Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zat 7 april 2018 t/m zat 27 oktober 2018 elke zaterdag: 14.00 - 16.00 uur

De korte documentaire "In Hemelsnaam" is in 2015 samengesteld in het kader van 70 jaar bevrijding. De documentaire verbeeldt de geschiedenis van kerk en toren van de Grote kerk van Venray.

Deze 15 minuten durende film gaat over de ambitie van de bouwers, de verspilling van de oorlog, en de veerkracht van de samenleving tijdens de wederopbouw.

'In Hemelsnaam' wordt in de toren van de Sint Petrus Bandenkerk in Venray vertoond. Hierna klimt u verder omhoog. Bent u eenmaal bovenin, dan ziet u niet alleen het prachtige carillon van zeer dichtbij, u heeft ook een fantastisch uitzicht over het centrum van Venray en bij helder weer over tientallen kilometers omgeving.

Openstelling toren

 • De toren is geopend van april t/m oktober op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
 • Torenbeklimming kan onder leiding van een gids.
 • Buiten de vaste openingstijden kunt u de toren beklimmen onder leiding van een gids. Deze gids kunt u reserveren via het VVV in Venray (0478-510505).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torenbeklimming en expositie 'In Hemelsnaam'lees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Vanaf 27 mei zal het Missiemuseum in Steyl vier unieke collecties van vlinderverzamelaars laten zien en kunnen bezoekers in botanische tuin De Jochumhof de vlinder in zijn natuurlijke habitat zien. Daartoe is een vlinderpad langs nectar- en waardplanten uitgezet. Zie en beleef Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterling! 

In het Missiemuseum

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. De eerste conservator missiemuseum, Broeder Berchmans, heeft deze collectie bijeen gebracht tussen 1900 en 1930. Daarnaast toont het museum nog drie mooie, particuliere vlindercollecties die in de loop der jaren aan het museum geschonken zijn: 

 • de collectie van Henri Latiers (uit Steyl) met vlinders die hij in Limburg ving
 • de collectie tropische vlinders die Hay Hermans (uit Venlo) bijeenbracht 
 • de 84 kastjes met vlinders in hun biotoop (Limburg) van Coen Ottenheijm (uit Steyl).

In de botanische tuin

De botanische tuin Jochumhof biedt een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: een plek waar de vlinder zich thuis voelt. Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Door het volgen van het vlinderpad leert de bezoeker -groot en klein- hoe wondere vlinderwereld in elkaar zit en wat wij kunnen doen om de vlinderpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren.

Opening

De opening is zondagmorgen 27 mei 2018 om 11.00 uur in het Missiemuseum Steyl. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap verzorgt dan een korte presentatie over het belang van vlinders en insecten, waarbij hij ook aandacht besteedt aan de wijze waarop de eigen tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht. De Jochumhof houdt op 27 mei tevens haar Open Tuindag met veel extra informatie over planten, vlinders en bijen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterlinglees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
zon 26 augustus 2018 t/m zon 9 december 2018

In het Leudalmuseum is tot en met 9 december de wisseltentoonstelling 1918 War is over! War is over? te zien. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. 

Bescheiden uitwerking

Het einde van WO I had een bescheiden uitwerking in onze regio, ook al was Nederland in die oorlog zelfs geheel neutraal gebleven. Wie kent de naam van de in Nunhem geboren Henri Groenendael en zijn connectie met de perikelen rond het einde van de oorlog? Hoogstwaarschijnlijk zegt het u niets, maar de tentoonstelling geeft het antwoord. Dat geldt ook voor de vraag hoe de voormalige Burgerwacht – als gevolg van politieke ontwikkelingen na WO I – feitelijk tot stand kwam en hoe die zich in onze regio manifesteerde, bijvoorbeeld in Roggel.

Hamont

In de tentoonstelling is ook een uniek filmpje van 30 minuten te zien over de grote treinontploffing in Hamont, niet zover hier vandaan, op 18 november 1918. Beslist de moeite waard om kennis van te nemen. De herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog werden verder vastgelegd door fotografen, cartoonisten, kunstenaars, dichters, schrijvers, en natuurlijk historici. Musea en verzamelaars houden mede de herinnering aan de ellende levend. De tentoonstelling geeft een impressie van al deze pogingen om de Eerste Wereldoorlog te blijven gedenken.

 • Bekijk hier de openingstijden van het bezoekerscentrum waar het museum in gelegen is


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

1918 War is Over! War is over?lees meer..
vrij 7 september 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Op vrijdagavond 7 september opent de Pop-Up Galerie LIHVE met een nieuwe expositie. Dit keer is het oog gevallen op 3K. 3K staat voor de kunstenaars: Liesbeth Rutten, Anne Haeyen en Harm Rutten. Benieuwd naar hun werken?

Het is nu vier jaar geleden dat de bevriende kunstenaars een gezamenlijke Kunstroute organiseerden van Geijsteren, Venray tot Leunen, en niet zonder succes. Harm, Liesbeth en Anne hebben geregeld contact over de kunst en komen o.a. hierdoor tot inspiratie in ieders discipline.

De kunstenaars hebben alle drie een eigen specialiteit. Harm vertelt: “Als het winter is en als kunstenaars somber en ongelukkig zijn of als ze twijfel hebben, dan is het tijd voor zelfportretten, waar hij zich verhult achter zijn handen of attributen, zoals in de tekening ‘I see you’ met zijn handen voor zijn gezicht, maar een oog dat loert naar jou, de toeschouwer, dus een zelfportret dat niet gezien wordt maar kijkt. Op zoek naar verdieping loopt Harm vooral door het bos op zoek naar ‘paadjes’, ‘bergjes’, ‘kuilen’ en ‘stronken’. Daarin zit de eenvoud, schoonheid en de kracht. Een eigen taal van tekenen is hierin ontstaan, een heel gedetailleerde taal. Liesbeth verbeeldt in haar werk de zielenroerselen van de mens in brons. Ze speelt graag met symbolische beeldelementen, die ze vindt in de natuur, en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld. Dit doet ze van oudsher figuratief en tegenwoordig vooral geabstraheerd. Bij Anne komen zowel in haar schilderijen als beelden affiniteit met mensen tot uiting. In haar schilderijen stralen uitdrukkingen in gezichten, figuratief of realistisch, herkenbare emoties uit. En dat is steeds haar inspiratie.

 • De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00 tot 20.00 uur, op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 16.00 uur. Loop gerust binnen en laat je verrassen!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl
vrij 14 september 2018 t/m zon 13 januari 2019

Glazuren is een vak apart. Het is mogelijk deze kant en klaar in de winkel te kopen, zoals schilders tegenwoordig veelal doen met verf. De meeste keramische kunstenaars kiezen er echter voor om zelf hun glazuren te ontwikkelen en samen te stellen. Dit kost veel research, veel scheikundig werk en nog meer proeven en geduld.

De resultaten zijn al die moeite meer dan waard; prachtige gelaagdheden, kleurschakeringen en verschillende gradaties in glans en transparantie. Een compleet overzicht bieden is onmogelijk op het terrein van glazuren, wél laat de expositie Jus de Céramique een interessante selectie ‘glazuur’-kunstenaars te zien. Ontdek de geheimen, de complicaties, de veelzijdigheid en de schoonheid van glazuren, toegepast door gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

De schoonheid van druipers en blaasjes

In Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen zijn veel verschillende kunstwerken van keramiek te zien, veel keramische technieken werden al toegelicht in thematische exposities. Glazuur als thema en techniek op zich is nog niet eerder aan bod gekomen. Het is een complex en heel divers fenomeen. Een hele opgave om dit aspect van het keramische ambacht, inzichtelijk te maken. Het keramiekmuseum heeft deze uitdaging aangenomen. Met als resultaat een expositie die de geheimen van het glazuren op toegankelijke wijze onthuld en deze illustreert met het werk van de meest vooraanstaande glazuur experts én kunstenaars van dit moment.

 • Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jus de céramiquelees meer..
maa 17 september 2018 t/m zat 3 november 2018 10.00 - 17.00 uur; zondag gesloten

Bij Huys en Hof Cristien Reinders is er tot en met 3 november PompoenTuin.

De romantische tuin rondom een oude gevelboerderij (met een oppervlakte van 5000 m2) is deze periode aangekleed met prachtige herfstdecoraties, waaronder pompoenen, kalebasjes en andere herfstvruchten en -materialen.

In de tuin vindt u meer dan 250 verschillende soorten pompoenen en ander sierfruit, zoals deco-komkommers en herfstvruchten. Andere verrassende vruchten en rariteiten maken deze presentatie tot een genoegen voor een ieder die de natuur lief heeft. 

De veelal eigen producten en lekkernijen, die ze bij Huys en Hof Christien Reinders zelf hebben verwerkt en te koop aanbieden zijn voor de culinaire smulpaap niet te versmaden. Op het gezellige tuinterras geniet U van koffie/thee met (pompoen)vlaai. Beleef de herfst écht in Buggenum.

De tuin maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag is de tuin gesloten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

PompoenTuinlees meer..
zon 23 september 2018 t/m zon 21 oktober 2018

Op zaterdag 22 september opent de tentoonstelling van Leo Wijnhoven. Leo is geboren in Wanssum en zat van 1972 tot 1978 op het Jerusalem Venray. Daarna ging hij kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In deze tijd begon hij ook met schilderen en hij bekwaamde zich in verschillende genres van surrealisme tot (hyper-)realisme.

De rode draad in zijn werk is een kritische kijk op de nadagen van 250 jaar westers modernisme, wat zich kenmerkt door het verlies van menselijkheid in de samenleving. Door 25 jaar neoliberalisme met zijn vrije marktdenken en globalisering is de nadruk komen liggen op economische rendabiliteit (welvaart in plaats van welzijn) met als gevolg verlies van betekenisgeving, identiteit en gemeenschapsgevoel. Dit leidt tot uniformiteit, vervreemding en een individualistische graaicultuur waardoor veel mensen het gevoel hebben met de rug tegen de muur te staan. Dit komt tot uiting in o.a. het populisme. Zijn werk reflecteert daarmee in bredere zin op de ontwrichting van de democratie, samenleving en de planeet.

 • Entree: Volw. € 5,-, Jongeren (12-18 jr) € 2,50, Museumkaart geldig.
 • De opening vindt plaats op 22 september van 17.00 tot 19.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo Leo van Wijnhovenlees meer..
maa 24 september 2018 t/m zon 21 oktober 2018 Donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Na het succes van 'Ons Echte Goud' is er een nieuwe pop-up presentatie op de Nieuwstraat 40-42 te Venlo. Museum van Bommel van Dam profileert zich steeds vaker op alternatieve locaties om de collectie zichtbaar te houden voor publiek.

Voor de nieuwe expositie “van Bommel van Dam ontmoet....” zocht het museum de samenwerking met kunstenaars die een binding hebben met Venlo, om de lokale betrokkenheid te vergroten en haar collectie toegankelijker te maken. De presentatie is opgebouwd uit twee exposities van ieder zes weken. Per expositie gaan twee hedendaagse beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines met elkaar én de werken uit de collectie van met museum 'in gesprek’.

De eerste zes weken is het de beurt aan Marieke Maesen en Renée Verberne. Hierbij kruisen hun paden in de vorm van een gemeenschappelijke drijfveer: de zoektocht naar de essentie van het menszijn. Hierbij komen gevoelens van vervreemding kijken. Marieke bevraagt conditioneringen en overtuigingen vanuit een verlangen deze te transformeren tot een nieuwe wezenlijkheid. Renée werkt altijd vanuit een gevoel van onbehagen: hoe kunnen wij ons als mens staande houden in de wereld waarin we leven, hoe gaan we om met het besef dat we als mens zowel groots en mythisch als miserabel en nietig zijn? Beiden proberen een verbinding, antwoord of synthese te vinden in de natuur of in de relatie van de mens tot diens omgeving.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Van Bommel van Dam ontmoetlees meer..
woe 26 september 2018 t/m zon 25 november 2018

Op 25 september wordt de winnaar van de Inktspotprijs 2018 bekendgemaakt, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar. Die tekening is vanaf 26 september te zien in het Limburgs Museum in een tentoonstelling met alle 100 genomineerde spotprenten.

Twee eendjes, onderuitgezakt in een strandstoel, luisterend naar de radio. Bijschrift: ‘Wij melden u aanslagen met meer dan 20 slachtoffers.’ Een spotprent proberen te omschrijven, werkt eigenlijk niet. Niettemin won deze Fokke & Sukke-tekening vorig jaar de Inktspotprijs. Ook de laatste Limburgse winnaar, tekenaar Joep Bertrams (2015), won met een prent over aanslagen. Het maakt meteen duidelijk dat spotprenten mogen, of misschien wel moeten, schuren. En dat politieke prenten daardoor bijna automatisch over de vrijheid van meningsuiting gaan.

Het Limburgs Museum biedt al jaren een podium aan Nederlandse cartoonisten. Elk jaar worden de beste, grappigste en scherpste politieke prenten er tentoongesteld. Conservator Frank Holthuizen van het museum: ‘Het ‘vrije woord’ is een van de belangrijkste verworvenheden van de democratie. We mogen zeggen en schrijven wat we denken. Maar we mogen ook tekenen wat we denken: de Inktspotprijs is in die zin een viering van het ‘vrije beeld’.’

 • Jeugd 4 t/m 17 jaar: € 7,25, Volwassenen 18+: € 11,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Inktspot 2017-2018lees meer..
don 27 september 2018 t/m maa 7 januari 2019 tijdens openingsuren Tuincentrum Leurs

Tijdens de kerstshow Christmas around the world is er tot en met 6 januari voor iedereen wat te beleven. Reis mee van het kleine Venlo naar een wereldstad als Parijs of maak een gezellige trip naar de Noordpool met de vele bewegende figuren, zoals Rudolph, de familie ijsbeer of een heus orkest van pinguïns!

Een beetje moe geworden van deze flinke reis? Kom dan een hapje eten in ons Italiaanse restaurant, geheel in kerstsfeer! Je stelt hier jouw eigen verse pizza of pasta samen en je geniet van de heerlijke Italiaanse toetjes of hartige gerechtjes.

Lemax, creëer je eigen droomwereld

Met Lemax producten kun je een complete miniatuur droomwereld creëren van gezellige pleinen met schaatsbanen en waar mensen samen zitten rondom een kampvuur tot complete skiresorts met pistes en gondelbanen! Op onze kerstshow kijk je je ogen uit in onze Lemax miniatuurwereld waarin vrijwel alle thema's van Lemax tentoongesteld worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstshow Tuincentrum Leurslees meer..
vrij 28 september 2018 t/m woe 24 oktober 2018

Van 28 september tot en met 11 november vindt voor de 25e keer de fotomanifestatie Limburg Foto plaats. De Limburgse vrijetijdsfotografen aangesloten bij de Fotobond exposeren in Kunstencentrum Venlo en in de hal van Ligne Sittard met hun100 beste foto’s. De opening zal op vrijdag 28 september om 20 uur worden verricht door Marij Pollux, wethouder Cultuur van de gemeente Venlo.

Al sinds 1970 worden op Limburg Foto de 100 beste foto’s van Limburgse vrijetijdsfotografen van de Fotobond geëxposeerd. Anno 2018 is de vrijetijdsfotografie nog springlevend. Limburg Foto 2018 is een gevarieerde expositie die een goed beeld geeft van de veelzijdigheid in de vrijetijdsfotografie. Natuur, architectuur, ons dagelijks leven, verre landen en culturen, abstract werk: elke fotograaf heeft deze onderwerpen met een eigen unieke stijl in beeld gebracht. De expositie is van 29 september tot en met 24 oktober te zien in Kunstencentrum Venlo en van 27 oktober tot en met 11 november bij De Domijnen in de hal van Ligne te Sittard.

 • Openingstijden
  28 september
  Officiële opening vanaf 20.00 uur
  29 september t/m 24 oktober
  m.u.v. 15 t/m 19 oktober
  Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur
  Zondag van 13.00 tot 17.00 uur
  10 oktober
  Lezing door natuurfotograaf Johan van der Wielen, i.s.m. Cameranu.nl


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fotomanifestatie Limburg Fotolees meer..
zat 29 september 2018 t/m zon 4 november 2018 10.00 tot 17.00 uur

Griezel, gruwel, spook en spanning! Officieel valt Halloween op 31 oktober, maar in Speelpark Klein Zwitserland kun je van 29 september tot en met 4 november gezellig beven en bibberen.

Het park is schitterend versierd met honderden pompoenen en vliegende vriendelijke spoken. Ook kun je Halloween Avonturenuurtjes beleven zoals pompoen snijden en je kunt zelf marshmallows roosteren. De Adventure Golfbaan is in oktober volledig in Halloweensfeer. Je beleeft het allemaal bij grootste Halloweenfeest voor kinderen in Nederland!

 •  Entree voor kinderen tot 2 jaar gratis


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halloween bij Speelpark Klein Zwitserlandlees meer..
maa 1 oktober 2018 t/m din 30 oktober 2018

Opstand is het thema van de maand van de geschiedenis. In Venray hebben wij dat thema teruggevonden in de namen van de straten van Antoniusveld. Twaalf vrouwen zijn in opstand gekomen tegen vanzelfsprekendheden in hun persoonlijke leven en in de maatschappij, die hoognodig veranderd moesten worden. Deze twaalf vrouwen zijn geëerd met een straatnaam.

De hele maand oktober van dinsdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur is in de hal van het Venrays Museum een tentoonstelling te zien zijn over deze twaalf opstandige vrouwen, die vorm hebben gegeven aan de eerste en de tweede feministische golf. De eerste golf duurde van 1870 – 1920 en vocht voor vrouwenkiesrecht en toegang tot het hoger en universitair onderwijs. Aletta Jacobs is de bekendste vertegenwoordiger daarvan. De tweede golf duurde van 1960 -1985 en vocht voor recht op betaalde arbeid en deelname aan het maatschappelijk leven. Joke Kool Smit is een van de bekendste voorvechters.
De derde golf, die begon halverwege de jaren negentig, is nog steeds gaande. Zelfontplooiing, keuzemogelijkheden en discriminerende gebruiken vanuit andere culturen in de Nederlandse samenleving krijgen aandacht.

Foto Joke Smit: Door Rob C. Croes / Anefo – Nationaal Archief, CC 

 • Entree: Volw. € 5,-, Jongeren (12-18 jr) € 2,50, Museumkaart geldig.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vrouwen in Opstandlees meer..
zat 6 oktober 2018 t/m zon 4 november 2018

Als de herfst zijn intrede heeft gedaan en de tuinen van Kasteel Arcen in prachtige herfsttinten verkleuren start Herfstig; een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Met duizenden herfstbloeiers zoals chrysanten en calluna’s worden indrukwekkende composities gevormd in het park en deze veelzijdige en kleurrijke planten spelen ook de hoofdrol in de bloemenshow “Oogst de Herfst” die gedurende Herfstig in het kasteel plaatsvindt.

Op verrassende plekken in de tuinen worden groene kunstwerken aangelegd die door hun grootte en felle kleuren een bombastisch effect hebben. Er worden voor deze objecten duizenden chrysanten, calluna’s en herfstbloeiers gebruikt. Ook de borders in de tuinen worden aangeplant met een afwisselend assortiment herfstbloeiers. Naast chrysanten en heideplanten worden in Herfstig! ook andere natuurlijke materialen gebruikt. Zo is de Groente- en Moestuin van Kasteeltuinen Arcen getransformeerd in een pompoenentuin waarin honderden pompoenen worden tentoongesteld. Op het Toernooiveld hoedt een herder zijn kudde koeien, een landelijk tafereel dat wordt uitgebeeld door metershoge strobalen.

Bloemenshow “Oogst de Herfst” in Kasteel Arcen

In het Kasteel is tijdens Herfstig! een bijzondere herfstbloemenshow te zien. Het arrangeursteam heeft zich voor deze bloemenshow laten inspireren door de veelzijdigheid van materialen die in de herfst te vinden zijn in de natuur. Naast chrysanten, heideplanten en andere herfstbloeiers zijn ook grassen, bladeren, pompoenen, bessen en kastanjes gebruikt om prachtige herfst-stijlkamers te creëren. Het team van arrangeurs bestaat uit regionale bloembinders die worden geïnspireerd door groenstylist en trendwatcher Romeo Sommers die de supervisie van deze bloemenshow op zich heeft genomen. Romeo Sommers zal tijdens Herfstig! ook een workshop en demonstratie verzorgen.

Tijdens Herfstig! kunnen de jongste bezoekers van het park bovendien (gratis) meedoen aan verschillende knutselactiviteiten. In de overdekte kas Casa

's Avonds openen de deuren opnieuw voor Enchanted Gardens. De betoverende licht- en klankroute die de eerste twee weken van Herfstig ook te zien is. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Herfstiglees meer..
zat 6 oktober 2018 t/m zon 4 november 2018

De werken van Emelie Jegerings (schilderijen) en Marga Janssen (objecten) zijn van 6 oktober tot en met 4 november te zien in Museum het Petershuis tijdens de bijzondere expositie Colours of Light

 • Het museum is open op woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur
 • Een vrijwilige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Colours of Lightlees meer..
don 11 oktober 2018 t/m zon 21 oktober 2018

Tien dagen lang is de duo-expositie van Gertie Janssen en Eric Toebosch bij Kruispunt in Horst te zien. 

De uit Horst afkomstige Gertie Janssen (1949) woont en werkt in Malden bij Nijmegen. In de jaren zeventig van de vorige eeuw maakte ze een reis door Midden- en Zuid-Amerika. Daar maakte ze kennis met oude Indiaanse beschavingen. Sindsdien heeft ze iets met primitieve culturen. Die invloed is terug te zien in haar werk. In 2009 verwierf ze een subsidie van de gemeente Heumen en kreeg ze mogelijkheid om drie maanden lang te gaan werken in India.

Net als Gertie Janssen heeft ook Eric Toebosch (1949) een band met Horst. Hij gaf er jarenlang tekenles aan het plaatselijke Jacob Merlo Mavo. Eric vond net als Gertie inspiratie in verre exotische oorden. Een groot gedeelte van het jaar verblijft hij in Azië. Zijn vorm- en kleurgebruik zijn inmiddels genoegzaam herkenbaar voor de kenner en de liefhebber. Zijn werk was te zien op de grote kunstbeurzen van Maastricht, Amsterdam, Gent, New York en in galerieën in Helsinki, Hanoi en Hamburg. Vele musea, bedrijven en particulieren hebben zijn werk in bezit. De laatste jaren werkte hij in zijn atelier op Bali samen met plaatselijke houtsnijders en de beelden die hierdoor ontstonden werden door hem in de zo typische Toebosch kleuren beschilderd. In Vietnam beschilderde hij grote vazen en recent werden er keramieken urnen beschilderd.

 • Openingstijden op donderdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur.

Op de foto: Eric Toebosch aan het werk in Vietnam (Fotografie: Vu Quoc Huy)Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Duo-expositie Gertie Janssen en Eric Toeboschlees meer..
vrij 12 oktober 2018 t/m zon 21 oktober 2018

Van 12 tot en met 21 oktober is er weer kermis in Venlo! De kermis in het centrum van Venlo is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol familie-evenement. Het biedt voor ieder wat wils.

Er zijn ook dit jaar weer veel verschillende attracties, zoals de draaimolen, rupsbaan, botsauto's, maar ook nieuwe attracties zoals de Sound Machine en de Sling Shot. De attracties staan verspreid door het hele centrum, zodat een bezoek aan de kermis gecombineerd kanworden met een middagje shoppen of een hapje en drankje bij een van de horecagelegenheden.

Tot ziens in Venlo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Venlo Centrumlees meer..
vrij 12 oktober 2018 t/m zon 21 oktober 2018 Iedere avond van 19.00 tot 23.30 uur

Kasteeltuinen Arcen opent van vrijdag 12 t/m zondag 21 oktober 2018 iedere avond opnieuw haar poorten voor Enchanted Gardens. Dit jaar strijkt een Internationaal Lichtkunst Festival neer in het park om bezoekers te laten genieten van lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars.

Een interactieve wolk vol gloeilampen, een veld vol gigantische paardenbloemen, een prachtig verlichte waterval die in tegengestelde richting stroomt, fluorescerende lijnen die tussen bomen zijn gespannen of een visueel pianospel dat wordt afgebeeld op de metershoge muren van Kasteel Arcen.

Tijdens Enchanted Gardens wandelen de bezoekers een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route komen ze langs negen kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen.

Het rondreizende Internationale Lichtkunst Festival dat eerder plaatsvond in Brescia (IT), Koblenz (DU) en bij Schloss Dyck in Jüchen (DU) trok al duizenden enthousiaste bezoekers die onder de indruk waren van de uiteenlopende kunstobjecten.

Herfstig!

Van 6 oktober t/m 4 november viert Kasteeltuinen Arcen de afsluiting van het tuinseizoen met de florale show Herfstig!. Herfstig! is een kleurrijke florale show in de tuinen en het kasteel. Lees hier meer over Herfstig!.

 • Tickets:
  Volwassene Enchanted Gardens (toegang 19-23:30u) € 11,50
  Kind 4-17 jr Enchanted Gardens (toegang 19-23:30u) € 5,75
  Volwassene Combi Enchanted Gardens (10-23:30u) € 24,95
  Kind 4-17jr Combi Enchanted Gardens (10-23:30u) € 12,50
 • De tuinen sluiten tussen 18:00 en 19:00 uur wegens voorbereidingen voor Enchanted Gardens. Gasten die het park zowel overdag als in de avond willen bezoeken kunnen tussen 18:00 en 19:00 uur het Kasteel, de Oranjerie en restaurant het Koetshuys bezoeken of deelnemen aan het Herfstbuffet (alleen op reservering).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Enchanted Gardens in de Kasteeltuinenlees meer..
zat 13 oktober 2018 t/m din 16 oktober 2018

In Beringe, een van de kernen van de gemeente Peel en Maas, is het kermis van 13 tot en met 16 oktober.

In het centrum van Beringe staan weer diverse attracties zoals de Rupsbaan, de Autoscooter, een Draaimolen, een schietkraam en nog veel meer spannende attracties en uiteraard verschillende snoepkramen.

Traditionele gezelligheid midden in Beringe!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Beringelees meer..
zat 13 oktober 2018 t/m zon 21 oktober 2018 Dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur

Van 13 t/m 21 oktober is er een wandelroute uitgezet dwars door de Heere Peel van ongeveer 1,5 km, waarbij je vogels kunt spotten. Je gaat zelf op pad met verrekijker en herkenningskaart. Onderweg kun je op een tiental spotplaatsen diverse vogelsoorten ontdekken.

Als extra's zullen, alléén op 14 oktober tussen 13.00 uur en 16.00 uur, leden van vogelwerkgroep 't Hökske aanwezig zijn om deze educatieve tocht te ondersteunen én is Marie-Jose van Fluitenkruid er om mee te helpen met voederkettingen maken.

 • Heb je geen verrekijker? Deze is tegen een kleine borg beschikbaar. 
 • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. 
 • Leuk voor jong en oud!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vogels spotten in de Heere Peellees meer..
zat 13 oktober 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Diep in de bossen wonen de 7 dwergen, in inimini huisjes. Zo klein dat zelfs de boswachter ze nog nooit heeft gezien. Tijdens de leerzame, mooie wandeling leren de kinderen van alles over de natuur en de dieren in het bos. Tijdens de leerzame, mooie wandeling Het Zeven Dwegenpad leren de kinderen van alles over de natuur en de dieren in het bos.

Ook zijn er een paar leuke spellen voor onderweg. De dwergen zijn altijd druk in de weer: verstoppertje spelen, hutten bouwen, met de dieren kletsen of een lange boswandeling maken.
Samen met ouders/verzorgers, een puntmuts, rode wangen en een tas vol leuks en lekkers gaan de kinderen de bossen in.

 • Het zeven dwergenpad leent zich ook bij uitstek voor een kinderfeestje.
 • Het is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10 jaar.
 • De prijs voor het arrangement is € 13,50 en voor de wandeling is het € 5,-.
 • Als afsluiter ontvangen de kinderen na afloop het dwergendiploma. Het reserveren van de wandeling of de combinatie als kinderfeestje kan tijdens openingstijden van De Perdstal.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zeven Dwergenpad vanaf de Perdstallees meer..
din 16 oktober 2018 van 14.30 uur

Ze spreken tot de verbeelding: paddenstoelen. De een heeft rood met witte stippen terwijl een ander als een bolletje verscholen tussen de bladeren ligt. Tijdens deze activiteit gaan kinderen samen met de Maasduinengidsen op zoek naar paddenstoelen. Hoe zien ze er uit en wat zijn nou precies plaatjes en buisjes? Deze middag staat de paddenstoel centraal.

 • Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
 • De activiteit start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well
 • Duur is 1,5 tot 2 uur
 • Deelname is gratis
 • Denk aan stevig schoeisel en het dragen van een lange broek
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit - Paddenstoelenwandelinglees meer..
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 16 oktober 2018 van 14.00 uur
don 18 oktober 2018 van 14.00 uur

Ontdek wat de natuur te bieden heeft in dit zalige buitenseizoen tijden de Peel Ontdektocht Herfst. Ga mee op zoek naar paddenstoelen, spinnen, gekleurde bladeren en andere herfstschatten. 

Elk jaar gebeurt het wonder opnieuw: er ontstaat nieuw leven in de natuur. Tijdens de Peel Ontdektocht in De Groote Peel ontdekt je alles over de natuur. Peelgidsen van Staatsbosbeheer vertellen bijzonderheden, maar je gaat ook zelf veel ontdekken. 

 • De tocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.
 • Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. 
 • Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch 0495 – 641 497.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peel Ontdektocht - Herfstlees meer..
din 16 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek organiseert voor kinderen van 8 tot 12 jaar een workshop over het leven van de parachutist in de Tweede Wereldoorlog.

De kinderen zien in films hoe de parachutisten in die tijd getraind werden voor de bevrijding, maar ook de spannende geschiedenis van de luchtlanding komt aan bod. Daarna mogen de kinderen zelf een echte parachute vouwen en volle bepakking dragen!

De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur.

 • Reserveren is noodzakelijk.
 • Begeleidende (groot-)ouders zijn welkom, prijs € 5,00 p.p. 
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Workshop - Het leven van de parachutist in WO2lees meer..
din 16 oktober 2018 van 19.00 tot 21.30 uur

Na het succes van 4 eerdere edities op De Schatberg gaat de organisatie dit jaar voor een 5e Ladies Night! Dit zal plaatsvinden in het Family Entertainment Center Sevenum op 16 oktober 2018!

Een avondje shoppen, leuke workshops, demonstraties en natuurlijk een gratis hapje en drankje!

Meld je aan en kom tussen 19.00 uur en 21.30 uur naar FEC, de entree is gratis!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ladies Nightlees meer..
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 17 oktober 2018 van 14.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 14.00 uur

Spinnen eng? Vergeet het maar! Staatsbosbeheer nodigt je uit voor een Peel Ontdektocht Spannende Spinnen in De Groote Peel. Als je meedoet met deze spinnentocht ontdek je dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. En misschien durf jij wel een spin over je hand te laten lopen!

 • De tocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.
 • Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. 
 • Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch 0495 – 641 497
 • Denk aan stevig schoeisel

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Spannende Spinnenlees meer..
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 17 oktober 2018 van 19.00 tot 23.00 uur
don 18 oktober 2018 van 19.00 tot 23.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 19.00 tot 23.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 19.00 tot 23.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 19.00 tot 23.00 uur

Attractiepark Toverland presenteert op zes avonden in oktober de populaire Halloween Nights. Met drie nieuwe scare zones en meer karakters dan ooit wordt dit de spannendste editie tot nu toe. Tijdens de Halloween Days in de herfstvakantie vinden er tevens extra Halloween-activiteiten voor kinderen plaats.

Halloween Nights

Tijdens de Halloween Nights worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd in vijf scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Drie scare zones zijn nieuw: In Morgana’s Frozen Souls is de hoofdrol weggelegd voor ijsheks Morgana, die met haar ijskoude magie over Avalon wil heersen. Clowns zetten de boel op stelten in Cirque en in Shadows Of The Sea dolen angstaanjagende zeewezens rond. Er worden maar liefst tachtig karakters ingezet. De avonden wordt afgetrapt met een grote Halloween-parade.

Halloween Days

Het overdekte themagebied Land van Toos staat tijdens de herfstvakantie in het teken van Happy Halloween. Fladderende spoken, griezelige heksen en spannende pompoenen hebben hun intrek genomen in het themagebied. Daarnaast kunnen jonge bezoekers genieten van een speciale Halloween-show en een heus griezeldoolhof.

 • De Halloween Nights vinden dit jaar plaats op 13, 17, 18, 19, 20 en 27 oktober. 
 • De spookhuizen Screaming Swamp en Villa Phobia zijn geopend vanaf 17.00 uur, de overige Halloween-activiteiten starten om 19.00 uur. 
 • Toverland is tijdens de Halloween Nights geopend tot 23.00 uur. 
 • Voor angsthazen is er de Halloween Toverstaf: zodra het licht van deze staf ontstoken wordt, druipen de griezels vanzelf af.
 • De Halloween Days zijn dagelijks van 13 tot en met 28 oktober. 
 • Via de website van Toverland kunnen tickets met korting gekocht worden.

Sterkte!

Het is gasten niet toegestaan om zich te verkleden, schmincken en/of met een masker het park te betreden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halloween Nightslees meer..
woe 17 oktober 2018 van 10.00 uur

Zag u ooit 35 historische en militaire vliegtuigen en helikopters bij elkaar? Dat kan in Baarlo!

De vliegtuigcollectie bestaat vooral uit historische en militaire toestellen en enkele civiele passagiersvliegtuigen, in totaal zo’n 35 verschillende vliegtuigen en helikopters. Als onderdeel van de 2 uur durende rondleiding kunt u vanuit een vliegtuigstoel (business-class) genieten van een film over de ins en outs van PS Aero.

Na de film gaat u met een gids mee en krijgt u leuke anekdotes te horen over 35 historische vliegtuigen en helikopters. U mag in verschillende vliegtuigen én cockpits een kijkje nemen.

Reserveren voor deze rondleiding is verplicht bij VVV Baarlo. Meld u zich op tijd aan, want vol is vol! De rondleiding start om 10.00 uur en de entree is inclusief een kopje koffie, thee of fris en een plakje cake. 

Buiten deze data kunt u zich voor een rondleiding aanmelden bij PS Aero. Deze kunt u vooraf reserveren via e-mail: info@aerodome.nl.

 • Kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €7,50 p.p.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding PS Aerolees meer..
woe 17 oktober 2018 van 14.30 uur

In bossen wonen kleine kabouters. Ze hebben wonderlijke woningen aan de voet van een boom, struik of stronk. Vooral jonge kinderen kunnen deze kleine kabouters zien. Deze middag duiken ze in de fantasiewereld en gaan ze op zoek naar kleine kabouters en worden buiten in het bos spelletjes gedaan. Kinderen vinden het leuk om zich te verkleden dus verkleed komen als kabouter is alleen maar leuk.

 • De activiteit vindt plaats bij Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. 
 • De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. 
 • Denk aan kleding die vuil mag worden.
 • Deze excursie is leuk voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit - Kabouterwandelinglees meer..
woe 17 oktober 2018 van 14.00 - 15.30 uur

Opa's en oma's vertellen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek over de oorlog. Zij vertellen deze middag een bijzonder en persoonlijk verhaal. De verhalen worden afgewisseld met een film én een bezoek aan enkele hoogtepunten in de vaste tentoonstellingen van het museum.

Het belooft een bijzondere beleving te worden voor de jeugd.

 • Geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar jaar
 • Reserveren noodzakelijk
 • Begeleidende (groot-)ouders welkom € 5,00 p.p.
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Opa's en oma's vertellen over de oorloglees meer..
woe 17 oktober 2018 van 19.30 uur
woe 31 oktober 2018 van 19.30 uur
woe 14 november 2018 van 19.30 uur
woe 28 november 2018 van 19.30 uur

Mandala tekenen brengt je in het hier en nu.

Je beleeft plezier aan de vormen en kleuren die voortvloeien uit je potlood. Hierdoor brengt mandala tekenen harmonie, ontspanning en hernieuwde energie in je leven.

Tijdens de basiscursus mandala tekenen, maak je kennis met de principes van mandala. De basiscursus bestaat uit zes lessen met een heldere opbouw. Elke les heeft zijn eigen thema. Hierdoor leer je je eigen mandala’s ontwerpen en tekenen. Zelfs in de eerste les teken je al je eigen persoonlijke, bijzondere mandala!

 • De prijs is voor alle zes de lessen, incl. koffie/thee met iets lekkers en materiaal tijdens de les. 
 • Je leert de basiscurus materaalgebruik, mandalaverdelingen maken, vormen en lijnen, kleurtechnieken, spsigelen en geometrie. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cursus Mandala tekenenlees meer..
woe 17 oktober 2018 van 14.00 - 16.00 uur

Tijdens de vakantie een middagje kleien in het atelier! Je gaat in het museum kijken en ideeën opdoen. Daarna kun je zelf aan de slag met klei in het museumatelier.

 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
 • Per keer is er plaats voor 12 deelnemers
 • Reserveren hoeft niet, maar is wel slim


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Inloopmiddag in het Atelier voor kinderenlees meer..
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 17 oktober 2018 van 15.00 uur
zat 5 januari 2019 van 15.00 uur

Na de succesvolle voorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos’ beleven Woezel en Pip opnieuw een avontuur. Ze kunnen namelijk niet wachten om te weten hoe het is om groot te zijn. Ook zo benieuwd? Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen Woezel en Pip stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat… Ga mee op teis naar de bijzonderste plekken in de Tovertuin, zing en dans mee met nieuwe liedjes en schuif naar het puntje van de stoel als alles mis lijkt te gaan. Komen de vriendjes ooit nog thuis?

Na afloop mogen de kinderen komen knuffelen met de levensgrote pluchen Woezel en Pip.

Teken jouw tijdmachine
Kun je niet wachten? Kom nu dan alvast in de stemming door een tekening te maken van de tijdmachine die jij zou bouwen. Lever hem vóór de voorstelling in bij de Woezel & Pip-stand en wie weet, zie je jouw kunstwerk terug op het podium!

Reserveer je kaarten hieronder online:
• Theater de Maaspoort
• Schouwburg VenrayLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Woezel & Pip en de Tijdmachine | 2+lees meer..
woe 17 oktober 2018 van 20.15 uur

Ierlands favoriete zonen in Venray
De uiterst getalenteerde en virtuoze cast, zowel op muzikaal als vocaal gebied, brengt op authentieke wijze het verhaal en de muziek van ‘The Dubliners’. Een iconische groep met een indrukwekkende carrière die meer dan vijftig jaar beslaat.

De show staat garant voor een heerlijke avond meezingen met grote hits als ‘The Wild Rover’, ‘Dirty Old Town’, ‘Whiskey In The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’. Diverse leden uit de cast zijn nauw gerelateerd aan de originele ‘Dubliners’ of hebben met hen op het podium gestaan. De show is naast een eerbetoon aan ‘The Dubliners’ ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Story of The Dublinerslees meer..
woe 17 oktober 2018 van 10.00 tot 12.00 uur

Een holletje, een verlaten nestje, een afgeknabbelde denneappel, een hoopje poep,een pootafdruk. Allemaal sporen van bepaalde dieren, die in het bos wonen. Alle kinderen die hier meer over willen weten kunnen woensdagochtend 17 oktober mee met de gidsen van Groen Hart Leudal.

 • Deze spoorzoekactiviteit is van 10.00 tot 12.00 uur en begint bij het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen.
 • De activiteit is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud en de deelname bedraagt € 3,50 per kind.
 • Graag van te voren opgeven: Telefonisch (0475 407010) of per mail (ghl.balieteam@gmail.com).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Op zoek naar dierensporen in het Leudallees meer..
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 18 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur

Na een inleiding wordt de film 'Het korte leven van Anne Frank' vertoond. De film is Nederlands gesproken en heeft een Duitse ondertiteling. Daarna bezoek je onder leiding van een gids de vaste tentoonstelling met thema's rondom Anne Frank.

Als afsluiting kunnen kinderen een wens voor Anne Frank in de Vrijheidsboom hangen. 

 • Geschikt voor kinderen van 10 tot 13 jaar
 • Museumkaart geldig
 • Begeleidende (groot)ouders welkom: € 5,00 p.p.
 • Reserveren noodzakelijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Anne Frank Middaglees meer..
don 18 oktober 2018 van 20.15 uur

Rasartiest, mooiprater, dichtregelaar en hoofd afdeling ad rem Dolf Jansen keert terug naar De Maaspoort voor een Oudejaars. Het zou weleens zijn 27e kunnen zijn, maar niet alle kleitabletten uit zijn begintijd zijn ontcijferd. Jansen is er klaar voor. Waar ‘Beeldenstorm’ over gaat? Over felle discussies over standbeelden van Oud-Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Maar ook over al het nieuws via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news outlets, de schermpjes van telefoon en tablet, en natuurlijk de tweets van bevriend staatshoofd Trump, één van de meest intelligente en goedgebouwde mannen in het Witte Huis. ‘Beeldenstorm’ geeft een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dolf Jansen - Oudejaarsconference: Beeldenstormlees meer..
don 18 oktober 2018 van 20.15 uur
vrij 19 oktober 2018 van 20.15 uur

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos.

Zo nam hij u mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel, maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop...

Zo horen we verhalen over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto, en dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom.

Nou ja, zoek het maar uit zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in. Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers; met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken; als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moelees meer..
don 18 oktober 2018 van 20.00 uur

Emotioneel, mysterieus, poppy. Singer-songwriter Frank Demian laat je de verschillende kanten van zijn ziel horen. Actief sinds eind jaren negentig, schreef Frank in de intimiteit van zijn kamer én op reis honderden liedjes. Die liedjes live spelen was niet genoeg – hij móest de studio in! Frank’s debuutalbum ”Late in the morning” (2015) vertelde van onbereikbare liefdes, heimwee en surfen. Neil Young, the Beach Boys en Kate Bush waren inspiratie. De albumtour bracht hem tot in Duitsland, Bosnië- Hercegovina en Aruba.

Op 21 september 2018 brengt een gepassioneerde Frank Demian zijn tweede album uit. Op “Till the Oceans Flood” hoor je zijn recente liefdesgeluk terug in sprankelende popliedjes. Tegelijk blijft de melancholie. Op het album zoekt de singer- songwriter de crossover op met reggae, country, jaren tachtig pop en doowop. Je hoort akoestische gitaar, helse kazoo, sax, mandoline en een excentriek Indiaas instrument. Het album is geproduceerd door Remko Schouten (Pavement, Devendra Banhart, Canshaker Pi).

Frank woont in Amsterdam/Diemen en zijn roots liggen bij het Amsterdam Songwriters Guild.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Frank Demianlees meer..
vrij 19 oktober 2018 t/m zon 21 oktober 2018

19, 20 en 21 oktober is het weer zover: het  Arcener Oktoberfest.

Vrijdag
Op vrijdagavond kunt u in Duitse stijl aan lange tafels genieten van traditionele Bayerische gerechten en natuurlijk ook ons bier van onze overbuurman Hertog Jan. Op deze avond zullen er diverse Schutterijen uit de regio de officieel opening verrichten met het traditioneel aanslaan van het "1e vat oktoberfestbier". Aansluitend zijn er spetterende optredens.

Zaterdag
De zaterdagavond is in de regio bekend als "DIE GRÖßTE PARTY ABEND AUS DER REGIO". Alle grote Duitse coryfeeën passeren deze avond de revue, Udo Jürgens, Tony Marshal, Rex Gildo etc. Maar ook de beste Duitse supergroepen als Die Höhner, Klostertaler of Zillertaler Schürzenjäger.

Zondag
Zondag is sinds een aantal jaar een happening apart geworden. Deze dag staat in het teken van familie. Jong en oud genieten samen onder het genot van een drankje van een gezellige middag. De allerkleinste kunnen geschminkt worden en leven zich uit op een groot springkussen. "Circus Luijten en Kornuiten" zal het feest voor de jeugd compleet maken. Onderwijl kunnen vader, moeder, opa en oma genieten van een heerlijk biertje en starten we deze dag met "Späte Shoppen".Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Arcener Oktoberfestlees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 20.00 uur

Op vrijdag 19 oktober kun je – gratis – de hele avond én nacht, van 20:00 tot 02:30, tijdens Popronde Venlo genieten van opkomend Nederlands talent op diverse plekken in het centrum van Venlo, zoals café’s, poppodia en unieke locaties, van bibliotheek tot stadstuin, van kerk tot coffee-kitchen. Ook dopen we street wear store Calico Jack voor het eerst om tot een Hiphip In Je Smoel (HIJS) podium zijn waarop acts als Gil & Megas en Starrlight vanaf 20:45 uur het beste van zichzelf komen laten zien.

Overzicht in t kort; het progromma op 19 oktober
Om 20.00u start het programma van de Popronde in De Bibliotheek van Venlo. ‘3Voor12’-podium De Splinter wordt dit jaar vertegenwoordigd door Yip Rock, Teddy’s Hit en Karel en vanaf 00.00u is ‘OOR-podium’ Grenswerk de plek waar de afterparty losbarst, met Kita Menari en Thaïti wordt er gedanst tot in de late uurtjes.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Popronde Venlolees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 20.30 uur

In de avonduren van vrijdag 19 oktober kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere, stille heide. Een natuurgids gaat met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos. Voordat de wandeling start, staat er een kop koffie of thee klaar om lekker op te warmen.

 • De wandeling start om 20.30 uur vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat in Afferden
 • Deelname is gratis, aanmelden verplicht via 06-21428748
 • Duur ongeveer 2 uur
 • Onder begeleiding van een gids
 • Denk aan stevig schoeisel en warme kleding
Foto: Peter Thönnissen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vollemaanswandeling NP De Maasduinenlees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 2 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 9 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 16 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 23 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 30 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 7 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 14 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 21 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 28 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Baarlo. Elke vrijdagmiddag staan er van 13.00 tot 18.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Baarlo uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Baarlolees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 2 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 9 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 16 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 23 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 30 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 7 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 14 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 21 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 28 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 1 februari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Maasbree. Elke vrijdagmorgen staan er van 09.00 tot 13.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Maasbree uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Maasbreelees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 20.15 uur

Een reis naar Tanzania en een reis naar Nederland. Zo zou je het tweeluik ‘MASAI & MZUNGU’ het beste kunnen omschrijven. Ga mee op reis met de Tanzaniaans-Nederlandse zangeres Nienke Nasserian en ontdek het bijzondere verhaal van haar familie in Tanzania. In ‘MASAI’ neemt Nienke de toeschouwer mee en vertelt ze over haar band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar 34 broertjes en zusjes. Persoonlijke verhalen wisselt ze af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. In ‘MZUNGU’ kijkt zij naar Nederland door de ogen van een van haar broers, Ngataiti Saitoti. Zijn bezoek aan dit land doet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien. Twee verhalen over familiebanden, het leven tussen twee werelden, over de blik van de ander, gemis, communicatie, loyaliteit en het allesomvattende thema: cultuurverschil. Na Viva Classic Live en Zomerparkfeest schittert Nienke in De Maaspoort.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nienke Nasserian Nillesenlees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 18.30 uur

Het belooft een avondtocht vol magie te worden. Samen met de Maasduinengidsen dompelen de kinderen zich onder in de wonderlijke wereld van Maasduinen Harry en zijn vrienden. Samen met de andere ‘tovenaarsleerlingen’ wordt er geleerd hoe de natuur gebruikt kan worden voor mooie toverkunsten. Als kinderen het leuk vinden mogen ze deze avond verkleed komen als tovenaar.

 • Speciaal voor kinderen van 8-14 jaar
 • Start om 18.30 uur vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. 
 • De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. 
 • Aanmelden via www.limburgs-landschap.nl/agenda
 • Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Maasduinen Tovertochtlees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 18.30 tot 20.45 uur
vrij 16 november 2018 van 18.30 tot 20.45 uur
vrij 21 december 2018 van 18.30 tot 20.45 uur

Kom nu bij Landal De Lommerbergen subtropisch discozwemmen.
Iedereen kan al zwemmend komen feesten in het Subtropisch
Waterparadijs. Met al je vrienden, vette discolampen en
een DJ kan je avond niet meer stuk.

 • De entreeprijs is €5,50. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Discozwemmenlees meer..
vrij 19 oktober 2018 van 20.15 uur

Deze voorstelling gaat over een familie, over zorgen voor elkaar, over kwetsbaarheid, over de moed hebben om door te gaan, over dromen, hoop en toekomst waar plaats is voor ons allemaal. Door ons mee te nemen in hun spel en hun dromen, ontdekken we (opnieuw) onze eigen wereld… Subtiel en indringend theater dat op de grenzen danst en stoeit met onze menselijkheid.

Helden 1.0 gaat over mensen vol verlangens, jong en oud, die voor elkaar zorgen. Ze leven in een maatschappij die samen verantwoordelijkheden draagt en niet boos kijkt als er iets door hun vingers glipt. Een maatschappij die niet wil bepalen maar wil dragen. En ondanks dat ze soms even de weg kwijt zijn, gaan ze toch door. Zich af en toe afvragend... gaat het wel goed, houden we dit vol?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theater Kleinkunst speelt Heldenlees meer..
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 20 oktober 2018 van 19.00 uur

Venlo viert in oktober de tweede editie van het jazzfestival: Autumn Leaves. Het gaat om een achttal concerten verdeeld over de maand oktober op verschillende locaties in de stad. 

De Horster pianist Egbert Derix mag op uitnodiging van Museum Van Bommel Van Dam aan de slag met werk dat hem inspireert. Hij kiest een aantal schilderijen uit de rijke collective van het museum en zal daar ter plekke op improviseren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Autumn Leaves - Egbert Derixlees meer..
zat 20 oktober 2018 van 13.30 uur
zat 20 oktober 2018 van 16.00 uur

‘Smurfen de Musical’ is over de hele wereld al lovend ontvangen, maar de Smurfen hebben nog nooit in Venlo op het toneel gestaan. Nu is de tijd eindelijk daar: ze komen naar Nederland en treden daar 19 keer op. En ook in De Maaspoort! Ga jij samen met de Smurfen op avontuur? De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Hij krijgt zelfs Grote Smurf te pakken! Weet hij te ontsnappen? Wil jij kennismaken met Gargamel, Grote Smurf, Moeder Natuur, Brilsmurf, Smurfinnetje en Muzieksmurf? Tijdens ‘Smurfen de Musical’ doen ze allemaal mee in het vrolijke avontuur vol muziek, dans en spanning. Hoort blauw bij jou?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Smurfen de Musicallees meer..
zat 20 oktober 2018 van Tussen 15.30 en 15.45 uur

Op zaterdag 20 oktober kunnen sportieve wandelaars de derde editie van het WandelMakkie lopen in de kop van Noord-Limburg. Wandelaars kunnen kiezen tussen 5 of 10 kilometer en volgen dezelfde route als de hardlopers die de volgende dag aan Molenhoeks Makkie meedoen.

WandelMakkie voert ook dit jaar wandelaars langs de gerestaureerde nutstuin en de historische kassen van het Landgoed Jachtslot Mookerheide. Daar kan worden gepauzeerd en er zal soep geserveerd en sap geschonken worden.

 • De start voor beide routes is tussen 15.30 en 15.45 uur. 
 • Start en finish is op Makkie Plaza, Prinsenweg 3 te Molenhoek. 
 • De deelnameprijs is bij voor-inschrijving € 2,50. Bij na-inschrijving op de dag zelf is de deelnameprijs € 3,50
 • Inschrijven kan via de website van Molenhoeks Makkie.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandeltocht WandelMakkielees meer..
zon 21 oktober 2018 van 10.00 uur

In de herfst is het heerlijk om in de ochtend het bos in te gaan. De zon is net op en straalt over het landschap. Het is ook het seizoen waarbij bomen en struiken hun bladgroen laten verkleuren wat een prachtig kleurenpakket met zich meebrengt. Het is dan ook een mooi seizoen om de schoenen stevig vast te strikken en er op uit te gaan.
De Ravenvennen herbergen een grote verscheidenheid aan naald-, loof- en broekbos welke afgewisseld worden met vochtige heide en vennen. Ook de typische Maasduinen ontbreken niet in dit gebied. De grote afwisseling en het herfstseizoen laat de wandelaars genieten van een bijzondere excursie waarbij Maasduinengidsen tekst en uitleg geven.

 • De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan de Voort in Lomm, gelegen aan de N271.
 • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel en warme kleding
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondje Ravenvennenlees meer..
zon 21 oktober 2018 van 14.00 uur

Op zondag 21 oktober 2018 viert Maas- en Neergalm, in de volksmond aangeduid met de Zank, zijn 135-ste verjaardag met een jubileumconcert.

Aan het concert werken naast het jarige M&N ook het Maasland Kozakkenkoor uit Grevenbicht mee. Het bekende Maasland Kozakkenkoor behoeft haast geen introductie meer. Sinds hun eerste optreden in 1978 hadden zij succes, en traden zij veelvuldig op in de eigen regio (Sittard-Geleen en het land van Swentibold), en in België, Duitsland en Luxemburg. De huidige samenstelling bestaat uit 22 mannenstemmen, waaronder meerdere solisten. Ofschoon de meeste liederen a capella worden gezongen, worden enkele gezangen begeleid op accordeon. Gehuld in authentieke Russische kleding en laarzen zingen de Maaslandse Kozakken een repertoire uit Rusland, Polen, Oekraïne, Kroatië, Tsjechië, Dalmatië, Slovenië, Italië, Frankrijk en Duitsland. Russische en Slavische gebruiken worden in zang tot uiting gebracht met passie, vol overgave, melancholisch, wervelend, soms vrolijk en meeslepend.

Tevens zal Ellen Valkenburg, die al jaren diverse uitvoeringen van Maas- en Neergalm verrijkt met haar gouden stem, enkele stukken samen met de zangers uit Neer ten gehore brengen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jubileumconcert Zangvereniging Maas- en Neergalmlees meer..
zon 21 oktober 2018 van 11.00 - 17.00 uur

Op 21 oktober wordt er wederom een gezellige herfstmarkt georganiseerd in het centrum van Roggel. Vele marktkramen zullen de sfeervolle dorpstraatjes vullen met allerhande artikelen zoals kleding, etenswaren en gadgets.

De winkels in het centrum van Roggel zijn deze dag geopend vanaf 11.00 uur.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Herfstmarkt Roggellees meer..
zon 21 oktober 2018 van 11.00 uur

Op zondag 21 oktober houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Paddenstoelen in De Groote Peel. Ga mee op zoek en ontdek de verschillende soorten. Een Peelgids vertelt bijzonderheden.

 • De tocht start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. 
 • Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind
 • Aanmelden via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch 0495 – 641 497.
 • Denk aan stevig schoeisel!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peel Ontdektocht - Paddenstoelenlees meer..
zon 21 oktober 2018 van Vanaf 08.00 uur

Een romantischer plaatje bestaat niet: een schaapskudde met herder op de weidse, paarse heide. Het is een beeld dat helemaal terug is. Sinds 2000 zet de gemeente Venray weer schapen in. Niet voor de productie van mest of wol maar om de hei gezond en het gras kort te houden. Het begon als proef op het Zwartwater en beviel zo goed dat sindsdien veel meer natuurterreinen begraasd worden. Ja, zelfs komt u tegenwoordig schapen in de stad tegen.

Tijdens de eerste winterserie wandeling van wandelsportvereniging De Natuurvrienden kunt u meer te weten komen. De wandelroutes komen door loof- en naaldbossen, leuke buurtschappen en mooie plekjes vwaar je als wandelaar volop kan genieten. Afhankelijk van de afstand die je loopt, gaan de routes onder andere door het gebied Siberië, waar een boerderijrust is ingericht, het Duivenbos en de Helderse duinen. 

 Op alle rustplaatsen zijn koude en warme dranken, soep en belegde broodjes,tegen wandelvriendelijke prijzen te koop. Ook is er op alle rustplaatsen een toilet aanwezig.

Deze wandeltochten gaan grotendeels door onverhard gebied. Honden zijn toegestaan aan de lijn en de wandelingen zijn geschikt voor Nordic Walkers. 

 • Wintereditie
  21 oktober 
  Afstanden:
  30 km, start tussen 08.00 en 09.30 uur
  20 km, start tussen 08.00 en 12.00 uur
  15 km, start tussen 08.00 en 12.00 uur
  10 km, start tussen 08.00 en 13.00 uur
  5 km, start tussen 08.00 en 13.00 uur
  Om 16.00 uur moet de laatste wandelaar binnen zijn
  Startlocatie: Café Den Tommes, Grootdorp 40, Merselo
Leden van KNBLO-NL en NWB krijgen € 1,= korting bij al onze tochten, dit alleen op vertoon van een geldig lidmaatschapskaart.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Natuurvrienden - 50+ wandelenlees meer..
zon 21 oktober 2018 van 10.00 - 17.00 uur

Museum De Locht organiseert op zondag 21 oktober de jaarlijkse Paddenstoelendag! Tijdens deze paddenstoelendag is er voor jong en oud van alles te doen.

Het bijzondere champignonpaviljoen staat deze dag centraal met diverse activiteiten rond de champignon en andere eetbare paddenstoelen. Bezoek de speciale veiling van paddenstoelen of proef lekkere hapjes met paddenstoelen.

Kom luisteren naar een voordracht over de medicinale waarde van champignons. Meer weten over het kweken van truffels? Je kunt ze dan ruiken en het mycelium zien groeien.

 • Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. 
 • De entree voor kinderen van 5 t/m 12 jaar is €4,00, vanaf 12 jaar €8,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Paddenstoelendaglees meer..
zon 21 oktober 2018 van 09.15 - 17.00 uur

Bridgeclub Brits Bridge uit Maasbree organiseert op zondag 21 oktober voor de tiende keer het Peel en Maastoernooi! Deze bridgedrive wordt gespeeld in feestzaal Niëns in Maasbree. 

Er wordt deze dag gespeeld in drie niveaus, te weten:

 • A: competitiespelers en spelers uit de A-lijn in hun vereniging. Paren met een gemiddelde NBB-rating van 1200 dienen in de A-lijn in te schrijven;
 • B: spelers in de B-lijn van clubs
 • C: thuisbridgers en clubbridgers in de C-lijn. In deze lijn dient u gebruik te maken van een zogenaamd 'alerteervrij' systeem.

De kosten bedragen € 40,00 per paar, dit is inclusief een lunch. Op elk niveau is er een wisselbeker, daarnaast zijn er diverse prijzen te winnen in elke groep.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

 • Aanmelden tussen 9.15 en 9.45 uur
 • 10.00 - 12.45 uur: Ochtendzitting (5 rondes van 4 spellen)
 • 12.45 - 14.00 uur: Eenvoudige lunch
 • 14.00 - 16.45 uur: Middagzitting (5 rondes van 4 spellen)
 • 17.00 uur: Prijsuitreiking
Aanmelden kan via e-mail, door te klikken op onderstaande button. De inschrijving sluit op 15 oktober. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bridgetoernooi Peel en Maaslees meer..
Internetbureau Vis.nl