Photoshop nog van alles met het beeld doe, ga ik nooit zomaar schieten. Ik fotografeer altijd zo veel mogelijk naar het eindresultaat toe.” (ZOOM 2017)

 • Museumkaart geldig
 • Entree voor kinderen tot 12 jaar gratis
 • Entree voor jeugd vanaf 12 t/m 16 jaar €3,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fine Art Photographylees meer..
zat 17 februari 2018 t/m zat 5 mei 2018 weekends van 12.00 tot 16.00 uur

The Forgiveness Museum is een tijdelijk museum dat gevestigd is in Heilige Hartkerk. 

De expositie 100 dagen in de kloosterkelders van Steyl vind je het bijzondere verhaal van de Duitse kloosterlingen die het leven redden van vele inwoners van Steyl in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

In de laatste 100 dagen van de Tweede Wereldoorlog in Steyl - 21 november 1944 tot en met 1 maart 1945 - spelen de broeders, paters en zusters in het kloosterdorp een bijzondere rol. De overwegend Duitse kloosterlingen plegen tijdens de zogeheten hongerwinter hoogverraad door honderden Nederlandse inwoners van Steyl onderdak te bieden en zelfs (mannen) uit handen te houden van de Duitse soldaten, hun landgenoten.

Door deze bijzondere daad overleven vele inwoners van Steyl de Tweede Wereldoorlog. Zij verblijven gedurende die 100 dagen in de kelders en in geheime gangen en buizen onder de kloosters in Steyl. Over deze gebeurtenissen is een boek gepubliceerd, gebaseerd op meerdere dagboeken van kelderbewoners tijdens de hongerwinter: ‘100 dagen in de kloosterkelders van Steyl’.

 • De toegang is inclusief 1 consumptie
 • Het Forgiveness Museum is tot 5 mei iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend
 • Groepen kunnen ook op afspraak op andere dagen en tijdstippen terecht


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

100 Dagen in de Kloosterkelderslees meer..
zon 11 maart 2018 t/m zon 3 juni 2018

Als botanist is Stefan Cools (Sittard 1981) een onmiskenbaar fremdkörper onder de talloze kunstenaars die de afgelopen decennia in Odapark Venray hebben geëxposeerd. Met een wetenschappelijke precisie doet hij artistiek onderzoek naar processen in de natuur; de laatste vijf in het bijzonder de transformatie van de vlinder. In Odapark Venray maakt hij een voorlopige balans op.

Wat is er te zien bij Odapark tijdens expositie Stefan Cools?

Diverse onderzoeken uitgevoerd tijdens onderzoeksjaar vanuit het Mondriaanfonds

 • Twee onderzoeken met Universiteit Maastricht: naar het meconium van de Caligo Memnon en naar pigmenten in kolen.
 • Veldonderzoek in Australie, naar inheemse vlinders, waardplanten en met name hun meconium.
 • Foto’s en video’s van (veldwerk in) de jungle in een kunstinstallatie.
 • Een inventarisatie van mineermotten in werk met titel ‘Choreografie van de mineermot’
 • Onderzoek naar korstmossen en de microvlinders die er van leven
 • Wandeling & theeceremonie met als doel bezoekers in de huid van de rups te laten kruipen
 • In het park wordt een vlindertuin aangelegd voor educatie van Kunstlab


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Solotentoonstelling Stefan Coolslees meer..
din 27 maart 2018 t/m zon 1 juli 2018 di t/m zo 11.00 tot 17.00 uur

Op een bedje van klei, is een tentoonstelling rondom de collectie keramische aspergeschalen van Herman van Ham.

Al zijn enkele aspergeschalen nóg zo bijzonder, ik koop ze om ze te gebruiken. Herman van Ham (1931- 2012) was een gepassioneerd en gepensioneerd topkok. Hij was een ware aanbidder van de koningin van de groente en wierp zich op als ambassadeur van de asperge. Een gerecht was volgens hem pas compleet  als het  mooi  geserveerd werd. Het opmaken van de aspergegerechten gebeurde dan ook op prachtige keramische schalen en een stijlvol gedekte tafel.

Het  verzamelen van deze schalen werd na zijn pensioen een nieuwe passie waarvoor hij samen met  zijn vrouw stad en land afreisde. Uit hun collectie zijn een kleine 80 schalen te zien uit alle windstreken van Europa, van grote serviesmerken tot handgemaakte unica.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Op een bedje van kleilees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zat 7 april 2018 t/m din 15 mei 2018

In de galerie van World Art House in Well valt dit voorjaar veel te genieten.

Corine van der Werf
Tot Pinksteren staan en hangen de kunstwerken Corine van der Werf in deze prachtige omgeving. Haar objecten bestaan uit oud en nieuw papier, uit textiel, foto’s en zowel natuurlijke als gevonden voorwerpen, die zij door de jaren heen verzameld heeft. Speciaal voor deze voorjaarsexpositie heeft Corine van der Werf ‘Ostara’ gecreëerd. Ostara is de Germaanse Godin van het Lente seizoen. De godin symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode: Lente.

Joop van Ulden
In de tuin zijn keramische vogelhuizen van keramist Joop van Ulden te vinden. Naast hun kunstzinnige uitstraling zijn deze vogelhuisjes ook praktisch: geen marter of ander roofdier kan het nest verstoren en ze zijn bestand tegen weer en wind, dus ze gaan jaren mee. Elk huisje is uniek. 

Theo Niermeijer
In het achterste gedeelte van de beeldentuin staan de metalen sculpturen van Theo Niermeijer (1940 – 2005). Beelden uit een vroegere periode (totempalen, opgebouwd uit liggende ovalen, met maan- en zonnetekens, spiralen, harten en maskerachtige gezichten) staan gebroederlijk opgesteld naast zijn nieuwe, meer abstracte beelden.

 • De expositie is geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lente expositie Ostaralees meer..
zon 8 april 2018 t/m zon 13 mei 2018 do t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur

Sinds mensenheugenis is goud een bijzonder en kostbaar edelmetaal dat over de hele wereld tot de verbeelding spreekt. In de kunsten speelt het materiaal al ruim zesduizend jaar een belangrijke rol: van de gouden sieraden uit het grafveld van Varna tot aan het gouden toilet van Maurizio Cattelan. Maar ook als thema of kleur is goud tot op de dag van vandaag een geliefd onderwerp van kunstenaars in alle disciplines.

De omvangrijke collectie van Museum van Bommel van Dam bevat diverse ‘goudstukken’. De tentoonstelling ONS ECHTE GOUD toont een speelse selectie rondom dit thema. Met werken van Ger Lataster, Joseph Beuys, Rob Scholte, Shinkichi Tajiri e.a. laat het museum wederom zien dat Venlo met haar uitgebreide kunstverzameling goud in handen heeft; een collectie die telkens weer vanuit nieuwe invalshoeken aantrekkelijke presentaties oplevert voor een breed publiek.

 • Van 8 april tot en met 13 mei toont Museum van Bommel van Dam ‘goudstukken’ uit zijn collectie in de tijdelijke tentoonstellingsruimte op de Nieuwstraat 40-42 in het centrum van Venlo. 
 • De werken zijn van donderdag tot en met zondag van 13:00u tot 17:00u te bekijken. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ons echte goudlees meer..
vrij 13 april 2018 t/m zon 9 september 2018

‘Handwerken’ met klei, staat centraal in de nieuwe expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Eigenlijk is elk ambacht en praktisch elke beeldende kunstvorm handwerk. Een aantal keramisten doen het als het ware dubbel. Zij werken met klei én zij doen dat op zo’n manier dat het heel sterk aan het ‘textiele’ handwerken doet denken.

Deze kunstenaars spelen in op de come-back van naaien, haken, breien zelfs macrameeën. Ze zijn afkomstig uit veel verschillende landen, maar ze doen allemaal hetzelfde met de plooibare klei. Het resultaat is een verrassende en warme expositie die een heel nieuwe visie laat zien op het ‘hand’werken met klei.

 • Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree
 • Prijs is inclusief koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleistof - textiele kunst van keramieklees meer..
zon 15 april 2018 t/m zon 1 juli 2018

Als fotografe van zelfportretten bepaalt Henriëtte van Gasteren (Sevenum 1964, kunstenaarsnaam Lilith) het beeld achter en voor de camera. Vanaf 15 april a.s. zal haar werk binnen en buiten te
zien zijn bij Grandcafé Staccato, Grotestraat 82 in Tegelen waar ze in 2009 gesteund door museum van Bommel van Dam (Venlo) haar eerste expositie van zelfportretten had. Net als in 2009 is deze tentoonstelling een experiment om te zien wat er gebeurt als de intense kunst van Lilith samenkomt met grote aantallen mensen die er niet aan gewend zijn.

Openingstijden

 • Dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 12.00 – 00.00 uur
 • Vrijdag, zaterdag van 12.00 – 02.00 uur
 • De vernissage is op zondag 15 april 2018 om 15.00 uur
Foto: Lilith, Banquet


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ik zie, ik zie wat jij niet zietlees meer..
zon 15 april 2018 t/m maa 21 mei 2018

Een grote verscheidenheid aan creaties en bijzondere vormen van keramische kunst zijn onderdelen van een expositie van de Keramiek Kring Limburg in het Franz Pfanner Huis te Arcen. U kunt kennismaken met zowel gebruikskeramiek als vrij werk in realistische en abstracte vormen, gedraaid, gegoten, gemodelleerd of opgebouwd. Soms zijn de werken monumentaal, dan weer gedetailleerd. Ook zijn bij de vervaardiging verschillende stookwijzen gebruikt zoals een Raku gasoven, een anagama houtoven of een elektrische oven. Het zijn steeds weer creatieve uitingen van liefde en fascinatie voor het werken met klei.

 • Iedere zondag is er ten minste een van de exposanten aanwezig
 • De expo is op Pinksterzaterdag gesloten
 • De expo is op woensdag, zaterdag, zondag en Pinkstermaandag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Liefde en fascinatie voor het werken met kleilees meer..
don 19 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 3 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 10 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 17 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 24 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 31 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 7 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 14 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 21 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 28 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 2 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 9 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 19 april 2018 van 20.00 uur

Jubileumvoorstelling met anekdotes uit zijn nieuwe boek.

Ernst Jansz, oprichter van Doe Maar en voormalig tieneridool, speelde 50 jaar geleden zijn eerste optreden met de inmiddels legendarische formatie CCC Inc.

In deze jubileumvoorstelling leest hij voor uit zijn nieuwe boek De Neerkant en speelt hij liedjes van zijn gelijknamige nieuwe cd. Het boek beschrijft de jaren 1970-1980, van de hippiecommune in het Brabantse Neerkant tot de oprichting en de eerste jaren van Doe Maar.

Naast Seks, Drugs & Rock ‘n’ Roll komt de hippietijd uitgebreid aan bod, toen de jeugd nog het idee had de wereld te kunnen verbeteren. Wie zou niet die hoopvolle tijden willen doen herleven!

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ernst Jansz - De Neerkantlees meer..
don 19 april 2018 van 20.15 uur

Het dubbelleven van een legendarische songwriter

Cole Porter (1891-1964) was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde, romantische songs als ‘I’ve Got You Under My Skin’en ‘Night And Day’ en musicals als ‘Anything Goes’ en ‘Kiss Me, Kate’.

Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn.

Porter bleef – volgens zijn biografen – overigens altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda in 1954 overleed.

You´re The Top schetst een wervelend beeld van Porters leven en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden.

Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten...Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

You're The Toplees meer..
don 19 april 2018 van 19.45 uur
don 19 april 2018 van 20.00 uur
vrij 20 april 2018 van 21.45 uur
vrij 20 april 2018 van 18.30 uur
zat 21 april 2018 van 18.30 uur
zat 21 april 2018 van 21.45 uur
zon 22 april 2018 van 20.00 uur
maa 23 april 2018 van 20.00 uur
din 24 april 2018 van 19.45 uur
din 24 april 2018 van 20.00 uur

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Red Sparrowlees meer..
don 19 april 2018 van 20.15 uur
don 19 april 2018 van 15.15 uur
vrij 20 april 2018 van 19.00 uur
vrij 20 april 2018 van 19.15 uur
vrij 20 april 2018 van 18.45 uur
zat 21 april 2018 van 16.15 en 19.15 uur
zat 21 april 2018 van 16.15 en 18.45 uur
zat 21 april 2018 van 19.00 uur
zon 22 april 2018 van 16.15 uur
zon 22 april 2018 van 19.45 uur
zon 22 april 2018 van 16.15 uur
maa 23 april 2018 van 18.45 uur
maa 23 april 2018 van 18.45 uur
din 24 april 2018 van 18.45 uur
din 24 april 2018 van 18.45 uur
woe 25 april 2018 van 16.15 uur
woe 25 april 2018 van 20.15 uur
woe 25 april 2018 van 16.15 en 18.45 uur

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bankier van het verzetlees meer..
don 19 april 2018 van 18.45 uur
don 19 april 2018 van 18.45 uur
vrij 20 april 2018 van 19.15 uur
vrij 20 april 2018 van 18.45 uur
zat 21 april 2018 van 19.15 uur
zat 21 april 2018 van 18.45 uur
zon 22 april 2018 van 18.45 uur
zon 22 april 2018 van 18.45 uur

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven. Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen. Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tomb Raiderlees meer..
don 19 april 2018 van 20.15 uur
don 19 april 2018 van 20.00 uur
vrij 20 april 2018 van 21.15 uur
vrij 20 april 2018 van 21.15 uur
vrij 20 april 2018 van 21.15 uur
zat 21 april 2018 van 21.15 uur
zat 21 april 2018 van 21.15 uur
zat 21 april 2018 van 21.15 uur
zon 22 april 2018 van 20.15 uur
zon 22 april 2018 van 20.00 uur
maa 23 april 2018 van 20.00 uur
maa 23 april 2018 van 20.15 uur
din 24 april 2018 van 20.15 uur
din 24 april 2018 van 20.00 uur
woe 25 april 2018 van 15.45 uur

Ready Player One is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline. Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ready Player Onelees meer..
don 19 april 2018 van 18.45 uur
vrij 20 april 2018 van 22.00 uur
zat 21 april 2018 van 22.00 uur

Een groep jonge hackers bedenkt een meesterlijk plan om 600 miljoen dollar te stelen van een financiële instelling, en deze heist valt precies samen met de grootste orkaan ooit geregistreerd in de VS. De stad is al geëvacueerd en alleen meteoroloog Will (Tony Kebbel), zijn broer Toby (Ryan Kwanten) en bewaakster Casey (Maggie Grace) zijn nog over in de verlaten stad. Samen moeten ze niet alleen de orkaan zien te overleven, maar er ook voor zorgen dat de gehaaide dieven er niet met de roof van de eeuw vandoor gaan.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Hurricane Heistlees meer..
don 19 april 2018 van 21.00 uur
vrij 20 april 2018 van 21.45 uur
zat 21 april 2018 van 21.45 uur
zon 22 april 2018 van 21.00 uur
maa 23 april 2018 van 21.15 uur
din 24 april 2018 van 21.15 uur
woe 25 april 2018 van 21.15 uur

In de nieuwe thriller A Quiet probeert een familie in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. De ouders worden gespeeld door Emily Blunt (The Girl on the Train) en John Krasinski (13 Hours). Noah Jupe speelt hun zoon en Millicent Simmonds hun dochter.

Deze film heeft kijkwijzer 16 jaar. Toegang uitsluitend voor personen van 16 jaar en ouder. Er kan om legitimatie vragen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

A quiet placelees meer..
don 19 april 2018 van 18.30 uur
vrij 20 april 2018 van 19.00 uur
zat 21 april 2018 van 19.00 uur
zon 22 april 2018 van 18.30 uur
maa 23 april 2018 van 18.30 uur
din 24 april 2018 van 18.30 uur
woe 25 april 2018 van 18.30 uur

De 17-jarige Katie Price (Bella Thorne) is overdag aan huis gebonden door een zeldzame ziekte die zelfs de kleinste hoeveelheid zonlicht dodelijk maakt. Ze brengt haar dagen meestal alleen door op haar slaapkamer. ‘s Avonds opent haar wereld zich echter wanneer ze op het plaatselijke treinstation gitaar speelt voor de reizigers. Op een avond loopt ze daar de knappe Charlie (Patrick Schwarzenegger) tegen het lijf, een jongen uit de buurt die ze al jaren stiekem bewondert. Katie is dolgelukkig met Charlies komst in haar leven. Ze verbergt haar ziekte zo goed als ze kan om met hem een bijna perfecte romantische zomer te beleven.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Midnight Sunlees meer..
don 19 april 2018 van 20.15 uur
vrij 20 april 2018 van 21.30 uur
zat 21 april 2018 van 21.30 uur
zon 22 april 2018 van 20.15 uur
din 24 april 2018 van 20.15 uur
woe 25 april 2018 van 20.00 uur
woe 25 april 2018 van 20.00 uur

Levensgenieter Chris (Benja Bruijning) reist als fotograaf de hele wereld over. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt en werk uitblijft, keert hij noodgedwongen terug naar zijn moeder Marja (Ariane Schluter). Ondanks dat zij hem met open armen ontvangt, heeft Chris moeite om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats.

Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht, waardoor hij hopelijk snel zijn koffers weer kan pakken; hij mag een promo video maken voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn vlotte single moeder? Chris maakt stiekem een filmpje over Marja, maar wanneer deze online komt, stromen de reacties van mannen binnen. Na enige verbazing durft Marja, met Chris als matchmaker, het datingavontuur aan te gaan. En zo belanden ze in allerlei gekke, hilarische en soms ongemakkelijke situaties, die moeder en zoon dichter tot elkaar brengen. En voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek...

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Matchmakerlees meer..
don 19 april 2018 van 20.30 uur
vrij 20 april 2018 van 19.30 en 22.00 uur
zat 21 april 2018 van 19.30 en 22.00 uur
zon 22 april 2018 van 20.30 uur
maa 23 april 2018 van 20.30 uur
din 24 april 2018 van 20.30 uur
woe 25 april 2018 van 20.30 uur

Als drie ouders erachter komen dat hun dochters alle drie van plan zijn om tijdens het grote Prom Night Eindexamenbal hun maagdelijkheid te verliezen, zetten ze alles op alles om dit te voorkomen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Blockerslees meer..
don 19 april 2018 van 20.00 uur
don 19 april 2018 van 20.30 uur
don 19 april 2018 van 21.00 uur
vrij 20 april 2018 van 21.00 uur
vrij 20 april 2018 van 21.00 uur
vrij 20 april 2018 van 18.45 en 21.40 uur
zat 21 april 2018 van 21.00 uur
zat 21 april 2018 van 16.30 en 21.00 uur
zat 21 april 2018 van 18.45 en 21.40 uur
zon 22 april 2018 van 16.30 en 21.00 uur
zon 22 april 2018 van 20.30 uur
zon 22 april 2018 van 20.00 uur
maa 23 april 2018 van 21.00 uur
maa 23 april 2018 van 20.30 uur
din 24 april 2018 van 20.30 uur
din 24 april 2018 van 20.00 uur
din 24 april 2018 van 21.00 uur
woe 25 april 2018 van 18.45 uur
woe 25 april 2018 van 20.00 uur
woe 25 april 2018 van 16.30 en 21.00 uur

De afstandelijke primatoloog Davis Okoye (Johnson) heeft een hechte band met George, de buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf diens geboorte verzorgt. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Om het allemaal nog erger te maken, blijkt dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. Terwijl deze nieuwe alfa roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Hij moet zijn weg banen op een steeds veranderend speelveld, niet alleen om een wereldwijde ramp te voorkomen maar ook om het monster te redden dat ooit zijn vriend was.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rampage: Big Meets Biggerlees meer..
don 19 april 2018 van 15.00 uur
zon 22 april 2018 van 12.00 uur
maa 23 april 2018 van 21.00 uur
din 24 april 2018 van 21.00 uur
woe 25 april 2018 van 21.00 uur

De vermaarde kleermaker Reynolds Woodcock en zijn zus Cyril bevinden zich in het centrum van de Britse mode-industrie en maken de kleding voor o.a. het koningshuis, filmsterren en high society met de onderscheidende stijl van het House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in het leven van Woodcock. Tot hij op een dag de jonge en wilskrachtige vrouw Alma ontmoet, een dame die al snel het middelpunt van zijn leven wordt, als muze en als geliefde. Ooit was zijn leven strak geregisseerd en gepland, maar dat verandert door de liefde.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Phantom Threadlees meer..
don 19 april 2018 van 19.30 uur
vrij 20 april 2018 van 19.30 uur
zat 21 april 2018 van 16.30 en 19.30 uur
zon 22 april 2018 van 16.30 en 19.30 uur
maa 23 april 2018 van 19.00 uur
din 24 april 2018 van 19.00 uur
woe 25 april 2018 van 16.30 en 19.00 uur

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott erachter komt dat haar echtgenoot na een huwelijk van veertig jaar een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar oudere zus in te trekken. Sandra zou niet meer kunnen verschillen van de openhartige, volop datende, vrijgevochten Bif die in een huurflatje woont. Maar die verandering van omgeving is misschien wel juist wat ze nodig heeft. Tegen haar zin in neemt Bif Sandra mee naar haar stijldanslessen, waar ze Bifs vrienden leert kennen: een kleurrijke en energieke groep leeftijdgenoten die Sandra laat zien dat pensionering juist een begin is. En dat een scheiding je (liefdes)leven een frisse start kan geven.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Finding your feetlees meer..
vrij 20 april 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 25 april 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 27 april 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 4 mei 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 1 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 8 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 15 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 22 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 29 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 6 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 13 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 20 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 27 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 3 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 10 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 17 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 24 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 31 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 5 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 12 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 2 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 9 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 16 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 23 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 30 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 20 april 2018 van 13.30 - 17.00 uur

Op vrijdag 20 april wordt er in Ontmoetingspunt ’t Helder een workshop palletschilderen gegeven. U kunt uw favoriete afbeelding meebrengen of ter plekke iets moois uitkiezen. De workshop start om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

De kosten voor de workshop bedragen € 25,00. Dit is inclusief het gebruiken van verf en penselen, exclusief de pallet van €10,00. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop Palletschilderenlees meer..
vrij 20 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 27 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 4 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 11 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 18 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 25 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 1 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 8 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 15 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 22 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 29 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 6 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 13 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 20 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 27 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 3 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 10 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 17 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 20 april 2018 van 18.00 - 22.00 uur

In het centrum van Nieuw-Bergen wordt op 20 april de vrolijkste run georganiseerd! De Fun Run zit boordevol verrassingen.

De spelregels zijn simpel. Het gaat niet om hoe hard je loopt, er is geen tijdsregistratie. Unieke Fun Points en obstakels zijn verspreid langs een route van 6,6 kilometer door het centrum van Bergen. Een makkie? Niet helemaal, maar zeker voor iedereen te doen! Je loopt met je team 3 rondes van 2,2 kilometer. Tijdens iedere ronde ontdek je obstakels, spellen, een stormbaan en nog veel meer verrassende hindernissen. Én je moet de trappen van het gemeentehuis beklimmen. Dit jaar doet ook de brandweer mee! Hun brandweerwagen wordt een speciaal Fun Point. Ook het Rode Kruis heeft hart voor onze fun run en zorgt voor een Fun Point. Dat wil je toch niet missen? 

Trotseer samen de run en bereik vol fun de finish. Genoeg uitdaging en plezier voor jong én oud. Kom met familie, vrienden, buurt, klasgenootjes of je sportteam. Iedereen is welkom.

Deelname aan de Fun Run kost €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor kinderen t/m 12 jaar.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fun Runlees meer..
vrij 20 april 2018 van 20.00 uur

Onvervalst genieten van pop in je moerstaal: een feest der herkenning met o.a. Erik Mesie en Henk Temming!

In het begin van de jaren ’80 draait alles om de eenvoud. Het zijn de jaren van bezuinigingen, yuppies, de walkman en ‘de bom’. Je bent voor of tegen.

Het zijn ook de hoogtijdagen van de Nederlandstalige popmuziek. Bands als Doe Maar, Toontje Lager en Het Goede Doel zijn, met hun rebelse, aanstekelijke en dansbare liedjes, populairder dan ooit...

Die tijden herleven in het theater met een voorstelling van de Nederpop All Stars, een band van door de wol geverfde muzikanten, die hun sporen in de Nederpop ruimschoots hebben verdiend.

Sander van Herk, Luc de Bruin, Robert Kramers en Marco Hoogland– goed voor vele hits met Het Goede Doel, Ramses Shaffy en Paul de Leeuw – nemen je mee op een muzikale roadtrip langs legendarische Nederpopklassiekers en ze vertellen smeuïge verhalen van onderweg.

Let op: dit is een staconcert.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nederpop All Starslees meer..
vrij 20 april 2018 van 20.15 uur

Hit-serie In de ‘Vlaamsche Pot’ maakt theaterdebuut!

Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot brengt Theater van de Klucht een theaterversie van deze hilarische hit-serie.

Haye van der Heijden is net als destijds verantwoordelijk voor het script van deze theaterversie.

Maak opnieuw kennis met de gebeurtenissen in restaurant In de Vlaamsche Pot van de hysterische eigenaar Karel (Bas Muijs) en zijn partner en chef-kok Luciën (Onno Innemee). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits (Arijan van Bavel) en zijn grote liefde Dirkje (Bettina Holwerda), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is. Alles lijkt rustig zijn gang te gaan, totdat een oude kennis (gespeeld door Sabine Beens) van Luciën langskomt … En van wie is trouwens die geheimzinnige reservering in de agenda?

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theater van de Klucht - In de Vlaamsche Potlees meer..
vrij 20 april 2018 van 20.15 uur

Sublieme vertolking van vier legendarische muzikanten

Na twee uitverkochte tournees met hun weergaloze vertolking van het legendarische ‘Déjà vu’ van Crosby, Stills, Nash & Young graaft Her Majesty dieper in de ruim gevulde schatkamer van het meesterlijk viertal.

Songs van gezamenlijke albums als ‘Crosby, Stills & Nash’ en ‘4 Way Street’ passeren de revue, maar ook nummers van soloalbums als ‘After The Gold Rush’ en ‘Harvest’ van Neil Young, ‘Manassas’ van Stephen Stills, ‘Songs For Beginners’ van Graham Nash en ‘If I Could Only Remember My Name’ van David Crosby. Het belooft weer een theaterconcert van hoog niveau te worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Her Majesty - Marrakesh Expresslees meer..
vrij 20 april 2018 t/m zat 21 april 2018 19.00 tot 22.00 uur

Welkom bij het tweedaagse Lightfield Festival! 

Programma
vrijdag 20 april

 • Rowwen Hèze
 • Wir sind spitze
 • DJ Rob van Soest
zaterdag 21 april
 • DJ Paul Elstak
 • Mental Theo
 • Dirdy Daddies
 • Snollebollekes
 • Sunday sessions on tour
 • Beck Bauer ft. foute vrienden
Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lightfield Festivallees meer..
vrij 20 april 2018 van 19.00 uur
zat 21 april 2018 van 19.00 uur

Drie schoolvrienden keren terug naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school. Hun levens zien er 25 jaar later behoorlijk anders uit, maar 40 is het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden ... of toch niet? Waar Edwin nog altijd een vrouwenmagneet is, hebben zijn vrienden zo hun problemen. Mark is door zijn vrouw ingeruild voor een jonger exemplaar en familieman Peter worstelt met zijn mannelijkheid sinds hij niet meer zonder leesbril kan. Hoe gaan de mannen hiermee om? Biertje pakken, niet te veel praten, schouderklopje en je kater wegdrinken met nog meer alcohol? Of gaat dat toch anders als je de 40 bent gepasseerd?

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mannen van Marslees meer..
vrij 20 april 2018 t/m zat 21 april 2018

De Dutch Hickory Tour 2018 beleeft zijn kick-off met het Dutch Golf Museum Open Hickory Tournament op 21 April 2018 op de golfbaan van het Landgoed Bleijenbeek in Afferden, Limburg.
Het toernooi zal worden gespeeld op de 18 holes Championship Course of de 18 Holes Par3/4 course van Golfbaan Bleijenbeek.

 • Op beide banen is het verplicht te spelen met Hickory clubs en in bijpassende kleding.
 • Op de avond vóór het toernooi zal een speciaal diner worden georganiseerd voor de deelnemers.
 • We nodigen u ook graag uit voor een bezoek aan ons Nederlands Golfmuseum

Nieuw
Over de 7 toernooien binnen de Dutch Hickory Tour 2018 zal een totaal winnaar/winnares worden uitgeroepen. Het finale klassement wordt gemaakt op 7 oktober in Domburg waarbij gerekend wordt met deelname aan minimaal 4 toernooien en bij deelname aan meer dan 4 toernooien de beste 4 uitslagen.

 • Bleijenbeek, Afferden, L 20-21 april 2018
 • The Dunes , Zandvoort 27 mei 2018
 • Burg Zievel, Duitsland 1 juli 2018
 • Geijsteren 25 augustus 2018
 • Ullerberg 21-22 september 2018
 • Nunspeet 23 september 2018
 • Domburgsche 7 oktober 2018


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dutch Golf Museum Open Hickory Tournamentlees meer..
vrij 20 april 2018 van 15.30 uur
zat 21 april 2018 van 13.30 uur
zat 21 april 2018 van 13.30 uur
zon 22 april 2018 van 13.30 uur
zon 22 april 2018 van 13.30 uur
woe 25 april 2018 van 13.30 uur
woe 25 april 2018 van 13.30 uur

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is, maar een machtige mus...

Reserveer hieronder je kaarten:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rikkie de Ooievaarlees meer..
vrij 20 april 2018 van 15.15 uur
vrij 20 april 2018 van 15.45 uur
zat 21 april 2018 van 15.15 uur
zat 21 april 2018 van 13.45 en 15.45 uur
zat 21 april 2018 van 13.45 en 16.00 uur
zon 22 april 2018 van 13.45 en 15.45 uur
zon 22 april 2018 van 13.45 en 16.00 uur
zon 22 april 2018 van 14.00 en 16.15 uur
woe 25 april 2018 van 13.45 uur
woe 25 april 2018 van 15.15 uur
woe 25 april 2018 van 13.45 uur

Kom kijken naar de leuke verfilming van Beatrix Potter's tijdloze verhaal over een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen.

De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pieter Konijnlees meer..
vrij 20 april 2018 van 15.00 uur
vrij 20 april 2018 van 16.15 uur
zat 21 april 2018 van 15.00 uur
zat 21 april 2018 van 15.45 uur
zat 21 april 2018 van 14.00 uur
zon 22 april 2018 van 13.45 uur
zon 22 april 2018 van 15.45 uur
zon 22 april 2018 van 14.00 uur
woe 25 april 2018 van 15.45 uur
woe 25 april 2018 van 14.00 uur

De 12-jarige Wendy staat absoluut niet te trappelen wanneer haar ouders besluiten de hele zomer door te brengen op de vervallen paardenboerderij van haar oma. Sinds de dood van Wendy’s opa heeft haar oma zelf de touwtjes in handen op de stal, maar ze krijgt het al snel moeilijk door de komst van de moderne manege St. Georg. Wendy heeft het niet zo op paarden. Vroeger reed ze het liefst iedere dag, maar sinds een ernstig ongeluk is alles anders. Eenmaal bij oma aangekomen blijft Wendy’s aandacht hangen bij een gewond paard die de plaatselijke slager probeert te vangen. Wendy helpt ‘Dixie’ ontsnappen en er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee. De komst van Dixie verandert Wendy’s leven voorgoed. Maar hoelang zal ze het beestje kunnen verbergen en zal oma’s paardenboerderij wel kunnen blijven bestaan?

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wendy en Dixielees meer..
vrij 20 april 2018 van 19.00 uur

Op vrijdagavond 20 april vindt voor de allereerste keer het spetterende Music4kids plaats. Tijdens deze avond kan iedereen genieten van diverse optredens van jong Kessels muzikaal talent.

Er zijn optredens van stoere meiden op gitaar, trompet en saxofoon. De jongens van de ‘boyband’ CoolKids laten zich vooral goed horen op het slagwerk. Bigband Ambassadors zal de jeugd begeleiden bij een paar swingende pop- en rocknummers. Naast muzikaal talent is er ook aandacht voor dans. Dansgroep Jump van KSV zal twee geweldige dansen laten zien.

Aan het eind van deze gezellige avond krijgt iedereen een krakende verrassing. Daarnaast worden er ook nog twee vrijkaarten verloot voor JumpXL in Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Music4Kidslees meer..
vrij 20 april 2018 van 14.45 uur
vrij 20 april 2018 van 16.00 uur
zat 21 april 2018 van 14.45 uur
zat 21 april 2018 van 14.15 uur
zat 21 april 2018 van 14.00 uur
zon 22 april 2018 van 14.15 uur
zon 22 april 2018 van 14.00 uur
zon 22 april 2018 van 13.30 en 15.45 uur
woe 25 april 2018 van 14.00 uur
woe 25 april 2018 van 14.45 en 14.45 (3D) uur
woe 25 april 2018 van 14.15 uur

De geliefde tuinkabouters uit Gnomeo and Juliet zijn terug met een nieuw avontuur in Londen. Nadat Gnomeo en Juliet met hun familie arriveren in de stad, zijn ze eerst vooral bezig om de tuin lenteklaar te krijgen. Maar dan komen ze erachter dat iemand in heel Londen tuinkabouters aan het kidnappen is. Als Gnomeo en Juliet thuiskomen en ze ontdekken dat iedereen in hun tuintje weg is, dan is er maar één tuinkabouter die ze hiervoor kunnen inschakelen... Sherlock Gnomes. De beroemde detective en gezworen beschermheer van Londense tuinkabouters arriveert samen met zijn assistent Watson om de zaak te onderzoeken. Het mysterie leidt onze tuinkabouters op een doldwaas avontuur waar ze allerlei nieuwe figuren ontmoeten en een onontdekt deel van de stad verkennen.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sherlock Gnomeslees meer..
vrij 20 april 2018 t/m zon 22 april 2018

's Werelds grootste mensportfeest

Wil jij alles leren over de mensport tijdens ruim 20 demonstraties per dag? Geïnformeerd worden over de nieuwste ontwikkelingen? Andere menliefhebbers ontmoeten? Kom naar Paard&Koets op 20, 21 en 22 april op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg (Limburg). Hier smelten Paard&Koets en de Internationale Menwedstrijden Kronenberg samen tot ’s werelds grootste mensportfeest.

Dit nieuwe evenement bestaat uide volgende onderdelen: 

 • 2 beurshallen met 150 stands
 • 2 demonstratiepistes binnen
 • 2 demonstratiepistes buiten
 • 2 dressuur-/vaardigheidspistes
 • Marathonparcours (óók in en om de beurshallen)

Bestel hier je kaarten! Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Paard en Koets en Horse Driving Kronenberglees meer..
zat 21 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 21 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 5 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 12 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 19 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 26 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 2 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 21 april 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 28 april 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 5 mei 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 19 mei 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 26 mei 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 2 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 9 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 16 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 23 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 30 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 14 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 21 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 28 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 4 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 11 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 18 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 25 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 1 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 8 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 15 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 22 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 29 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur

Onder het motto Muziek onder de Toren brengt de werkgroep Cultuur in Peel en Maas wekelijks de amateurmuziek en zang onder de aandacht op het podium Raadhuisplein te Panningen.

Programma

 • 14 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Xpero
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfarekapel Baarlo
 • 21 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Nice Company
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Cesticka
 • 28 april
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverbergmuzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaakskapel Kapela Pohoda
 • 5 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
 • 12 mei
  13.30 tot 15.00 uur - De Gaamblaozers Roermond
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 19 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Breethaler
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Rubensammler
 • 26 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Aalander Muzikanten Bakel
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfare St. Jozef Beringe
 • 2 juni
  13.30 tot 15.00 uur - De Vosberg Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - The New Connection Bigband
 • 9 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Meijel
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband Xpero
 • 16 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
 • 23 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 30 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Zwarte Fanfare
  15.15 tot 16.45 uur - Zwarte Fanfare
 • 14 juli
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverberg Muziekanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Speulendjerwiees
 • 21 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Orkest Rooyal
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 28 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Coconblazers
  15.15 tot 16.45 uur - Kapela Pohoda
 • 4 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Böhmische Klänge
  15.15 tot 16.45 uur - Böhmische Klänge
 • 11 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenkapel regio Linne
  15.15 tot 16.45 uur - Echofonics
 • 18 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Horst aan de Maas
  15.15 tot 16.45 uur - De Vosberg Muzikanten
 • 25 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 1 september
  13.30 tot 15.00 uur - De Reulsberger Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - De Reulsberger Muzikanten
 • 8 september
  13.30 tot 15.00 uur - Entertainband Timbre Tajiri
  15.15 tot 16.45 uur - De Gaamblaozers Roermond
 • 15 september
  13.30 tot 15.00 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
  15.15 tot 16.45 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
 • 22 september
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband The Ambassadors
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband De Rammenas Sevenum
 • 29 september
  13.30 tot 15.00 uur - Ravenvenner kapel
  15.15 tot 16.45 uur - Ravenvenner kapel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 21 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 24 april 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 28 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 1 mei 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 5 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 8 mei 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 12 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 15 mei 2018 van 08.30 - 13.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 22 mei 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 26 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 29 mei 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 2 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 5 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 9 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 12 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
din 19 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 26 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 3 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 10 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 17 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 24 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 31 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 7 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 14 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 21 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 28 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 25 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 2 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 9 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 21 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 2 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 9 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 23 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 21 april 2018 t/m zon 22 april 2018 10.00 - 17.00 uur

Op zaterdagmiddag (21 april) is er een optreden van Fanfare St. Aldegondis en op zondag van de Mondharmonicaclub Samenklank.

Zoals elke derde zondag van de maand is ook op zondag 22 april de smederij van Museum de Locht in bedrijf.

Het is zeker ook de moeite waard om de expositie Couleur Locale te bekijken waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren.

 • Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree voor kinderen is €4,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Demonstratie smeden en muziekoptredenslees meer..
zat 21 april 2018 van 20.15 uur

Een nieuwe generatie cabaretiers die staat te trappelen om het grote publiek te veroveren!

De formule van Cabarestafette is al 30 jaar simpel en doeltreffend: drie uiteenlopende voorstellingen van aanstormende talenten voor de prijs van één. Deze avond is dé kans om kennis te maken met cabaretiers waarvan de namen je op dit moment waarschijnlijk nog weinig zeggen. Vaak kom je winnaars van verschillende cabaretfestivals tegen. Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen.


Wie jong cabarettalent aan het werk wil zien, gaat naar de Cabarestafette. Met drie uiteenlopende acts en muziek van Pica DJ en DJ Skipper, die de zaal voorafgaand warmdraaien, is een verrassend leuke avond gegarandeerd.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cabarestafettelees meer..
zat 21 april 2018 van 20.00 uur

Is het mogelijk om gelukkig te zijn in deze wereld?

“Een nieuwe Belg om in te lijsten” en “Dit is comedy van het hoogste niveau”, schreven de dagbladen over eerdere shows van Vlaming Bert Gabriëls. Twee shows bracht Bert Gabriëls in Nederland al in de theaters. En met succes! Daarom komt hij terug naar Nederland met zijn straffe comedy, verpakt in doordraaiende redeneringen.

In zijn derde show Gelukzoeker heeft Bert voor je uitgezocht of het mogelijk is om gelukkig te zijn in deze wereld. Een schijnbaar eenvoudige vraag, die Bert beantwoordt met filosofische spitsvondigheden, hilarische situaties en recht-voor-z’n-raap-comedy.

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bert Gabriƫls - Gelukzoekerlees meer..
zat 21 april 2018 van 20.00 uur

Op de eerste dag van het nieuwe jaar dropte Blaudzun verrassend de gloedvolle nieuwe track ‘_hey now’. De song is een voorbode van zijn nieuwe album ‘_UP_’ dat exact tien jaar na de release van zijn debuutalbum op 13 april verschijnt. Een dag na de release trappen Blaudzun en zijn band een clubtour af met een exclusief concert in de AB Brussel, gevolgd door zes shows in Nederland, waaronder Grenswerk, TivoliVredenburg en Paradiso, evenals een aantal optredens in Zwitserland en Duitsland.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Blaudzunlees meer..
zat 21 april 2018 van 20.00 uur

Evenementenhal Venray wordt deze avond omgetoverd tot een heuse “Toppers in Rooj Arena”. De Venrayse Toppers Ron Barents, Don Mulders en Geert Pelzer zullen een spectaculaire show geven, begeleid door een vijftig-koppig showorkest!! Tevens zullen diverse gastartiesten acte de présence geven en wordt het feest afgesloten met een heuse Afterparty.

Haal uw rode kleren alvast uit de kast, want de dresscode is…. ROOD!

 • U kunt ook zittend van het concert komen genieten. Helaas is het niet mogelijk om de zitplaatsen te reserveren.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Toppers in Roojlees meer..
zat 21 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 2 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 9 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 23 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 21 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 21 april 2018 van 14.30 uur
zon 22 april 2018 van 14.30 uur
woe 25 april 2018 van 14.30 uur

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Bieber de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden..., maar ook nieuwe vijanden!

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ted en het geheim van Koning Midaslees meer..
zat 21 april 2018 van 20.00 uur

Zanger en pianist Roon Staal komt begin april terug uit Vladivostok voor een nieuwe tour met 10 concerten in Nederland.

Staal, eerder ook actief als musical-acteur in verschillende producties (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) heeft inmiddels 10 album-releases op zijn naam staan en maakt in pittoresque kerkjes of sfeervolle theaters indruk met zijn authentieke performance, stem en pianospel.

Tijdens dit concert speelt hij zowel covers als eigen composities van al zijn albums tot nu toe met werken als 'Help Me Through The Night', 'Stay With Me Till The Morning', 'Als Je Mij Zoekt', 'Promise', 'Vincent', 'Pie Jesu' en 'Weet Waarom Je Leeft'.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zanger en pianist Roon Staallees meer..
zat 21 april 2018 t/m zon 22 april 2018 13.00 - 15.00 uur

Wilt u kennismaken met de golfsport? Kom dan naar de Open Golfdagen op Golf- en Countryclub Geijsteren. Op sportschoenen kunt u deelnemen aan de gratis clinics van 13.00 tot 15.00u.  

Golf- en Countryclub Geijsteren is een actieve golfclub gelegen op het Landgoed Geijsteren in de kop van Noord-Limburg. Binnen de club heerst een echt verenigingsgevoel en is er een goede balans tussen prestatief en recreatief golf.De club staat bekend om haar fraaie golfbaan, uitstekende horeca en het grote aanbod aan golfmogelijkheden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Open Golfdagen Geijsterenlees meer..
zat 21 april 2018 van 19.00 uur

Onder muzikale begeleiding van Joep van Wegberg & Karlijn van Dinther wordt u ontvangen met een glas prosecco en beleeft u de asperges gedurende de avond in al haar glorie. Wij serveren diverse kleine amuses, waarna het witte goud gepresenteerd wordt in een rijkelijk voorgerechten- en soepbuffet.

Uiteraard zal het hoofdgerecht “Asperges op klassieke wijze” niet ontbreken. Onder begeleiding van Duo Uniek zal de avond feestelijke invulling krijgen, ondertussen wordt er een verrukkelijk dessertbuffet gepresenteerd. Bijpassende wijnen staan klaar om de gerechten compleet te maken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Asperge Festijnlees meer..
zat 21 april 2018 van 20.15 uur

Bij de voorstelling "wedstrijdje" improviseren Johan Hoogeboom, Dorine Wiersma en puntdichter Jan J. Pieterse met komische, ontroerende, vrolijke en trieste liederen, puntdichten en wat verder ter tafel komt. Zij weten van tevoren niet wat er van ze gevraagd wordt, want de onderwerpen en verzoekjes komen van het publiek en van een rad van avontuur.

Bij elke voorstelling nodigen zij een speciale gast uit. Ook van deze gast wordt verwacht direct in te spelen op de spontane verzoekjes.
En op 21 april is hun speciale gast Gerrie Hondius, zandtekenares. Zij maakt de mooiste taferelen van zand: portretten, landschappen, en zelfs hele verhalen! Een zandtekenaar op locatie is totaaltheater. Je moet het ervaren. Begeleid door muziek ziet u in realtime de tekeningen verschijnen, zich transformeren, verdwijnen, vernieuwen… zodat een verhaal ontstaat.

En ook Gerrie Hondius zal op 21 april moeten improviseren met haar zandtekeningen, en zich moeten aanpassen aan de wensen van publiek en rad. Een spannend wedstrijdje! En wie gaat winnen? Zeker weten het publiek!

Foto: Tamara BosLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wedstrijdjelees meer..
zat 21 april 2018 van 17.00 uur
zon 22 april 2018 van 17.00 uur
vrij 27 april 2018 van 18.45 uur
zat 28 april 2018 van 18.45 uur

Wanneer er een politieagent wordt gedood krijgt zijn commandant enkele ervaren officieren om hem te ondersteunen in zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad. Ondertussen escaleert een conflict tussen de lokale gangstergroepen.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pitbull. Ostatni Pieslees meer..
zat 21 april 2018 van vanaf 17.00 uur

De Nacht van het Dorp zal één groot “Open Huis” zijn voor verenigingen, instellingen en particulieren. Dan gooien zij de deuren open om te laten zien wat zij zoal in huis hebben. Vele mensen zullen dan op de been zijn om al dat moois van America te komen bewonderen. U komt toch ook kijken?

Opening en Aferparty

Om 17.00 uur zal er een spectaculaire opening van de Nacht van het Dorp plaatsvinden bij de Bondszaal. Natuurlijk bent u hiervoor van harte uitgenodigd.
Na afloop is er in de Bondszaal een grandioze afterparty met de bekende groep Pigtail en een DJ. Deze afterparty begint rond 21.00 uur. 

Demonstraties

Tijdens de Nacht van het Dorp zijn ook enkele demonstraties. 

 • In de grote zaal van Aan de Brug zullen de koersballers enkele demonstraties geven
 • In Basisschool de Wouter zal Streetdancegroep HOSEMA enkele voorstellingen verzorgen met aansluitend een kleine workshop. 
  Tijden van optredens: 17.00, 18.00 en 19.00 uur
  Tijden van workshops: 17.15, 18.15 en 19.15 uur

Deelnemers

Je vindt het complete programmaboekjes inclusief plattegrond op deze link

De deelnemers zijn: 

 • PSV Kleindierenvereniging
 • Cristel Creatief
 • Kinderopvang 't Nest
 • Streetdance-groep HOSEMA
 • Bierbrouwersgroep
 • De Citroen DS - De Snoek van Guy
 • Werkgroep Oud America
 • Koersballers America
 • Dorpscoörperatie America
 • Schildersgroep Eigen Stijl
 • Dorpsdagvoorziening De Hoeskamer
 • Marianne's Hobby
 • Computerclub America
 • Dorpsraad America
 • Hans Bouweriks slager
 • The Bottle
 • Muziekvereniging St. Caecilia
 • OJC Cartouche
 • Jong Nederland America
 • JongNL Limburg
 • Laefkeuken in het LaefHoês
 • Ruilbieb de Laeshook
 • De Poppenmoeder
 • Stichting Het Beukenhof
 • Schilderen bij Els
 • Toneelvereniging De Vrije Spelers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nacht van het Dorp - Americalees meer..
zon 22 april 2018 van 11.00 - 16.00 uur

Schutterij St. Severinus Grathem organiseert zondag 22 april 2018 van 11.00 tot 16.00 uur wederom een grote gezellige voorjaars- openlucht Rommelmarkt en Vrijmarkt op Sportpark Grasheim, aan de Sportlaan in Grathem. De vele marktkramen liggen dan ( zorgvuldig gesorteerd ) vol met duizenden tweedehands spullen.

Het is een feest om hier met z'n allen te komen wroeten. Wandelend langs de vele marktkramen wordt je verrast door de diversiteit, het grote en unieke aanbod.
Een groot aantal kunstenaars, ambachtslieden en hobbyisten presenteren en verkopen hier hun werk aan duizenden kooplustigen. Tussen het snuffelen en slenteren door kun je op het nabij gelegen terras genieten van muziek en je tegoed doen aan Limburgse lekkernijen en heerlijke drankjes.

Wil je voor een klein prijsje iets groots vinden, dan mag je deze markt beslist niet overslaan.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rommelmarkt en vrijmarkt Grathemlees meer..
zon 22 april 2018 van 08.00 uur

Om in Nationaal Park De Maasduinen optimaal te kunnen genieten van vogels moet u vroeg uit de veren, want vogels houden niet van uitslapen!

Al vroeg in de ochtend brandt de strijd los om het mooiste lied. Door de grote variatie aan terreintypen kunnen we hier een grote diversiteit aan vogels ontmoeten. Onder leiding van Maasduinengidsen gaat u deze morgen op zoek naar zoveel mogelijk verschillende vogels.

 • De excursie start vanaf Bezoekerscentrum Maasduinen in Well
 • De excursie is gratis
 • Aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel!
Foto: Stichting het Limburgs Lanschap, Henk Heijiligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vroege vogels in NP De Maasduinenlees meer..
zon 22 april 2018 van 12.00 - 16.30 uur
zon 3 juni 2018 van 12.00 - 16.30 uur
zon 26 augustus 2018 van 12.00 - 16.30 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek organiseert een bijzonder arrangement rondom de LiberationTour.

De middag begint met een inleiding en een bezoek aan de tijdelijke en vaste exposities in het museum. Ook is er een proeverij van Zweeds wittebrood, gebakken naar origineel recept uit de Tweede Wereldoorlog.
Daarna volgt een Battlefieldtour door het lokale gebied van Operatie Market Garden en het Rijnalndoffensief. De middag wordt afgesloten met koffie/thee en bevrijdingsgebak in het museumcafé. 

Het arrangement duurt van 12.00 tot 16.30 uur en de kosten zijn €40,00 per persoon.

 • Reserveren is noodzakelijk. 
 • Museumkaart niet geldig. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

LiberationTour Bevrijdingsmuseumlees meer..
zon 22 april 2018 van 11.00 tot 18.00 uur

Maak kennis met spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Bij LiKraLi zijn talloze consults mogelijk en een scala aan verkooptafels om langs te struinen. 

In de ochtend is er een mini klankschalenconcert en ‘s middags zijn er drie lezingen die voor bezoekers vrij toegankelijk zijn. 's Middags is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een mini-workshop encaustic.

De onderwerpen van de vrij te bezoeken lezingen zijn: 

 • Droomsymbolieken door Keimpe Zwart
 • Psychometrie door Inge Hamers
 • Helderziende waarnemingen/vorige levens door Regina Florack
De prijs voor een consult is deze dag maximaal €15,00. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Spirituele beurs LiKraLilees meer..
zon 22 april 2018 van 10.00 uur

IVN Maas en Niers neemt je op zondagmorgen 22 april mee met een wandeling door het Reichswald. 

Tijdens de wandeling van ongeveer 4 kilometer, die leuk is voor jong en oud, ga je op zoek naar zwijnensporen. Onderwerweg vertelt de gids allerlei weetjes over de wilde zwijnen. Gespeuird wordt naar allerlei sporen: wroeten, zoelen, schuren haren schuilen... van alles komt aan bod! 

Van de mooiste sporen die je tegenkomt, maak je een gipsafdruk en tot slot worden de onderweg geleerde zwijnenfeitjes getest! 

 • Aanmelden gewenst via myriam.ivn.degroentjes@gmail.com
 • Deze excursie is heel erg geschikt voor kinderen die van struinen houden
 • Vertrek om 10.00 uur vanaf de picknicktafels bij de ingang van het Reichswald aan de Grensweg, eind Hondsiepsebaan (Ottersum). 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Op zoek naar zwijnensporen in het Duitse boslees meer..
zon 22 april 2018 t/m maa 21 mei 2018

Van 22 april tot en met 21 mei exposeren Mieke Jonker en Loes Theunissen in Museum het Petershuis in Gennep. 

Mieke Jonker (schilderijen)

"Mieke Jonker (1963) is geboren in Vaassen, woont in Gennep en begon haar creatieve carriere als goudsmid (Vakschool Schoonhoven 1999-2003). Na haar studie aan de Academie voor de Schone Kunsten te Arendonk, richting portret/model(2013),Specialisatie graad (2016) geslaagd met eervolle vermelding, richt ze zich uitsluitend op de schilderkunst." Bron: www.miekejonker.nl/

Loes Theunissen (sieraden)

Theunissen deed de opleiding voor goudsmid  bij Vakschool Schoonhoven. Daarna deed ze praktijkscholing in de ateliers van Marc de Roeper (NL), Ronald Reijnen (NL) en Goldschmiedepunkt (D) en bij de keramisten Thomas & Katrin König (D). Vandaag de dag is zelfstandig goudsmid.

Bron: www.loestheunissen.com/

 • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Op Pinksterzondag is het museum gesloten, op Pinkstermaandag extra geopend. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Treasures in het Petershuislees meer..
zon 22 april 2018 van 15.00 uur

Het duo ‘Van Piekeren’ uit Utrecht en Joep van Leeuwen & Band, oorspronkelijk uit Overloon zijn samen te zien op 22 april in ’t Helder in Overloon.

In de loop der jaren heeft Joep van Leeuwen, geboren en getogen Overloner veel artiesten leren kennen tijdens zijn muzikale loopbaan. Hierdoor ontstond het idee om gezamenlijke optredens te gaan verzorgen: ‘Zolang er vrienden zijn.’ Zij als band een set en hun gasten een set. Kortom twee bands voor de prijs van één!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zolang er vrienden zijn - Piekeren met van Leeuwenlees meer..
zon 22 april 2018 van 11.00 tot 15.00 uur

Een Bijenoase zorgt voor een geschikte woonplek voor solitaire bijen en andere insecten. Gelegen in een kruidenrijke omgeving met veel bloemen heeft de bij het helemaal naar zijn zin.

Solitaire bijen en andere insecten hebben het erg moeilijk: uit onderzoek van 63 Duitse natuurgebieden blijkt dat daar sinds 1990 het aantal insecten met 75 procent is afgenomen. En naar verwachting zal dat in Nederland niet veel anders zijn.

De Plattelandscoöperatie realiseert 40 Bijenoases in Limburg in samenwerking met veel partijen, waaronder ook Groen Hart Leudal. Hoofddoel van dit project is aandacht te vestigen op het belang van (solitaire) bijen en biodiversiteit en dit in het veld actief te laten zien en uit te dragen. Eén van deze Bijenoases wordt gerealiseerd in de bloementuin bij het Bezoekerscentrum Leudal.

Graag willen zij met u de opening van onze Bijenoase vieren op een ludieke manier met allerlei activiteiten waar de BIJ centraal staat.

Programma

11:00 – 11:30 uur

 • Officiële Opening Bijenoase door wethouder Walraven

11:30 – 15:00 uur Activiteiten voor jong en oud, met o.a.:

 • In de Panoramazaal een presentatie over het belang van de solitaire bij
 • In de bijenstal achter de Panoramazaal geven imkers informatie over de honing bij uitleg bij een oudere insectenhotel: wat kan je daar allemaal zien verkoop van bijenhotels

Voor de kinderen o.a.:

 • Maak je eigen insectenhotel
 • Zaadbommen maken en gooien om de bloemenweide van nog meer bloemen te voorzien
 • Bijen elektrospel
 • Gratis bijenbutton


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Opening Bijenoase - Nationale Bijentellinglees meer..
zon 22 april 2018 van Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur

Speurtoch het Roverspad bij Buitencentrum De Pelen

Op zondag 22 april kun je meedoen met het ‘Roverspad’; een spannende speurtocht voor gezinnen in Nationaal Park De Groote Peel. Op een route in de Peel staan schatkisten met aanwijzingen die je helpen met je zoektocht.

Op zoek naar het zwarte goud...

De schatkelder in het kasteel van Graaf de Zwarte Raaf ligt vol met schatten. Alles wat van waarde is heeft hij in zijn bezit. Alles.… behalve het zwarte goud! Daarom heeft hij zijn Roversbende ‘De Zwarte Raven’ op pad gestuurd om het zwarte goud te zoeken. Dat is geen eenvoudige klus want Rover Robin, Rikus, Raphael, Rocco, Romeo, Remy en Rombout weten niet waar die kostbare schat te vinden is. Erger nog, ze weten niet eens hoe zwart goud eruit ziet! De enige aanwijzing die ze hebben is dat het van onschatbare waarde is en dat het zich ‘ergens’ in het enorme Peelmoeras bevindt. Maar waar moeten ze gaan zoeken?!

De Rovers zijn wanhopig en durven niet met lege handen terug te komen bij de grimmige Graaf. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Ben jij dapper genoeg om te gaan zoeken naar die felbegeerde schat? Op een route van 2,5 km, die wordt aangegeven met ravenpijlen, staan zeven schatkisten met aanwijzingen. Door ze uit te voeren kom je achter het geheim van het zwarte goud. Veel succes!

 • Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen
 • De tocht duurt ongeveer 1 uur
 • Deelname koste €2,50 (volwassenen en kinderen). Dat is inclusief een broodje bakken en een stoere roversbutton voor elk kind
 • Aanmelden kan via 0495-641497 of per mail depelen@staatsbosbeheer.nl


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ga op zoek naar het zwarte goud van de Peellees meer..
Internetbureau Vis.nl