Agenda

zat 11 maart 2017 t/m zon 18 februari 2018 tijdens openingsuren museum

Museum de Locht in Melderslo heeft een wisselexpositie ingericht over de ontwikkeling van het transport in de loop van de tijd. Eeuwenlang waren de transportmogelijkheden beperkt. Met name het vervoer over land was moeizaam en gevaarlijk. De belangrijkste handelsplaatsen lagen dan ook aan het water, bereikbaar schepen.

In de 19e eeuw voltrok zich een complete transportrevolutie door de komst van onder andere stoomschepen en stoomtreinen. Vervoer over land werd daardoor sneller, betrouwbaarder en veiliger. Ook Noord-Limburg ondervond de gevolgen van deze nieuwe ontwikkelingen. De spoorlijn Eindhoven-Venlo werd aangelegd in 1866 en de lijn Nijmegen-Venlo in 1883.

Rond 1880 kwam er een nieuw transportmiddel op de markt: de auto. Al gauw was dit een belangrijk transportmiddel voor grote aantallen personen en goederen. Daarvoor moest uiteraard een wegennet aangelegd worden.

De wisseltentoonstelling Onderweg, van karrenspoor tot A73 laat de ontwikkeling in de loop van de tijd zien. De tentoonstelling is te zien tot en met 18 februari 2018. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie: Onderweg, van karrenspoor tot A73lees meer..
zon 3 september 2017 t/m zon 7 januari 2018

Het is inmiddels duidelijk dat de huidige snelle klimaatverandering wordt veroorzaakt door menselijk handelen, zoals het forse gebruik van fossiele brandstoffen met uitstoot van grote hoeveelheden CO² tot gevolg. In 2050 moet de CO²-uitstoot in Nederland nagenoeg nihil zijn. Hierdoor worden er belangrijke keuzes voorgelegd. 

Stel je de verduurzaming van de energiehuishouding zo lang mogelijk uit? Of ga je vaart maken met de energietransitie en verduurzaming van leefstijlen? En hoe ga je om met afval? 

Vergroot uw kennis over duurzaamheid en energietransitie en kom erachter welke gevolgen dit heeft voor uw eigen leefomgeving. Ontdek wat u zelf kunt doen om een bijdrage te leveren aan een duurzame en energie neutrale samenleving.

 • Entree voor kinderen tot 12 jaar en donateurs van tijdschrift Rondom het Leudal gratis
 • Dagelijks geopend met uitezondering van maandagen 

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Duurzaamheid en Energietransitielees meer..
vrij 15 september 2017 t/m zon 14 januari 2018

Hedendaagse slibgedecoreerde keramiek

Decoreren met kleislib is een techniek die eeuwenoud is, komt in veel keramiekplaatsen ter wereld voor en is en nog altijd geliefd. Deze expositie toont werk van hedendaagse slibschilders. Deze moderne ambachtsmensen uit heel Europa zijn kunstenaars met klei en slib. Ze beschilderen hun handgevormd werk met een papje van klei al dan niet ingekleurd met kleurpigmenten of oxides. Soms afgewerkt met een glanzend laagje transparant glazuur, soms blijft bewust de ruwe klei zichtbaar. Hun warme gebruiksgoed is de kroon op de gedekte tafel. De autonome objecten zijn imposant en een lust voor het oog.

Zoveel schilders zoveel stijlen.
Het werk dat in deze expositie te zien is loopt uit een van het klassiek ogende zeer minutieuze beschilderde werk van Grita Götze (DE) tot de expressieve werken van Dylan Bowen (GB) en John Higgins (GB) waar je de klei slib bijna letterlijk om de oren vliegt. Michelle Gardelle (FA) werkt ook in een heel uitbundige stijl waar de levensvreugde vanaf spat. Dit zijn slechts enkele van de exposanten.

Deze activiteiten worden bij de expositie georganiseerd:
17 september
Grita Götze - demonstratie afdek- en schildertechieken met slib
24 september
Niek Hoogland - demonstreert maken slibversierd aardewerk
17 december
Matthieu van der Giessen- demonstratie slibschilderen

Rondleidingen
Iedere vrijdag kunnen bezoekers om 14.00 uur aansluiten bij de gratis rondleiding. De gids attendeert u op interessante achtergronden van de kunstwerken die u samen gaat bekijken. Op vrijdag 10 november en vrijdag 17 november wordt er geen rondleiding verzorgd.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleischilderslees meer..
zat 23 september 2017 t/m zon 31 december 2017

Miljoenen kinderen in 24 landen lezen de boeken van Paul van Loon. De in Geleen geboren kinderboekenschrijver put voor zijn verhalen, zo zegt hij zelf, uit ‘de Andere Werkelijkheid’.

Vanaf 23 september is die te beleven in het Limburgs Museum in Venlo. De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt liefhebbers dichterbij hun helden Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus en Foeksia de miniheks, en stimuleert kinderen om te lezen. Bovendien is er een exacte en rijdende kopie gemaakt van De Griezelbus uit Paul van Loons gelijknamige boekenserie.

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Bezoek bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet Foeksia in het Heksenbos, ontdek Meester Kikker bij de sloot en schuif aan bij Beentjes, de enige echte chauffeur van De Griezelbus.

De tentoonstelling is gericht op leesbevordering. Er is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren in de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Paul van Loonlees meer..
woe 27 september 2017 t/m zon 7 januari 2018

De expositie Inktspot 2016 – 2017 - De 100 beste politieke spotprenten van het afgelopen jaar is van 27 september 2017 tot en met 7 januari 2018 te zien in het Limburgs Museum in Venlo. Het zijn de inzendingen voor de Inktspotprijs 2017.

Wie die prijs wint, wordt bekend gemaakt op 26 september. Dan maakt juryvoorzitter Claudia de Breij in Den Haag de winnaar bekend. De dag erna komen alle tekeningen, inclusief de allerbeste, naar Limburg. 

 • Toegang voor kinderen vanaf € 6,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie De 100 beste cartoonslees meer..
don 28 september 2017 t/m zon 7 januari 2018 tijdens openingsuren Tuincentrum Leurs

De kerstshow van Tuincentrum Leurs is inmiddels een begrip geworden in Nederland en Duitsland. Ieder jaar opnieuw presenteren we tijdens de wintermaanden een kerstshow vol inspiratie en de allernieuwste kersttrends.

Tuincentrum Leurs is meerdere malen in de prijzen gevallen met de verkiezing van Beste Kerstshow van Nederland. Dit jaar presenteren zij de jaarlijkse kerstshow weer in de nieuwbouw van 4.000 m2 en in gedeeltes van de rest van ons tuincentrum. Met de kerstshow Sparkling Christmas willen we onszelf opnieuw overtreffen om u een nóg mooiere kerstshow te presenteren in een prachtige droomwereld.

Wie binnenloopt bij Tuincentrum Leurs, komt terecht in een wondere wereld vol beleving en inspiratie. Laat u verrassen door de nieuwste najaarstrends op het gebied van interieur, kleur en lifestyle.

Lemax, miniatuur droomwereld

Tuincentrum Leurs heeft ook een heel breed aanbod aan Lemax producten. Hiermee kunt u een complete miniatuur droomwereld creeëren van gezellige pleinen met schaatsbanen en waar mensen samen zitten rondom een kampvuur tot complete skiresorts met pistes en gondelbanen! Op de kerstshow kijk je je ogen uit in de Lemax miniatuurwereld waarin vrijwel alle thema's van Lemax tentoongesteld worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstshow Sparkling Christmaslees meer..
zon 1 oktober 2017 t/m zon 31 december 2017 Woensdag t/m zondag vanaf 10.30 uur

Even genieten: een herfstzonnetje, herfstkleuren, een lekker windje, het Maasdal, nog meer natuur, maar ook historie en kunst. Maar óók genieten van een heerlijk 4 gangen menu tijdens de wandeling.

Het Happen en Stappen arrangement start na reservering bij het prachtige Chateau De Raay met koffie/thee en Baolderse Kook, daarna staat er een heerlijke zelfgemaakt soep op het menu bij Hoeve Hofackers, gevolgd door het hoofdgerecht bij Maes21. Het dessert wordt geserveerd bij het geheel vernieuwde Café Restaurant Centraal Baarlo. De route eindigt weer bij Chateau De Raay.

Deelnameprijs voor kinderen in overleg

Te boeken van woensdag t/m zondag.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Happen en Stappen in Baarlolees meer..
zon 8 oktober 2017 t/m zon 17 december 2017

In aanvulling op het museale programma toont Museum van Bommel van Dam in Venlo regelmatig werken uit de collectie buiten de muren van het museum. Van 8 oktober tot en met 17 december wordt onder de titel ‘Hoofd in de wolken’ een selectie van de collectie Marianne van der Heijden in Theater De Maaspoort gepresenteerd. De tentoonstelling is samengesteld door kunsthistorica Lies Netel die dit najaar met een proefschrift over de nalatenschap van Marianne van der Heijden zal promoveren aan de Universiteit Maastricht.

Marianne van der Heijden
Marianne van der Heijden (1922-1998) woont en werkt vrijwel haar hele leven in Limburg. Haar naoorlogse studietijd aan de Amsterdamse Rijksakademie van Beeldende Kunsten en nationale en internationale exposities maken dat haar werk een bovenregionaal karakter krijgt. Ze is klasgenote van Ger Lataster, Jef Diederen en Pieter Defesche en exposeert samen met hen in 1950 te Heerlen. Daarom wordt Van der Heijden ook vaak tot de zogenaamde Amsterdamse Limburgers gerekend.

Van der Heijdens oeuvre is zeer divers. Ze maakt niet alleen monumentale kunst, zoals mozaïeken, wandkleden en glas-in-loodramen, maar legt zich ook toe op uiteenlopende technieken: onder meer linoleumsneden, etsen, aquarelen, papiercollages en pasteltekeningen. De titel ‘Hoofd in de wolken’ verwijst naar de werking die kunst volgens Marianne van der Heijden kan hebben. Het biedt namelijk de mogelijkheid om de wereld vanuit een ander of hoger perspectief te bekijken. 

Foto: Marianne van der Heijden - Hoofd in de wolken (1984)Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Hoofd in de Wolkenlees meer..
zon 29 oktober 2017 t/m zat 30 december 2017

Iedereen neemt wel eens iets mee van zijn of haar reis. Het museum laat door de bijbehorende verhalen de stukken tot leven komen. Ieder meegenomen souvenir zegt iets over de reis en de reiziger. De textiele objecten uit binnen- en buitenland zullen bij de bezoekers herinneringen oproepen. Los van de verhalen geeft deze expositie een beeld van gebruikte textiele technieken over de gehele wereld.

Tijdens de opening op zondag 29 oktober zullen tussen 14.00 uur en 17.00 uur vier schrijfsters van de schrijfschool Jetty Alards hun zelf geschreven reisverhalen voordragen. Een mooie aanvulling op de ingebrachte textiele herinneringen.

 • Entree jongeren 12 t/m 17 jaar € 3,00 p.p.
 • Jeugd tot 12 jaar gratis entree
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Onderweglees meer..
zat 4 november 2017 t/m vrij 15 december 2017 13.30 - 16.30 uur

Van 4 november tot 15 december zal tijdens de openingstijden van het museum de fototentoonstelling 50 jaar CCC Inc. & 100 jaar Vincentiushuis in de Wientjeskamer van museum Techniek met 'n Ziel te zien zijn.

Het is een expositie met foto's van fotografe Molly Mackenzie over de legendarische band CCC Inc., die in 1967 ontstond, met onder andere Joost Belinfante en Ernst Jansz. De band speelde op vele festivals en was succesvol in het clubcircuit.

In 1970, het jaar waarop de laatste zusters Franciscanessen uit het klooster vertrokken, streken de bandleden met vrouwen en kinderen neer in het dorp om er een commune te beginnen. Het voormalige klooster, Het Vincentiushuis, bestaat inmiddels 100 jaar.

 • Het museum is van woensdag tot en met vrijdag en zondag te bezoeken van 13.30 tot 16.30 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fototentoonstelling 50 jaar CCC Inclees meer..
zat 11 november 2017 t/m zon 10 december 2017

De Nijmeegse kunstenaar Gé Langhout exposeert vanaf zondag 12 november t.e.m. 10 december in Museum Het Petershuis. Het thema van deze expositie is “Verstilde Beweging”, waarmee Langhout zijn hoop en ambitie tot uitdrukking brengt dat de museumbezoeker persoonlijk door zijn schilderijen geraakt zal worden. De officiële opening is op zaterdagmiddag 11 november om 15:00 uur.

De nu 72-jarige Gé Langhout studeerde aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem en is tevens opgeleid tot Yogadocent. Oosterse filosofieën en culturen zijn voor de schilder altijd een belangrijke inspiratiebron geweest. Hij is een liefhebber van Indiase muziek. Zijn schilderijen zijn het resultaat van intuïtieve bewustwording, meditatie en spirituele beleving. Niet alleen ervaart Langhout dat het schilderen een proces is vol onverwachte gebeurtenissen; dat kan spannend zijn voor hem als kunstenaar of hem juist tot rust brengen. Maar ook voor de toeschouwer die zich voor het kunstwerk openstelt, er als het ware een relatie mee aangaat, geldt dat hij minder geraakt mag zijn door het beeld dat hij ziet dan door wat het emotioneel met hem doet. Langhout daarover: “Voel in deze ontmoeting met het werk, dat je eigenlijk meer je zelf ontmoet”.

 • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Gé Langhout - Verstilde Beweginglees meer..
zon 12 november 2017 t/m woe 14 februari 2018

Dit jaar bestaat Carnavalsvereniging “De Vlaskop” uit Melderslo 55 jaar. Met het oog daarop is in Museum de Locht een speciale expositie ingericht.

Met behulp van kleding, foto’s en voorwerpen zijn er vitrines ingericht en wordt een Boerenbruiloft uitgebeeld. Tevens is er een knus Vlaskop-carnavalscafé ingericht met o.a. foto’s van bijzondere gebeurtenissen en van de 55 Prinsen van het Vlaskoppenrijk.
De expositie geeft tevens informatie over in de historie van Carnaval in het algemeen en is daarmee ook interessant voor bezoekers die geen speciale binding hebben met Carnaval.

Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. 

 • Toegansprijs voor kinderen € 4


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo 5 x 11 CV Vlaskoplees meer..
zon 12 november 2017 t/m zon 25 februari 2018

Zoveel strootjes als bagage, maar er is er altijd één strootje waardoor de rug van een kameel breekt. Dat herkennen we allemaal. Uit onze eigen levens en dat van anderen. Dat ene moment wanneer een leven voorgoed verandert. Of soms zelfs een complete samenleving in een nieuwe fase komt. Dat moment als de spreekwoordelijke rug van een kameel breekt. Daar gaat de solotentoonstelling van Jerry Kowalsky over.

Kowalsky werd geboren als Jeroen Cremers in het Limburgse Reuver. Nu maakt hij naam als één van de opkomende kunstenaars in Berlijn, waar hij werkt en woont.

Geweld en conflicten zijn een belangrijk thema voor Jerry Kowalsky. Aangegrepen door ‘beeldenstorm’ en ‘iconoclasme’, onderzoekt Kowalsky, hoe de mensheid het eigen verloop beïnvloedt, afbreekt en weer opbouwt. Als het laatste strootje, een gevolg van actie en reactie; staat er dan nog wel iets op zichzelf?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The straw that broke the camel’s backlees meer..
zon 12 november 2017 t/m zon 26 november 2017

Maarten Bouman en Rob van den Broek exposeren in Heythuysen.

Deze exposie wordt geopend op zondag 12 november om 14.00 uur. Een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur Leudal ontvangt de kunstenaars, familie, genodigden en andere kunstlievende belangstellende. 

Jan C M Peeters zal het gesprek aangaan met beide kunstenaars, waarbij het publiek meer te weten komt over inspiratie, werkwijze, materialen en het vormingsproces van hun werk.

Maarten Bouman 

Maarten Bouman is een schilder die in alle opzichten verknocht is met de streek waarin hij leeft. Onderwerpen vindt hij in de naaste omgeving en de cultuur van het Limburgse land. Dat getuigen de schilderijen van dorpstaferelen, schutterijen, luchten en landschappen. Faam verwierf Maarten met het schuttersdoek Nachtwacht van Neer, voorstellende de verbroedering van de schutterijen uit Neer. Het enorme doek dat jarenlang in Amsterdam heeft gehangen, is onlangs terug in Neer, en is op de tentoonstelling te bezichtigen. Dit schilderij was aanleiding om zich te verdiepen in het schilderen van portretten, zijn andere passie.

Rob van den Broek

Bronsgieter Rob van den Broeks laatste werk is vooral geïnspireerd door het fenomeen steampunk, een term uit de wereld van science fiction en fantasy. Het woord steam verwijst naar de tijd dat stoom de primaire krachtbron was voor mechanische beweging. Tandraderen, glanzende messing drijfstangen en hefbomen; kortom de futuristische wereld van Jules Verne met zijn Nautilus en H G Wells met zijn tijdmachine en mannetjes met mechanische ledematen en gekke brilletjes. Mensenhoofden en lichamen die onderhuids bestaan uit ingewikkelde raderwerken.
Maar naast het fantastische laat Rob van den Broek ook zien dat hij uit de weg kan met kleine, verstilde figuren uit planten- en dierenwereld.

 • De openingstijden van de expositie zijn op de zondagen 12, 19 en 26 november van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens werkdagen is de expo van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te zien. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Najaarsexpositie Leudal 2017lees meer..
maa 13 november 2017 t/m zat 30 december 2017

De kerstmarkt in Düsseldorf biedt alles wat je van een kerstmarkt verwacht. Het mooie historische 'Rathaus' zorgt voor een sfeervolle ambiance. Naast de grote kerstboom staat een uit hout gesneden kerststal. 

Op deze kerstmarkt vind je, behalve knusse kraampjes met leuke spulletjes, ook hutjes waar de oude ambachten centraal staan, zoals een traditionele glasblazer en een oude smid. Ook hoef je geen honger of dorst te hebben. Je vindt op de kerstmarkt namelijk diverse kraampjes met Düsseldorfse lekkernijen: gepofte kastanjes, grote rosti rondjes, pretzels, bratwurst, gluhwein, warme chocomel en natuurlijk heerlijk Duits bier. 

De kleintjes kunnen zich op deze kerstmarkt amuseren in de draaimolen en aan de Rijn staat een enorm reuzenrad. 

Düsseldorf ligt op ongeveer drie kwartier afstand van Venlo. De kerstmarkt is tussen 23 november en 30 december geopend. 

 • Zondag tot en met donderdag: 11.00 tot 20.00 uur
 • Vrijdage en zaterdag: 11.00 tot 21.00 uur
 • Dodenherdenkingsdag (26 november) en 24 en 25 december gesloten. 

Foto's: Düsseldorf Marketing & Tourismus GmbH – U. OtteLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Düsseldorflees meer..
don 16 november 2017 t/m zat 23 december 2017

Het Duitse Oberhausen staat onder andere bekend om haar mooie kerstmarkten. Tot aan de kerstperiode vindt u in het centrum van de stad én rondom winkelcentrum CentrO mooie, authentieke kerstmarkten!

De oude markt in Oberhausen wordt omgebouwd tot een geweldige traditionele kerstmarkt. In de zogenaamde "Oberhausener Weihnachtswald" staan marktkramen en hoge dennenbomen. Ze zijn allemaal prachtig verlicht met kerstlampjes. Er zijn schilderachtige huisjes een historische draaimolen en een treintje voor de kinderen. Bij sommige kraampjes is er nog echt traditioneel vakmanschap. Zo is er bijvoorbeeld nog een echte smid aanwezig.

Daarnaast is er een kerstmarkt van het winkelcentrum CentrO. Deze kerstmarkt vindt plaats rondom het gigantisch winkelcentrum buiten de stad. Deze kerstmarkt is met ongeveer 150 houten hutten is één van de grootste kerstmarkten in het Ruhrgebied. Er is niet alleen zoete en hartige gerechten, maar ook veel van de ambachten.

De Kerstmarkten in Oberhausen zijn te bezoeken van 16 november tot en met 23 december, dagelijks van 12.00 tot 20.00 uur.

Foto's: CentrO OberhausenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Oberhausenlees meer..
woe 22 november 2017 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 november 2017 van 09.00 - 12.00 uur
woe 6 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur
woe 13 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur
woe 20 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur
woe 27 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 22 november 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
zat 25 november 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
zon 26 november 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 29 november 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
zat 2 december 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
zon 3 december 2017 van 14.00 tot 16.00 uur

Wil jij Sinterklaas graag een handje geven, een liedje voor hem zingen of hem jouw mooiste tekening laten zien? Dat kan, want Sinterklaas komt naar het museum!

Tijdens het Pakhuis van Sinterklaas zal de Sint een aantal dagen langs komen om met de kinderen en zijn pieten feest te vieren.

Bezoekertjes kunnen zich daarom bekwamen in de belangrijkste vaardigheden die Pieten moeten hebben. Het omhoogtakelen van zware cadeaus bijvoorbeeld. En natuurlijk het inpakken, het door de schoorsteen gooien van cadeaus op precies de juiste manier, het sorteren van speelgoed, en het zingen en klimmen en dansen waar Pieten zo goed in zijn.
Voor de beste leerlingpieten ligt er na afloop een Pietendiploma klaar.

Van 22 november t/m 5 december 2017 zal Sinterklaas iedere woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur in het museum zijn.

Vol verwachting klopt ons hart! 

 • De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas (excl. museumentree) bedraagt €4,00 p.p. (vanaf 2 jaar)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Pakhuis van Sinterklaaslees meer..
woe 22 november 2017 van 20.15 uur

Al ruim tien jaar geldt droogkloot Polderman als één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, doortimmerde liedjes en hilarische oneliners.

En Polderman tiert welig voort, ook in dit vijfde programma. Niet met stemverheffingen en schreeuwerij, maar met krulletters, goed gerijmde liedjes en vakkundig afgewogen woorden. Want áls Polderman tiert, dan tiert ze welig.

Haar vijfde theatershow Polderman tiert welig handelt over terrorisme, vluchtelingen, de drang naar veiligheid, hekjes en verkeersborden, babyboomers maar ook over het moederschap. “Ik kom nergens meer aan toe. Ik ben blij dat ik er vanavond even uit ben”, schertst de 36-jarige moeder op het podium over de komst van haar eersteling.

In deze voorstelling met een bingomolen, een stapel liedjes en vrolijke Japanse muziek is niets zeker, behalve dat het toeval een grote rol speelt.

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling vanaf 19.30 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Katinka Polderman - Polderman tiert weliglees meer..
woe 22 november 2017 van 19.30 uur
woe 29 november 2017 van 19.00 uur

Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets, haar telefoon en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Maanden later lukt het je pas om je leven weer op te pakken. Maar dan komt de moordenaar terug. En dit keer voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat?

Beleef Shock nu live in het theater als spannende thrillermusical! Naar de bestseller van Mel Wallis de Vries, de succesvolste Young Adult-schrijver van Nederland. Shock wordt gemaakt door het team van de thrillermusical Vals en BOY 7 Live on stage

Voordat de voorstelling begint is er bij Shock een covermodelwedstrijd in het theater, waarbij je kans maakt om covermodel te worden voor Mel’s nieuwe boek!

Leeftijdsindicatie: 12+

Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Shocklees meer..
woe 22 november 2017 van 20.15 uur

Masterclass van een bevlogen muzikant

Nederlands bekendste drummer? Dat is natuurlijk Cesar Zuiderwijk. Al 47 jaar is hij de stuwende motor van Golden Earring.

Met wie kun je dus beter een reis door de drumwereld maken? Masterclass is het verhaal van een bevlogen muzikant. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde drummers en andere liefhebbers.

Cesar vertelt op levendige en humoristische wijze en natuurlijk kruipt hij achter zijn kit om zijn relaas kracht bij te zetten. U krijgt tips, vernuftige drumtechnieken passeren de revue, zoals de Moeller-methode, waarbij je twee of drie slagen maakt met één polsbeweging, en u hoort wat u als drummer beter niet kunt doen. Er staan een akoestisch en een elektronisch drumstel klaar, dus als er iemand wil meespelen...


Na afloop zal Cesar Zuiderwijk signeren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cesar Zuiderwijk - Masterclasslees meer..
woe 22 november 2017 van 19.30 uur

Mandala tekenen brengt je in het hier en nu.

Je beleeft plezier aan de vormen en kleuren die voortvloeien uit je potlood. Hierdoor brengt mandala tekenen harmonie, ontspanning en hernieuwde energie in je leven.

Tijdens de basiscursus mandala tekenen, maak je kennis met de principes van mandala. De basiscursus bestaat uit zes lessen met een heldere opbouw. Elke les heeft zijn eigen thema. Hierdoor leer je je eigen mandala’s ontwerpen en tekenen. Zelfs in de eerste les teken je al je eigen persoonlijke, bijzondere mandala!

 • De prijs is voor alle zes de lessen, incl. koffie/thee met iets lekkers en materiaal tijdens de les. 
 • Je leert de basiscurus materaalgebruik, mandalaverdelingen maken, vormen en lijnen, kleurtechnieken, spsigelen en geometrie. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cursus Mandala tekenenlees meer..
don 23 november 2017 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 november 2017 van 08.30 - 12.30 uur
don 7 december 2017 van 08.30 - 12.30 uur
don 14 december 2017 van 08.30 - 12.30 uur
don 21 december 2017 van 08.30 - 12.30 uur
don 28 december 2017 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 23 november 2017 t/m vrij 22 december 2017

Kom tussen 23 november en 22 december naar de gezellige Kerstmarkt in Moers. Moers ligt net voor de plaats Duisburg en is ongeveer een half uur rijden vanuit Venlo.

In Moers staan elk jaar een kleine 100 kramen klaar op het kasteelplein, een schilderachtig decor! Daarnaast is er een ijsbaan en is er een podium met tal van optredens. Een leuke, niet te grote kerstmarkt, die garant staat voor veel kerstsfeer en gezelligheid!

Openingstijden:

 • Zondag t/m donderdag: 11.00 - 20.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag: 11.00 - 22.00 uur 
 • Totensonntag (16 november): gesloten
Foto's Moers Marketing GmbH


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Moerslees meer..
don 23 november 2017 t/m zat 23 december 2017

De Kerstmarkt in Essen (Duitsland) is een van de grootste kerstmarkten in de buurt. Op ongeveer 45 minuten afstand van Venlo vindt u meer dan 250 gezellige kraampjes met ambachten, maar vooral veel eten en drinken.

Dit jaar wordt de kerstmarkt voor bijna de 50e keer georganiseerd. Wanneer u een bezoek brengt aan Essen, bekijk dan ook vooral de middeleeuwse kerstmarkt en de grote kerstboom op het plein. Uiteraard is een dagje kerstmarkt goed te combineren met een dagje shoppen in het gezellige centrum van Essen. 

De Kerstmarkt in Essen is geopend van 23 november tot en met 23 december. 

 • Zondag t/m donderdag: 11.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag en zaterdag: 11.00 - 22.00 uur

Foto's Peter Wieler/ EMG-Essen Marketing GmbH Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Essenlees meer..
don 23 november 2017 t/m zat 30 december 2017

Dit jaar kunt u meer dan vijf weken lang genieten van de gezellige kerstmarkt in Duisburg. Een typische Duitse kerstmarkt met uitbundige kerstversiering. De laatste jaren trekt de kerstmarkt in Duisburg ook steeds meer Nederlandse bezoekers.

Op deze kerstmarkt (gelegen ongeveer 40 kilometer afstand van Venlo) vindt u vele kraampjes met kerstversiering, -decoratie, leuke frutsels, maar vooral veel eet- en drinkkraampjes. 

De Kerstmarkt is geopend van 23 november tot en met 30 december, dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur. 

Foto's: krischerfotografie.deLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weihnachtsmarkt/Kerstmarkt Duisburglees meer..
don 23 november 2017 van 20.15 uur

2017 is een bijzonder jaar voor Thomas Smith. Sinds 1 januari 2017 is het officieel: hij is Belg.

Thomas woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren. De Brexit werd echter ook meteen de exit van Britse Belg Smith. Over een brain drain gesproken! En dat is nog niet alles: de comedian viert dit jaar ook een halve eeuw zichzelf!

Strak, zo heet de nieuwe show. In Strak legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid, natuurlijk!

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling vanaf 19.30 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Thomas Smit - Straklees meer..
don 23 november 2017 van 20.15 uur
vrij 24 november 2017 van 20.15 uur
zat 25 november 2017 van 20.15 uur
zon 26 november 2017 van 15.00 uur

Een voorstelling vol liefde, verlangen, verdriet, humor en prachtige liedjes.

Het Volkstheater viert de 100e geboortedag van Frans Boermans. Een leven gekenmerkt door zijn verlangen naar het theater.

Als kind wordt Frans gegrepen door volkstoneel. In zijn dromen speelt hij voor volle zalen. Hij wil hij graag naar de toneelschool, maar de tweede wereldoorlog trekt een streep door zijn dromen. Het verlies van zijn moeder en trauma’s van de oorlog tekenen zijn verdere leven.

Frans trekt zich terug in een wereld vol poëzie en melodie. Hij heeft ons de mooiste liedjes en de prachtigste teksten nagelaten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Volkstheater Frans Boermans -'t Is maar veur efkeslees meer..
don 23 november 2017 van 20.15 uur

Dolkomische, intieme en toegankelijke opera

Een apotheker in ruste valt op zijn aantrekkelijke pleegkind Grilletta, net als de dandy.

Grilletta zelf heeft haar zinnen gezet op de knecht. Dit zijn de personages in deze komische opera van Joseph Haydn en Carlo Goldoni, die zich van origine afspeelt in Venetië.

Bij Eva Buchmann (regie) en Jan Willem de Vriend (muzikale leiding) reist het gezelschap echter met hun ambulante apotheek rond in een iconisch jaren vijftig-autootje, resulterend in dolkomische verwikkelingen.

Dit zelden uitgevoerde kleinood is koren op de molen van Buchmann en De Vriend, wiens opera’s intiem en toegankelijk zijn, met interactie tussen solisten, musici en publiek. Achter deze onpretentieuze manier van opera maken, schuilt de grote ambitie van beiden: de liefde voor de schoonheid van deze werken en de lichtvoetigheid waarmee ze de ernst van het leven bezingen, overbrengen op een hedendaags publiek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lo Speziale - De Apothekerlees meer..
vrij 24 november 2017 van 10.00 - 12.00 uur

Bezoekerscentrum Leudal organiseert op zaterdag 24 november een themawandeling. Deze wandeling zal geheel in het teken staan van de herfst!

De herfst is in volle gang en dat maakt dit seizoen juist zo geschikt voor een mooie wandeling. De bladeren aan bomen en struiken verkleuren, paddenstoelen schieten uit de grond en er hangt een heerlijke herfstgeur. Geniet van dit seizoen en wandel mee!

De wandeling start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen.

 • Deelnameprijs voor kinderen t/m 12 jaar €1,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Themawandeling - Herfstkleurenlees meer..
vrij 24 november 2017 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 1 december 2017 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 8 december 2017 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 15 december 2017 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 22 december 2017 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 29 december 2017 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 24 november 2017 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 29 december 2017 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Van 20.00 tot 0.00 uur is E-Village jullie domein. Met toffe games en gratis snacks beleef je een super leuke avond met je vrienden. Probeer bij de nieuwste gamereleases uit: Fifa17, Call of Duty Infinite Warfare, Forza Horizon 3, Assassin’s Creed The Ezio Collection of Just Dance 17! 

Speciaal voor de Active Friday is er een aangepast tarief van €4,75 per persoon. Tot ziens bij E-Village!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
vrij 24 november 2017 t/m maa 27 november 2017 20.15 uur

Een musical gebaseerd op de mooiste Venrayse vastelaovesliedjes.

Twee jaar geleden werd er in het kader van het 7x11 jubileum van de Piëlhaas de musical opgevoerd, de reacties waren meer dan overweldigend. Het was wachten op een geschikt moment voor een reprise, maar het is gelukt. Schouwburg Venray en de commissie Klatergold zijn dan ook enorm verheugd om deze regionale productie wederom op de planken te zetten.

Laat je meeslepen door de herkenbare Venrayse carnavalsliedjes, een nostalgisch tijdsbeeld en een prachtig verhaal vol humor, trots, liefde en geluk.

Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig. Net na de oorlog vinden er grote veranderingen plaats in Venray. De wederopbouw zorgt voor veel nieuwe gezichten in het dorp. Arbeiders uit alle windstreken werken mee aan een spoedig herstel.

In het dorpscafé van de familie Vermeulen wordt dit alles besproken. Vader Sjang en Moeder Marie hebben twee dochters. De oudste (Renate) is getrouwd, heeft kinderen en leidt haar eigen ‘luxe’ leventje. De jongste (Anna) is zoekende en helpt een handje mee in het café. Als op een dag een groep jonge mannen uit het Westen, tijdelijk werkzaam in de bouw, de kroeg binnentreedt is niet iedereen even enthousiast. De oude, wijze en eigenzinnige meneer Hoex wijst Anna er echter op dat ze het leven moet vastpakken.

Tijdens een dansavond valt de jongste dochter voor de charmes van de buitenstaander, Joost, één van de Hollanders. De familie ziet een romance tussen hen beide niet zitten, ze hopen dat het snel overwaait en dat ze haar geluk in de liefde in Venray vindt. Het hele café bemoeit zich ermee, terwijl Anna voor de keuze wordt gesteld. Kiest ze voor haar nieuwe liefde en gaat ze mee naar Amsterdam? Of blijft ze in Venray..?

De prijzen zijn inclusief garderobe, exclusief administratiekosten en theaterdrankje.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zònnestraole van Geluklees meer..
vrij 24 november 2017 van 20.15 uur

Youp luidt het jaar uit. En dat wordt lachen!

Er zijn weinig artiesten die avond aan avond met zoveel plezier naar hun werk gaan als Youp.

Al veertig jaar reist hij fluitend door Nederland en Vlaanderen, met maar één doel: mensen een prachtige avond bezorgen. Niks meer, niks minder. Eind 2017 speelt hij zijn negende oudejaarsconference, met als titel Een vloek en een zucht. Waar die over zal gaan? Het jaar is nog jong, maar de namen Trump en Henk Krol zullen zeker een keer vallen.

Eén ding staat vast: er zal gelachen worden. Hard en veel. Waarom? Omdat Youp daarvoor op de wereld is. Wie dat zegt? Youp!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Youp van 't Hek - Oudejaarsconference 2017lees meer..
vrij 24 november 2017 van 20.15 uur

Hartverscheurende en hilarische ode aan het leven

In de vijfde voorstelling van Joris Linssen & Caramba, de Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper, draait het om de lofzang.

Serenade – de gelijknamige cd verscheen eind 2016 – haakt in op de Mexicaanse gewoonte een orkestje in te huren om een geliefde het hof te maken of overleden helden te eren.

In gezelschap van percussioniste en zangeres Djem van Dijk smeden de mannen deze verhalen aaneen tot een hartverscheurende en hilarische ode aan het leven, de liefde en de muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Joris Linssen & Caramba - Serenadelees meer..
vrij 24 november 2017 t/m zon 26 november 2017

Deze tentoonstelling is in week 47 van 24 t/m 26 november 2017 en vindt eveneens plaats in Doelhuis De Schutroe Wittebrugweg 1 te Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Internationale vogeltentoonstellinglees meer..
vrij 24 november 2017 van 20.00 uur

In november is het 20 jaar geleden dat Muziekvereniging Valuas uit Venlo werd opgericht. Daarmee is de vereniging één van de jongste muziekverenigingen in de verre omtrek. Om het 20-jarig jubileum te vieren wordt op vrijdag 24 november een spetterend jubileumconcert gegeven in Domani. 

Naast de brassband en percussiongroep van MV Valuas zullen diverse artiesten meewerken aan het concert: dialectband Kwante Hippe en zangeressen Leta Bell en Jaydie Rutten (tevens slagwerkster bij de percussiongroep).

Op het programma staat veelal zeer herkenbare muziek van bijvoorbeeld Coldplay, Queen en de film Star Trek. Vier drumstellen beloven een spektakel bij de percussiongroep.

 • Entreekaarten zijn inclusief consumptiebon en gadget
 • Entreekaarten voor kinderen t/m 16 jaar €5,00
 • Kaarten zijn vanaf 28 oktober bij Primera Sinselveld en Xie Eyewear óf online


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jubileumconcert MV Valuaslees meer..
vrij 24 november 2017 van 18.30 tot 23.30 uur

Na het succes in juli een tweede Oesteravond! Een avond waarbij een menu is samengesteld met de oester in de hoofdrol. Een heerlijk veelzijdig product!

 • 6 gangen à € 49,50 p.p. excl. drank
 • vantevoren reserveren


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oesteravond a Bellelees meer..
zat 25 november 2017 van 10.00 - 12.00 uur

In de herfst is het heerlijk om in de ochtend het bos in te gaan. De zon is net op en schittert door de gekleurde bladeren aan de bomen.

In de Ravenvennen zijn prachtige naald-, loof-, en broekbossen te vinden die worden afgewisseld met vochtige heide en vennen. De typische Maasduinen zijn ook in de Ravenvennen goed zichtbaar. De ook wel paraboolduinen genoemde Maasduinen, vanwege hun vorm, laten wandelaars soms even stevig doorstappen. De grote afwisseling in het gebied zorgt dat het een ochtend wordt met een gevarieerde wandeling waarbij gidsen tekst en uitleg geven.

 • De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Restaurant Jagersrust in Velden
 • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandelen door de Ravenvennenlees meer..
zat 25 november 2017 van 15.00 uur

Om stipt 15.00 uur zal Sinterklaas op zaterdag 25 november vanaf de blokhut van Jong Nederland Horst beginnen aan een tourrit door Horst. Iedereen mag zich bij de stoet aansluiten.

Rond 16.00 uur arriveert Sinterklaas in de Mèrthal waar het grote sinterklaasfeest los zal barsten! Iedereen kan dan gaan genieten van een vol programma met veel muziek, gezelligheid, voordrachtjes, verrassingen en pepernoten! Om 17.00 uur is het feest ten einde en krijgen alle kinderen nog iets lekkers…Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Intocht Sinterklaas Horstlees meer..
zat 25 november 2017 van 13.00 - 20.00 uur

Tweede editie Grand Prestige dag op 25 november in bierbrouwerij Hertog Jan, met o.a. een gratis bierbrouwerijbezoek, exclusieve Grand Prestige flessen en workshops van biersommelier Fiona de Lange.

Na een succesvolle eerste editie vindt op 25 november de tweede editie van de Grand Prestige dag plaats in de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Op deze dag wordt het bestaan van Grand Prestige uitgebreid gevierd en is de brouwerij vrij toegankelijk. Daarnaast zijn de exclusieve Grand Prestige flessen uit 2010 en 2011 te koop. Slechts één dag per jaar zijn deze speciale flessen uit de kelder van Hertog Jan verkrijgbaar.

Grand Prestige en Livemuziek

Over het gehele terrein zijn verschillende activiteiten voor bierliefhebbers. Van het laten graveren van een Grand Prestige glas, tot het maken van gepersonaliseerde etiketten voor Grand Prestige flessen. Er is Grand Prestige uit diverse jaartallen te verkrijgen, zowel aan de bar als in de brouwerijwinkel. Dit alles onder het genot van fijne swingende (live) muziek.

Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “Grand Prestige is het kroonjuweel van onze brouwerij. De smaak is een wisselend palet van geroosterde mout, een vleugje karamel, kruidig en volmondig en in de afdronk proef je een aangename bitterheid met een tikje zoet. Het aroma is heerlijk fruitig. Hertog Jan Grand Prestige is één van de weinige bieren die langer gerijpt kan worden. Vanaf twee jaar na bottelen gaat het bier evolueren naar een portachtige, complexe smaak en geur. Tegenwoordig liggen er talloze flessen te rusten in de kelder onder de brouwerij in Arcen.”

Programma

Een greep uit de verschillende activiteiten op de Grand Prestige dag:

 • Gratis brouwerijbezoek volledig toegespitst op Grand Prestige en het rijpingsproces;
 • Verschillende workshops van biersommelier Fiona de Lange;
 • Graveren van Grand Prestige glazen;
 • Verschillende barbecue gerechten welke overheerlijk smaken bij Grand Prestige;
 • Laat een uniek Grand Prestige etiket maken;
 • Verkrijgbaarheid van verschillende vintage flessen Grand Prestige in uniek giftpack;
 • Proef de heerlijke smaken van de Grand Prestige bonbons, kaas en worst;
 • Verkrijgbaarheid van de laatste voorraden Grand Prestige Vatgerijpt (Bourbon & Goose Island).

Meer informatie over de Grand Prestige dag vind je hier.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Grand Prestige Daglees meer..
zat 25 november 2017 van 20.00 uur

Klassieke Ierse folksongs en ballades in een nieuwe jas

The Kilkennys steken al veertien jaar vol passie traditionele folksongs en ballades in een nieuwe jas en weten op die manier zowel de veteranen als een nieuwe generatie liefhebbers aan zich te binden.

De groep leerde het vak in de pubs en brengt nu dezelfde intieme feestsfeer naar de Europese theaters. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals blijkt uit vertolkingen van klassiekers als ‘The Spanish Lady’, ‘Tell Me Ma’ en ‘Whiskey In The Jar’. Met hun energieke uitstraling, rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen de vier mannen de zaal gemakkelijk mee en tonen ze aan dat Ierse folk de toekomst heeft!


Voor deze voorstelling heeft de Maaspoort de samenwerking opgezocht met onze buren van Poppodium Grenswerk. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Kilkennys - Theatertour 2017-2018lees meer..
zat 25 november 2017 van 20.00 uur

Het Limburgs Fanfare Orkest heeft in de serie LFO meets.. al vele grote namen uit de HaFaBra-wereld naar Limburg gebracht.

Op 25 november 2017 is het de beurt aan Bert Appermont. Deze internationaal bekende componist uit België verzorgt samen met het LFO een galaconcert. Appermont zal niet alleen dirigeren: ook wordt hij door presentator Bob van der Houven geïnterviewd over zijn leven en manier van componeren.

Appermonts werken kenmerken zich door meeslepende melodieën, rijke harmonieën en kleurrijke orkestraties. Als componist schreef hij meer dan 80 werken voor blaasorkest, diverse koorwerken, twee musicals, twee symfonieën, een oratorium, diverse werken voor symfonieorkest en een opera.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

LFO meets Bert Appermontlees meer..
zat 25 november 2017 van 21.30 uur

DOK TRIBUTE is terug van weggeweest. Het concept? De beste tribute-bands in de DOK6 Theaterzaal! Genieten van deze artiesten doe je uiteraard onder het genot van een heerlijk biertje of wijntje! Alle DOK TRIBUTE avonden zijn sta-concerten.

Four Fighters (UK) speelt nummers van de band “Foo Fighters”

Foo Fighters is bekend van nummers zoals : Learn to fly, This is a call, All my life en Skin and Bones;By Four Fighers speelt nummers van bijna elke CD van de Foo Fighters ( o.a. One by One, Skin and Bones, The colour and the Shape) en wisselt deze af in een energiek en boeiend optreden.

Musest, MUSE tribute 
Wat begonnen is als een project door deel te nemen aan een eerbetoonwedstrijd, is uitgegroeid tot een inmiddels 10-jarig jubileum! Deze nederlandse tribute band speelt bijna het hele live-repertoire van Muse. Elk nummer, met passie en technische perfectie uitgevoerd, in combinatie met een overweldigende live performance maakt Musest de tribute die je móet zien.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DOK Tribute - The Foo Fighters & Muselees meer..
zon 26 november 2017 van vanaf 09.00 uur

Zondag 26 november 2017 organiseert wsv “De Natuurvrienden” uit Merselo weer de jaarlijkse St.Nicolaastocht.

De starttijden en de diverse afstanden zijn als volgt. 20-15 km start (09.00 uur tot 12.00 uur) 10 km (start 09.00 uur tot 11.00 uur) 5 km(start 09.00uur tot 13.00 uur).

Om 13.00 uur start St.Nicolaas met een heleboel pieten voor de 5 km afstand. Hij zal een gedeelte van de route onder begeleiding van de fanfare meelopen, en de pieten zullen met hun kunstjes en met strooigoed de kinderen verrassen.

De wandeltocht voert door de prachtige omgeving van het mooie dorpje Merselo, welke is omgeven door schitterende bossen. Over bospaadjes en verkeersluwe buitenwegen voert de tocht naar het gebied Kempkesberg, om van daaruit koers te zetten richting het gebied “De Rouwkuilen”. Vanaf hier loop je richting Weverslo en passeren de Weverslose berg, het hoogste punt van Venray en omgeving. Op de rustplaatsen zijn soep, koffie, thee, belegde broodjes, frisdrank enz. zoals vanouds tegen wandelvriendelijke prijzen verkrijgbaar, ook is hier een toilet aanwezig.

De Sint hoopt op een grote opkomst, en doet alvast de groetjes aan iedereen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

St. Nicolaastocht (Sinterklaas)lees meer..
zon 26 november 2017 van 12.00 uur

Op zondagmiddag 26 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer op bezoek in Panningen.

Om 12.00 uur zijn de kinderen van harte welkom bij DOK6 Cinema voor een leuke Sinterklaasfilm: ‘Sinterklaas & het gouden hoefijzer.’

Om 14.00 uur komt Sinterklaas met zijn pieten naar de kerk in Panningen om alle kinderen te begroeten en ze een spannende opdracht mee te geven voor in het centrum van Panningen. De kinderen gaan in het centrum namelijk op zoek naar gouden hoefijzers. Hier zijn mooie prijzen mee te winnen. Ook kunnen de kinderen deze middag de kleurplaat inleveren die ze in de week vooraf hebben ontvangen, bij inlevering van de kleurplaat volgt een lekkere traktatie.

Op deze dag zijn de winkels in het centrum van Panningen in de middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zodat Sinterklaas hier zijn inkopen voor pakjesavond kan gaan doen! Ook de horeca is deze dag uiteraard geopend.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Intocht en Sinterklaaskoopzondag Panningenlees meer..
zon 26 november 2017 van 11.00 - 17.00 uur

In de maanden april tot en met november wordt er in het centrum van Venlo elke laatste zondag van de maand een Brocantemarkt gehouden. De locatie is het Flujasplein in Venlo. De markt begon in Roermond, hierna volgden er meer Limburgse steden en organisaties in België. Vanaf 2017 is de markt ook in Venlo!

In ongeveer 25 kramen zullen deze dagen leuke antieke, brocante, vintage en industriële artikelen te vinden zijn. Brocanteurs kunnen zich via internet aanmelden. Voor bezoekers is toegang tot de markt gratis. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocantemarkt Venlolees meer..
zon 26 november 2017 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert op zondag 26 november zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.

Rondleidingen
Iedere vrijdag kunnen bezoekers om 14.00 uur aansluiten bij de gratis rondleiding in het museum. De gids attendeert u op interessante achtergronden van de kunstwerken die u samen gaat bekijken. Op vrijdag 10 november en vrijdag 17 november wordt er geen rondleiding verzorgd.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 26 november 2017 van 15.00 uur

Nog nooit eerder zagen we zoveel populaire TV vriendjes in één theatervoorstelling bij elkaar! Zo ontmoeten we Bart, Bibi en de VivaVogelverschrikker op de gezelligste boerderij van de hele wereld, waar elke dag wel iets grappigs en leerzaams gebeurt; Pim & Pom, de bekende katten van Fiep Westendorp, die dol zijn op kattenkwaad uithalen; de twee vrienden Fred & Ed, zij weten altijd weer een goeie grap te vertellen en het vierjarige meisje Chloe, die met haar Toverkast de meest fantastische avonturen beleeft tijdens haar verkleedpartijtjes. Oh en we mogen natuurlijk Meneer OpKikker niet vergeten, die al zijn vriendjes bij elkaar heeft gevraagd om van dit kindertheaterfestival een groot feest te maken!

Allemaal Vriendjes mag zich met recht het leukste kindertheaterfestival van Nederland noemen, die zowel karakters van RTL Telekids alsook Zappelin in één voorstelling bij elkaar weet te brengen. In de foyer gaat het feest nog door met onder andere een BanBao Bouwhoek.

Leeftijdsindicatie: 3+

Voorafgaand aan de voorstelling gratis ranja en kleurplaten voor de kinderen en na afloop wat lekkers. Voor ouders/verzorgers is een kop koffie / thee inclusief voorafgaan aan de voorstelling.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Allemaal Vriendjes!lees meer..
zon 26 november 2017 van 16.00 uur

In dit programma worden de twee beroemdste liederencycli van Robert Schumann, “Dichterliebe” en “Frauenliebe und –leben” ten gehore gebracht. Voor het eerst worden de cycli vertolkt op één avond.

Sopraan Fenna Ograjensek, bariton Sef Thissen en pianist Roger Braun nemen u mee in het leven van Robert en Clara Schumann. Niet alleen via Schumanns prachtige muziek, maar ook via een op de werkelijkheid gebaseerd verhaal van schrijver Frans Pollux. De liefde die Robert en Clara voor elkaar voelden was namelijk een verboden liefde. Tegelijkertijd was deze liefde zo sterk, dat Robert en Clara hun samenzijn via de rechter afdwongen. Het lukte, na jarenlang smachten, in 1840.

De beide liederencycli ontstonden in datzelfde jaar. Wat hebben de cycli met elkaar gemeen? Welke rol speelt Schumanns eigen verboden liefde? En is zijn zelfmoordpoging, 14 jaar later tijdens carnaval, al terug te horen in de muziek?

Waar verboden liefdes toe leiden wordt vanavond duidelijk.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wenn Ich deine Augen sehlees meer..
zon 26 november 2017 van 16.30 uur

Wat een geweldige traditie.

Zodra Sint Nicolaas weer in het land is, presenteert Showorkest Harmonie Fortissimo haar Sinterklaasspektakel. Fraaie muziek, komische acts en uiteraard alle bekende Sinterklaasliedjes om heerlijk mee te zingen.

Sinterklaas is de hoofdgast van de middag en tussen de muzieknummers door beleven de Pieten weer allerlei avonturen. Bij binnenkomst in De Maaspoort mogen alle kinderen hun schoen zetten en de Pieten gaan ervoor zorgen dat ze na afloop een gevuld schoentje terugvinden. Als dat maar goed gaat!

Zorg dat je erbij bent en kom samen genieten van deze feestelijke muzikale voorstelling voor alle kinderen van 1 tot 99 jaar.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sinterklaasspektakel met Showorkest Fortissimolees meer..
zon 26 november 2017 van 14.30 uur

Na een succesvolle seizoensopening gaat Torna | Cultura haar gasten op zondag 26 november wederom verrassen met een inspirerend en gevarieerd Cultureel Café. Het programma biedt voor elk wat wils en kenmerkt zich door boeiende presentaties en interessante podiumgasten. Gastheer is Chris Trines. 

Programma 

 • Arie van der Lee
  Oud-burgemeester van Thorn, was in voorjaar 2017 twee periodes van vijf weken projectleider van het Internationale Rode Kruis in de Gazastrook. Van der Lee ondersteunt zijn ervaringen met indrukwekkende foto’s uit het gebied.
 • Annie Schreuders-Derks
  Haar levenslange interesse in de Limburgse Volkscultuur heeft geleid tot het Volkskundig Bureau Nostalnu. Mode, kleedgedrag en kostuumgeschiedenis zijn de meest aansprekende thema’s.
 • Sander van Daal
  Kunsthistoricus en projectleider, is de voorbije maanden de kerken in het Land van Thorn langs geweest om er alle waardevolle kunstvoorwerpen te inventariseren.
 • Lisa Naus en Els Zeegers-Koelen
  Beiden lid van de Sjrieverskrink Midde-Limburg, lezen een door hen geschreven column en gedicht in het dialect voor.
 • Ria Janssen en Jan Huijbers
  Ria, zangeres, begeleid door Jan op piano/gitaar, verzorgt met sfeervol klassieke muziek de intermezzo’s.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torna Culturalees meer..
zon 26 november 2017 van 15.30 uur

De Russische klaveciniste en pianiste Olga Pashchenko behoort dankzij haar veelzijdigheid, fabelachtige techniek en gepassioneerde spel tot een van de spannendste musici van de jongste generatie. Ze speelt een breed repertoire op diverse toetsinstrumenten, Bach op klavecimbel, Beethoven op historische piano, tot Ligeti op moderne Steinway. Nog maar net afgestudeerd was zij in 2016 Artist in Residence tijdens Festival Oude Muziek Utrecht en met ingang van september 2017 zal zij haar leraar Richard Egarr opvolgen als docent fortepiano aan het Conservatorium van Amsterdam.

 • Entree voor jongeren tot 18 jaar € 10,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Olga Pashchenko - Klavecimbellees meer..
zon 26 november 2017 van 19.30 uur

Na meer dan een jaar hard werken presenteert Arno Adams zijn nieuwe album Vogel op zondag 26 november in Grenswerk. Afgelopen jaar bracht hij iedere maand een single uit, nu worden al die singles verzameld op het album. Baer Traa is de speciale gast deze avond.

Arno formeerde een nieuwe band en timmerde aan een andere sound, steviger en poppier. De geest van Bowie, Cave, The National en Gainsbourg waart duidelijk rond in de nieuwe nummers. Rauw en teder, donker en licht. Noem het Pop Noir. Arno’s intense stem snijdt door een mix van gitaren, drums en bas. De blazers en toetsen maken de reis aangenaam psychedelisch.
Het nieuwe album van Arno Adams is het geesteskind van Arno Adams, Bart Oostindie, Yves Dupuits en Stefan Nijssen. Zij vormen een team verenigd in vakmanschap uit de popmuziek, audioproductie en beeldende kunsten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Arno Adams presenteert nieuwe album Vogellees meer..
zon 26 november 2017 van 15.00 uur

Symfonieorkest Helmond-Venray speelt op zondag 26 november in Venray (H. Catharinakerk Leunen) het concert La Douce France, een programma met louter Franse romantische en laat-romantische suites. Solistische medewerking verleent Bruno Alonso Iglesias op altsaxofoon in Scaramouche van Milhaud.

Franse suites

Het openingswerk is L’Arlésienne Suite nr. 1 van George Bizet. Deze suite bestaat uit vier delen en vooral het deel Carillon valt op door de vier hoorns die kerkklokken nabootsen met hun klanken. Gabriel Fauré schreef enkele stukjes voor piano vierhandig en in 1906 bewerkte Henri Rabaud deze tot de Dolly suite voor symfonieorkest. De suite is vernoemd naar Dolly, het dochtertje van Fauré’s maîtresse. Het zijn zes korte deeltjes. Het eerste deel Berceuse werd bekend als tune van het Engelse radioprogramma voor kinderen Listen with Mother. De Suite Pastorale van Emmanuel Chabrier, uit 1888, is ook een bewerking, door de componist zelf, van enkele pianowerkjes, de Pièces pittoresques, tot orkestsuite. De bekende Franse componist Francis Poulenc schreef later dat deze werkjes zeker zo’n belangrijke plaats innemen in de Franse muziek als de Préludes van Debussy.

Bruno Alonso Iglesias in Scaramouche van Darius Milhaud

Symfonieorkest Helmond-Venray is blij om te mogen samenwerken met de talentvolle Bruno Alonso Iglesias op saxofoon, in Scaramouche van Darius Milhaud. Scaramouche is een bewerking van een werk voor twee piano’s tot suite voor saxofoon en symfonieorkest door Milhaud zelf. Bruno Alonso Iglesias volgde in Spanje vanaf zijn 10e jaar saxofoonles bij Elisa Arias en speelde daar in het Saxofoon Orkest van Redondela. Met dit orkest toerde hij door Europa, nam hij diverse CD’s op en was hij ook solist op de tenorsaxofoon. Hij volgde masterclasses bij onder meer Martien Maas en Jean Pennings. In 2015 trad hij toe tot de Xingro’s Big Band. Hij studeert momenteel aan het conservato¬rium van Tilburg bij Ad van Zoelen en is lid van Orkest Orventus o.l.v. Jacco Nefs, dat dit jaar hoge punten scoorde bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Symfonieorkest Helmond-Venray ontmoet u graag bij het concert La Douce France!

 • Entree voor scholieren/studenten €7,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Concert La Douce Francelees meer..
zon 26 november 2017 van 10.00 - 17.00 uur
zon 3 december 2017 van 10.00 - 17.00 uur
zon 10 december 2017 van 10.00 - 17.00 uur
zon 17 december 2017 van 10.00 - 17.00 uur

Voor de eerste keer heeft de Green Barn een nieuwe kerstbeleving: Green Barn Christmas Farm. Kom kijken naar de unieke “Farmersschuur” en ervaar het boerenleven in de winter met het hele gezin.

Er is een gezellige kerstmarkt in de Farmersschuur, hier vindt u een aanbod aan verschillende kerstartikelen. Ook is er een Farmer's Market: een groot marktplein omringd door stands geïnspireerd op het Amerikaanse boerenleven, met iedere zondag andere standhouders. Hier vindt u ook veel groen: echt een bijzondere natuurlijke beleving.

Even genoeg van het winkelen? Ga met de kids een rondje schaatsen op de kunstijsbaan! Vanaf zaterdag 4 oktober 7 dagen per week gratis schaatsen. Kinderen kunnen naar hartelust ook skelter rijden en spelen. Ouders kunnen natuurlijk warm met een lekker drankje en hapje in de Green Barn een oogje in het zeil houden.

Natuurlijk is een boerderij niks zonder dieren: de aparte farmdieren staan tijdens de Green Barn Christmas Farm binnen in het tuincentrum. Dit levert verschillende leuke fotomomenten op.

Elke zondag kun je op de foto voor een goed doel! Maak een foto, plak hem in een kerstkaart en stuur hem op naar oma, je broer, een tante, vriendin. Hiermee steun je de stichting Kidzbase, zij helpen kinderen die geen mogelijkheid hebben om op te groeien in hun eigen gezin. Ze zorgen voor momenten van veiligheid en positiviteit in hun leven.

Het bezoekadres van de Green Barn Christmas Farm ligt aan de Expediteursweg.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Green Barn Christmas Farmlees meer..
zon 26 november 2017 van 10.00 - 20.00 uur

Zondag 26 november Retro Gamebeurs bij E-Village: een evenement waar je bij 170 stands allerlei games, spellen, gimmicks en accessoires kunt kopen. Een must go voor de echte liefhebber en verzamelaar.

Snuffelen tussen een gigantisch aanbod van Nintendo games, Sega Games, Sony Playstation, Atari en Dreamcast spellen. Er is een loterij waar je leuke prijzen mee kunt winnen. De hoofdprijs is een “SNES mini”.

Wie weet ontmoet je hier zelfs helden zoals Darth Vader en Zelda. Ga met jouw Cosplayheld op de foto en maak kans op vrijkaartjes voor E-Village.

 • Bezoekers van de Retro Game Beurs betalen € 3,00 p.p. entree. Maak je bezoek helemaal compleet met een combiticket voor € 6,00 p.p. Dit ticket geeft toegang tot de beurs en ook tot E-Village.
 • Kinderen tot 12 jaar gratis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Retro Gamebeurslees meer..
zon 26 november 2017 van 11.30 tot 14.00 uur

Op de Kinderboerderij is een speciale Sinterklaasbrunch voor het hele gezin. Natuurlijk komen ook enkele Pieten een bezoekje aan de Kinderboerderij brengen en ontvangen alle kinderen een verassing.

Bij aanvang wordt een verse kop soep geserveerd met ambachtelijk gebakken boerenbrood en kruidenboter gevolgd door een heerlijk buffet met verse broodjes en broodsoorten, diverse gesneden vleeswaren en kaas, zoet beleg, verschillende seizoenssalades, warme gerechten en een groot assortiment aan desserts. Inclusief koffie, thee, melk en jus d'orange.

 • Prijs voor kinderen van 0 t/m 4 jaar gratis
 • Prijs voor kinderen van 4 t/m 11 jaar €9,75

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sinterklaas vieren bij Hagerhoflees meer..
zon 26 november 2017 van 15.00 uur

Op zondag 26 november aanstaande organiseert WOC ’t Schöpke een blues middag met medewerking van de Southern Blues & Rock Band uit Venray. De band stond afgelopen zaterdag 11 november nog in de finale van de BRUL Contest in Landgraaf. Deze muziekwedstrijd stond in het teken van Limburgse blues-, roots- en Americana-muziek. De Southern Blues & Rock Band wist één van de vijf finaleplekken te bemachtigen.

Etan Huijs, singer-songwriter uit Venray, verzorgt in de pauze een gastoptreden. Een muzikant die zijn hart inzet om muziek te maken én te spelen. Op het kruispunt waar melancholische folk en melodieuze pop elkaar ontmoeten, daar is Etan op z’n best .Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Southern Blues en Rock Bandlees meer..
zon 26 november 2017 van 11.00 - 18.00 uur

Op zondag 26 november a.s. vindt in Filmtheater De Nieuwe Scène (Nieuwstraat 13) in Venlo de derde editie van Filmfestival Tijdsbeeld plaats, een initiatief van het Limburgs Museum en het Huis voor de Kunsten Limburg.

Van 11.00-18.00 uur worden die dag negen cultuurhistorische films van vrijetijdsfilmers vertoond. Het filmaanbod is zeer gevarieerd. De festivalbezoeker krijgt portretten van Limburgse kunstenaars voorgeschoteld, dorps- en stadsgezichten van vroeger en nu, belangrijke regionale gebeurtenissen, een tocht langs religieus erfgoed en een verhaal over opgroeien in Limburg.

De maker van de ‘meest betekenisvolle filmproductie van Limburg’ krijgt uit handen van een vakjury (met o.a. historicus Fred Cammaert) de Servaas Huysprijs overhandigd. De prijs bestaat uit coaching door CineSud bij het maken van een nieuwe film en een vertoning tijdens het Limburg Film Festival 2018.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Filmfestival Tijdsbeeldlees meer..
zon 26 november 2017 van 10.00 - 17.00 uur

Op 23 november 1944 werd Melderslo bevrijd. Dit wordt op zondag 26 november in samenwerking met Museum de Locht uitgebreid herdacht.

Schoolkinderen worden om 11.30 uur met enkele voertuigen bij de kerk opgehaald. Van daaraf trekt de stoet, voorafgegaan door doedelzakspelers, richting de Locht. 

Op het terrein van de Locht staan zo'm 25 historische legervoertuigen opgesteld waaronder een tank en tevens een originele militaire zendinstallatie. Er worden lezingen gehouden door Hans Steenmetz - de kenner bij uitstek van wat er zich tijdens de oorlog in deze streek heeft afgespeeld. Er is erwtensoep en andere stevige kost te koop. Doedelzakspelers en de “Andrew Sisters” brengen liedjes uit die tijd ten gehore (Vera Lynn!).
Ook is er een tentoonstelling met foto’s en platen uit de oorlogstijd. 

Diezelfde middag worden er ook pepernoten en speculaasjes gebakken. Kinderen mogen de bakker daar bij helpen. Het zou zo maar kunnen dat zwarte Piet nog even langskomt.

Programma

10.00 uur
Alle militaire voertuigen staan opgesteld op het terrein van Museum de Locht

11.30 uur
Enkele voertuigen gaan richting kerk om de kinderen op te halen. Zij hebben allemaal vlaggetjes. Doedelzakspelers gaan voorop

12.30 uur
Alle voertuigen staan weer opgesteld op het terrein van Museum de Locht

13.00 uur
Begin middagprogramma met o.a bezichtiging militaire voertuigen, lezingen van Hans Steenmetz.(13.00 en 15.00 uur), optreden Andrew Sisters (Vera Lynn), demonstratie smeden en stroop maken en voor de kinderen speculaas bakken.

Overige info

 • Betalen van consumpties e.d. kan met vooraf gekochte voedselbonnen
 • Entree voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt €4,00
 • Entree voor kinderen t/m 4 jaar is gratis
Museum de Locht is iedere woensdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Herdenking bevrijding Melderslolees meer..
maa 27 november 2017 van 13.30 uur

Elke laatste maandag van de maand kunt u in Merselo deelnemen aan een gezellige 50+-wandeling. Vanaf het startadres aan Grootdorp staat er elke maand een andere route centraal. De route is ongeveer 10 kilometer lang.

U aanschouwt de bosrijke omgeving van Merselo en uiteraard is er een gezamenlijke rust met zitplaats, waar u wordt voorzien van koffie en een koek. Gemiddeld wandelen er elke keer tussen de 40 en 50 personen mee!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

50+ wandelenlees meer..
din 28 november 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 5 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 12 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 19 december 2017 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 januari 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 28 november 2017 van 20.15 uur

Onder muzikale leiding van Jeroen Weierink.

La Traviata, een opera in drie bedrijven van de Italiaanse grootmeester Verdi, vertelt het levensechte liefdesverhaal tussen Violetta en Alfredo.

Violetta, een maintenée, leeft er aardig op los, totdat ze de romantische Parijse dichter Alfredo leert kennen. Ze wordt voor het eerst écht verliefd en samen proberen ze op het platteland een rustig leven op te bouwen. Zijn vader ziet echter geen heil in hun relatie en gebiedt Violetta de relatie te verbreken. Dat doet ze en ze pakt haar oude, losbandige leven weer op, maar wordt geveld door tuberculose. Pas op haar sterfbed worden de twee herenigd.

Amor e morte (liefde en dood), zoals dit beroemde en tragische operaverhaal oorspronkelijk heet, is één van de beroemdste opera’s ter wereld. Een klassieke uitvoering door het Charkov Staats Opera Theater, gezongen in het Italiaans, met boventiteling in het Nederlands.

Het Charkov Staats Opera Theater is afkomstig uit Charkov. Dit gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne. Bij dit theater zijn meer dan 700 mensen werkzaam, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Het gezelschap toert daarnaast over de hele wereld met 150 voorstellingen per jaar.

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Charkov Staats Opera Theater - La Traviatalees meer..
din 28 november 2017 van 19.30 uur

Vandaag is er een dialectenavond, onder andere met Wim Daniëls en Hans Gilissen. Een avond over taal en dialect langs de Nederlands-Duitse grens. Taalvirtuositeit en – kwinkslagen op zijn top!

Foto: Heidi Wils FotografieLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dialectenavondlees meer..
woe 29 november 2017 van 14.00 uur

De gidsen van Stichting het Limburg Landschap hebben een excursie uitgezet in twee voor velen nog onontdekte natuurgebieden. Namelijk ‘Aschbroek’ en ‘Winkel’ in Maasbree. Via het Aschbroek wordt er gewandeld naar het beekdallandschap naar ‘Winkel’. Onderweg wordt er stil gestaan bij prachtige esgronden met verhoogde akkers die al eeuwenoud zijn. Daarnaast worden er veel houtwallen, bosjes en heggen gespot welke ideaal zijn als schuilplaats voor dieren zoals egels.

‘Winkel’ is een nat gebied waar ook de Elsbeek stroomt. Veel vochtminnende planten vinden het hier heerlijk en ook zoogdieren zoals ree, hermelijn en bunzing voelen zich hier thuis. Naast dieren is er ook veel elzenbroekbos en is er wilgenstruweel aanwezig. Er is een bijzondere route uitgezet waarbij de veelzijdigheid van deze twee gebieden centraal staat.

 • Deelname is gratis. 
 • Aanmelden is niet nodig. 
 • De wandeling duurt ongeveer 2 uur. 
 • De wandeling start om 14.00 uur vanf de parkeerplaats van Museum De Brede/ Camping De Flierenhof


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Excursie Aschbroek en Winkellees meer..
woe 29 november 2017 van 14.30 uur

Op de Groote Heide bij Venlo valt voor jong en oud veel te beleven. Tijdens deze spannende én leerzame speurtocht gaan kinderen zelf op ontdekking in de natuur. Al struinend over de Groote Heide worden verschillende natuurgeheimen bekeken. Hoe zit het met de dieren die er leven en wat voor bomen en planten groeien er? De gidsen van de Groote Heide gaan samen met de kinderen op zoek naar antwoorden.

 • De speurtocht is leuk voor kinderen van 8 t/m 12 jaar
 • Aanmelden verplicht via de website
 • De speurtocht duurt ongeveer 2 uur
 • Vertrek is om 14.30 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo
 • Denk aan stevig schoeisel en het dragen van gepaste kleding


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Heidespeurtochtlees meer..
woe 29 november 2017 van 13.30 en 16.00 uur
woe 29 november 2017 van 13.30 en 16.00 uur
woe 29 november 2017 van 13.30 en 16.00 uur

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miquel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Deze film draait zowel in 2D als 3D. Kijk op de website van de bioscoop voor de juiste versie en reserveer direct je kaartjes: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl
don 30 november 2017 van 20.15 uur

Leonie Meijer heeft in het theater een plek gevonden waar haar liedjes, haar ‘live’ stemgeluid en haar persoonlijkheid helemaal tot hun recht komen. Het directe en verrassende contact met haar publiek maakt dat geen avond hetzelfde is en dat haar bezoekersaantallen inmiddels spectaculair groeien. Met haar nieuwe en inmiddels derde theatertour, getiteld Hier. gaat Leonie weer een stap verder op de ingeslagen weg!

Kort geleden trok Leonie in haar eentje met een auto door het zuiden van de Verenigde Staten, de thuisbasis van de blues, de countrymuziek en veel van haar muzikale helden.

Nu zet Leonie haar waanzinnige muzikale talent in en haar bijna cabareteske manier van verhalen vertellen, om het publiek reisgenoot te maken van deze muzikale roadtrip. De theaterbezoekers worden meegenomen naar spontane optredens in achteraf cafeetjes van New Orleans en Memphis en via het heiligdom Nashville naar de blues in haar eigen ziel.

De titel Hier. is ontleend aan het feit dat iedereen vanuit zijn eigen gezichtspunt altijd hier is, nooit daar. Je kan jezelf nooit verlaten.

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling vanaf 19.30 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Leonie Meijer - Hier.lees meer..
don 30 november 2017 van 20.15 uur
vrij 8 december 2017 van 20.15 uur

U vraagt, zij spelen!

The Originals spelen alles, maar dan ook echt álles. Op verzoek! Noem een artiest, een genre – of vraag direct je lievelingsliedje aan – en de vijf alleskunners zetten het onherroepelijk in.

Met hun onovertroffen interactieve show verovert de band al jarenlang ieders muzikale hart op festivals, feesten en via de radio.

In de Eindejaars Songference 2017 blikken The Originals muzikaal terug op het afgelopen jaar. De band zet de meest opvallende gebeurtenissen uit het nieuws, de sport en de politiek ter plekke om in muziek.

Aan de hand van anekdotes, korte gesprekken en muzikale dilemma’s bepaalt de zaal wat de band gaat spelen. Tel daar hun aanstekelijke enthousiasme, eigenzinnige humor, opvallende visuals, de nodige instrumentale acrobatiek en hun stralend roze pakken bij op en je bent verzekerd van 100% interactief muzikaal spektakel!

Reserveer online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Originals - Eindejaars Songference 2017lees meer..
don 30 november 2017 van 20.30 uur

Big One – The European Pink Floyd Show – is een van de grootste en bekendste Pink Floyd tribute acts van heel Europa. Ze zullen deze avond in totaal twee sets spelen. In de eerste set spelen ze het hele ‘Animals’ album. In de tweede set zullen alle andere hits van Pink floyd voorbij komen. De totale duur van hun show is maar liefst 2,5 uur. In deze 2,5 uur staat uiteraard de bekende muziek van Pink Floyd en de fantastische lichtshow centraal.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Big Onelees meer..
Internetbureau Vis.nl