Agenda

zat 30 april 2016 t/m din 31 december 2019 tijdens openingsuren VVV Gennep

Houdt u van puzzelen, speuren en rustig fietsen in een mooie omgeving? Dan is de cryptische fotofietstocht van VVV Gennep zeker iets voor u!

Bij het startpunt haalt u een grote envelop op met daarin en blad met detailfoto's, crytische omschrijvingen, een plattegrond van gemeente Gennep en een envelop met verdere info.

De fietstocht is zowel geschikt voor de toerist als voor de mensen die bekend zijn met de regio Gennep. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cryptische fotofietstocht door Genneplees meer..
zat 1 oktober 2016 t/m din 31 december 2019

VVV Gennep heeft een leuke speurtocht gemaakt rondom het Ellen Hoffmannplein, het mooiste plein van Gennep.

Kinderen kunnen bij VVV Gennep, om de hoek bij het Ellen Hoffmannplein, een blad met vragen en een kleurplaat ophalen. Voor slechts €2,50 zijn er ook stiften te koop. Beantwoord de meerkeuzevragen en kleur de bijbehorende vakjes op de kleurplaat in. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, is ook de kleurplaat klaar. Wanneer alles goed is ingevuld, kan bij VVV Gennep een snoepzakje opgehaald worden als beloning.

Veel plezier met deze spannende speurtocht in Gennep!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Speurtocht door Genneplees meer..
zat 5 januari 2019 t/m zat 4 januari 2020 10.00 uur

 • Elke zaterdag openstelling Watermolen Kessel 10.00uur
 • Elke woensdag en zaterdag openstelling St. Anthonius molen Kessel
 • Elke zondag Kèpels Krenske G.I.K Panningen 10.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling Watermolens Kessellees meer..
zon 17 maart 2019 t/m maa 6 januari 2020

Openluchtmuseum de Locht organiseert van 17 maart 2019 tot 6 januari 2020 de expositie “De kracht van 16 kernen; de dorpen presenteren zich”. De expositie vindt plaats in het kader van de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. Het museum biedt de 16 kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas een podium om zich te presenteren middels foto-panelen, filmpjes en muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie ' De kracht van 16 kernen'lees meer..
maa 20 mei 2019 t/m woe 20 mei 2020 tijdens openingstijden

Het Wereldpaviljoen Steyl is uitgebreid met een belevingscentrum Ghana. Nieuw is de VR experience. Je stapt in een bus en beleeft een reis door Ghana. Vervolgens kom je in een dorp en zet je een Virtual Reality bril op. Vanaf dat moment beleef je het leven van de Ghanese mensen in een dorp, zie je kinderen water halen bij een put of een balletje trappen, loop je op de markt of zit je ineens in een school. De beleving is alsof je er zelf rondloopt. Verderop stap je in een gammel bootje, zet de VR-bril op en onderga de boottocht die bootvluchtelingen maken. Het belevingscentrum Ghana is onderdeel van het Wereldpaviljoen. Daar is ook een belevingscentrum Nicaragua. En voordat binnen bent stap je in een echte Fokker 50 en vlieg je naar een andere wereld. Het Wereldpaviljoen is ervaren, beleven en doen voor jong en oud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VR experience in het Wereldpaviljoen Steyllees meer..
zat 1 juni 2019 t/m din 31 december 2019

Van kasteel Ter Horst naar de gevangenis van Evertsoord, we hebben er iedere dag mee te maken, maar realiseren ons dat niet. Met ieder besluit dat we nemen staan we eigenlijk steeds met een half been in de gevangenis. Een stelsel aan waarden en normen, ons door opvoeding meegegeven behoedt ons voor een verblijf achter tralies. Toevallige sociale en persoonlijke factoren maken dat sommigen van ons verkeerde keuzes maken...

Achthonderd jaar lang zijn tralies als het symbool voor gevangenschap dezelfde gebleven. Wat is er intussen achter die tralies veranderd? Een tweeluik...

Het project ‘Straffen door de eeuwen heen’ begint in Horst waarbij op kasteel van Huys ter Horst het rechtssysteem in de Middeleeuwen wordt belicht. Op informatieve én aanschouwelijke wijze wordt de bezoeker inzicht gegeven over hoe men destijds met 'misstappen' omging...

In de laatste maanden van 2019 organiseert PI Ter Peel in Evertsoord een expositie met als thema ‘straffen vanaf de Franse tijd tot het heden’.
Deze expositie wordt georganiseerd i.s.m. vrijwilligers uit Evertsoord en het Gevangenismuseum te Veenhuizen.

Rondleidingen door het kasteel zijn mogelijk op iedere eerste zondag van de maand. Voor scholen zijn uitgebreide mogelijkheden om het kasteel op afspraak te bezoeken.

Zie daarvoor de bezoekersinfo op de website van het kasteel. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie straffen door de eeuwen heenlees meer..
zon 14 juli 2019 t/m woe 1 januari 2020

In Openluchtmuseum de Locht is de tentoonstelling “Van wederopbouw naar hightech” te bezoeken vanaf 14 juli 2019. De tentoonstelling is te vinden in de aspergetunnel.

Nooit meer honger!

Dat was de wens van de bevolking na de Tweede Wereldoorlog. In de regio Noord-Limburg heeft de tuinbouw na 1945 een opzienbarende ontwikkeling door gemaakt. De glastuinbouw ontwikkelde zich snel naast de oude wijze van telen in de volle grond.

Er werd gezocht naar mogelijkheden om de groei van gewassen te optimaliseren door verbetering van de voeding, klimaatbeheersing en ongediertebestrijding. De aarde werd vervangen door substraat, een kunstmatige bodem. Door de invoering van automatisering probeerde men de productie te verhogen.

Al deze ontwikkelingen hadden invloed op het gezinsleven. Moeilijke gesprekken aan de keukentafel. Er moesten ingrijpende besluiten worden genomen over gewas en wijze van telen, met grote financiële gevolgen. Zal de bank meewerken? Is er voldoende afzet mogelijk? Is er een opvolger voor het bedrijf?

Dit verhaal wordt in de tentoonstelling ‘Glastuinbouw na 1945. Van wederopbouw naar hightech’ verteld via het verhaal van 3 generatie tuinders en veel foto’s en filmbeelden die het verhaal duiden. De rode draad in deze tentoonstelling is het feit dat het gezins- en familiebedrijf van kleinschalig doorgroeide naar steeds meer schaalvergroting.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling “Van wederopbouw naar hightech”lees meer..
zon 8 september 2019 t/m zon 29 december 2019

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar; een mooie gelegenheid om 3 exposities te presenteren. We geven een inkijk in onze depots die vol staan met geschonken objecten. Het museum koestert opgebouwde kennis over ambachten, materialen en technieken. Het slaat een brug tussen bewaren, tonen en maken.

Daarnaast is het werk van hedendaagse textielkunstenaars te zien. Zo legt het museum de verbinding tussen historie en hedendaagse kunst.

In het najaar wordt de 3e expositie geopend:
‘Van object naar verzameling - van verzameling naar object’
8 september t/m 29 december 2019

In deze expositie worden verzamelingen uit het depot getoond. De afgelopen 10 jaar zijn vele textielobjecten geschonken. Hierdoor zijn eigen collecties ontstaan van bijvoorbeeld doopjurken, theemutsen en naaikistjes. Een bijzondere verzameling is de kinderkleding van de familie van Rechteren-Limpurg van kasteel Rechteren in Dalfsen. Ook zijn textiele particuliere verzamelingen te zien, zoals de waaiers van Jan Geelen en leporelloboekjes van Diny Gerards-Mensink.

De afdelingen Genealogie en Streekgeschiedenis van het museum tonen, aan de hand van 80 interviews op band uit de jaren zeventig en negentig, met voorwerpen en beelden van onder andere de schooltijd, het werkzame leven en het naderend afscheid, een inkijkje in het leven van een Horster gezin met 24 kinderen in de vorige eeuw. Dit levert een prachtig deelvenster van hun collectie op.

Hedendaagse kunstenaars die nieuw werk hebben gemaakt van gevonden en verzamelden textiele objecten complementeren de tentoonstelling. Het gaat om Jacqueline van Bergeijk, Lon Buttstedt, Fransje Smit, Marianne van Heeswijk, Marijke Leertouwer, Karin van der Linde, Rineke Seegers en de deelnemers aan het verdiepingslab van Carola Mokveld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Museum de Kantfabriek koestert zijn schatkamerslees meer..
zon 15 september 2019 t/m woe 1 januari 2020

In het textielpaviljoen is vanaf zondag 15 september de nieuwe tentoonstelling “Meisjes van het confectieatelier” te zien.

In 1954 wilde Hendrik van Og in Horst een confectieatelier starten. Burgemeester Gijsen was enthousiast, met name vanwege de werkgelegenheid die het zou bieden aan de vele meisjes uit de grote katholieke families. De enige mogelijkheid om te werken was destijds in het huishouden, in de landbouw of dienstbode worden in de “stad”. Daar leerde je het huishouden en kreeg je ook een keurige opvoeding.

De deken was er minder gelukkig mee en preekte:”Vrouwen horen in de keuken, op het land of in het kraambed”. Meneer van Og beloofde de werkdag te starten met een kort gebed en uiteindelijk werd in 1955 het atelier geopend. Waren de ouders aanvankelijk nog huiverig om hun dochters “in de fabriek” te laten werken en moest het bedrijf meisjes uit de omgeving werven, later werd het werken in het confectieatelier volledig geaccepteerd.

Eind zestiger jaren brak een moeilijke tijd aan voor de confectie-industrie. De lonen stegen explosief en de confectie verplaatste zich langzaam naar lagelonenlanden. Zo ging het hier ook en de ontslagen volgden. De aankondiging van het einde van de confectie-industrie in Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DE MEISJES VAN HET CONFECTIEATELIERlees meer..
vrij 27 september 2019 t/m zon 26 januari 2020 11:00 tot 17:00 uur

Vanitas: de ijdelheid der dingen, oftewel alles gaat voorbij. Seizoenen komen en gaan, mensen worden ouder, planten sterven af en vergaan. Gebouwen barsten, schilderingen vervagen, stenen slijten af. Een thema dat al eeuwenlang kunstenaars inspireert. Deze fascinerende expositie toont werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland, die de tand des tijds weten te vangen in hun keramische kunstwerken.

Deze tentoonstelling brengt een ode aan het verval en laat zien hoe mooi aftakeling kan zijn. Een expositie die letterlijk zorgt voor een lach en een traan, een bibber of rilling. Maar dat is niet erg, dat doet je beseffen dat je voelt, dat je leeft en dat je daarvan mag genieten nu het nog kan!

Open van dinsdag t/m zondag.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Vanitaslees meer..
zon 13 oktober 2019 t/m woe 1 januari 2020

Labyrint van warmte en comfort.

De warme kachel was vroeger het centrum van het leven in huis. De kachel was een kostbaar bezit. Ons land kende verschillende kachelfabrieken. Voor oudere mensen zijn DRU, Etna en Jaarsma nog bekende namen. Er was ook een grote variëteit aan kachels.

We kunnen het ons niet meer voorstellen dat niet zo lang geleden in huis alleen de keuken verwarmd was, daar stond het fornuis. De warmte daarvan werd gebruikt om te koken en om de bewoners comfort te bieden. In de beste kamer stond een kachel, maar die werd alleen gebruikt op zondagen en als de familie hoog bezoek verwachtte.

In de eerste helft van de 20e eeuw werden kachels gestookt met kolen. In vroegere tijden, zo tot 1950, werden hout en turf verbrand. Vanaf de vijftiger jaren gebruikte men stookolie en kwam er centrale verwarming, voor wie het kon betalen. Korte tijd later was aardgas in het hele land en voor de meeste mensen beschikbaar. En nu weten we niet beter dan dat het in de winter overal in huis behaaglijk warm is.

In het museum is een mooi labyrint van kachels opgesteld. Ook zijn er een paar taferelen te bekijken. Het zal de bezoeker verrassen om te zien waar wij vandaan komen, als het gaat om warmte en comfort. Vanaf 13 oktober 2019 in openluchtmuseum de Locht.

Zondag 10 november vertelt Nellie Lenssen mooie verhalen bij de kachel. Muzikale omlijsting: Piet Lenssen.
11.00 uur en 13.30 uur: ongeveer 40 minutenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie verhalen bij de kachel in de Lochtlees meer..
vrij 18 oktober 2019 t/m zon 8 maart 2020

Rond de herdenking van 75 jaar vrijheid brengen het Limburgs Museum en Museum van Bommel van Dam ‘Tekens van vrijheid’. Deze tentoonstelling toont indringende, grootse werken van kunstenaars en filmmakers die reflecteren op de verworven vrijheid na 1945.

Het besef van nieuwe vrijheid bracht bij beeldend kunstenaars ook herinneringen naar boven aan de voorgaande tijd van verdriet, beklemming en onderdrukking. De bezoeker wordt meegenomen in een rite de passage, van geweld en dood, maar ook van vrijheid en plezier, van angst en depressie naar een grenzeloos optimisme. De tentoonstelling roept een wereld van parallellen op tussen verleden en heden en toont een generatie-overschrijdende visie op vrijheid.

Tekens van vrijheid toont daarnaast niet één maar vier filmpremières! De documentaire die in de volksmond ‘de Puinfilm’ is gaan heten wordt in een nieuwe opstelling getoond. De film laat de dramatische situatie van Venlo zien na het bevrijdingsoffensief aan de Maas van oktober 1944 tot maart 1945. De tentoonstelling sluit af met een drietal korte films, waarin de filmmakers hun persoonlijke verhouding met vrijheid verbeelden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tekens van vrijheidlees meer..
din 29 oktober 2019 t/m din 16 juni 2020

Basis cursus natuur
De IVN verenigingen van Peel en Maas (Helden, Meijel, Baarlo-Maasbree) organiseren gezamenlijk een natuurcursus voor de inwoners van de gemeente om de basiskennis over de natuur te vergroten. Onderwerpen als ecologie, vogels, flora, fauna, insecten, waterleven en landschap komen aan de orde. Van deze 7 onderwerpen wordt op een dinsdag de theorie gegeven en de daaropvolgende zondag wordt het onderwerp in de natuur behandeld.

De kosten voor de cursus zijn 30 Euro. De cursus start op dinsdag 29 oktober. De andere cursusdata zijn 10 december, 14 januari, 10 maart, 14 april, 12 mei en 16 juni in 2020. Met deze cursus leer je meer over biodiversiteit en het belang van de natuur in onze omgeving.

Aanmelden via: natuurcursus@ivnhelden.nl
Voor meer info kijk op de website.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN natuurcursus voor inwoners Peel en Maaslees meer..
vrij 15 november 2019 t/m zon 1 maart 2020 vanaf 13.00 uur - 17.00 uur

In november is het 75 jaar geleden dat de dorpen van Peel en Maas bevrijd werden. In het kader van 75 jaar bevrijding is binnen de tentoonstelling veel aandacht voor de oorlog in de regio, persoonlijke en interactieve ooggetuigenverslagen en de razzia's. Daarnaast wordt op deze dag ook het nieuwe canonboek over de oorlog gepresenteerd.

In deze zinnenprikkelende tentoonstelling wordt in woord, beeld en geluid ingegaan op de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas. Van de Duitse inval, de lokale razzia’s, het verzet en de verwoestingen, tot de bevrijding van de regio, nu 75 jaar geleden. In de vernieuwde Deportatiekamer is veel aandacht voor de kerkrazzia. De bezoeker ervaart hier de beklemmende sfeer van het verblijf in een originele barak uit de Tweede Wereldoorlog. In beide ruimtes aangrijpende persoonlijke verhalen en objecten van ooggetuigen, achterblijvers en gedeporteerden. Middels interactieve panelen komt de bezoeker – letterlijk – oog in oog te staan met mensen die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt. Hun spannende, meeslepende en vaak dramatische vertellingen, worden geïllustreerd door enkele sprekende voorwerpen.

Gelijktijdig met de tentoonstelling, presenteert Museum Peel en Maas een aan de oorlog gewijd deel van de reeks ‘De historische canon van Peel en Maas’. In dit rijk geïllustreerde werk wordt dieper ingegaan op de Tweede Wereldoorlog in Peel en Maas. In de museumwinkel is dit boekje te koop voor slechts 5 euro. Daarnaast biedt het museum op 15 november gelegenheid aan de Heemkundevereniging Helden om de bijzondere WOII special, geheel gewijd aan de bevrijding, van het tijdschrift De Moennik te presenteren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

WO II tentoonstelling in Museum Peel en Maaslees meer..
zon 1 december 2019 t/m woe 1 januari 2020

Vier je Kinderfeestje in de Peel, ook in de winter!
Avonturentochten en arrangementen bij Buitencentrum De Pelen

Is je kind in de winter jarig en wil je een feestje vieren in de natuur? Dat kan bij Buitencentrum De Pelen. Er zijn verschillende Avonturentochten en arrangementen speciaal ontwikkeld voor en/of aangepast aan dit seizoen. Keuze genoeg!

Boswachters, heksen en kabouters
Staatsbosbeheer biedt vanaf Buitencentrum De Pelen speelse Avonturentochten als Kinderfeestje. Sommige tochten zijn aangepast en omgetoverd in een winterversie. Zo kunnen ook kinderen die in de winter jarig zijn lekker naar buiten. De tochten zijn speels, actief én educatief met opdrachtjes die de natuurbeleving versterken. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar is er de Handige Hulpboswachtertocht en de Petronella Peelhekstocht. De Handige Hulpboswachters gaan speuren naar sporen van dieren en na afloop uilenballen pluizen. De heksen in opleiding bij Petronella Peelheks doen allerlei klusjes en zorgen voor de natuur. Voor kleuters is er het Kabouterpad. Deze tocht kan je met of zonder gids reserveren.

Beetje binnen en beetje buiten
Er zijn ook twee Winterarrangementen waarbij je een beetje binnen en een beetje buiten bent. Zo is er het ‘Nestkastjes arrangement’ waarbij je eerst een speelse wandeling maakt en daarna een nestkastje gaat timmeren. En natuurlijk mag dat nestkastje mee naar huis zodat je in het voorjaar familie koolmees op bezoek krijgt. Voor speurneuzen is er een arrangement ‘Speuren naar sporen’. Eerst op zoek naar diersporen in de Peel en daarna uilenballen pluizen in het Buitencentrum. Tijdens dit forensisch onderzoek kom je er achter wat het favoriete maal van een uil is. Leerzaam en leuk! Gezellig met een beker chocolademelk en een wafel erbij.

Afsluiten met frietjes of pannenkoek
Bij alle kinderfeestjes is het mogelijk om af te sluiten bij restaurant De Dorpsherberg in Ospel. Er is een speciaal arrangement waarbij de kinderen pannenkoeken of frietjes met een snack gaan eten. Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouder nergens meer voor te zorgen. Lekker makkelijk.

Informatie en reserveren
Kinderfeestjes met gids kan je – liefst één week voor de geplande datum – reserveren bij het Buitencentrum. Voor meer informatie en prijzen kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Boswachters, kabouters en heksen in de Groote Peellees meer..
woe 11 december 2019 t/m woe 18 december 2019

Het Huis van de Kerstman staat in de Stadsbibliotheek van Venlo. Is dat niet leuk? 

Als de Sint op 6 december weer naar Spanje vertrekt, komt zijn collega de Kerstman uit het hoge Noorden afzakken om zich op het kerstfeest voor te bereiden. Dit jaar strijkt hij neer in de Bieb, waar hij naast een lekker bed een puike parkeerplaats heeft gevonden voor zijn arrenslee. Ben je benieuwd naar hoe de Kerstman logeert in de Bieb? Kom dan gezellig op bezoek! de Kerstman heeft geen geheimen en als je netjes aan de balie vraagt of je zijn kamer mag zien, dan kan dat.

Kom je ook langs? Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Huis van de Kerstmanlees meer..
vrij 13 december 2019 t/m zon 5 januari 2020

Tijdens de kerstvakantie beleef je in Venlo het ultieme wintergevoel. De Oude Markt in hartje stad wordt weer omgetoverd tot een 600 vierkante meter grote ijsbaan. Samen met familie en vrienden geniet je er van urenlang schaatsplezier.

Ga je liever niet zelf het ijs op? Zoek een warm plekje in het winterpaviljoen. Uitkijkend op al het ijsplezier geniet je er van Gluhwein, chocolademelk en heerlijke winterse lekkernijen. Er is elke dag iets te beleven. Van schoolschaatsen en schminken tot ijshockey en een spannende curlingcompetitie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Venlo on Icelees meer..
din 17 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 december 2019 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
woe 18 december 2019 van 20.00 uur

Ook dit jaar is er woensdag 18 december weer een kerstconcert in de parochiekerk te Grubbenvorst. Naast het Grubbenvorster Mannenkoor treedt op het koor "Zangers van Sint Frans" uit Venray en zingt de sopraan Irene Meeuvis uit Waarle met haar prachtige stem.

José Vercoulen en Francine Frencken uit Grubbenvorst vertellen tussen de liederen door een kerstverhaal. De muzikale leiding ligt in handen van Oksana Bos-Baljva.

De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.
Na afloop staat, zoals gewoonlijk, koffie/thee met iets lekkers erbij klaar om nog even gezellig met ons na te praten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstconcert Grubbenvorster Mannenkoorlees meer..
woe 18 december 2019 van 20.00 uur

Het LGOG, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap houdt een lezing over 800 jaar Horst aan de Maas.

Deze lezing is toegankelijk voor leden en niet-leden.
Aan niet-leden wordt een bijdrage van € 3,- gevraagd.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Voordracht-lezing LGOG 800 jaar Horst aan de Maaslees meer..
vrij 20 december 2019 t/m zon 22 december 2019

Van 20 t/m 22 december staat een glazen huis op het Raadhuisplein van Panningen, waar drie dj’s non-stop radio maken voor het goede doel. 

Dit jaar wordt geld ingezameld voor 'Iedereen kan sporten Noord-Limburg'; een programma om sporters met beperking te helpen. 

Dit jaar zijn het drie vrouwelijke DJ's die plaatsnemen in Ut P&M Hoes die non stop drie dagen muziek draaien, ook live op TV te zien.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ut P&M Hoés 2019lees meer..
zat 21 december 2019 van 18.00 - 21.00 uur

De tiende editie van de Christmas Truck Run vindt plaats op zaterdag 21 december. Dit is de grootste verlichte Truck Run van Limburg. Bijzonder is dat de trucks passagiers van Daelzicht aan boord hebben: mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Voor hen is dit een onvergetelijke ervaring.

De vele trucks - rijkelijk versierd met kerstlampjes, verlichte kerstornamenten en sfeervolle muziek - rijden toeterend door de straten van de kernen Koningslust, Grashoek, Beringe, Egchel, Helden en Panningen. In deze dorpskernen worden gezellige trefpunten opgezet, waar het publiek terecht kan voor warme chocolademelk een allerlei lekkernijen. De opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel.

Voor het ultieme kerstgevoel! Mis dit spectaculaire evenement niet; kom naar de Christmas Truck Run en laat u betoveren!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Christmas Truck Run 2019lees meer..
zon 22 december 2019 van 13.30 uur

IVN Helden e.o. organiseert zondag 22 december de laatste 4 seizoenen wandeling. Deze wordt dit jaar gecombineerd met de traditionele winterwandeling. O.l.v. landschapsgids Peter Maessen uit Grashoek wandelen we het struinpad Verheven Peel. Dit pad verbindt het hoogste deel van de regio, de Marisberg (36,4 m.) met het laagste deel, het Molentje (31,8 m.)

Op het bosrijke, droge stuifzandgebied van de Marisberg zakt het water in de grond. In het natte veenweidegebied van het Molentje komt dit water weer naar boven als kwel. In het tussenliggend gebied, de Scherliet, vindt men nog hoogveenrestanten. Tijdens deze wandeling passeren we ook het recent aangelegde voedselbos. Niet alleen natuur, maar ook geschiedenis speelt een rol tijdens deze wandeling. We zien 2 verveningskanalen, een vliegtuigmonument uit de tweede wereldoorlog en een basalten zuil die de “Wegh van Meijel op Seven” markeert.

Na de wandeling genieten we bij “Pluk en Theetuin in de 7 de Hemel” van een lekkere kop koffie. Daarna staat er soep en brood voor ons klaar, daarom is opgave van deelname vooraf nodig, dit kan tot en met 15 december a.s. via de mail bij Harrie Peeters op het mailadres: penningmeester@ivnhelden.nl

De persoonlijke bijdrage (€3,-) kunt u na afloop van de wandeling gepast, contant betalen bij de penningmeester Harrie Peeters.

Vertrek IVN gebouw Helden om 13:30 uur. (carpoolen) De wandeling start om 14:00 uur vanaf de 7 de Hemel, Belgenhoek 7 te Grashoek. Info: pr@ivnhelden .nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

4-seizoenen winterwandeling IVN Heldenlees meer..
zon 22 december 2019 van 13.00 - 17.00 uur

Ook op de zondag voor Kerst kunt u uw winkelhart in Panningen ophalen. De winkels zijn deze zondag 22 december open van 13.00 tot 17.00 uur. Gezellig kerstshoppen.

Begin de feestdagen goed in het centrum van Panningen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstkoopzondag Panningenlees meer..
zon 22 december 2019 van Start tussen 17.30 en 18.30 uur

Op zondag 22 december 2019 organiseert de Kreaclub, in samenwerking met de verenigingen van Vredepeel, al weer de 8e kerstlichtjeswandeling door de Vredepeelse bossen.

De bospaden zullen gehuld zijn in kaarslicht; langs de route branden meer dan duizend kaarsjes. Onderweg beleef je het kerstverhaal en klinkt er muziek en zang. Ook breng je een bezoekje aan herderin Tineke met haar schaapjes.

Na afloop staat er voor iedere deelnemer warme chocolade melk, koffie, thee of glühwein met een lekkere wafel klaar.

 • Het start- en eindpunt is in gemeenschapshuis De Loef Vredepeel
 • Starttijd: tussen 17.30-18.30 uur
 • De wandeling duurt ongeveer een uur.
 • Kosten voor deelname: € 3,50 per persoon (inclusief 1 consumptie)
 • verdere info www.facebook.com/kreaclubuitdeknutseldoos

De organisatie is in handen van Kreaclub "Uit de Knutseldoos" onder auspiciën van stichting dorpsraad VredepeelLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstlichtjeswandelinglees meer..
woe 25 december 2019 t/m don 26 december 2019

Preuverie Bekkers Marie in Roggel organiseert op 1e en 2e kerstdag een speciaal kerstmen.  Geniet op deze dagen van heerlijke winterse gerechten in feestelijke stijl.

Het kerstmenu van dit jaar bestaat uit:

 • Aperitief met Amuses 
 • Tartaar onglet - zwarte olijf - jus de veau
 • Bisque van schaaldieren
 • Kabeljauw - koolrabi - gerookte boter
 • Kalfsentrecote - gebakken eendenlever - saus van eendenlever
 • Zoete lekkernijen van de chef of assorti van kazen
Prijs per couvert:
- 3 gangen € 45,00
- 4 gangen € 53,50
- 5 gangen € 57,50
 
Ook lunch op 1e kerstdag van 12.30 uur.
Diner vanaf 18.30 uur op beide dagen.
 
Wij wensen u fijne kerstdagen!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstmenu bij Preuverie Bekkers Marielees meer..
woe 25 december 2019 t/m don 26 december 2019 09:00 uur - 11:30 uur

Op 25 en 26 december kunt u bij 't Zoete Genot genieten van een heerlijk kerst ontbijtbuffet! Dit buffet bestaat uit koude en warme gerechten, soep en dessert. U kunt hierbij denken aan gerookte zalmcarpaccio, pulled pork cocktail, romige bospaddenstoelensoep met truffel, roerei met spek, gestoofd kalfsvlees in roomsaus en aardbeienbavaroise.

Voor de hele menukaart kunt u de website raadplegen. Dit menu is inclusief welkomstdrankje en gratis koffie, thee en sappen.

Reserveer snel via telefoonnummer 077-4001970.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerst ontbijtbuffetlees meer..
vrij 27 december 2019 van Winkels normaal geopend

Ook dit jaar kunt u op de dag na Kerst uw winkelhart ophalen in Panningen! Op 27 december is er wederom een Boxing Day georganiseerd.

Kom profiteren van spectaculaire eindejaarsaanbiedingen: speciale koopjes, fikse kortingen op bijvoorbeeld sieraden, horloges, kleding en zonnebrillen, extra korting bovenop de geldende opruimingskortingen of een flinke korting op het gehele assortiment! 

De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de boksbal met bokshandschoenen. Kom vooral op tijd, want deze dag geldt: op = op.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Boxing Day 2019lees meer..
vrij 27 december 2019 van start tussen 18.00 en 19.30 uur

Op vrijdag 27 december organiseert Stichting Landschap Horst aan de Maas weer de traditionele kerstwandeling door Kasteelpark Ter Horst. Het thema van dit jaar? Rovers en Ridders. En natuurlijk is er ook dit jaar weer een verkleedwedstrijd.

De mooiste, leukste, of meest stoere rovers en ridders worden beloond met een leuke prijs. 

Onze sfeervolle Kerstwandeling - geheel in stijl van het thema - loopt langs een lint van kaarsjes, fakkels, vuurkorven, glühwein, warme chocomelk en muziek. Onze creagroep zal de wandelaars weer verrassen met de aankleding van de route. Houd voor meer informatie onze website en Facebook in de gaten!

 • De wandeling is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Hiervoor is gelegenheid tijdens de route. 
 • Gezien de zeer beperkte parkeerruimte wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstwandeling Landschap Horst aan de Maaslees meer..
vrij 27 december 2019 van 10.00 - 12.00 uur

In de Kerstvakantie is er op 27 december van 10:00 -12:00 uur in het Bezoekerscentrum Leudal een workshop in het kader van de huidige wisseltentoonstelling "Beleef het museum - hoe beter je kijkt hoe meer je ziet". Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Tijdens de workshop leer je omgaan met loepjes en microscopen. Je zult verwonderd staan over de wereld die er dan voor je opengaat. Kom je ook?

De workshop wordt gehouden in het Bezoekerscentrum Leudal. De deelnamekosten zijn € 3,50 per deelnemer. Graag aanmelden vóór 24 december via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop Beleef het museumlees meer..
zon 29 december 2019 van 13.00 - 17.00 uur

Ook op de zondag voor Kerst kunt u uw winkelhart in Panningen ophalen. De winkels zijn deze zondag 29 december open van 13.00 tot 17.00 uur. Gezellig oudjaarshoppen.

Start het nieuwe jaar goed in het centrum van Panningen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstkoopzondag Panningenlees meer..
din 31 december 2019 t/m woe 1 januari 2020

Preuverie Bekkers Marie in Roggel organiseert op 31 december en 1 januari een speciaal oudejaarsmenu.  Geniet op deze dagen van heerlijke winterse gerechten in feestelijke stijl.

Het oudejaasmenu van dit jaar bestaat uit:

 • Amuse 
 • Coquiles - aardpeer - rode biet
 • Ossenstaartsoep
 • Zeebaars - Paling - yoghurt - sjalot soja
 • Hert - winterse groenten - wild jus
 • Zoete lekkernijen van de chef met een glaasje bubbels
Prijs per couvert:
- 3 gangen € 41,50
- 4 gangen € 46,50
- 5 gangen € 49,50
 
Wij wensen u fijne feestdagen!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oudejaarsmenu bij Preuverie Bekkers Marielees meer..
woe 1 januari 2020 van 11.30 uur

De traditionele nieuwjaarsduik van gemeente Horst aan de Maas zal ook het jaar 2020 fris inluiden. Op 1 januari gaan weer honderden deelnemers een duik wagen in het ijskoude water bij het strand van de Kasteelse Bossen.

Voor deze nieuwjaarsduik dien je jezelf in te schrijven. Dit kan vanaf 1 december. Inschrijving kost €6,- per persoon, waarvoor je een duikpaspoort, een UNOX-muts, een herinneringsvaantje, een kop snert en een warme drank zult krijgen.

Om 11.30 uur start de Beach Disco, om 11.55 uur de warming up en om 12.00 uur gaat iedereen te water!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Horster Nieuwjaarsduiklees meer..
woe 1 januari 2020 van 13.00 uur

Op 1 januari 2020 vindt voor de 10e keer de Unox Nieuwjaarsduik Maasbree in de gemeente Peel en Maas plaats. 

Inschrijfgelden, opbrengsten vanuit drank en verkoop lootjes van de tombola, gaan allemaal naar dit goede doel. Ook dit jaar zal het niet ontbreken aan: live muziek, bockworsten, lekkere erwtensoep, glühwein en een leuke tombola (gesponsord door de middenstand van Maasbree). Dus al met al zeker de moeite waard om eens te komen duiken in Maasbree. Of kom gewoon eens kijken!

Ook zal er na de duik een ware Cool challenge plaatsvinden voor de echte 'die hards' welke wordt georganiseerd door Cool Challenge Limburg.

 • Inschrijven is mogelijk tussen 12.00 en 12.45 uur op 1 januari. De nieuwjaarsduik vindt plaats om 13.00 uur.
 • Entree is inclusief originele Unox muts, bewijs van deelname en een kop snert
 • Na de duik kun je gebruik maken van de kleedruimtes en douches van BreeBronne
 • Helaas is het zwembad door onderhoud werkzaamheden dit jaar gesloten


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nieuwjaarsduiklees meer..
zon 19 januari 2020 t/m zon 15 maart 2020

Museum de Kantfabriek wil een podium bieden voor ontwikkelingen op textielgebied. Daar hoort het tonen van afstudeerwerk bij van fashion- en textielstudenten van Nederlandse Kunstacademies. Maar ook prototypen en outfits van de Technische Universiteit Eindhoven en St Lucas Boxtel zijn producten van studenten en docenten die we graag willen tonen om de bezoeker mee te nemen in de (nabije) toekomst van de mode.

Gastcurator Marina Toeters – docent TU/e, initiator van by-wire.net en de Fashion Tech Farm in Eindhoven – haar collega’s en studenten onderzoeken nieuw textiel, productie technieken en maken sensorkleding met als doel om mode duurzamer en relevanter te maken. Van de volgende ontwerpers zijn outfits te zien: Annet Couwenberg, Daniëlle Ooms, Eva van der Born, Jori van der Kolk, Rachelle Kraal, Fabienne van der Weide, Jessica Joosse, Gail Kenning, Daisy van Loenhout, Bruna Goveia, Melissa Bonvie en Margreet de Kok.

Het project van Danielle Ooms bijvoorbeeld (zie bijgevoegde afbeelding) beoogt duurzame en circulaire mode te creëren. Het resultaat is een biologisch afbreekbaar materiaal op appelbasis; vergelijkbaar met leer, maar zonder een schadelijke invloed op de natuur. De bedoeling is om het verlangen naar de esthetiek en het gevoel van het materiaal en het kledingstuk te laten groeien, met als troef geen invloed op het milieu.

Mop-Up 3 laat afstudeerwerk zien van ARTEZ Arnhem, MAFAD Maastricht, AMFI Amsterdam, Willem de Kooning Rotterdam en van St. Lucas Boxtel. Deelnemers zijn Lisa Bisschop, Max Niereisel, Jolieke Kessels, Julina Vanille Bezold, Robin Cuppen, Kaylee Nieuwenhuizen, Ferry Schiffelers, Renee Augustinus, Laura Knüwer, Charlotte Kuilboer en Chloë Severien.

Qi, Julina Vanille Bezold, bijvoorbeeld (zie bijgevoegde afbeelding), grijpt terug op een deel van de oude Chinese Filosofie, het Chinese Wu Xing, wat staat voor de vijf elementen en vijf kleuren. De collectie bestaat dan ook uit vijf outfits. Door de directe toepassing van een ontwerpmanifest onderneemt Qi het experiment om verder te gaan dan trends. Omdat een lichaam een kledingstuk tot leven brengt, is de collectie geslachts- en leeftijdneutraal met een one-size-fits-most-aanpak en ook volledig biologisch afbreekbaar.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dubbelexpositie Mop-Up 3 - Innovatieve Modelees meer..
zon 1 maart 2020 van 20:15 tot 22:00

In de concertreeks Limburg Vrie neemt het Limburgs Fanfare Orkest je met speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek en beeld mee op de tocht die de bevrijders 75 jaar geleden hebben afgelegd. In de voorstelling worden radio- en televisiebeelden van de bevrijding, destijds live uitgezonden door de BBC, verwerkt en daarmee belooft het een prikkelende ervaring voor de zintuigen te worden.

De winnaars van een door het LFO te organiseren interviewwedstrijd voor kinderen mogen vragen stellen aan nabestaanden van oorlogsslachtoffers. Op deze manier wil het LFO het verleden en heden verbinden, zodat mensen begrijpen en onthouden wat angst, hoop, veiligheid en vrijheid betekent.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburg Vrielees meer..
vrij 6 maart 2020 van 19:00 tot 22:00

Op 6 maart komt Tweede Wereldoorlog expert Marcel Hogenhuis voor de tweede maal naar het bezoekerscentrum Fort Sint Michael om een lezing te geven. Deze keer gaat het over de bevrijding van Venlo. Deze vond plaats op 1 maart 1944, destijds trokken de Amerikaanse soldaten Venlo binnen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing Bevrijding Venlo door Marcel Hogenhuislees meer..
vrij 17 april 2020 van 18.30-22.00 uur
zat 18 april 2020 van 18.30-22.00 uur
zon 19 april 2020 van 18.30-22.00 uur

De Familie Van Wittenhorst nodigt U uit voor een diner op Kasteel Huys ter Horst, maar de avond krijgt een verrassende wending... De nieuwste activiteit op Kasteel Huys ter Horst: MOORDDINER. Een activiteit waarbij je bij binnenkomst meteen wordt meegenomen naar de Middeleeuwen. 

Tijdens een welkomstdrankje maak je kennis met de sfeer op het Kasteel. De sfeer wordt echter gespannen door mysterieuze gebeurtenissen. Laat je meeslepen in het spel en geniet ondertussen van een bourgondisch 3-gangen diner inclusief wijn, bier en/of frisdrank.

Wil jij weten wat er op het kasteel is gebeurd?
Reserveer dan snel je plaats want vol = vol !!

De kosten voor het moorddiner zijn € 60,00 p.p.
Dit bedrag is inclusief welkomstdrankje, een bourgondisch 3-gangen diner met drank (wijn, bier, fris) en een (toneel)spel waarbij je op zoek moet naar ... tja..dat zul je nog wel zien....

Enkele weetjes over het moorddiner:

 • geschikt voor leeftijd van 18+
 • er zijn per avond 30 plaatsen beschikbaar
 • er is een tafelindeling van 6 tafels van 5 personen
 • het menu van het bourgondisch diner staat reeds vast
 • indien vegetarisch gewenst, graag bij reservering vermelden
 • helaas kunnen we geen rekening houden met gluten/allergenen

Voor reserveringen en overige vragen kunt u een mailtje sturen naar: moorddiner@kasteelhuysterhorst.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Moorddiner Kasteel Huys Ter Horstlees meer..
zat 25 april 2020 t/m zon 26 april 2020

Op 25 en 26 april 2020 vindt in Venlo de eerste editie plaats van VenloFietst. Tijdens dit evenement zijn er 6 speciale fietsroutes georganiseerd, verdeeld over twee dagen. Dit zijn de bedrijven teambuilding rit, de familierit, de studenten- en scholierenrit, de tourrit voor gevorderden, de rolstoelfiets-en handfietsrit en de scootmobielrit.

De organisatie wil het gebruik van de fiets graag stimuleren en daarom staat VenloFietst in het teken van gezamenlijkheid, gezelligheid en gezondheid. Kom ook een fijne dag genieten van de natuur, het landschap, cultuur, historie en wetenswaardigheden. Er is geen sprake van een tijdscompetitie, maar er zit wel een vrijblijvend wedstrijdelement in voor de liefhebbers. Die kunnen daarmee onder andere een gratis fiets winnen. Op het fietsplein aan de haven staan kraampjes en stands, die inspelen op beweging, gezondheid en fietsveiligheid. Voor de innerlijke mens staat een keur aan verrassingen te wachten.

Deelnemers kunnen zich vanaf 18 november 2019 online inschrijven via www.venlofietst.nl.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VenloFietstlees meer..
din 19 mei 2020 t/m vrij 22 mei 2020 09:00

Kom vier dagen fietsen door het mooie Maasduinengebied en geniet iedere dag van routes van 40 of 60 kilometer, die telkens starten vanuit Arcen. Diegene die vier dagen hebben meegefietst en zodoende alle stempels hebben verzameld, ontvangen een verrassing in de vorm van asperges.

De routes voeren langs aspergevelden, door bossen, heidevelden, de oevers van de Maas en natuurlijk door de pittoreske dorpjes waar Noord Limburg bekend om staat. Een van de stempelposten is Streekmuseum de Locht, het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum in Melderslo.

Op woensdag 20 mei en donderdag 21 mei is er om 16:00 uur een speciale rondleiding voor deelnemers aan de Asperge Fiets Vierdaagse door de Hertog Jan Brouwerij van Arcen en door Graanbranderij de IJsvogel in Arcen. De rondleidingen kunnen bij de start gereserveerd worden.

Wanneer u zich inschrijft voor 1 mei 2020 ontvangt U € 2,00 korting op het inschrijfgeld voor 4 dagen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Asperge Fiets Vierdaagse Arcenlees meer..
zon 19 juli 2020 t/m din 21 juli 2020

In het weekend van 19 t/m 21 juli a.s. organiseert de Stichting Oldtimers Haler voor de vijfde keer demo-ritten met klassieke motoren. Het wegcircuit ligt in landelijke omgeving en bedraagt 1,6 km. Er wordt in alle motorklassen gereden, inclusief de spectaculaire zijspan én de vorig jaar gestarte Rookie-klasse.

Op het evenemententerrein naast Isidoorstraat 16 kunnen toeschouwers niet alleen de motoren in actie zien, maar ook het rennerskwartier bezoeken, andere bijzondere oldtimers bewonderen in de expo-tent, genieten van een hapje en een drankje én 's avonds van muziek. Op vrijdagavond wordt net als vorig jaar een oldtimerparade gehouden over het oorspronkelijke circuit Ell-Hunsel-Haler. Bekijk het volledige programma.

Nieuw dit jaar: Endurance rit

Elk jaar probeert de organisatie een nieuw element toe te voegen aan dit evenement. Dit jaar is dat de Endurance rit: "De 2 uur van Haler". Dit is een uithoudingsrit voor de motoren. 25 teams (1 motor + 2 rijders + 1 mecaniciën zullen gedurende 2 uur over het wegcircuit rijden, met als doel met de klassieke racemotor de twee uur vol te maken. "De 2 uur van Haler" worden gehouden op zaterdag 20 juli van 18.30 tot 20.30 uur.

Historische parade

Op vrijdagavond wordt voor de derde keer een tocht over het oorspronkelijke circuit uit 1938-39 georganiseerd: de stoet oldtimer motoren en andere olldtimer voertuigen vertrekt vanaf het feestterrein naar Ell, waar de officiële motorkeuring en startsein wordt gegeven. Dan vervolgt de stoet zich via Hunsel (met een stop op het plein) terug naar Haler, waar een feestelijke avond wacht met muziek. Deelname aan de parade met een oldtimer motor of auto staat open voor voertuigen die voldoet aan de eisen en alleen na opgave. (meer informatie).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

TT Haler 2020lees meer..
Internetbureau Vis.nl