Agenda

zat 30 april 2016 t/m din 31 december 2019 tijdens openingsuren VVV Gennep

Houdt u van puzzelen, speuren en rustig fietsen in een mooie omgeving? Dan is de cryptische fotofietstocht van VVV Gennep zeker iets voor u!

Bij het startpunt haalt u een grote envelop op met daarin en blad met detailfoto's, crytische omschrijvingen, een plattegrond van gemeente Gennep en een envelop met verdere info.

De fietstocht is zowel geschikt voor de toerist als voor de mensen die bekend zijn met de regio Gennep. De fietsroute is ongeveer 35 kilometer lang.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cryptische fotofietstocht door Genneplees meer..
zat 1 oktober 2016 t/m din 31 december 2019

VVV Gennep heeft een leuke speurtocht gemaakt rondom het Ellen Hoffmannplein, het mooiste plein van Gennep.

Kinderen kunnen bij VVV Gennep, om de hoek bij het Ellen Hoffmannplein, een blad met vragen en een kleurplaat ophalen. Voor slechts €2,50 zijn er ook stiften te koop. Beantwoord de meerkeuzevragen en kleur de bijbehorende vakjes op de kleurplaat in. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, is ook de kleurplaat klaar. Wanneer alles goed is ingevuld, kan bij VVV Gennep een snoepzakje opgehaald worden als beloning.

Veel plezier met deze spannende speurtocht in Gennep!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Speurtocht door Genneplees meer..
zat 5 januari 2019 t/m zat 4 januari 2020 10.00 uur

 • Elke zaterdag openstelling Watermolen Kessel 10.00uur
 • Elke woensdag en zaterdag openstelling St. Anthonius molen Kessel
 • Elke zondag Kèpels Krenske G.I.K Panningen 10.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling Watermolens Kessellees meer..
zat 2 maart 2019 t/m zat 28 september 2019 14.30 uur

Welk spannend avontuur beleven Puk & Pelle deze week? Kom kijken naar de leuke theatershow van Puk & Pelle bij Landal De Lommerbergen. Ze maken er een vrolijk en gezellig feestje van! Na afloop mag je zelfs met Puk & Pelle op de foto en daarna is er nog een swingende disco met Puk & Pelle.

De show begint om 14.30 uur. Toegang is gratis.
Wekelijks op zaterdag en woensdag (muv 23 maart)Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kindershow Puk en Pellelees meer..
zon 17 maart 2019 t/m maa 6 januari 2020

Openluchtmuseum de Locht organiseert van 17 maart 2019 tot 6 januari 2020 de expositie “De kracht van 16 kernen; de dorpen presenteren zich”. De expositie vindt plaats in het kader van de viering van 800 jaar Horst aan de Maas. Het museum biedt de 16 kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas een podium om zich te presenteren middels foto-panelen, filmpjes en muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie ' De kracht van 16 kernen'lees meer..
zat 6 april 2019 t/m zon 3 november 2019

Een prachtig kasteel met 32 hectare tuinen en vertier binnen en buiten de kasteelmuren… Geen wonder dat de Kasteeltuinen Arcen door de ANWB werd uitgeroepen tot het allerleukste Limburgse uitje in 2016, 2017 en 2018.

Midgetgolfen op de 21-holes-baan met je collega’s, struinen door de tuinen met je lief, een expositie bezoeken met je ouders… Met wie en wanneer je ook gaat: in de Kasteeltuinen Arcen kun je je hart ophalen. Kom de planten en bloemen bewonderen. Voor ondernemers die hun gasten willen verrassen met voordeeltickets zijn er interessante acties.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburgse topuitje: kasteeltuinen Arcenlees meer..
vrij 12 april 2019 t/m zon 22 september 2019

De expositie “VET!-gedrukt” – drukkunst op keramiek, is te zien in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen van 12 april tot en met 22 september.

Met een penseel of ringeloor kun je keramiek versieren. Maar behalve schilderen en tekenen kun je de klei ook bedrukken. Er bestaan talloze druktechnieken op keramiek. Het spectrum van grafische technieken op keramiek reikt van stempels, rolstempels, monotypes tot en met zeefdrukken.

De nieuwste expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen heeft een internationale selectie van gerenommeerde kunstenaars in huis gehaald. Zij zijn niet bang om met de vaak complexe of omslachtige technieken te werken. Zij versieren hun werk via allerlei omwegen en hindernissen. Hun indrukwekkende kunstwerken bewijzen dat het absoluut de moeite waard is een omweg te maken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Versieren met hindernissen - keramieklees meer..
zat 13 april 2019 t/m zat 28 september 2019 13.30 uur

Muziek onder de Toren heeft het programma voor dit jaar wederom goed gevuld! Van zaterdag 13 april vindt er (bij goed weer) elke zaterdagmiddag een openlucht optreden plaats op het Raadhuisplein in Panningen!

Kom geheel gratis luisteren naar een of meerdere swingende muziekmiddagen.

Op het Forum staan telkens een of meerdere muziekensembles. De muziekensembles, onder andere blaaskapellen, joekskapellen, (mannen)koren, fanfares, zijn allen afkomstig uit regio Noord-Limburg. 

Het spits wordt op zaterdag 13 april afgebeten door Fanfare Kapel Baarlo en de Vosberg Muzikanten. Kom gerust luisteren en genieten. De entree is gratis.
Bij slecht weer kunnen optredens worden afgelast. Volg de bekendmakingen via facebook.com/muziekonderdetorenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
woe 1 mei 2019 t/m vrij 1 november 2019

In Museum Peel en Maas is vanaf nu de tijdelijke tentoonstelling ‘Van Ploeg naar Ploegendienst’ te zien. In deze expositie ontdek je de industrialisatie van wat nu de gemeente Peel en Maas is. Gedurende het hele jaar is deze aantrekkelijke tentoonstelling geopend voor publiek. Tevens is er een rijk geïllustreerd boekje over de tentoonstelling te koop.

In Van Ploeg naar Ploegendienst wordt in woord en beeld ingegaan op de sterk agrarische georiënteerde regio, die vanaf de late jarig vijftig óók de industrie omarmt. Door middel van schitterende (historische) foto’s, illustraties, boeiende objecten en korte teksten wordt het verhaal van de opkomst van de industrialisatie van Peel en Maas vanaf 1900 vertelt. Er is aandacht voor de gemeentelijke inspanningen en de sociale en culturele gevolgen ervan voor gemeentebewoners. Ook krijgt de aanwijzing door het Rijk van Panningen als ontwikkelingskern de nodige aandacht.

Hoogtepunt
Hoogtepunt in de tentoonstelling is de drie meter hoge replica van het industriemonument dat zich voor het gemeentehuis in Panningen bevindt. Het monument werd in 1962 onthuld ter gelegenheid van de opening van het plaatselijke industrieterrein. Middels meer aansprekende historische objecten waan je je spontaan terug in het geïndustrialiseerde tijdperk! Dit effect wordt verder versterkt door de ratelende en krakende industriële geluiden die galmen op de achtergrond van deze zinnenprikkelende expositie. Een onmisbare tentoonstelling voor de lokale bewoner en de toerist die meer te weten wil komen over de rijke recente historie van de streek.

Rijk geïllustreerd boek
Voor slechts 5,00 euro is in de museumwinkel en in de plaatselijke boekhandel ook het rijk geïllustreerde boek Van Ploeg naar Ploegendienst – De industrialisatie en de aanwijzing van Panningen als ontwikkelingskern te koop. In deze publicatie wordt nog meer achtergrondinformatie gegeven over de industrialisatie binnen de gemeente. Daarin is niet alleen aandacht voor de vestiging van industrieën in Panningen en Beringe, maar ook voor de bedrijvigheid op de ‘handelsterreinen’ in de andere kernen van Peel en Maas.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie 'ontdek de industralisatie'lees meer..
zon 19 mei 2019 t/m zon 25 augustus 2019

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar; een mooie gelegenheid om 3 exposities te presenteren. We geven een inkijkje in onze depots, die vol staan met geschonken objecten. Het museum koestert opgebouwde kennis over ambachten, materialen en technieken. Het slaat een brug tussen bewaren, tonen en maken.

Daarnaast is het werk van hedendaagse textielkunstenaars te zien. Zo legt het museum de verbinding tussen historie en hedendaagse kunst.

Binnenkort is het tijd voor de 2e expositie:
‘Technieken die stoffen bewerken en verwerken’

19 mei t/m 25 augustus 2019

In deze expositie staan borduren, quilten en het maken van kleding als ambacht én vak centraal. Een van de kunstenaars is Minke van de Zande, met haar serie ‘Surimono in silk’ uit 2018.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Technieken die stoffen bewerken en verwerkenlees meer..
maa 20 mei 2019 t/m woe 20 mei 2020 tijdens openingstijden

Het Wereldpaviljoen Steyl is uitgebreid met een belevingscentrum Ghana. Nieuw is de VR experience. Je stapt in een bus en beleeft een reis door Ghana. Vervolgens kom je in een dorp en zet je een Virtual Reality bril op. Vanaf dat moment beleef je het leven van de Ghanese mensen in een dorp, zie je kinderen water halen bij een put of een balletje trappen, loop je op de markt of zit je ineens in een school. De beleving is alsof je er zelf rondloopt. Verderop stap je in een gammel bootje, zet de VR-bril op en onderga de boottocht die bootvluchtelingen maken. Het belevingscentrum Ghana is onderdeel van het Wereldpaviljoen. Daar is ook een belevingscentrum Nicaragua. En voordat binnen bent stap je in een echte Fokker 50 en vlieg je naar een andere wereld. Het Wereldpaviljoen is ervaren, beleven en doen voor jong en oud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VR experience in het Wereldpaviljoen Steyllees meer..
zon 26 mei 2019 t/m zon 22 september 2019

In de tentoonstelling zijn dromerig-speelse, curieuze en wonderlijke katten en honden te zien, eigenzinnige wezens die spelen en jagen, ruziemaken en ravotten. 160 voorstellingen van honden en katten van meer dan 50 kunstenaars - getoond wordt een grote verscheidenheid aan prenten, tekeningen, medailles en kleine plastieken. Er zijn veel mogelijkheden om actief mee te doen, zoals een zoekspel en een fotowedstrijd.

 

Johan Sybo ("Joop") Sjollema, Portret met kat, tussen 1920 en 1970, Foto: Museum Schloss Moyland
Bruno Héroux , Teckel, 1920, Foto: Museum Schloss MoylandLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dierlijke vrienden, honden en kattenlees meer..
zon 2 juni 2019 t/m zon 25 augustus 2019

Een nieuwe wisseltentoonstelling in het Leudalmuseum.

Vanaf 2 juni tot en met 25 augustus 2019 staat de nieuwe wisseltentoonstelling in het Leudalmuseum / Bezoekerscentrum Leudal te Haelen geheel in het teken van de relaties tussen Leudal en Indië. De tentoonstelling, met als titel “Leudal-Indië, raakvlakken”, is opgezet door de Studiegroep Leudal.

Waarom juist dit thema?
Het thema zal voor velen verrassend zijn, en zeker ook vragen oproepen. Immers, waar moet men aan denken als het gaat om raakvlakken tussen Leudal en Indië? Wel nu, raakvlakken zijn er meer dan u denkt.
Het is een tentoonstelling naar aanleiding van zeventig jaar soevereiniteitsoverdracht (dec.1949) en vierhonderd jaar stichting van Batavia (1609). De hele Nederlands-Indische tijd van VOC tot dekolonisatie komt (in het kort) aan bod in foto's, teksten en voorwerpen, maar de nadruk ligt op vijf raakvlakken met Leudal.

Het verhaal van Jan,
"Jan", inwoner van Leudal, vertelt aan de hand van teksten, foto, en voorwerpen, over zijn over- over-....overopa van moeders kant, die Gouverneur-Generaal was van 1723 tot 1729: de hoogste baas dus in Batavia. Indië bleef een rol spelen in zijn familie tot op de dag van vandaag.

Eugène Dubois,
Als het gaat om raakvlakken tussen Leudal en Indië dan mag het verhaal van Eugène Dubois daarin natuurlijk niet ontbreken. Bovendien is juni de jaarlijkse Duboismaand, een extra reden om dit vooral wetenschappelijk 19e eeuwse thema te belichten. Het accent ligt nu natuurlijk vooral op zijn opgravingen in Indië. Zijn vondsten in Indië zijn beroemd geworden omdat die de evolutie van aap naar mens overbrugden.

De zusters Franciscanessen,
Een tweede 19e eeuws raakvlak is religieus/sociaal van aard.
Onze zusters, de Franciscanessen van de Kreppel in Heythuysen vertellen het verhaal over hun stichteres, de uitgroei van de congregatie en het missiewerk in Indië. Een vitrine vol mooie objecten, door zusters gemaakt en meegebracht, is te bewonderen in deze expositie.

T

Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen.

Tot en met 31 maart:
op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-15.00 uur, en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.
Vanaf 2 april:
op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur, en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wisseltentoonstelling relaties Leudal en Indiëlees meer..
zat 15 juni 2019 t/m zon 15 september 2019 woensdag-vrijdag en zondag 13.30-16.30

Expositie is verlengd tot medio september!

Helmy Aarts uit Liessel exposeert in de Wientjeskamer met schilderijen en beelden. Van jongs af aan was zij altijd al creatief bezig en dit heeft haar nooit los gelaten.

Met al haar kennis en ervaring is zij tot op de dag van vandaag bezig met cursussen te geven. Zij is autodidact haar schilderijen maakt ze met oliepastelkrijt, de beelden zijn van speksteen of van Zimbawaanse opaal.

Haar droom is uitgekomen : zij heeft nu haar eigen atelier genaamd Atelier 33. In dit atelier heeft zij al veel beelden en schilderijen mogen maken.

De Wientjeskamer is alleen per trap te bereiken.
Toegang tot de expositie, tijdens openingstijden van het museum, is gratis.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Helmy Aarts Museum Techniek met 'n Ziellees meer..
zat 15 juni 2019 t/m maa 30 september 2019 woensdag-zondag 13.30-17.00 uur

Op zoek naar een leuk dagje uit voor het hele gezin?

Bezoek dan in de zomervakantie Museum Peel en Maas! Het streekmuseum heeft haar speurtocht vernieuwd. Met een nieuwe mascotte, vragen en huisstijl. Middels een tiental vragen kan de jeugd in de verschillende exposities speuren naar de antwoorden. Heb je alle kaartjes en antwoorden gevonden? Dan krijg je bij de balie een leuke verrassing!

Naast de speurtocht is er nog meer te doen en te beleven in Museum Peel en Maas. Start je bezoek bij binnenkomst met een flinke draai aan het Rad van Avontuur, ontdek de mythes rond de Gouden Peelhelm en ga op ontdekking langs de sprekende bomen en het dierenrijk van Peel en Maas. Hoogtepunt voor kinderen is de spannende aardbevingssimulator. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft…

Ook volwassenen hoeven zich zeker niet te vervelen. De lokale geschiedenis van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig komen hier tot leven. In de gezellige horeca-afdeling, binnen met airco en buiten op het terras onder de bomen, sluit je het bezoek af met een kopje (ijs)koffie met heerlijke Limburgse vlaai.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vernieuwde kinderspeurtochtlees meer..
zon 16 juni 2019 t/m maa 16 september 2019 9.00 - 17.00 uur dagelijks

Unieke kunstwandeling in een bosrijke omgeving van 16 juni tot 16 september 2019

Bezoekers kunnen vanaf 16 juni dagelijks de unieke kunstwandeling in het groen bezoeken op het terrein van Ciro in Horn. De Ciro Artwalk is tot en met 16 september gratis toegankelijk.

Het betreft dit jaar een bijzondere editie, want er staan niet alleen meer dan 100 kunstwerken van prominente kunstenaars uit binnen- en buitenland opgesteld. Ook twee historische gebouwen op het terrein van Ciro zijn geheel opgeknapt en meer dan het bezoeken waard. Zowel de boskapel als het van oudsher zogenaamde lighuisje op het terrein zijn opengesteld voor bezoekers.

Kunst en kunde komen tot leven
Ciro weet al vele jaren kunst en kunde met elkaar te verbinden door de Ciro Artwalk. “We zoeken met respect de ontmoeting met de patiënt, de maatschappij en de omgeving”, aldus Ingrid Augustin, bestuurder van Ciro. “Kunst kan confronteren, maar geeft ons als expertisecentrum een extra opening om het gesprek aan te gaan met onze patiënten. Juist door deze dialoog wordt kennis gedeeld die op het eerste gezicht niet zichtbaar is. Het biedt onze behandelaars mogelijkheden om buiten de eigen kaders te denken en zo daadwerkelijk te vernieuwen in de zorg. Graag laten we ook bezoekers kennismaken met kunst én Ciro.”

De Ciro Artwalk is dagelijks gratis toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. De wandelroute gaat over verharde paden en is daarom geschikt voor mensen met een beperking. De start is bij de hoofdingang van Ciro, waar ook een wandelbrochure verkrijgbaar is.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

CIRO Artwalk 2019; unieke kunstwandeling in Hornlees meer..
zat 22 juni 2019 t/m zat 24 augustus 2019 14.00 uur

Zaterdag 22 juni gaat de twaalfde editie van het alom bekende SumMmertimefestival in het hartje van Gennep van start. Tien zaterdagen op rij is Gennep 'the place to be' en maakt men gratis kennis met kunst, smakelijke gerechten, dans en heel veel muziek. Zo is er aandacht voor muziek 'Van eige bojjum', maar ook voor muziek van over de grens zoals tijdens de Duitse dag en de Italiaanse dag. Vertrouwde thema’s keren terug, zoals bijvoorbeeld 'Blues in Nierstown'. Het bierfestival van 2018 krijgt een vervolg maar geeft een belangrijkere rol aan de inwendige mens onder de nieuwe naam 'Gennep Pruuft'. Alle activiteiten zijn zoveel mogelijk geconcentreerd op de Markt voor het historisch stadhuis.

SumMmertime wordt zaterdag 24 augustus toepasselijk afgesloten met een muzikale 'Finishing Touch'. Alle activiteiten beginnen in de regel zaterdags om 14.00 uur.

De avondprogramma’s worden grotendeels georganiseerd door de ondernemers rondom de Markt: Hotel de Kroon en Café de Typhoon.

Het startschot voor de twaalfde SumMmertime klinkt op zaterdag 22 juni rond 14.00 uur tijdens het beproefde concept van een kunstfestival. Ruim dertig kunstenaars uit Gennep en de regio verrassen op het Ellen Hoffmannplein en rond het oude stadhuis het publiek met diverse kunstzinnige creaties waaronder schilderijen, beeldhouwwerk, sieraden en nog heel veel meer. Op de Markt verzorgt het Trio C tot de Derde de muzikale aftrap. Klarinettist Caspar Terra, violist Carel den Hertog en accordeonist Coos Lettink brengen een mix van klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Hun inspiratie haalt dit drietal over de grens, uit landen rond de Balkan of verder oostwaarts tot helemaal in India. De muzikale invloeden verwerken zij tot nieuwe nummers die uitdrukking geven aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet. Tot liedjes die zich goed lenen voor het maken van een dansje maar ook voor dromen.

In de winkelstraten als op de Markt zorgt Straatband Op de Vlucht voor het muzikale vertier. De muzikanten brengen vrolijke en bekende pop-folkmuziek met gitaar, drums en meeslepende meerstemmige zang. De accordeon en de pennywhistle vervullen in het repertoire een prominente rol met af en toe als extraatje een mandoline, banjo of ukelele.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SumMmertime in centrum Genneplees meer..
zat 6 juli 2019 t/m zon 25 augustus 2019

Speciale shows & evenementen

Deze zomer vinden er diverse speciale evenementen plaats. Zo staat op zaterdag 19 mei het feestelijke evenement YOUTUBERSxTOVERLAND op de planning, waarbij niemand minder dan Dylan Haegens, Milan Knol en Dionne Slagter van de partij zijn.

Duikshow
In de zomervakantie kunnen bezoekers van 6 juli t/m 25 augustus genieten van een spectaculaire nieuwe duikshow in het entreegebied Port Laguna. Ook zijn er 10 magische Midzomeravonden met volop extra entertainment, waarbij Toverland tot maar liefst 23.00 uur geopend is.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Activiteiten in Toverlandlees meer..
woe 10 juli 2019 t/m woe 28 augustus 2019 13.00

Ook deze zomervakantie is er weer van alles te beleven bij Kasteel De Keverberg!

Voor de kleintjes is op woensdag 10 & 24 juli en 7, 14 & 28 augustus Koning Walram aanwezig in het kasteel! Hij vertelt een verhaal, gaat met de kinderen op pad door het kasteel en na afloop kunnen de kinderen verschillende spelletjes spelen. Het verhaal van Koning Walram start om 13:00 uur.

Tevens is er op donderdagmiddag 11, 18 & 25 juli en 1, 8 & 15 augustus van 13:00 uur tot en met 16:00 uur voor de kinderen de mogelijkheid om een eigen kroon te knutselen.

Voor deze activiteiten gelden geen extra kosten buiten de reguliere toegangsprijs!

Leuke Tip! Combineer een kasteelbezoek met een 3 uur durende rondvaart over de Maas! Zet koers in zuidelijke richting langs de oevers van Neer en Buggenum naar Roermond en de Maasplassen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Koning Walram en knutselen op Kasteel Keverberglees meer..
woe 24 juli 2019 t/m zat 31 augustus 2019 15.00-16.00 uur

Gasten van Toverland kunnen vanaf woensdag 24 juli extra afkoelen in wildwaterbaan Djengu River. Op dagen met temperaturen van meer dan 30 graden vindt vanaf dan bij Djengu River het ‘Doorweekte Uurtje’ plaats.

Hierbij trotseren waaghalzen tussen 15.00 en 16.00 uur diverse watervallen en watergordijnen die nog heftiger zijn dan normaal. Ook staan er medewerkers van Toverland op de loer met waterpistolen. Op woensdagen en zaterdagen tot en met 17 augustus is Toverland bovendien tot 23.00 uur geopend tijdens de Midzomeravonden. Bezoekers kunnen dan ook in de koelere avonduren genieten van het attractiepark.

“Onze gasten kunnen elke dag de nodige verkoeling opzoeken in de diverse waterattracties en bij de waterspeelplaatsen”, vertelt Teun Dielesen, Operationeel Directeur. “Maar met deze tropische temperaturen willen we iedereen bij Djengu River graag éxtra verkoeling bieden. Zo zal tijdens het Doorweekte Uurtje een watergordijn over de hele breedte van de wildwaterbaan aan blijven staan, terwijl deze normaal gesproken uitgaat zodra een bootje nadert. Ook staan er enthousiaste medewerkers van Toverland langs de wildwaterbaan om de inzittenden met waterpistolen een nat pak te bezorgen.”

Grootste douche van Nederland
Bij de uitgang van Djengu River bevindt zich tevens een gigantische waterval, die Toverland voor de gelegenheid heeft omgedoopt tot ‘Grootste Douche van Nederland’. Wie nog niet genoeg is afgekoeld na een ritje in Djengu River wordt uitgenodigd om onder deze waterval plaats te nemen. Meer verfrissende tips zijn te vinden via de website van Toverland.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Doorweekte uurtje in Toverlandlees meer..
vrij 23 augustus 2019 van

Met een uitverkochte feesttent was de 1e editie van Zomercarnaval Ell, waarmee VV De Vervaelers uit Ell haar 1x11 jubileumseizoen 2018-2019 opende, een geweldig succes.

Op vrijdag 23 augustus 2019 is het daarom tijd voor een 2e editie van Zomercarnaval Ell!
De Vastelaovendj zal dan terugkeren op het feestterrein tussen de Magnoliastraat en Kampstraat in Ell. Met Moerepetazie uit Weert, LVK-winnaars La Bamba en Spik & Span, de Brabantse feestact Partyfriex, en vele anderen zal de tent weer op zijn kop gezet worden!

Een heel jaar lang moeten wachten op de Vastelaovendj is niet meer nodig!

Kaartjes kunnen worden gereseveerd via: ticketkantoor.nl/shop/zomercarnavalell   

Meer info: www.facebook.com/vvdevervaelers Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomercarnaval Elllees meer..
vrij 23 augustus 2019 t/m zon 25 augustus 2019 vrijdag 20.00 uur, zaterdag 16.00 uur en zondag 11

De oogstfeesten in Sevenum en Kronenberg zijn zelfs decennia lang tot in de verre omstreken bekend geweest en de oogstcorso’s trokken tienduizenden naar de twee dorpen. Met Horst aan de Maas 800 als aanleiding wordt de herinnering aan deze feesten voor even weer boven gehaald tijdens een driedaags evenement op een feestterrein aan de Hees, precies tussen de twee dorpen in.

Oogstfeesten zijn dankfeesten. Ze benadrukken de relatie tussen boerengemeenschappen en de oogst waarvoor in het verleden hele dorpsgemeenschappen ieder nieuw jaar weer volop in de weer waren. Ook nu nog is het voortbestaan is ervan afhankelijk, maar wordt dat nu niet meer zo gevoeld. Destijds wel...

Vrijdag 23 augustus: KLASSIEKERS IN DE WEI
The Sparks & the Classics
Met twee spraakmakende bands uit de regio wordt het weekend muzikaal en nostalgisch ingezet. The Sparks uit Horst zijn al meer dan 50 jaar in binnen- en buitenland succesvol geweest. The Classics uit Stramproy maken hun opwachting met hits als The Yellow Sun of Equador en My Lady of Spain.
Aanvang 20:00, entree € 6

Zaterdag 24 augustus: OOGSTFESTIVAL
Bijdragen uit 16 kernen
Dit festival belooft unieke momenten als bekende personen uit alle 16 dorpen – ondersteund door de band Jeopardy – een bijdrage leveren. Genoemde personen hoeven niet direct uit de muzikale hoek te komen, maar met creativiteit en veel oefenen belooft deze avond de nodige verrassingen op te leveren.
Aanvang 16:00 uur

Zondag 25 augustus
OOGSTFEEST
Geheel in stijl begint deze ochtend in de grote feesttent met een Oogstdankviering, zoals die jaarlijks door de LLTB wordt georganiseerd. Deze heilige mis is voor iedereen vrij toegankelijk. In de middag staan op het feestterrein vele afwisselende shows op het programma. Naast veel paardenspektakel in de showring worden ambachten van weleer een plek gegeven. Verder roofvogelshows, schapen drijven en scheren, oude oogstmethoden, oude tractoren, een troubadour per paard en meer...
Voor kinderen vinden speciale activiteiten plaats en komt de inwendige mens in de tent en daarbuiten volop aan zijn trekken.
Aanvang 11:00 uurLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oogstfeest Sevenumlees meer..
zat 24 augustus 2019 van 10.00 uur

Augustus is een mooie maand om er op uit te trekken. Nog even genieten van die prachtige nazomer, voordat de herfst echt zijn intrede maakt. De natuurgebieden Ravenvennen en het Vreewater zijn in deze periode ideaal voor een wandeling. De afwisseling van prachtige naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen maakt het een pareltje om in te wandelen. De typische Maasduinen die zich uitstrekken van Gennep tot aan Venlo zijn hier ook nog goed zichtbaar en laten de wandelaars soms stevig doorstappen. Door de grote afwisseling aan natuur komt er een grote rijkdom aan planten en dieren voor. De gidsen geven de wandelaars tekst en uitleg tijdens deze excursie. 

 • De excursie start om 10.00 uur vanaf vanaf de parkeerplaats bij restaurant en pannenkoekenhuis Jagersrust, Straelseweg 35 in Velden
 • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Excursie Ravenvennenlees meer..
zat 24 augustus 2019 van 12:00

In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding er een bezoek aan te brengen.

Informatieborden vertellen het verhaal van de ruïne en het kasteeleiland. Er is een gastheer en gastvrouw aanwezig die meer kunnen vertellen over de geschiedenis van de ruïne.

 • Open van 12:00 tot 16:00
 • Parkeren kan bij Paviljoen Bleijenbeek aan Bleijenbeek 14 in Afferden

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openstelling kasteelruïne Bleijenbeeklees meer..
zon 25 augustus 2019 van 10.00

Wandelen langs uitgestrekte heidevelden en heerlijk genieten van de vergezichten. Wat wil een mens nog meer?

Om dat idyllische plaatje nog mooier te maken is er op zondag 4 en 25 augustus van 10.00 tot 12.00 uur op Landgoed de Hamert een schaapskudde aanwezig, inclusief herder en schaapshonden. U bent deze zondagen van harte welkom om te komen kijken hoe de schapen hier hun nuttige werk doen.

U vindt schaapskudde, herder en de bordercollies op de heidevelden van Landgoed de Hamert in de omgeving van het Vorstengraf of bij het zogenaamde Schooierspaadje. Door de blauwe of witte wandelroute vanaf Jachthut op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi te volgen, komt u de natuurlijke beheerders van de heide vanzelf tegen.

Vergeet vooral uw camera niet en vraag hem het hemd van het lijf.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk HeijligersLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Schaapherder op Landgoed de Hamertlees meer..
zon 25 augustus 2019 van 12.30 - 17.00 uur

Loop door de tuin van het modernste kasteel van Limburg en geniet van heerlijke muziek en natuurlijk de mooiste Kunsten!

Op 25 augustus vindt de jaarlijkse Kunstmarkt Kessel weer plaats. Kom kijken naar de mooie schilderijen, de bijzondere beelden en de prachtige keramiek. En dit jaar hebben is er een pleintje vol nieuwe dingen.

Het extra thema van dit jaar is beeldentuin. Verschillende kunstenaars zullen hun beelden op speciale sokkels tentoonstellen. Wandel door de paden en ontdek de Kunst tussen het Gras.

Wilt je op een zomerse zondagmiddag in een unieke omgeving genieten van prachtige kunst? En met eigen ogen zien hoe kunst wordt gemaakt? Kom dan 25 augustus naar de kasteeltuin van Kasteel de Keverberg in Kessel. En vergeet vooral geen bezoek te brengen aan het herbouwde kasteel. 

De entree is €4,50. Hiermee kun je zowel op de Kunstmarkt, de Beeldentuin en in het Kasteel een kijkje nemen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunstmarkt Kessellees meer..
zon 25 augustus 2019 van 10.00 uur

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit, is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer en het Leukermeer.

Tijdens deze excursie vertellen Maasduinengidsen meer over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

 • De wandeling start vanaf het Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. 
 • De excursie is gratis.
 • Denk aan stevig schoeisel.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Waterwandeling in Nationaal Park De Maasduinenlees meer..
zon 25 augustus 2019 van 11.00 tot 16.00 uur

Op zondag 25 augustus is het genieten geblazen tijdens een Natuurlijke Smaaktoer, een initiatief van Groen Hart Leudal en IVN Roermond e.o. 

Wandel en proef bekende en minder bekende streekproducten. De deelnamekosten zijn € 2,50. Deelnemers ontvangen hiervoor een strippenkaart om op elke plek langs de route te proeven van allerlei bekende en minder bekende streekproducten, alles gegroeid en bereid in Leudal of in de directe omgeving.

Hieraan voorafgaand biedt Restaurant St. Elisabeth's hof (Roggelseweg 56, Haelen) deelnemers de mogelijkheid om in het Restaurant te ontbijten van 10:00 tot 11:00 uur. De kosten hiervoor bedragen € 10,25 per persoon. Graag vooraf aanmelden 0475-491829 of via info@elisabethshof.nl.

De start van de Smaaktoer is bij het Bezoekerscentrum Leudal.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Natuurlijke Smaaktoerlees meer..
zon 25 augustus 2019 van 11.00 - 17.00 uur
zon 29 september 2019 van 11.00 - 17.00 uur
zon 3 november 2019 van 11.00 - 17.00 uur

Van april t/m november organiseert TheJo’s Tijdloos elke laatste (koop)zondag van de maand, tussen 11.00 uur en 17.00 uur, een antiek- en brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Dat is het mooie gerestaureerde plein voor C&A. Het ligt aan het begin van de winkelstraat ‘De Vleesstraat’ en op steenworpafstand van winkelcentrum.

 • Op het Flujasplein (bij C&A) in Venlo
 • +/- 40 Brocanteurs/kramen
 • Gratis entree


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocante markt Venlolees meer..
zon 25 augustus 2019 van 10.00-15.00u

Verkoop je tweedehands spullen vanuit je eigen tuin, garage of oprit. Of kom gezellig langs bij alle deelnemers, op zoek naar de beste koopjes.

Inwoners van Kessel kunnen zich gratis aanmelden via een bericht aan garagesalekessel@gmail.com Doe dit zo snel mogelijk maar uiterlijk 10 aug. zodat wij tijdig een route kunnen maken met alle deelnemers.

Let op: door drukte in het dorp kan parkeren lastig worden. Houd hier rekening mee!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Garage sale Kessellees meer..
zon 25 augustus 2019 van 08.30 - 15.30 uur

Bent u liefhebber van rommelmarkten, vlooienmarkten, tweedehandsmarkten of verzamelbeurzen, dan is een bezoek aan de super gezellige CARBOOTSALE een absolute aanrader.

CC Events organiseert op zondag 28 juli 2019 een MEGA Carbootsale/Rommelmarkt op het evenemententerrein van het Kasteelpark Ter Horst.

Entree € 3,00 kinderen tot 12 jaar gratis

A73 afrit 10 (richting Tienray ) volg de borden naar het Peeldijkje, 5961 NK Horst. Het evenemententerrein biedt ruimte aan 450 standplaatsen EN marktkramen incl. bovenzeil.

Parkeren en toiletten gratisLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Carbootsale Horstlees meer..
zon 25 augustus 2019 van 12.00- 18.00 uur

Hou je van lekker eten of ben je benieuwd wat er in Zuidoost Nederland allemaal wordt gemaakt?

Kom dan genieten van heerlijke proeverijen, doe mee aan de diverse workshops, laat je inspireren door kookdemonstraties en meeslepen door de gepassioneerde verhalen van foodondernemers.

Dit allemaal in een sfeervolle ambiance.

Uiteraard is er ook gedacht aan entertainment voor de kids!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

LEF Foodfestival 2019lees meer..
zon 25 augustus 2019 van 11.00 uur

Op de laatste dag van de wisselexpositie '10' deel 3 zullen de volgende kunstenaars aanwezig zijn in het museum.

Yvonne Scheele vanaf 11.00 uur
Sytske Wille vanaf 11.00 uur
Marijke van Welzen vanaf 13.00 uur
Annemie Holla vanaf 14.30 uur
Renee Toonen vanaf 14.30 uur

Een mooie gelegenheid om samen met hen hun werk te bekijken voordat de expositie wordt afgebroken.

Jessica de Boer geeft op zondag in Museum de Kantfabriek een workshop. Vanaf afstand kunt u dit bekijken zodat Jessica en de cursisten er geen hinder van ondervinden.

Minke van de Zande is op zaterdag en zondag aanwezig vanaf 11.00 uur. Zei werkt dan ook aan haar nieuwe project 'UIL' .
Daarna gaat ze hier thuis mee verder en zult u het eindresultaat pas over 2 jaar kunnen bewonderen. Een unieke kans dus.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Meet en Greet in Museum de Kantfabrieklees meer..
zon 25 augustus 2019 van 9.00 uur

In het kader van de natuurwandelingen van het IVN Helden gaan we deze keer naar een klein maar fijn gebied langs de Napoleonsweg tussen Horn en Baexem.

Het gebied kenmerkt zich door zijn bijzondere landschap met een grote afwisseling van stuifzanden, berken en dennen bossen maar ook droge en natte heidevelden. Ook vind je er grote en kleine vennen. De laatste jaren laat de blauwvleugel -sprinkhaan er zich regelmatig zien. Kortom een wandelexcursie voor elk wat wils.

De wandeling wordt begeleid door Wim Maassen en Jan Stevens en zal ongeveer 2 uur in beslag nemen. We vertrekken om 9:00 bij het IVN gebouw in Helden en gaan vandaar uit carpoolend naar de startlocatie langs de Napoleonsweg in Horn. Deze is te vinden even voorbij de op en afritten van de N280. Daar is rechts van de weg een parkeerplaats aan een ventweg. Op de startlocatie vertrekken we omstreeks 9:30 uur. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelers of kinderwagensLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandeling door de EXATEN in Baexemlees meer..
din 27 augustus 2019 van 19.00 uur

Op dinsdag 27 augustus neemt de Studiegroep “Gluren voor de buren” voor haar rekening.
Bezoekers worden in groepen rondgeleid langs een aantal interessante plekken en daar wordt steeds een verhaal over die plek verteld. Dat gebeurt in diverse plaatsen in Midden-Limburg, maar ook in het Belgische deel, zij het op andere dagen.

Voor Haelen staat op het programma:

 • Start in de kerk van Haelen om 19:00 uur. Vanaf 18:30 uur kan in de kerk de tentoonstelling over de oude kerk bekeken worden.
 • Daarna wordt de plaats van de voormalige disco Geelen aangedaan.
 • Verder het gebied rondom de Vogelmolen, het oude kerkhof van kasteel Aldenghoor en de Napoleonsweg.
 • De afsluiting vindt rond 21:00 uur plaats op de binnenplaats van kasteel Aldenghoor.
 • Parkeren kan in de buurt van de kerk of in de buurt van kasteel Aldenghoor.

Meer informatie vindt u op de website.
In het Bezoekerscentrum Leudal kunt u een folder krijgen met de gegevens over de andere plaatsen waar deze zomer ‘Gluren bij de buren’ wordt georganiseerd.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Gluren bij de buren - St. Lambertuskerk Haelenlees meer..
woe 28 augustus 2019 van 14.00-16.00 uur

Hoe deden ze toch in de oertijd een tak van de boom afhakken zonder werktuig van metaal? Hoe krijg je dan een tak door? Of hoe maak je vuur? Of waar doe je water in?
Zou jij dat ook wel eens willen uitproberen?

Kom dan mee met de GroenHartLeudal jeugdleiders op woensdag 28 augustus van 14:00 - 16:00 uur.

In het kader van onze maandelijkse activiteit 'Alle kinderen naar buiten' nemen de jeugdgidsen van Groen Hart Leudal kinderen van 8-12 jaar mee op excursie naar de oertijd.

De start is bij Bezoekerscentrum Leudal. Graag vooraf aanmelden via GHL.balieteam@gmail.com of telefonisch via 0475-497010 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit Leven in de oertijdlees meer..
don 29 augustus 2019 van 21.00 uur

Ieder jaar eind augustus wordt de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In de Nacht van de Vleermuis staan de vleermuizen in de schijnwerpers. Tijdens deze tocht zullen we de soorten vleermuizen inventariseren, welke we zien en kunnen horen met de apparatuur. Gedurende de 5 km lange wandeltocht, is er voldoende tijd voor het beantwoorden van de vragen over dit geheimzinnige en nuttige diertje.

 • Deze excursie start om 21.00 uur bij het IVN Gebouw, Kloosterstraat 12 te Helden
 • Denk aan stevig schoeisel
 • contactpersoon: Harrie Peeters


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vleermuizen spottenlees meer..
don 29 augustus 2019 van 14.00 - 16.00 uur

In de maand augustus zal de kerk in het centrum van Baarlo elke donderdagmiddag van 14 tot 16 uur geopend zijn voor publiek.
De eerste keer is dit op 1 augustus, de overige datums zijn 8, 15, 22 en 29 augustus.

Bewonder de bijzondere en kleurrijke glas-in-lood ramen (o.a. van Joep Nicolas) en het moderne beeldhouwwerk. Of geniet van een moment van bezinning.

De toegang is gratis.
Er zullen gastdames en -heren aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie: VVV Baarlo, 0774773666 of baarlo@beleefpeelenmaas.nl

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bezichtiging Kerk Baarlolees meer..
vrij 30 augustus 2019 van 20.00 - 23.00 uur

Nachtvlinders vliegen meestal ’s nachts, al zijn er een aantal soorten die overdag actief zijn. Tijdens deze excursie wordt aan beide soorten nachtvlinders aandacht geschonken.

Om 20.00 uur wordt er gestart met een inleiding over nachtvlinders in het algemeen. Het echte werk begint pas als de schemering zich aankondigt. De gidsen proberen met behulp van een speciale lamp en enkele lakens, nachtvlinders te lokken. Vlinders, maar ook andere insecten komen op dit licht af, vliegen rond de lamp, gaan op het laken zitten, of kruipen eronder. De plek bij de Gasterij is hiervoor erg geschikt omdat het rondom open terrein is, grenzend aan gemengd bos.

Ook wordt geprobeerd om vlinders te lokken door te “stropen”. In de nabijheid van het centrum worden op verschillende plaatsen stukjes van boomstammen of palen ingesmeerd met een stroperige vloeistof. Hier moet dan regelmatig met een zaklamp worden geïnspecteerd. Het resultaat blijft een verrassing maar het is te verwachten dat er vertegenwoordigers van verschillende vlindersoorten te zien zijn zoals de Uilen, de Spanners en de Microvlinders. 

 • De activiteit start om 20.00 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. 
 • De excursie is gratis en geeft speciale aandacht aan (overdag vliegende) nachtvlinders. 
 • Het meebrengen van een goede zaklamp wordt aangeraden.
 • De excursie zal tot circa 23.00 uur duren. 
 • Bij regen gaat de activiteit niet door.
Foto: Het Limburgs Landschap - Nelly Schouenberg


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nachtvlinders op de Groote Heidelees meer..
zat 31 augustus 2019 t/m zon 1 september 2019 12:00

In 2013 organiseerde klooster Roepaen voor het eerst een Reggae festival, nu kriebelde het weer en komt de organisatie 31 augustus & 1 september terug met een nieuwe editie: Reggae Camp.

Op de binnenplaats van klooster Roepaen presenteert de organisatie een breed programma van vette bands en DJ’s uit binnen- en buitenland. Dit jaar gaan ze voor de complete laidback Reggae experience en kun je ook in het prachtige kloosterpark kamperen: Reggae Camp. Op 31 augustus staan er van 12.00 – 04.00 uur acts op het programma en voor de échte genieters is er de tweede dag van 10.00 -18.00 uur een exclusief programma. Op het programma staan:

 • Little Roy & the Redemption Band
 • Samora
 • Boomshakalak Soundsystem
 • Joggo
 • Royal Sounds
 • Banda Senderos
 • E-mann & Dreadless
 • Roots Creation
 • Reggae Bomb
 • DJ Tin Wish Tin
 • Unitedsounds Soundsystem

Een dagticket voor zaterdag 31 augustus kost € 25,- en de genieters die een vol weekend in Reggae sferen willen vertoeven betalen € 37,50 (incl. camping en programma op zondag). Tickets zijn te koop viawww.roepaenreggae.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Roepaen Reggae Camplees meer..
zat 31 augustus 2019 van

"De beste platenzaak van Nederland. Ik weet dat, want ik kom uit Venlo.” Schrijver Peter Buwalda laat er geen misverstand over bestaan. Een platenzaak zoals Sounds vind je verder niet in Nederland. De winkel heeft de laatste decennia alle stormen in platenland weten te doorstaan en viert zaterdag 31 augustus het 35-jarig bestaan met een reeks bijzondere instore-optredens, de hele dag dj’s en mooie deals.

Wat op 1 september 1984 begon in een klein hokje aan de Koninginnesingel is in 35 jaar uitgegroeid tot een instituut dat niet meer weg te denken is uit Venlo. Leo Hagens en Geert Driessen hebben van Sounds een van grootste en meest gewaardeerde platenzaken van heel Nederland gemaakt. Regelmatig stappen klanten voor een bezoekje een halve dag in de auto. Johan Derksen bijvoorbeeld: “Sounds in Venlo, dat is eigenlijk de beste platenzaak van Nederland, want daar hebben ze naast blues ook veel soul, country, rock en sixties.” In 2015 werd de mening van Derksen een feit: Sounds Record Store werd officieel uitgeroepen tot Beste Platenzaak van Nederland.

Om hun 35-jarig bestaan te vieren pakt Sounds flink uit. Allereerst is er een instore-optreden van The Slow Show uit Manchester, die met hun indie-noir grote indruk maakten op Zomerparkfeest twee weken terug. Ze presenteren hun nieuwe album Lust and Learn dat daags voor de instore verschijnt. Ook Tim Knol & Bluegrass Boogiemen treden op. Onlangs verscheen het bijzonder frisse eerste album van deze gelegenheidsformatie.

In de middag is de beurt aan Malford Milligan & The Southern Aces. Malford klinkt alsof hij is geboren onder de mengtafel van een studio in Muscle Shoals, Alabama. Southern soul met een country twist waarbij het onmogelijk is om niet aan Otis Redding te denken. Verder zijn er dj’s en heeft het Sounds-team een selectie bijzondere releases uitgezocht die alleen deze dag met exact 35 procent korting worden verkocht.

Zaterdag 31 augustus:

 • 11:00 uur Tim Knol & Blue Grass Boogiemen
 • 12:00 uur The Slow Show
 • 16:00 uur Malford Milligan & The Southern Aces


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

35 jaar Soundslees meer..
zon 1 september 2019 van

Over de schreef gaan, de duimschroeven aandraaien, opgroeien voor galg en rad, op de pijnbank leggen, geradbraakt, brandmerken, aan de schandpaal en te kijk staan. Alledaagse uitdrukkingen die al eeuwenoud zijn, maar waarvan de betekenis in de loop der tijd vervaagd is. Ze hebben te maken met hoe er in vroegere tijden met verdachten en veroordeelden werd omgegaan.

Achthonderd jaar Horst aan de Maas is aanleiding voor de expositie 'Straffen door de eeuwen heen' op het Kasteel Huys ter Horst. Op aansprekende wijze wordt het rechtssysteem vóór en in de Middeleeuwen en tot aan de Franse tijd belicht. Welke martelingen en straffen stond een verdachte in vroeger tijden te wachten? Dat ging er niet zachtzinnig aan toe. En een bekentenis was belangrijker dan de waarheid.

De expositie "Straffen door de eeuwen heen" wordt geopend op zondag 2 juni 2019 en op die dag is het kasteel GRATIS toegankelijk. Verder is deze expositie onderdeel van de openstelling op elke eerste zondag van de maand tot en met september van 14:00 tot 16:00 uur. Tijdens deze openstelling bedraagt de entree € 3,- voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Daarnaast is het mogelijk om zich op een aantal maandagen in deze periode aan te melden voor een GRATIS rondleiding om deze expositie te bewonderen. Deze rondleidingen zijn bedoeld voor schoolklassen en overige geïnteresseerde groepen.

Vragen en reserveringen voor rondleidingen telefonisch ( 06-16969913) of per e-mail (expositie@kasteelhuysterhorst.nl). Adres: Kasteel Huys ter Horst, Kasteellaan 2, Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

'Straffen door de eeuwen heen'lees meer..
zon 1 september 2019 van 12.00 - 20.00 uur

A Day in the Park is hét grootste en gezelligste picknickfestival van Venlo en omstreken.

Dit gratis picknickfestival biedt een podium aan beginnend regionaal muziek-, dans- en theatertalent. De bezoekers kunnen in het gras genieten van hun zelf meegebrachte drank- en etenswaren en uiteraard van de spetterende optredens die door de verschillende talenten worden gegeven.

In 2019 vindt dit unieke event plaats op zondag 1september. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

A Day in the Parklees meer..
zon 1 september 2019 van 09.45 uur

De oldtimer bromfiets- of scooter kan weer van stal worden gehaald. Iedere eerste zondag van de maand is er namelijk weer een mooie tourrit gepland door de omgeving.

Iedereen met een 50cc bromfiets of scooter tot bouwjaar 1985 kan meerijden. Deze dient dan wel in goede technische staat te verkeren en men is zelf aansprakelijk dus verzekerd zijn is een vereiste.

Spiegel, volle benzinetank, afstand houden en tijdig remmen zijn grote aanraders!

 • Verzamelen vanaf 09.45 uur, starten om 10.30 uur precies
 • Deelnamekosten zijn € 3,- per rit of € 12,00 voor het hele seizoen (6 ritten)
 • Niet te hard rijden, maar genieten van de omgeving
 • Vertrek is steevast vanaf Café Partycentrum Bos, Irenestraat 8 in Overloon

Houd de website in de gaten om te weten of de rit doorgaat (ligt aan het weer). Doe je voor het eerst mee? Lees dan even de huisregels door!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oldtimer Tourritlees meer..
zon 1 september 2019 van 10:00

Dieren zijn meesters in verstoppen, zo ook in Nationaal Park De Maasduinen. Echter zijn er veel hints die hun aanwezigheid verklappen. Wat te denken van loopsporen, achtergebleven haar of veren, uitwerpselen, slaapplaatsen en nog veel meer onopvallende aanwijzingen. Veel mensen zijn altijd al benieuwd wat voor dieren er in de natuur leven. Tijdens deze excursie "Speuren naar sporen" gaan de gidsen samen met de deelnemers op jacht naar sporen.

 • Excursie start om 10:00 vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi
 • De excursie is gratis en duurt circa 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel!

Foto: Henk Heijligers, Stichting het Limburgs LandschapLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Gezinswandeling Nationaal Park De Maasduinenlees meer..
zon 1 september 2019 t/m maa 30 september 2019 13.30 - 16.30 uur

U bent vanaf 1 september weer van harte welkom in het Peelmuseum in America.

Bezoekers kunnen de collectie in de beide museumgebouwen en op het buitenterrein bewonderen. Hier zie je onder meer een schaapskooi, plaggenhutten en de hut van Rowwen Hèze.

Deskundige medewerkers van het museum zijn aanwezig om nader uitleg te geven, de gidsen geven doorlopend rondleidingen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Open Dag Peelmuseumlees meer..
zon 1 september 2019 t/m zon 13 oktober 2019 10.00-17.00 di-vrij en 13.00-17.00 uur zat-zon

Op vrijdag 27 september a.s. presenteert de Studiegroep Leudal het al sinds lange tijd aangekondigde nieuwe boek over het Leudal. Het boek, met als titel “Het Leudal voor nu en altijd, een wonderlijk natuurgebied”, is al bij voorintekening door ruim 400 belangstellenden besteld. Ecoloog Phlip Bossenbroek staat garant voor de inhoud en Hans Smulders voor de vele foto’s. Een aantal van deze foto’s wordt nu tentoongesteld.

De tentoonstelling
In het kader van de boekpresentatie zal er vanaf 1 september tot en met 13 oktober een fototentoonstelling worden ingericht in het Leudalmuseum, Bezoekerscentrum Leudal. In de tentoonstelling zullen 30 van de mooiste foto’s uit het boek in uitvergrote vorm en op een zeer representatieve wijze worden tentoongesteld. Belangstellenden kunnen de foto’s desgewenst kopen of (na-)bestellen. Nadere informatie daarover in de tentoonstelling. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Unieke fototentoonstelling in Leudalmuseumlees meer..
zon 1 september 2019 van 11.00-17.00 uur

Op zondag 1 september is er een collectieve kunstroute in Roggel. Er zijn vier gelegenheden waar de mensen kunnen genieten van vele soorten van kunst. De route start bij kunsthuis Jan Mennen aan de Koppelstraat in Roggel. Vervolgens kunnen de bezoekers naar de beeldentuin Op Dresen aan de Dresenstraat 20 in Roggel. Daarna worden de bezoekers ontvangen bij galerie Roscampus aan de Mortel en de route gaat dan verder naar Marleetjeshof, op het Ophoven in Roggel.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunstroute Roggellees meer..
woe 4 september 2019 van 13.30

De Groote Heide in Venlo herbergt veel verschillende bomen, struiken en grassoorten. Minstens tweemaal zo veel als in vergelijkbare natuurgebieden. Bij het aanleggen van het militaire vliegveld zijn vele soorten bomen en struiken aangeplant als camouflage. De grove den is op diverse plaatsen kunnen uitgroeien tot een vliegden. Daarnaast komen er boomsoorten voor die geschikt zijn voor de bosbouw zoals de Douglas-spar en zwarte den. Tijdens deze excursie kunnen wandelaars diverse onverwachte bomen en struiken zien. Voor de verspreiding van zaden, die gezorgd hebben voor deze rijke variatie, zijn ook vogels uit de stad verantwoordelijk. Vele zaden hebben dan ook een luchtreis gemaakt. De gidsen geven uitleg over de vele soorten van kardinaalsmuts tot rode beuk.

 • De excursie start 4 september om 13.30 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo
 • De wandeling duurt 2 uur
 • Aanmelden is niet nodig
 • Denk aan stevig schoeisel

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Excursie Bomen en struikenlees meer..
zat 7 september 2019 van 06.00 uur
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Drie verschillende workshops fotografie
Ga op pad met Fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel. Je maakt kennis met het gebied in verschillende seizoenen en op verschillende momenten van de dag. Elke workshop heeft dus een ander thema. Een workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Er zijn drie workshops, telkens op een ander moment van de dag en een ander thema: De eerste workshop is op zaterdag 9 maart om 19.30 uur met als thema: ‘landschap in het duister’. In deze workshop leer je je camera in het donker te gebruiken. Waar moet je op letten, en wat is mogelijk binnen de grenzen van jouw camera? We gaan voor een landschap met stralende sterrenhemel, maar het blijft natuurlijk afwachten of het weer meewerkt.

De andere workshops zijn: ‘voor dag en dauw’ op zaterdag 7 september om 6.00 uur en ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

 • Elke workshop duurt ongeveer vier uur.
 • Nodig: spiegelreflex-, mirrorless-systeemcamera of vergelijkbare camera die je handmatig kunt instellen
 • Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer (in de vroege ochtend en avond kan het flink koud zijn)
 • Afstand wandeling: maximaal 5 km
 • Prijs: inclusief wat te drinken
 • vanaf 16 jaar
 • Niet geschikt voor mindervaliden, de excursie vindt in open veld plaats
 • Honden niet toegestaan

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

workshop fotografie bij de Pelenlees meer..
zat 7 september 2019 van 6.00 uur
zat 23 november 2019 van 14.30 uur

Landschapsfotografie met Nando Harmsen

Nationaal Park De Groote Peel inspireert niet alleen wandelaars. Ook voor fotografie is de Peel een inspirerend decor. Daarom biedt Staatsbosbeheer op zaterdag 7 september en zaterdag 23 november fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. De workshops starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer Nationaal Park De Groote Peel voor dag en dauw óf aan het einde van de dag. Een workshop met Nando bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Voor dag en dauw of aan het einde van de dag
Stap op zaterdag 7 september voor ‘dag en dauw’ uit je bed voor een prachtige landschapsfoto van dat ene moment: het ontwaken van de dag. Met een beetje geluk geeft de ochtendmist in combinatie met doorkomende zonnestralen een prachtig effect. Om dit moment op een spannende manier vast te leggen, leer je tijdens deze workshop onder andere gebruik te maken van het juiste brandpunt en standpunt.

De workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Het kan lastig zijn om het landschap op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

De workshop ‘voor dag en dauw’ start op zaterdag 7 september om 6.00 uur en de workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november om 14.30 uur.

Elke workshop duurt ongeveer vier uur. Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening.

Voor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nlLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fotoworkshops in de Groote Peellees meer..
zat 7 september 2019 t/m zon 8 september 2019 11.00-17.00 uur

Een prachtige gelegenheid de kunstenaars en hun werk uit Grubbenvorst en omstreken kennen te leren. In totaal doen meer dan 29 kunstenaars mee. 

Op 7 en 8 september zijn hun ateliers open. Van 11.00 tot 17.00 is er een geweldig mooie verzameling kunstwerken te zien.

Start van de route zal zijn op Lovendaal 2.

De opening is op locatie de Baersdonck, zaterdagochtend om 10.00.

 

SCHOLEN:
BASISSCHOLEN UIT GRUBBENVORST KUNNEN EEN KUNSTROUTE-ACTIVITEIT/PROJECT VAN LEERLINGEN AANMELDEN VIA HET INSCHRIJVINGSFORMULIER. DE KWALITEIT VAN DE ACTIVITEIT/HET PROJECT IS BEPALEND VOOR DEELNAME.

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunstroute 2019 n Grubbenvorstlees meer..
zon 8 september 2019 t/m zon 29 december 2019

Museum de Kantfabriek bestaat in 2019 10 jaar; een mooie gelegenheid om 3 exposities te presenteren. We geven een inkijk in onze depots die vol staan met geschonken objecten. Het museum koestert opgebouwde kennis over ambachten, materialen en technieken. Het slaat een brug tussen bewaren, tonen en maken.

Daarnaast is het werk van hedendaagse textielkunstenaars te zien. Zo legt het museum de verbinding tussen historie en hedendaagse kunst.

In het najaar wordt de 3e expositie geopend:
‘Van object naar verzameling - van verzameling naar object’
8 september t/m 29 december 2019

In deze expositie worden verzamelingen uit het depot getoond. De afgelopen 10 jaar zijn vele textielobjecten geschonken. Hierdoor zijn eigen collecties ontstaan van bijvoorbeeld doopjurken, theemutsen en naaikistjes. Een bijzondere verzameling is de kinderkleding van de familie van Rechteren-Limpurg van kasteel Rechteren in Dalfsen. Ook zijn textiele particuliere verzamelingen te zien, zoals de waaiers van Jan Geelen en leporelloboekjes van Diny Gerards-Mensink.

De afdelingen Genealogie en Streekgeschiedenis van het museum tonen, aan de hand van 80 interviews op band uit de jaren zeventig en negentig, met voorwerpen en beelden van onder andere de schooltijd, het werkzame leven en het naderend afscheid, een inkijkje in het leven van een Horster gezin met 24 kinderen in de vorige eeuw. Dit levert een prachtig deelvenster van hun collectie op.

Hedendaagse kunstenaars die nieuw werk hebben gemaakt van gevonden en verzamelden textiele objecten complementeren de tentoonstelling. Het gaat om Jacqueline van Bergeijk, Lon Buttstedt, Fransje Smit, Marianne van Heeswijk, Marijke Leertouwer, Karin van der Linde, Rineke Seegers en de deelnemers aan het verdiepingslab van Carola Mokveld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Museum de Kantfabriek koestert zijn schatkamerslees meer..
zon 8 september 2019 van 08.30 - 15.30 uur

Bent u liefhebber van rommelmarkten, vlooienmarkten, tweedehandsmarkten of verzamelbeurzen, dan is een bezoek aan de super gezellige CARBOOTSALE een absolute aanrader.

CC Events organiseert op zondag 28 juli 2019 een MEGA Carbootsale/Rommelmarkt op het evenemententerrein van het Kasteelpark Ter Horst.

Entree € 3,00 kinderen tot 12 jaar gratis

A73 afrit 10 (richting Tienray ) volg de borden naar het Peeldijkje, 5961 NK Horst. Het evenemententerrein biedt ruimte aan 450 standplaatsen EN marktkramen incl. bovenzeil.

Parkeren en toiletten gratisLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Carbootsale Horstlees meer..
woe 11 september 2019 van 20.00 uur
don 12 september 2019 van 20.00 uur
vrij 13 september 2019 van 20.00 uur
zat 14 september 2019 van 20.00 uur
zon 15 september 2019 van 20.00 uur
don 19 september 2019 van 20.00 uur
vrij 20 september 2019 van 20.00 uur
zat 21 september 2019 van 20.00 uur
zon 22 september 2019 van 20.00 uur

Oorlog kent vele gezichten: moed, angst, verlies, verraad. Elk verhaal is uniek. Wat gebeurde er in de herfst van 1944 tijdens WO II op en rondom hoeve ‘de Spik,’ gelegen tussen Haelen en Heythuysen?

Medio november 2019 is Leudal 75 jaar bevrijd. Om die bevrijding te gedenken en ook een bijdrage te leveren aan de viering hiervan is de ‘Stichting Leudal 75 jaar bevrijd’ opgericht. Een van de activiteiten van de Stichting is het realiseren van een grootschalig openluchtspel, ‘Vossen van de Spik’.

Het grootschalig openluchtspel ‘Vossen van de Spik’ is gebaseerd op waarheid van historische gebeurtenissen van 1943 tot de bevrijding, najaar 1944. Het is te zien dat de initiatiefnemer en tevens scriptschrijver Frits Criens (stadsdichter gemeente Leudal en schrijver van romans, gedichten en toneel) historisch onderzoek heeft gedaan en ook gesprekken heeft gevoerd met nazaten van de familie Vossen, die destijds de bewoners waren van hoeve de Spik. Het openluchtspel geeft een beeld van de impact van oorlog, van onverzettelijkheid en verraad. Een beeld ook van het leven van de verzetsfamilie Vossen. De familie bestond uit moder Vossen, twee dochters en zes zonen. Het waren bescheiden mensen die een hoge persoonlijke prijs hebben betaald voor onze vrijheid. Het openluchtspel is een absoluut eerbetoon aan deze bescheiden familie die nooit erg betrokken zijn geweest in het eerbetoon dat anderen na de oorlog wel ten deel viel.

De tien voorstellingen worden exact op de plek waar het 75 jaar geleden allemaal gebeurde gerealiseerd. Op de huidige hoeve de Spik. De visuele effecten en de totale beleving tijdens de voorstellingen (tien uitvoeringen in sept. 2019) zorgen voor spectaculaire en indrukwekkende situaties in en rondom hoeve de Spik. De verzetsvrouw, moder Vossen, gespeeld door Karin Slaats van toneelvereniging Hunsel en een hooggeplaatste Duitse commandant Nitsch (SiPo), acteur Thei Verdonschot van toneelvereniging Heythuysen spelen een prominente rol in dit openluchtspel. De regie is in handen van Johan Korten en de acteurs zijn een collectief samenwerkingsverband van Toneelgroep Spot-Licht uit Haelen, Toneelgroep Spelenderwijs uit Horn, Toneelgroep Heythuysen en diverse spelers uit toneelgezelschappen in Midden-Limburg.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openluchtspel De Vossen van de Spiklees meer..
vrij 13 september 2019 t/m zon 15 september 2019

In het weekend van 13 t/m 15 september vinden op en rond het marktplein in Velden de 41e Dorpsfeesten Velden plaats, met een 3-daags muziek- en evenementenprogramma.

Op vrijdagmiddag 13 september starten de Dorpsfeesten met een theatermiddag speciaal voor de jeugd. De grote tribune is het podium voor jong Veldens talent tijdens een “Weekafsluiting XL”. Op vrijdagavond vindt de finale-avond van de dorpsquiz "Quiz ’t wal" plaats, met inmiddels meer dan 500 deelnemers. De entree is vrij voor iedereen en na afloop is er een gezellige afterparty.

Op zaterdag 14 september vindt van 11.00 tot 14.00 uur het lunchconcert Sentiment in de tent plaats, met optredens van Ravenvennerkapel en Forever Young Collectief. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Hostellerie De Maasduinen. Prijs is € 6,00, inclusief comfortabele stoel, koffie en lunch. Rond 15:00 uur vindt de Zeepkistenrace 2019 plaats, waarbij de Veldense jeugd in hun zelfgebouwde zeepkisten door het centrum van Velden crossen! Kom allemaal kijken, want spektakel gegarandeerd.

Het hoogtepunt van dit feestweekend is de Hollandse Artiestenavond op zaterdagavond in de feesttent op de Markt. John West, Helemaal Hollands en hoofdact Jeroen van der Boom treden op en DJ Rob van Soest zorgt voor de feestelijke rode draad. Entreekaarten zijn € 12,50 en tot 12 september online te bestellen via www.dorpsfeestenvelden.nl en bij diverse voorverkoopadressen. Dagkassa: € 17,50, vol=vol.

Op zondag 15 september vindt vanaf 10:00 uur het Open Veldens darttoernooi plaats en vanaf 15.00 uur de Oktoberfeststimmung.  Entree is vrij. Van 10:00 tot 17:00 uur vindt de Nazomermarkt met kindermarkt plaats in het centrum van Velden, met een variatie aan kraamaanbod, marktwaar en met live muziek en diverse kinderattracties. De Nazomermarkt en kindermarkt zijn entreevrij. Gratis parkeren voor de jaarmarkt aan de oostzijde van de Rijksweg bij de BMV/sportcomplex De Vilgaard.

Programma-informatie en meer op www.dorpsfeestenvelden.nl en Facebook.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dorpsfeesten en jaarmarkt Veldenlees meer..
zat 14 september 2019 van 11:00 tot 16:00

Ter viering van het 10-jarig jubileum organiseert zelfoogsttuin De Vrije Akker in Grubbenvorst een feestelijke markt met biologische en handgemaakte producten. Daarnaast zijn er workshops en is er een een bakwedstrijd, live muziek en een dienstenveiling.

Inmiddels bestaat de oogsttuin al tien jaar. Dit kleinschalige en groene initiatief is oorspronkelijk opgezet door Maaike Kruijt en Moniek van Hirtum op een stuk grond net buiten Grubbenvorst. Sinds vier jaar runt Moniek de tuin zelfstandig, op een locatie in Grubbenvorst, tegenover zorgcentrum La Providence.

Tuinder Moniek zaait, plant, wiedt en schoffelt. Samen met vrijwilligers zorgt zij ervoor dat de tuin een heerlijke plek is waar iedereen tussen zijn eigen voedsel door kan lopen. De leden van de oogsttuin komen zelf oogsten wanneer het hen uitkomt. Met duidelijke gewasbordjes en vlaggen wordt aangegeven welke groenten rijp zijn. Eerlijk, vers en gezond, natuurvriendelijk, lekker en leuk!

Het 10-jarig bestaan van de tuin wordt op 14 september gevierd met een feestelijke markt met live muziek. Ook zijn er verschillende activiteiten, waaronder workshops volksdansen, wildplukken en wilgen vlechten. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin, vilten, beestjes zoeken of pannenkoekjes bakken boven een kampvuur. Op de markt komen kramen met natuurlijke producten, lekker en eerlijk eten, verschillende ambachten en informatieve kramen van natuur- en milieuorganisaties.

De oogstleden van de tuin worden uitgenodigd voor Heel de Akker Bakt!, een bakwedstrijd waarin de deelnemers ten minste één groente moeten verwerken in hun zoete taart, cake of koekjes. De bezoekers van de markt mogen hier ook van proeven. Tot slot wordt er een dienstenveiling georganiseerd. Hier kunnen particulieren en bedrijven hun diensten, ambachten en producten aanbieden. Tegen opbod worden deze bijzondere veilinggoederen verkocht. De opbrengst zal gaan naar een cadeau voor de oogsttuin: een mooie fruitboom of picknickbank staan op het verlanglijstje. De komende maanden worden bedrijven, organisaties en particulieren benaderd voor het aanbieden van een dienst of product, om de veiling en daarmee de tuin te ondersteunen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het jubileumfeest van De Vrije Akker, hou dan de website in de gaten, www.devrijeakker.nl U kunt zich daar ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Mail naar 10jaardevrijeakker@gmail.com als u interesse heeft in een kraam op de natuurmarkt, iets aan wil bieden voor de dienstenveiling of meer informatie wil over het feest. We hopen veel mensen te mogen begroeten op 14 september!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

10-jarig bestaan Zelfoogsttuin De Vrije Akkerlees meer..
zat 14 september 2019 t/m don 19 september 2019

Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan het Bloemtapijt dat dit jaar voor de 25e keer wordt geleg in het Kruiswegpark aan de Kapel in het Zand in Roermond.

In 1995 werd door een aantal dames het plan opgevat, om weer eens een Bloemtapijt te leggen : toen ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Kapel zoals hij nu is.

Eerder werd een bloemtapijt gelegd ter gelegenheid van de 1e H.Mis van Pater Ton Pieters op 7 september 1935. Zijn zus Netje zorgde voor dit eerste Bloemtapijt en deed dat vele jaren daarna ook nog, samen met vrijwilligers, waaronder veel kinderen die bloemen gingen plukken in de velden rondom de Kapel in het Zand.

Inmiddels heeft de Werkgroep ongeveer 40 leden, die in de week vóór de openstelling aan de slag gaan met de door kwekerijen en bloemisterijen in de omgeving geschonken bloemen. Verder worden er bijmaterialen gebruikt zoals appelpitjes, die de kinderen van de Kienjerkerk het hele jaar door sparen.

Daaruit ontstaat ieder jaar weer een mooi tapijt van 12 bedden met meestal religieuze afbeeldingen , dat door bezoekers uit heel Nederland wordt bezocht vanaf Het Open Monumenten weekend tot en met de donderdag daarna.

Dit jubileum jaar kunt u van 14 t/m 19 september van 10.00 - 17.00 uur het 25e Bloemtapijt gratis bezoeken in het Kruiswegpark aan de Parklaan 3 in Roermond.

In de middag uren is de Kapel zelf ook open en kunt u in de Dagkapel foto’s bekijken van 25 jaar Bloemtapijt.

De leden van de Werkgroep zullen met veel plezier tekst en uitleg geven.

Een kleine bijdrage hiervoor wordt op prijs gesteld.

 

Foto:Wilco AllersLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bloemtapijt kapel in het zand bestaat 25 jaarlees meer..
zon 15 september 2019 van 10 tot 17 uur

Wij organiseren een Natuurlijk Gezond Festival op 15 September in de Theetuin de Roode Venne in Broekhuizen van 10 tot 17 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Natuurlijk Gezond Festivallees meer..
woe 18 september 2019 van 14.00-16.30 uur

Fotografiewandelingen vanaf Buitencentrum De Pelen

Staatsbosbeheer biedt in Nationaal Park De Groote Peel fotografiewandelingen waarbij je, tijdens een korte excursie, informatie over het gebied en fotografietips krijgt. Deze wandelworkshops zijn bestemd voor mensen van vijftig plus en worden begeleid door een Peelgids.

De eerste excursieworkshop is op woensdag 17 april van 14.00 tot 16.30 uur. De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Wandel, geniet en fotografeer!
Een wandeling door Nationaal Park de Groote Peel is een geweldige ervaring! In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt dit hoogveengebied prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen ga je fotograferen tijdens de wandeling. Onderweg leert een Peelgids je blik op de natuur te verscherpen en zo doende de mooiste plaatjes te schieten. Je leert het beter waarnemen van kleuren en structuren, lichtval en diepte. Je brengt de opgedane kennis gelijk in de praktijk en maakt foto's van wat je tegen komt. En dat verschilt natuurlijk per seizoen... Van water en weerspiegelingen, tot de wolkenlucht en natuurlijk planten en dieren. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De eerste fotografiewandeling is op woensdag 17 april van 14.00 tot 16.30 uur. Op woensdag 12 juni en woensdag 18 september zijn er ook wandelworkshops. Deelname kost € 7,50 per persoon. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen Let op: deze workshop richt zich op de kijk op de natuur, en niet over het technische gedeelte van het omgaan met je camera.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandel, geniet en fotografeer in de Peellees meer..
zat 21 september 2019 t/m zon 22 september 2019 za: 10.00 - 22.00 uur; zo 10.00 - 19.00 uur

"Elfia", het grootste fantasyfestival van Europa, opent op 21 en 22 september 2019 weer haar deuren in Kasteeltuinen Arcen. Hier lopen heksen en elfjes hand in hand en kloppen piraten en vampiers elkaar vriendschappelijk op de schouders.

Elfia is een tweedaags festival met (pagan of celtic) folk bands, middeleeuwse bands, gothic bands; op een van de twee podia of als rondlopende acts.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Elfia 2019lees meer..
zat 21 september 2019 van 10.00 - 18.00 uur

Baexem laat je verbazen tijdens dorpsquiz!

Weet jij alles over Baexem en durf jij de uitdaging aan? Doe met jouw team mee met de Dorpsquiz Baexem op kermiszaterdag 21 september 2019.

Laat Baexem je verbazen
Op kermiszaterdag wordt Baexem het decor voor de Dorpsquiz Baexem. Het is aan jou en je team om zoveel mogelijk goede antwoorden op de vragen te verzamelen. De dorpsquiz bestaat uit veel vragen en creatieve zoek- en doe-opdrachten. Lekker actief quizen dus! Veel van de vragen zijn aangedragen door verenigingen uit Baexem. Het kunnen vragen zijn over de verenigingen of over de sport/activiteit die ze aanbieden. Het kan ook zijn dat je op de quizdag in Baexem op zoek moet naar het juist antwoord of mee moet doen aan een activiteit van de vereniging. Een middag vol beweging, kennis en vooral veel plezier!

Schrijf je in!
Wil je meedoen? Een team moet bestaan uit minimaal 8 en maximaal 15 personen. Iedereen mag meedoen, van jong tot oud. Meedoen kost € 20 per team. Verzamel de troepen en bedenk een pakkende teamnaam. Schrijf je uiterlijk zondag 1 september 2019 in via www.dorpsquizbaexem.nl.
De deelnemende teams ontvangen op de quizdag een boek met vragen. De uitdaging is om tussen 10:00 en 18:00 zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden. 

Ontstaan dorpsquiz
Hart voor Baexem organiseerde samen met Rabobank Peel, Maas en Leudal en Dorpslab dorpsbijeenkomsten in Baexem om aan de slag te gaan met ideeën voor de toekomst van Baexem. Inwoners uit Baexem werkten hun dromen voor Baexem uit in concrete ideeën. Er wordt gestart met een onderzoek naar de woonwensen van o.a. starters en doorstromers. En we willen jong en oud met elkaar verbinden om bij te dragen aan de vitaliteit van de mensen, maar vooral de leefbaarheid van ons dorp. Dat kan door verenigingen in Baexem samen te brengen, zodat ze samen activiteiten kunnen organiseren voor jong én oud. Daaruit ontstond het idee voor de dorpsquiz.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dorpsquiz Baexemlees meer..
zon 22 september 2019 van 08.30 - 15.30 uur

Bent u liefhebber van rommelmarkten, vlooienmarkten, tweedehandsmarkten of verzamelbeurzen, dan is een bezoek aan de super gezellige CARBOOTSALE een absolute aanrader.

CC Events organiseert op zondag 28 juli 2019 een MEGA Carbootsale/Rommelmarkt op het evenemententerrein van het Kasteelpark Ter Horst.

Entree € 3,00 kinderen tot 12 jaar gratis

A73 afrit 10 (richting Tienray ) volg de borden naar het Peeldijkje, 5961 NK Horst. Het evenemententerrein biedt ruimte aan 450 standplaatsen EN marktkramen incl. bovenzeil.

Parkeren en toiletten gratisLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Carbootsale Horstlees meer..
zat 28 september 2019 t/m din 1 oktober 2019

In Milsbeek, een van de dorpen in gemeente Gennep, is er Kermis van 28 september tot en met 1 oktober. Geniet van vertier en vermaak voor jong en oud in Milsbeek!

Het centrum staat dan vol met diverse traditionele kermisattracties. Ook de kraampjes met lekkernijen mogen hierbij uiteraard niet ontbreken.

Tot ziens in het gezellige Milsbeek!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Milsbeeklees meer..
zat 28 september 2019 van 19:00

Een tuin waar het gras niet overal groen is en waar de zon enkel schemert, stap in de wereld van Grunge Garden: mooi, rauw en wild! In Grunge Garden gaan we terug naar de basis, grunge in zijn puurste vorm met een ode aan de vier bands die in de jaren '90 'de grunge' de wereld in slingerden. Lekker ouderwets moshen dus. De bands treden op in de Night Club.

Tijdens de eerste editie van het Grunge Garden Festival zijn er tributes to Stone Temple Pilots, Alice in Chains, Pearl Jam en Nirvana worden vertolkt door muzikanten met een grunge-hart. Onder muzikanten zijn er meerderen die eerder ons podium betraden tijdens de sessies Grunge:Alive, The Metallicas, Bee Gees, The Nirvanas, etc.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Grunge Indoor Festivallees meer..
zat 5 oktober 2019 t/m din 8 oktober 2019 dagelijks vanaf 14.00 uur

In Ottersum, een van de kernen van de gemeente Gennep, is het kermis van 5 tot en met 8 oktober.

In het centrum zullen diverse kermisattracties te vinden zijn. Ook de lekkere snoepkramen zijn aanwezig. Dit jaar is er ook weer op maandag een gezellige matinee in Beierse sfeer, waarbij de grote bierpullen natuurlijk niet mogen ontbreken!

Traditionele gezelligheid in het centrum van Ottersum!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Ottersumlees meer..
zon 6 oktober 2019 van

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging.

Na een kort welkom neemt Marja de deelnemers mee uit de gejaagde wereld en stappen ze samen in het warme stilte-bad van onze weldadige natuur. Tijdens de diverse stops stemmen we ons, met behulp van onder andere de elementen, af op onze innerlijke natuur. Samen, maar toch bij jezelf voert deze wandeling je niet alleen door de prachtige omgeving buiten ons, maar laat je tevens een stukje van je eigen weelderige natuur verkennen. Na ongeveer 2 uur komt de wandeling ten einde. Er is ruimte om nog even wat na te praten, maar dat hoeft niet.

De stiltewandeling gaat onder alle weersomstandigheden door. Denk daarom aan geschikte kleding en eventueel een matje om op te zitten.

Er is ook een stiltewandeling in het Leudal op 30 juni en 6 oktober.

 • De start is vanaf Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen
 • Deelname is € 5,00
 • Aanmelden noodzakelijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stiltewandeling met natuurcoach Marja Nijskenslees meer..
zon 6 oktober 2019 van 11.00-17.00 uur

Op zondag 6 oktober is er een collectieve kunstroute in Roggel. Er zijn vier gelegenheden waar de mensen kunnen genieten van vele soorten van kunst. De route start bij kunsthuis Jan Mennen aan de Koppelstraat in Roggel. Vervolgens kunnen de bezoekers naar de beeldentuin Op Dresen aan de Dresenstraat 20 in Roggel. Daarna worden de bezoekers ontvangen bij galerie Roscampus aan de Mortel en de route gaat dan verder naar Marleetjeshof, op het Ophoven in Roggel.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kunstroute Roggellees meer..
don 10 oktober 2019 van 10.00 tot circa 12.00 uur

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging.

Na een kort welkom wordt u meegenomen uit de gejaagde wereld en stappen we samen in het warme stilte-bad van onze weldadige natuur. Tijdens de diverse stops stemmen we ons, met behulp van onder andere de elementen, af op onze innerlijke natuur. Samen, maar toch bij jezelf voert deze wandeling je niet alleen door de prachtige omgeving buiten ons, maar laat je tevens een stukje van je eigen weelderige natuur verkennen.

Na ongeveer 2 uur komt de wandeling ten einde. Er is ruimte om nog even wat na te praten, maar dat hoeft niet.

De start is bij Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. We wandelen van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. De kosten hiervoor zijn €5,- p.p. Vooraf graag aanmelden via marja.nijskens60@gmail.com

De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door. Denk daarom aan geschikte kleding en eventueel een matje om op te zitten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stiltewandeling met Marja Nijskenslees meer..
zat 12 oktober 2019 t/m zon 13 oktober 2019 zat 11.00 - 02.00 uur, zon 11.00 - 00.00 uur

Reeds een begrip in de regio met een parcours dat voorzien is van enkel eigengemaakte en veelal spectaculaire hindernissen. Bokbier (herfstbok), het ingrediënt wat nodig is om te kunnen Bokkenollen.

Teamverband

Voorheen werd de eerste maandag van de maand oktober het Bavaria bokbier gepresenteerd, de eerste zaterdag na deze datum kan er dan ook gebokkenold worden. Het Bokkenollen gebeurt in teamverband; twee lopers onder begeleiding van een coach starten met een dienblad voorzien van een flesje bokbier en vier met bokbier gevulde glazen en leggen een parcours af om zo snel en met zo veel mogelijk bokbier aan de finish terug te komen. Het parcours van ongeveer één kilometer is voorzien van enkel eigengemaakte en veelal spectaculaire hindernissen. Voor de uiteindelijke klassering is de tijd en het gewicht van het teruggebrachte bokbier bepalend. Voor beiden krijgt men punten toegekend

WK Limonollen

WK Limonollen is de kindervariant, hierbij word gelopen met een dienblad met daarop geen bokbier maar limonade.
Het parcours voor het Limonollen wordt aangepast aan de vier leeftijdscategorieën ; 13 tot en met 15 jaar 10 tot en met 12 jaar 7 tot en met 9 jaar 4 tot en met 6 jaarLees meer op liefdevoorlimburg.nl

WK Bokkenollen en Limonollen 2019lees meer..
zon 13 oktober 2019 t/m din 15 oktober 2019 21.00 uur op zondag, andere dagen vanaf 22.00 - 01

Het stilste evenement van Nederland!

Terug in de tijd; naar een ander licht, naar een ander geluid. Een belevenisroute door het centrum van Horst.

WELKOM IN DONKER HORST
Treedt binnen in Donker Horst door de Poort naar het Verleden.
Nog een keer naar de tijd zoals het was... 800 jaar geleden!

Op uw tocht komt u ze tegen. De mensen van toen. Vanaf 1219 kijken ze allen vanuit verschillende tijdvakken uw kant op.
Zeg niks tegen ze. Ze zien of horen u niet.

Laat het verleden rusten, laat het intact en betreedt Donker Horst met eerbied en respect. Het zijn geen vreemde personages die uw kant opkijken. Het kunnen uw directe voorouders zijn. De vaders en moeders waar u uit voortgekomen bent…

Lopend in stilte i door donker Horst, overgeleverd aan wat er gebeuren gaat. Stil op weg, ieder in eigen gedachten verzonken, reizend en dolend door een verleden tijd.

Straten en pleinen worden herkenbaar door het schijnsel van schaarse fakkels die muren vaag verlichten. Een vertrouwde omgeving in het donker, anders, mysterieus…
Hier en daar een lichtschijnsel dat iets verraadt over het leven van toen en verre geluiden uit het niets vertellen de rest.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Donker Horstlees meer..
Internetbureau Vis.nl